Skocz do zawartości

Assassin's Creed: Shadows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hooyowy pomysł z wprowadzaniem ograniczeń w rozgrywce dla różnych postaci w grze z otwartym światem. O ile jeszcze w korytarzowych tytułach gdzie się przyjmuje pewną konwencję to ma prawo bytu, ale gra która teoretycznie stawia na wolność w rozgrywce w swojej serii nagle podstawia postać która jest pokracznym mułem to coś poszło nie tak.

W Outlwas też mnie wkurwiało że niektóre misje skradankowe były skonstruowane tak że w chwili wykrycia mamy restart. Gracz miał narzędzia żeby sobie radzić, ale gra pokazywała środkowy palec i hooy. Żadnego radzenia sobie z konsekwencjami, żadnych alternatywnych rozwiązań. Takie rzeczy przechodzą w grach jak Hitman, gdzie masz jasno postawiony cel i wiesz kim jesteś. Natomiast tytuł jak Assasins Creed który oferuje dużo wolności i ułudę wyboru a wali w Ciebie takimi ograniczeniami w trakcie wykonywania misji czy eksploracji to absurdalna decyzja projektanta gry.

Edytowane przez Dalhi
  • Plusik 1
Opublikowano
10 minut temu, Faka napisał(a):

Jak wygląda zmiana postaci poza robieniem misji? Zwykły przycisk i masz już Naoe na miejscu? 

Tak. To już w GTA postacie żyły własnym życiem a tutaj wybór z menu i loading. 

Opublikowano (edytowane)

Chyba najgorsze z tego co jest u Skill Upa, to fakt że oni są we dwójkę w cutscenkach - grasz tą laską, docierasz do punktu fabularnego i nagle czarny gada a ty stoisz z boku. Masz pytanie kim chcesz zrobić misję, wybierasz ją, on znika na całą misję, ty wszystko robisz, zabijasz bosa, a potem znowu się yasuke udziela w cutscence. Przecież to jest lata świetlne za GTAV, gdzie każdy sobie żył swoim życiem, a jak byli razem w misjach to konsola kierowała pozostałymi.

Wygląda to mega chujowo. Ciekawe czy tak jest przez całą grę, ale jak tak, to mega to burzy klimat. 

Edytowane przez Observer
Opublikowano

no jak już tak bardzo chcieli tego murzyna to mogli z nim zrobić jakiś obszerny wątek poboczny a tak wygląda na to że dali go na siłe żeby był i tyle. Ehh te gameplaye są tak bezjajeczne że opadł mi nawet hajp na hejtowanie tego szrota :nosacz2:

Opublikowano
30 minut temu, Observer napisał(a):

Chyba najgorsze z tego co jest u Skill Upa, to fakt że oni są we dwójkę w cutscenkach - grasz tą laską, docierasz do punktu fabularnego i nagle czarny gada a ty stoisz z boku. Masz pytanie kim chcesz zrobić misję, wybierasz ją, on znika na całą misję, ty wszystko robisz, zabijasz bosa, a potem znowu się yasuke udziela w cutscence. Przecież to jest lata świetlne za GTAV, gdzie każdy sobie żył swoim życiem, a jak byli razem w misjach to konsola kierowała pozostałymi.

Wygląda to mega chujowo. Ciekawe czy tak jest przez całą grę, ale jak tak, to mega to burzy klimat. 

Kojarzę takie znikanie z jeszcze starszej gry, tylko sobie za cholerę tytułu nie przypomnę.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Mejm napisał(a):

A to murzyn w zbroi samuraja juz dawno zburzyl klimatu?

Ciągle było gadane "nie chcesz murzyna, to sobie pograsz japonką co za problem" ale wychodzi że oni są nierozłączni, fabularnie to ciągle są obok siebie i ciągle będziesz go miał w cutscenkach, nie da sie go zostawić na drugim końcu mapy.

Edytowane przez Observer
Opublikowano

Jeszcze okaze sie, ze grajac nia beda miejsca gdzie trzeba bedzie zmienic sie w murzyna zeby rozwalic cos co blokuje progres.

18 minut temu, Pupcio napisał(a):

Ehh te gameplaye są tak bezjajeczne że opadł mi nawet hajp na hejtowanie tego szrota

Obejrzalem tylko 10min tego skilupa i dalej mi sie juz nie chcialo, zmeczylo mnie samo patrzenie na ten gameplay.  W ogole watek assasyni vs templariusze jeszcze istnieje czy go zaorali przy okazji ktorejs odslony?

Miec do dyspozycji kraj ninjasow i zrobic z tego napier.dalanke czolgiem... Nie wiem, moze oni sie na Genji zapatrzyli czy cos. Niech ten tytul juz zatopi to Ubi, szkoda patrzec jak sie meczy.

Opublikowano (edytowane)

Rysław zachwala

"Każdy kto uważa, że Yasuke jest za duży, trafiłem na japońskiego samuraja, który jest jeszcze większy" xD

Edytowane przez GearsUp
  • beka z typa 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mejm napisał(a):

Nie wiem, moze oni sie na Genji zapatrzyli czy cos. Niech ten tytul juz zatopi to Ubi, szkoda patrzec jak sie meczy.

Zapatrzyli to się na czarną knagę i jak tylko pojawił się mały procent szans, że gdzieś kiedyś jakiś mudzin przechadzał sie w tle jakiegoś ważnego historycznego wydarzenia to w UBI nastąpiły masowe erekcje u tych wszystkich trans-kobiet w studio ze szczęścia, że mogą to podpiąć pod historyczną akuratność.

Rysław, jakiś drwal i inne polskie jutubowe sprzedawczyki podobno mocno słodzą tej szmirze - smutne, ale kto normalny ich ogląda?:dunno:

• beka z typa 3
Opublikowano
1 minutę temu, Wredny napisał(a):

Zapatrzyli to się na czarną knagę i jak tylko pojawił się mały procent szans, że gdzieś kiedyś jakiś mudzin przechadzał sie w tle jakiegoś ważnego historycznego wydarzenia to w UBI nastąpiły masowe erekcje u tych wszystkich trans-kobiet w studio ze szczęścia, że mogą to podpiąć pod historyczną akuratność.

Rysław, jakiś drwal i inne polskie jutubowe sprzedawczyki podobno mocno słodzą tej szmirze - smutne, ale kto normalny ich ogląda?:dunno:

Chyba mylisz Drwala z kim innym

https://www.youtube.com/c/DrwalRębajło

Opublikowano

No jak ktoś lubi Ubigry to będzie zachwalał, co w tym dziwnego? Zagrajnik powiedział wprost: jak ktoś lubi formułę to będzie mu się podobał. Jak ktoś nie lubi to Shadows go nie przekona, bo to dokładnie ta sama gra z nową skórką. Same mechaniki są w dopracowane, bo przecież robią od wielu wielu lat tę samą grę. Tylko tyle i aż tyle

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Same mechaniki są w dopracowane, bo przecież robią od wielu wielu lat tę samą grę. Tylko tyle i aż tyle

No nie wiem, walka w każdym asasynie to nudne nawalanie kukiełek, więc nie nazwałbym tego dopracowaną mechaniką ;)

Opublikowano
Just now, tjery said:

No nie wiem, walka w każdym asasynie to nudne nawalanie kukiełek, więc nie nazwałbym tego dopracowaną mechaniką ;)

Miałem na myśli, że są dopracowane w ramach tego co robi z nimi Ubi, a nie, że są dobre na tle innych gier. Sorry za brak precyzji

• Plusik 1
Opublikowano
36 minut temu, Homelander napisał(a):

No jak ktoś lubi Ubigry to będzie zachwalał, co w tym dziwnego? Zagrajnik powiedział wprost: jak ktoś lubi formułę to będzie mu się podobał. Jak ktoś nie lubi to Shadows go nie przekona, bo to dokładnie ta sama gra z nową skórką. Same mechaniki są w dopracowane, bo przecież robią od wielu wielu lat tę samą grę. Tylko tyle i aż tyle

jak lubiłem ubigry, tak Valhalla i FC6 w pewnym momencie mi to obrzydziły. Avatar? Całkiem spoko, poza fabułą.

Opublikowano

Na plus fenomenalna oprawa graficzna (wreszcie dopracowane animacje w AC, gdzie po Unity zostało to olane), oszałamiający projekt świata, świetny system budowy bazy, najlepszy w serii, bardzo dobre stealth. Szykuje się po prostu najlepsze AC od Origins. Jedynie fabuła ma szansę położyć ten tytuł w oczach fana serii. A Hater's? Hater's gonna hate.