Skocz do zawartości

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To nie tak źle, śmiało można (a nawet trzeba) kupować.

Ależ mi Nemesis złoił dupę na hardziku :obama:  Dziwnym trafem zawsze jak dochodzę do bossa, to mam już tylko sam pistolet, a półsekundowe okienko na wciśnięcie QTE jak ziomek skacze na Jill też nie pomaga. Kurva, ten głos to mu zrobili żałosny, brzmi jak robot, dobrze o tyle że walka całkiem spoko. Lecę teraz ostatni chap z Jill i Chrisem, a później wjeżdżam w Darkside :shotgun:  Powiem szczerze, że chętnie szarpnąłbym w jakieś remaki tych gier na PS5, of course najlepiej z taką grafą jak w RE2R, pewnie nawet bym kupił jakiś pistolecik do tego. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.01.2025 o 09:19, Pupcio napisał(a):

kiedyś czytałem że nawet recenzenci to ogrywali offline

RE: Outbreak nie mial opcji grania online w europejskiej wersji. Stad te niskie oceny od niektorych recenzentow. 

Eurogamer dal 5/10 i napisal: 

Cytat

We still believe that Capcom will get things right eventually, and as an idea it has great potential, but for now it's a botched attempt and should be put down to experience. For the PAL consumer, it's one for the absolute die-hards we're afraid, and even they might have issues trying to live with the lack of online play.

I zgadzam sie z innymi rzeczami, na ktore narzekal Eurogamer - tylko 4 miejsca w ekwipunku, skopane AI robiace razace bledy czy dlugie loadingi pomiedzy pokojami. 5/10 to byla sluszna ocena, a biorac pod uwage brak online, nawet zbyt wysoka, bo byl to wybrakowany produkt, ledwo grywalny z kompanami sterowanymi przez konsole.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Josh napisał(a):

RE0: brak skrzynek na przemioty. 3/10

Brak skrzynek w RE0 to nic w porownaniu z problemami, jakie posiadal Outbreak. Grajac w niego kiedys na PS2 marzylem, by byla opcja grania samemu, bo sam szkielet i klimat byly niezle.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Dobra, kończę Darkside Chronicles. Fajny celowniczek, ale z tymi wstrząsami kamery to ich popierdoliło srogo. Nigdy nie miałem choroby lokomocyjnej podczas szarpania w gierkę, niezależnie od tego jak szybka by ona nie była, ale dzisiaj po 7-godzinnym maratonie z Darkside aż mnie rozbolała głowa i czuję, że zaraz się porzygam :) To jak kamera szaleje w tej grze nie jest normalne, nawet gdyby założyć komuś go pro na łeb i kazać mu robić bieg z przeszkodami, to nie ma opcji żeby ekran aż tak się trząsł - postacie nawet kiedy tylko stoją i rozmawiają to widok chwieje się bardziej niż najebany w trzy dupy wujek Staszek na weselu. Jeszcze gorzej, że te wstrząsy strasznie utrudniają celowanie, a jest w tej grze sporo momentów, kiedy naprawdę trzeba być precyzyjnym (np. podczas walk z bossami, gdzie trzeba trafiać w czuły punkt). Dramat, nie wiem co im w tym Ciapkomie strzeliło do głowy, strzelam że chcieli w ten sposób zwiększyć immersję albo podbić efekciarstwo, no ale delikatnie mówiąc: NIE WYSZŁO. 

Poza tym gierka spoko. Mimo że to tylko celowniczek na szynach, to jednak dobrze udało im się uchwycić klimat starych Residentów, Leon ma najbardziej sexy głos z całej serii (ten sam aktor co w oryginalnym RE4), starcia z bossami zostały pięknie przearanżowane, jest fajny upgrade broni, momentami bywa ciężko, ale jednak poziom trudności jest niższy niż w Umbrella Chronicles, no i gra nie wymaga masterowania etapów na ocenę "A", żeby uzyskać dostęp do pozostałych leveli. Nigdy to nie będzie moja topka Residentów, ale raz na kilka lat fajnie wrócić i sobie poszczelać do zgniłków w taki sposób.