Skocz do zawartości

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, bez Revelations jeden też nie ma co podchodzić do Revelations dwa :Cell:

Ciekawe, jak musi się czuć taki nieresidentowiec co to nigdy nie grał w żadną część (pewnie istnieją ze dwie takie osoby, statystycznie muszą istnieć) i chce wskoczyć w serię jednocześnie licząc na to, że historia ma tam jakieś znaczenie w szerszej perspektywie :vegeta_smile2: Ciężki musi być wybór w co zagrać najpierw, żeby się nie pogubić.

Opublikowano

Fabuła w RE... No w jedynce i dwójce to lore (Spencer, Wesker, Birkin etc) się fajnie ogarniało, klimatycznie. CV może jeszcze. Cała reszta meh, 0 słabe, RE3 wiele nie wniosło (ale jest spoko), a od czwórki wzwyż cała ta skala, walka z bioterroryzmem, beka i do kosza.

Nadal jestem zdania, że po rimejku dwójki mogli zrobić trójkę z innym zakończeniem i kontynuować historię w inny sposób, a wszystko od czwórki wrzucić w LEGENDY

Opublikowano (edytowane)

10 minut temu, Bzduras napisał(a):

Ciekawe, jak musi się czuć taki nieresidentowiec co to nigdy nie grał w żadną część (pewnie istnieją ze dwie takie osoby, statystycznie muszą istnieć) i chce wskoczyć w serię jednocześnie licząc na to, że historia ma tam jakieś znaczenie w szerszej perspektywie :vegeta_smile2: Ciężki musi być wybór w co zagrać najpierw, żeby się nie pogubić.

Wyjaśnianie żółtodziobowi fabuły tego uniwersum be like:

spacer.png

Edytowane przez Josh
Opublikowano
W dniu 6.11.2024 o 11:01, Bzduras napisał(a):

- remaster - gra 1:1, z lepszą rozdziałką i może jakimś QoL

- remake - gra niemal 1:1 albo w 100% 1:1, na nowym silniku graficznym

- reimagine - gra z nowym silnikiem, zrobiona od zera, bazująca na oryginale i trzymająca się go mniej lub bardziej

- deluxe remaster: xd

A jak nazwiesz wersje robione przez AI? Oraz z innej beczki Yakuza Kiwami 2?

W dniu 6.11.2024 o 10:53, Bzduras napisał(a):

Shevy

Sheva Alomar Futanari Ada Wong :D To jest niemal na pewno robione przez AI, bo Capcom by im praw nie sprzedał. A grafika na poziomie niesamowitym (wersje sprzed kilku miesięcy o kilka klas niższe).

Opublikowano
15 minut temu, Arek_ napisał(a):

A jak nazwiesz wersje robione przez AI? Oraz z innej beczki Yakuza Kiwami 2?

Ad. 1 - jeśli masz na myśli coś jak mody do gierek z PSX z prerenderowanymi tłami, które ktoś wrzucił w upscaler i potem sobie ewentualnie poprawił recznie to przecież remasterki.

Ad. 2 - Yakuza Kiwami 2 to dla mnie remake - nowy silnik, fabuła ta sama, sceny te same co do jednej klatki, trochę nowego contentu.

Opublikowano
W dniu 8.11.2024 o 14:39, Bzduras napisał(a):

No ja byłem/jestem w takiej sytuacji i postanowiłem lecieć chronologicznie, czyli 0, 1 i obecnie jestem na etapie remastera dwójki :D 

• Lubię! 1
Opublikowano
On 11/5/2024 at 9:07 AM, Bzduras said:

Tego się właśnie obawiam. IMO ta seria jak tlenu potrzebuje świeżej krwi, bo z tych awendżersów po pierwsze nic już nie wycisną jeśli chodzi o developing postaci, a po drugie ten brak jajec żeby kogoś zajebać jest przekomiczny

No to wez tych avengersow teraz jakos logicznie ubij, przeciez oni sa kurwa niezniszczalni xD

Opublikowano
W dniu 8.11.2024 o 17:22, Pupcio napisał(a):

Czemu remake skoro to twoja definicja gry reimagine :pechowiec:

No przecież fabuła i reszta są jota w jotę, nie ma tam przerobionych wątków, nowych postaci, nawet cutscenki możesz puścić obok tych z PS2 i będzie się zgadzać. Kiwami 2 ma parę nowości, ale fabularnie to jest ta sama gra, a reimagine to bym dał jakby wymyślała się od nowa luźno bazując na historii z dwojki.

Sorry,dopiero zauważyłem posta. 

3 minuty temu, Sven Froost napisał(a):

No to wez tych avengersow teraz jakos logicznie ubij, przeciez oni sa kurwa niezniszczalni xD

Kula w łeb jak śpią i do piachu

Opublikowano (edytowane)

Mieli idealną okazję by

Spoiler

pozbyć się Chrisa w RE6, ale woleli poświęcić Pirsa, który idealnie by pasował na nowego protagonistę :/  

Edytowane przez Josh