GearsUp 123 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) A ja myslę, że nic jeszcze nie wiemy o fabule i możemy sobie tylko zgadywać czemu ktoś reaguje na postać w taki a nie inny sposób. Nie wiadomo z jakiego etapu gry pokazane były fragmenty. Edytowane 11 Czerwca przez GearsUp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Dla graczy zainteresowanych samurajami/Japonią etc. mamy GoT/Ronina, ten wynalazek mamy dla fanów fantasy, murzynów i lgbt bo yasukX ponoć lgbt. Historyczna Japonia w dodatku okraszona wybitnym gameplayem i walką dla bambików z asasynów, gra roku. Robimy akcję w zakupach jak z tlou1 remake? Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Jak każdy asasyn od czasu Blag Flag(który był asasynem głównie z nazwy) będzie z tego średniak, w porywach przyzwoita gra(nie mylić z dobrą). No i po gameplayu z grubsza to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Jakie to miałkie. Miasto klimatyczne, ale cała reszta to dalej wydaje się kolejny krok wstecz po Origins. Nawet brak czarnego nie zmieniłby niczego. Ubi kupa razem z tym Star Wars. Chociaż w Star Wars pierwsze 2h pewnie będą wow, żeby potem ostro polecieć w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Fajny motyw ze zmiennymi porami roku, przypomina mi się ACIII, gdzie też zimą wracaliśmy do niektórych miejscówek i dzięki pokryciu białym puchem, zupełnie inaczej wyglądały. Naoe spoczko, ładna (co w dzisiejszych woke czasach jest dziwne wręcz), ale za dużo w jej gameplayu ubizmów - tego podświetlania konturów, jak w cieniu jesteśmy itp. Z kolei Yasuke... Szkoda gadać... Już nawet nie chodzi, że on czarny jest, ale co to k#rwa jest za czołg? To napierdalanie maczugą, jak jakiś Hulk - zero klimatu. Podobnie walka mieczem - widać, że to nadal ten sam plastik z korzeniami w Origins, gdzie zupełnie nie czuć mocy ciosów i ostrości szlagów. No a z tymi eNPeCami, kłaniającymi mu się w pas... Przecież tu reakcja powinna być tylko jedna: Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Nie wiem dla mnie ta gra straciła klimat dawno temu. Ostatnią częścią, która mi się w miarę podobała to był Black Flag tam jeszcze chyba można było walczyć okrętami. Później już praktycznie nic z tego jakoś sensownie nie ograłem. Może jak będzie w jakimś Extra to sprawdzę bo lubię klimat Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Przez te rogi na hełmie to ten Yasuke wygląda jakby Tauren z Warcrafta wbił do ludzkiej wioski pokazać swoją fizyczną dominację nad knypkami z kraju kwitnącej śliwki. Wielka siła, inteligencja, charyzma + skill War Stomp i złota zbroja jakby z shoguna ściągnięta. Walka wygląda gorzej i mniej płynnie jak w grze na PS4 sprzed 4 lat czyli już jakiś pierwszy sukces czekam niecierpliwie aż będzie za 37.50 PLN bo więcej to głupio dać a jeszcze w Valhalli zostało mi jakieś 530 godzin do ukończenia głównego wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 237 Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) W Japonii gracze oburzeni na rasistów z Ubisoftu wymazujących ich kulturę - 630 polubień w porównaniu do prawie 7k niepolubień. U nas lewactwo oczywiście jęczy że to tylko białym się nie podoba, a jak widać u Azjatów jest jeszcze gorzej: Kilka komentów pod trailerem przerzucone przez translatora: Cytat (po koreańsku) „Torii to nie wejście do wioski. Ubisoft wie mniej o japońskiej kulturze niż Koreańczycy. Chiński zwiastun ma podobny stosunek 161 polubień do 981 niepolubień. - Ubisoft dokonał niemożliwego, zjednoczył Koreańczyków, Chińczyków i Japończyków." „Dla wygody UBI narzucającą sposób myślenia społeczeństwa białych i czarnych na społeczeństwo azjatyckie. Ich sposób myślenia jest dla nich jedyny właściwy i zmuszają Azjatów do tego schematu, co prowadzi do dyskryminacji i obrażania.” „Jeśli zobaczysz czarnoskórego ubranego w zbroje samuraja, wszyscy by pomyśleli, że ją ukradł.” „Naoe ma też cechy południowoazjatyckie. Miecz jest zakrzywiony i nie jest to miecz ninja. Yasuke nie wchodzi w grę.” „Yasuke, który nawet nie jest samurajem, udaje samuraja i przechodzi przez japońskie miasto, masakrując japońskich ludzi jakby nic się nie stało - typowe dla Ubisoft.” „Kiedy Yasuke przechodzi obok, Japończycy ustępują miejsca i pochylają głowy. Użyli roli samuraja tylko po to by upokorzyć Japończyków w celu wywyższenia czarnych ludzi w Europie i Ameryce.” „Dlaczego npc powiedział, że mają dobre zbiory, kiedy w grze jest pora roku na sadzenie?” „To takie surrealistyczne i zabawne, że wielki czarnoskóry mężczyzna chodzi po Japonii w pełnej zbroi w XVI wieku, a żadna z wiosek nie wydaje się być zaskoczona lol. Dla Japończyka to jest po prostu żart.” „Jest scena, w której Yasuke miażdży głowę leżącego wroga, ale to nie może być przeoczone. Nie jest zombie, więc nie ma potrzeby niszczenia jego głowy. Yasuke nie jest samurajem, jest rasistą.” „Uważam za interesujące, że Japończycy tak często kłaniają się Yasuke.” „Mogę zignorować historyczne fałszowanie, że Yasuke był samurajem, ale to nie jest Japonia od samego początku. To "Japonia stworzona przez obcokrajowców" - to nie to, UBI-san. Grafika jest dobra, to wszystko. Kupię to, jeśli będziecie w stanie trochę bardziej szanować Japonię.” „Oprócz fikcyjnego przedstawienia czarnego samuraja, nie ma potrzeby przedstawiania Japończyków jako nędznych i zmuszania ich do wielokrotnego kłaniania się za każdym razem, gdy przechodzą obok. Prawie wydaje się, że jest to złośliwość w stosunku do Japończyków.” „Osobiście nigdy naprawdę nie rozumiałem koncepcji "kulturowej apropriiacji". Teraz w pełni przyznaje, jak złośliwa i nieprzyjemna jest.” „Nawet nie podróżowałem do Francji, ale doświadczyłem dyskryminacji.” „Kto by kupił taki środkowy palec dla Japonii?” Azjaci jak widać gry nie pokochali, delikatnie mówiąc. A lewacy z ubisraki to dla nich zwyczajni rasiści kradnący japońską kulturę. Edytowane 12 Czerwca przez Observer 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Pan murzyn który w realu trzymał parasolke i nosił herbate dla potężnego japończyka morduje niewinnych ludzi shoguna azjatyckim kijem do bejsbola? Strzelanie do czarnoskórych zombiaków w afryce przez białego chad Christophera? Bóg osądzi jimmiego i gyry za kupno tej kolekcjonerki ( i mój minusik w zakupach growych ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Spokojnie chłopaki, Ubi już przygotował dla was moda na te barbarzyństwa potężnego Yasuke XDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 163 Opublikowano 13 Czerwca Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Figurka w tej kolekcjonerce trochę zmarnowany potencjał, niepotrzebnie wcisnęli na siłę tę babkę. Wolałbym samego Yasuke wykonującego taniec śmierci na japońskich nołnejmach. Najlepiej dekapitację z trailera. Ale i tak wjeżdża day1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 14 Czerwca Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 114 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Serio ludzie mają ból dupy o tego typu rzeczy? Pomijam kwestie tego, że gry ubi to nie gry historyczne a jedynie wykorzystujące dany okres/miejsce do opowiedzenia historii. Druga sprawa, z punktu widzenia opowiesci, wybór czarnego jest uzasadniony chocby z tego wzgledu, ze tworzac historię najlepiej opierać się na nieoczywistych postaciach, są ciekawsze, a przynajmniej mogą być. Trochę jak w książce Clavella, gdzie ciekawszym wyborem był bohaterer który jest obcy w kraju kwitnacej wisni, w odróznieniu od tego, gdyby bohaterem był np japonczyk. Zresztą przecież japonczycy mogą grać japonką, bo jest przeciesz Naoe, więc to nie jest tak, ze cała gra stawia na "obcego". Jak dla mnie ta odslona zapowiada się bardzo dobrze z jednego prostego powodu, droga Naoe pokazuje, ze ubi postawiło na mocne akcenty skradankowe, brak sytuacji "masz za maly lvl wiec nie zabijesz po cichu przeciwnika", czuc trochę splinter cella i to jest dla ok. Klimat japonii na plus. Jeszcze gdyby dowiezli dialogowo (tu niestety ubi zawsze kuleje) to byłbym szczęśliwy. Edytowane 17 Czerwca przez szurubur 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 385 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Problem jest w tym, że mokebe nie będzie obcy. Tylko będzie wielki czarny madafaka w zbroi za miliony jenów i nikt nawet nie będzie zwracał uwagi w świecie gry na jego odmienność co dla mnie będzie tragiczne z punktu widzenia historycznego i nawet jeśli przyjmiemy jakieś normy fikcji to tutaj będzie to przekroczone i niezjadliwe. Jak Musk napisał: "Dei kills art" Zgadzam się Edytowane 17 Czerwca przez Plackus 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Jebane lewaki Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Nie ma co się dziwić. Tutaj pompatyczne posty o tym, że postać nietuzinkowa, że decyzja artystyczna każe wzbić się na wyżyny kreatywności i myśleć nieszablonowo, że odważne, brave i stunning decyzje zapadły po dokładnym przemyśleniu sprawy i może by się to nawet kleiło gdyby tylko nie fakt, że sam scenarzysta powiedział, co nim kierowało. https://thatparkplace.com/senior-writer-for-assassins-creed-shadows-declared-theres-more-than-enough-games-out-there-with-white-men-as-the-only-playable-characters-lets-do-better/ Spoiler “There’s More Than Enough Games Out There With White Men As The Only Playable Characters. Let’s Do Better.” No i w pizdu wylądował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca chłop zapomniał o kolorze RZUŁTYM Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Szczególnie patrząc na pokazy nowych gier to niesamowita ilość ich z tym white men. Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 163 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2 godziny temu, Plackus napisał(a): nikt nawet nie będzie zwracał uwagi w świecie gry na jego odmienność co dla mnie będzie tragiczne z punktu widzenia historycznego i nawet jeśli przyjmiemy jakieś normy fikcji to tutaj będzie to przekroczone i niezjadliwe. Odpal sobie gameplay, już w piewszych sekundach otoczenie rzuca tekstami zdziwienia, że idzie wielki czarny samuraj. Powtarzacie bezmyślnie puste frazesy zamiast zaczekać na grę i zobaczyć jak to rzeczywiście będzie wkomponowane w story. A marketing takiego Ubi tylko zaciera rączki, bo Wasz meltdown o murzyna i babę robi im tylko darmowe zasięgi. Gracze to jednak stado baranów 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Ja tam kupie, bo zapowiada się w końcu fajny AC, no Valhalla tez była spoko, ale za długa i rozwleczona. Jak tu wyżej kolega napisał, poczekam na grę i zobaczę jak LORE wyjaśni asflata. Mnie to bardziej wnerwia, że w trailerach kitajce sobie ryż zbieraj, a obok kwitnie wiśnia. Tego hejterzy nie zauważyli na forum widzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 1 godzinę temu, Ma_niek napisał(a): Szczególnie patrząc na pokazy nowych gier to niesamowita ilość ich z tym white men. Ale za to white women mają się dobrze, bo to głównie one odpowiadają za Shadows (choć men też - czarnych ciężko tam wypatrzeć, może ze trzy osoby). A jak biali robią gierkę z czarnym to oczywiście musi wjechać hip-hop podczas walki Niggasuke Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 3 godziny temu, Ma_niek napisał(a): Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Godzinę temu, MichAelis napisał(a): Mnie to bardziej wnerwia, że w trailerach kitajce sobie ryż zbieraj, a obok kwitnie wiśnia. Tego hejterzy nie zauważyli na forum widzę Wklejałem na poprzedniej stronie znając mistrzów z ubisoftu to oni ten ryż nawet w śniegu będą zbierać. Prawdziwy żyjący świat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Nawet jako konsultantkę od Japońskiej kultury zatrudnili jakiegoś lewackiego świra? xD Analiza płci i seksualności w japońskiej literaturze przed XVIIw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi