Skocz do zawartości

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mleko i szmata sa w HDR w RE2 (w RE3 chyba tez) z wlaczonym HDR, ale to pamietam z PS4 Pro. Najlepiej to widac w RE2 na poczatku w komisariacie w jednym z korytarzy, gdzie jest ciemno. Ale moze cos sie zmienilo na PS5.

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
12 hours ago, Lukas_AT said:

Mleko i szmata sa w HDR w RE2 (w RE3 chyba tez) z wlaczonym HDR, ale to pamietam z PS4 Pro. Najlepiej to widac w RE2 na poczatku w komisariacie w jednym z korytarzy, gdzie jest ciemno. Ale moze cos sie zmienilo na PS5.

Czyli to nie tak, że mi tylko się wydawało. Gram w RE2 na XSX i mleko jak cholera.

Opublikowano
31 minut temu, Sedrak napisał(a):

Czyli to nie tak, że mi tylko się wydawało. Gram w RE2 na XSX i mleko jak cholera.

Jeśli masz TV z Dolby Vision to polecam uruchomić to w opcjach, w 95% gier rozwiązuje to problem mleka z HDR - chociażby w RE3 i RE4, ale pamiętam że i RE2 nie wyglądało źle.

Opublikowano

Wymuszenie DV spowoduje że będą nienaturalne jasności i kolory. Tez próbowałem. Jedyna opcja to wyłączyć HDR w samej grze i będzie dużo lepiej. Na Ps5 wyłącza się w setach w grze. Na Xboxie trzeba wyłączyć HDR w setach konsoli. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według najnowszych plot zapowiedź nowego RE z eventem switcha2 (będzie tytułem startowym) - jednoczesną zapowiedź re0 remake (to ta gra byłaby na start systemu) i 9.

Opublikowano (edytowane)

U mnie to tak wygląda:

1. RE1R (mam ogromny sentyment do jedynki, zagrywałem się jeszcze na PSXie)

2. RE4R

3. RE2R

4. RE:CV (nie wiem, o co niektórym chodzi z nielubieniem tej części)

5. RE3 (w remake nie grałem)

6. RE0

Dlatego najbardziej czekam na remake jedynki w stylu remakea dwójki, a później na remake CV. W zero projekt bossów jest po prostu słaby i nie tylko bossów, więc remake tej części to musiałby by być konkret. 

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

Nie no. Fpp było bardzo fajne ale niech nie robią już przez jakiś czas :asax: tpp w tej serii się tak zajebiście sprawdza że aż żal tracić część na to fpp. Fajnie jakby dawali statyczne kamery jako easter egg jak w tym dlc do piątki

Opublikowano
18 godzin temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Bratanie się z Nintendo nigdy nie przyniosło korzyści finansowych. Także nie wierzę w jakieś gry ekskluzywne. Chyba, że na krótko.

To, że tytuł startowy to nie znaczy, że ekskluzywny (nawet czasowo). 

@Nemesis to byłby reboot i imo powinni pójść tą drogą. I zacząć od 1 :). Nie chodzi mi o FPP, czy TPP bo mi to rybka, ale o to, że byłby to reboot serii, a nie to samo 3ci raz.

Opublikowano

Sprawdził się w RE7 i Village. Nawet w pierwszym Survivor, bo i tam tragedii nie było. Horror uleciał ale jakiś klimat pozostał dzięki zachowaniu tradycji (miasto w ogniu, zombie wyjęte z RE2). 

Opublikowano

No akurat tu przyznam Ci rację, Survivor miał zajebisty klimat, przy czym nie była to zasługa FPP. Jak dla mnie w tej wersji prezentuje się nawet lepiej

Opublikowano (edytowane)

Mi TPP w Village siadło dużo lepiej niż FPP. Nie ma to jak szersze pole widzenia, a nie kosy w plecy co 5 sekund, bo nawet nie wiesz, że coś ci się czai za plecami, zwłaszcza że mówimy o bardzo dynamicznej gierce. Strzela się supcio, Ethan porusza się żwawo, animacje są tak dobre, jakby gra od początku była tak zaprojektowana. To nie jest perspektywa dodana na chamca i jak dla mnie nie ma się co zastanawiać tylko od razu grać w tym trybie, no chyba że faktycznie dla kogoś widok z oczu = lepsza wczówka, ale ja nie podzielam takiego odczucia. Szkoda, że do RE7 też nie dali takiej perspektywy w Gold Edition :/ 

Edytowane przez Josh