Lukas_AT 1 226 Opublikowano 18 grudnia 2024 Opublikowano 18 grudnia 2024 Mleko i szmata sa w HDR w RE2 (w RE3 chyba tez) z wlaczonym HDR, ale to pamietam z PS4 Pro. Najlepiej to widac w RE2 na poczatku w komisariacie w jednym z korytarzy, gdzie jest ciemno. Ale moze cos sie zmienilo na PS5. 1 1 Cytuj
Sedrak 857 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 12 hours ago, Lukas_AT said: Mleko i szmata sa w HDR w RE2 (w RE3 chyba tez) z wlaczonym HDR, ale to pamietam z PS4 Pro. Najlepiej to widac w RE2 na poczatku w komisariacie w jednym z korytarzy, gdzie jest ciemno. Ale moze cos sie zmienilo na PS5. Czyli to nie tak, że mi tylko się wydawało. Gram w RE2 na XSX i mleko jak cholera. Cytuj
Paolo de Vesir 9 349 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 31 minut temu, Sedrak napisał(a): Czyli to nie tak, że mi tylko się wydawało. Gram w RE2 na XSX i mleko jak cholera. Jeśli masz TV z Dolby Vision to polecam uruchomić to w opcjach, w 95% gier rozwiązuje to problem mleka z HDR - chociażby w RE3 i RE4, ale pamiętam że i RE2 nie wyglądało źle. Cytuj
LiŚciu 1 281 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 Wymuszenie DV spowoduje że będą nienaturalne jasności i kolory. Tez próbowałem. Jedyna opcja to wyłączyć HDR w samej grze i będzie dużo lepiej. Na Ps5 wyłącza się w setach w grze. Na Xboxie trzeba wyłączyć HDR w setach konsoli. Cytuj
Paolo de Vesir 9 349 Opublikowano 19 grudnia 2024 Opublikowano 19 grudnia 2024 Oj, to może zależy od ustawień telewizora, bo nie wiem czy chociaż raz zdarzyło mi się aby DV pogorszył obraz. Obecnie nie korzystam już nawet z HDR. Cytuj
smallv86 865 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 Jesli ta plotka sie potwierdzi to ostatnie zdanie to moze chodzic o RE9. Cytuj
Pupcio 18 911 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia narazie chyba tylko w usa idzie to obejrzeć niestety Cytuj
Josh 5 010 Opublikowano 8 stycznia Autor Opublikowano 8 stycznia Czytałem ten scenariusz Romero. Beznadziejny fanfick, do tego wypuszczony dzisiaj uchodziłby za mocno woke. Cytuj
XM. 11 136 Opublikowano sobota o 21:19 Opublikowano sobota o 21:19 Według najnowszych plot zapowiedź nowego RE z eventem switcha2 (będzie tytułem startowym) - jednoczesną zapowiedź re0 remake (to ta gra byłaby na start systemu) i 9. Cytuj
Zwyrodnialec 1 751 Opublikowano sobota o 21:34 Opublikowano sobota o 21:34 Bratanie się z Nintendo nigdy nie przyniosło korzyści finansowych. Także nie wierzę w jakieś gry ekskluzywne. Chyba, że na krótko. Cytuj
XM. 11 136 Opublikowano sobota o 22:00 Opublikowano sobota o 22:00 Ale to nie będzie ex i nigdzie tak nie napisałem ani Ja ani plotkarze. Cytuj
Josh 5 010 Opublikowano niedziela o 09:11 Autor Opublikowano niedziela o 09:11 ...według Dusk Golema, który już od dawna pierdoli 3 po 3. Pozostanę lekko sceptyczny na te informacje. 1 Cytuj
zdrowywariat 419 Opublikowano niedziela o 13:08 Opublikowano niedziela o 13:08 (edytowane) U mnie to tak wygląda: 1. RE1R (mam ogromny sentyment do jedynki, zagrywałem się jeszcze na PSXie) 2. RE4R 3. RE2R 4. RE:CV (nie wiem, o co niektórym chodzi z nielubieniem tej części) 5. RE3 (w remake nie grałem) 6. RE0 Dlatego najbardziej czekam na remake jedynki w stylu remakea dwójki, a później na remake CV. W zero projekt bossów jest po prostu słaby i nie tylko bossów, więc remake tej części to musiałby by być konkret. Edytowane niedziela o 13:27 przez zdrowywariat Cytuj
Nemesis 1 285 Opublikowano niedziela o 15:14 Opublikowano niedziela o 15:14 A widzicie, ja bym np. postawił na coś niestandardowego w opozycji do oczekiwań, czyt. remake jedyneczki w konwencji RE7. Cytuj
Pupcio 18 911 Opublikowano niedziela o 15:19 Opublikowano niedziela o 15:19 Nie no. Fpp było bardzo fajne ale niech nie robią już przez jakiś czas tpp w tej serii się tak zajebiście sprawdza że aż żal tracić część na to fpp. Fajnie jakby dawali statyczne kamery jako easter egg jak w tym dlc do piątki Cytuj
KrYcHu_89 2 446 Opublikowano niedziela o 15:29 Opublikowano niedziela o 15:29 18 godzin temu, Zwyrodnialec napisał(a): Bratanie się z Nintendo nigdy nie przyniosło korzyści finansowych. Także nie wierzę w jakieś gry ekskluzywne. Chyba, że na krótko. To, że tytuł startowy to nie znaczy, że ekskluzywny (nawet czasowo). @Nemesis to byłby reboot i imo powinni pójść tą drogą. I zacząć od 1 :). Nie chodzi mi o FPP, czy TPP bo mi to rybka, ale o to, że byłby to reboot serii, a nie to samo 3ci raz. Cytuj
Josh 5 010 Opublikowano niedziela o 15:41 Autor Opublikowano niedziela o 15:41 Żadnego więcej FPP, pls. Cytuj
Nemesis 1 285 Opublikowano niedziela o 15:43 Opublikowano niedziela o 15:43 Sprawdził się w RE7 i Village. Nawet w pierwszym Survivor, bo i tam tragedii nie było. Horror uleciał ale jakiś klimat pozostał dzięki zachowaniu tradycji (miasto w ogniu, zombie wyjęte z RE2). Cytuj
Josh 5 010 Opublikowano niedziela o 15:46 Autor Opublikowano niedziela o 15:46 No akurat tu przyznam Ci rację, Survivor miał zajebisty klimat, przy czym nie była to zasługa FPP. Jak dla mnie w tej wersji prezentuje się nawet lepiej Cytuj
Homelander 2 371 Opublikowano niedziela o 15:53 Opublikowano niedziela o 15:53 FPP, TPP - obojętnie. Jeżeli będą to tak dobre tytuły jak 2, 4, 7 czy 8 to obojętne mi jest jaka kamera będzie Cytuj
KrYcHu_89 2 446 Opublikowano niedziela o 15:57 Opublikowano niedziela o 15:57 Mogą zrobić to i to, jak w Village, ktoś tak ograł tą część? Cytuj
Pupcio 18 911 Opublikowano niedziela o 16:02 Opublikowano niedziela o 16:02 Średnie jest to tpp w village. Bardziej jak jakiś mod dodany na szybko żeby było co wrzuć do tej goty edycji Cytuj
Zwyrodnialec 1 751 Opublikowano niedziela o 16:13 Opublikowano niedziela o 16:13 FPP jest chujowe do skradania. Cytuj
Josh 5 010 Opublikowano niedziela o 16:21 Autor Opublikowano niedziela o 16:21 (edytowane) Mi TPP w Village siadło dużo lepiej niż FPP. Nie ma to jak szersze pole widzenia, a nie kosy w plecy co 5 sekund, bo nawet nie wiesz, że coś ci się czai za plecami, zwłaszcza że mówimy o bardzo dynamicznej gierce. Strzela się supcio, Ethan porusza się żwawo, animacje są tak dobre, jakby gra od początku była tak zaprojektowana. To nie jest perspektywa dodana na chamca i jak dla mnie nie ma się co zastanawiać tylko od razu grać w tym trybie, no chyba że faktycznie dla kogoś widok z oczu = lepsza wczówka, ale ja nie podzielam takiego odczucia. Szkoda, że do RE7 też nie dali takiej perspektywy w Gold Edition Edytowane niedziela o 16:25 przez Josh Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi