Bzduras 12 468 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada No, bez Revelations jeden też nie ma co podchodzić do Revelations dwa Ciekawe, jak musi się czuć taki nieresidentowiec co to nigdy nie grał w żadną część (pewnie istnieją ze dwie takie osoby, statystycznie muszą istnieć) i chce wskoczyć w serię jednocześnie licząc na to, że historia ma tam jakieś znaczenie w szerszej perspektywie Ciężki musi być wybór w co zagrać najpierw, żeby się nie pogubić. Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Fabuła w RE... No w jedynce i dwójce to lore (Spencer, Wesker, Birkin etc) się fajnie ogarniało, klimatycznie. CV może jeszcze. Cała reszta meh, 0 słabe, RE3 wiele nie wniosło (ale jest spoko), a od czwórki wzwyż cała ta skala, walka z bioterroryzmem, beka i do kosza. Nadal jestem zdania, że po rimejku dwójki mogli zrobić trójkę z innym zakończeniem i kontynuować historię w inny sposób, a wszystko od czwórki wrzucić w LEGENDY Cytuj
Josh 4 506 Opublikowano 8 listopada Autor Opublikowano 8 listopada (edytowane) 10 minut temu, Bzduras napisał(a): Ciekawe, jak musi się czuć taki nieresidentowiec co to nigdy nie grał w żadną część (pewnie istnieją ze dwie takie osoby, statystycznie muszą istnieć) i chce wskoczyć w serię jednocześnie licząc na to, że historia ma tam jakieś znaczenie w szerszej perspektywie Ciężki musi być wybór w co zagrać najpierw, żeby się nie pogubić. Wyjaśnianie żółtodziobowi fabuły tego uniwersum be like: Edytowane 8 listopada przez Josh Cytuj
Bzduras 12 468 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Jakby co to ja też mogę, nie trzeba nawet siadać. Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada W dniu 6.11.2024 o 11:01, Bzduras napisał(a): - remaster - gra 1:1, z lepszą rozdziałką i może jakimś QoL - remake - gra niemal 1:1 albo w 100% 1:1, na nowym silniku graficznym - reimagine - gra z nowym silnikiem, zrobiona od zera, bazująca na oryginale i trzymająca się go mniej lub bardziej - deluxe remaster: xd A jak nazwiesz wersje robione przez AI? Oraz z innej beczki Yakuza Kiwami 2? W dniu 6.11.2024 o 10:53, Bzduras napisał(a): Shevy Sheva Alomar Futanari Ada Wong To jest niemal na pewno robione przez AI, bo Capcom by im praw nie sprzedał. A grafika na poziomie niesamowitym (wersje sprzed kilku miesięcy o kilka klas niższe). Cytuj
Bzduras 12 468 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada 15 minut temu, Arek_ napisał(a): A jak nazwiesz wersje robione przez AI? Oraz z innej beczki Yakuza Kiwami 2? Ad. 1 - jeśli masz na myśli coś jak mody do gierek z PSX z prerenderowanymi tłami, które ktoś wrzucił w upscaler i potem sobie ewentualnie poprawił recznie to przecież remasterki. Ad. 2 - Yakuza Kiwami 2 to dla mnie remake - nowy silnik, fabuła ta sama, sceny te same co do jednej klatki, trochę nowego contentu. Cytuj
Pupcio 18 396 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Czemu remake skoro to twoja definicja gry reimagine Cytuj
lukas_k96 305 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada W dniu 8.11.2024 o 14:39, Bzduras napisał(a): Ciekawe, jak musi się czuć taki nieresidentowiec co to nigdy nie grał w żadną część (pewnie istnieją ze dwie takie osoby, statystycznie muszą istnieć) i chce wskoczyć w serię jednocześnie licząc na to, że historia ma tam jakieś znaczenie w szerszej perspektywie Ciężki musi być wybór w co zagrać najpierw, żeby się nie pogubić. No ja byłem/jestem w takiej sytuacji i postanowiłem lecieć chronologicznie, czyli 0, 1 i obecnie jestem na etapie remastera dwójki 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada On 11/5/2024 at 9:07 AM, Bzduras said: Tego się właśnie obawiam. IMO ta seria jak tlenu potrzebuje świeżej krwi, bo z tych awendżersów po pierwsze nic już nie wycisną jeśli chodzi o developing postaci, a po drugie ten brak jajec żeby kogoś zajebać jest przekomiczny No to wez tych avengersow teraz jakos logicznie ubij, przeciez oni sa kurwa niezniszczalni xD Cytuj
Bzduras 12 468 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada W dniu 8.11.2024 o 17:22, Pupcio napisał(a): Czemu remake skoro to twoja definicja gry reimagine No przecież fabuła i reszta są jota w jotę, nie ma tam przerobionych wątków, nowych postaci, nawet cutscenki możesz puścić obok tych z PS2 i będzie się zgadzać. Kiwami 2 ma parę nowości, ale fabularnie to jest ta sama gra, a reimagine to bym dał jakby wymyślała się od nowa luźno bazując na historii z dwojki. Sorry,dopiero zauważyłem posta. 3 minuty temu, Sven Froost napisał(a): No to wez tych avengersow teraz jakos logicznie ubij, przeciez oni sa kurwa niezniszczalni xD Kula w łeb jak śpią i do piachu Cytuj
Josh 4 506 Opublikowano 10 listopada Autor Opublikowano 10 listopada (edytowane) Mieli idealną okazję by Spoiler pozbyć się Chrisa w RE6, ale woleli poświęcić Pirsa, który idealnie by pasował na nowego protagonistę Edytowane 10 listopada przez Josh Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Just now, Bzduras said: Kula w łeb jak śpią i do piachu Odbior wczesniejszych czesci by sie pogorszyl. Niech wprowadza nowych i ich ubijaja ale w tej czesci jeszcze bym zobaczyl stara ekipe Cytuj
Josh 4 506 Opublikowano czwartek o 07:42 Autor Opublikowano czwartek o 07:42 Było? Damn, podziwiam ludzi, którzy tworzą coś takiego 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi