Skocz do zawartości

Assassin's Creed: Shadows

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Oni wrzucają nawet do kreditsów sieciowców i księgowych co tej gry na oczy nie widzieli :gachigasm:

Jak doczytasz to pewnie i pani Jadzia co kible im sprząta również tam jest zawarta.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Josh napisał(a):

Co to znaczy "przede wszystkim konsolowa"? Bardziej "przede wszystkim konsolowa" niż była Dragon's Dogma 2, która wykręciła o wiele lepszy wynik? Widzę na forumku niezły syndrom wyparcia, ale niestety prawda jest taka, że te niecałe 50 tys grających w przypadku tak dużej gry, z tak znanej serii to jest po prostu TRAGEDIA :CoolStoryBro:

nie chce mi się tłumaczyć podstaw procesu konsumpcji, dlatego posłużę się przykładem ubiegłorocznego goty - silent hill 2 osiągnął w peaku zawrotne 20k graczy online, a mimo to w styczniu poszło info o sprzedaży na poziomie dwóch milionów sztuk. jak sądzisz, bystrzaku, z czego wynika ta dysproporcja? :niki:

piękny temat, zero zdziwienia z mojej strony. rozumiem, że niektórym ten bezkrytyczny hate-watching wyżarł prawie wszystkie szare komórki, ale warto pamiętać, że wydawcy oferujący swoje gry w ramach abonamentu najczęściej podają liczbę graczy zamiast liczbę sprzedanych kopii. ostatnie oficjalne dane związane z wymienionym ac odyssey (jednej z najbardziej dochodowych gier ostatnich lat) mówią o trzydziestu milionach graczy, nie o trzydziestu milionach sztuk. czy shadows będzie potrafiło utrzymać wysokie zainteresowanie, to okaże się w przyszłości, natomiast tutejsze desperackie wishful thinking o flopie wręcz skłoniło mnie do rozkmin na temat zakupu, także być może widzimy się w poniedziałek. kcd 2 ograne, split fiction ograne, piracka yakuza ograna, dynasty warriors ograne, mh wilds aktualnie grindowane pod calaka, więc przy kwietniowym festiwalu średniaków taki S Z P I L od ubiszitu pięknie siądzie

@KrYcHu_89 i @jimmy szacuneczek, wasza twórczość w tym temacie to miła przeciwwaga dla marud mających już wyjebane w giereczkowe hobby i łechtających swoje ośrodki w mózgu odpowiadające za dopaminkę możliwością uczestniczenia w cancel culture 2.0. miejsce teoretyków gejmingu kupujących jedną grę na premierę rocznie i jednocześnie trzaskających tysiące postów o gównianej kondycji branży wiadomo gdzie się znajduje

Edytowane przez shoegaze
  • Plusik 2
  • Lubię! 1
  • Dzięki 1
  • beka z typa 4
  • This 1
  • Minusik 4
Opublikowano

Ja tam chujni w tej grze nie widzę, zajebiście się bawię, włączyłem wszystko na najtrudniejszy poziom, eksploracja bez zapomogi, tylko samemu musisz szukać odbiorcę zadania. Tak samo stealth jest utrudniony, bo typy Cię widzą jak jesteś na dachu.

W poprzednich asasynach to se mogłeś stać i nikt Cię nie widział, tutaj jest na odwrót. Wyjebanie orła, który robił za zwiadowcę na mega plus, wszystko samemu z własnego ryja musisz oznaczyć wrogów. Tak samo walka dużo lepsza, zwykły light soul mode, na pałę jak chcesz się nawalać to średni pomysł. Przypominam, że gram na najtrudniejszym poziomie.

Co do mapy, nie jest najebana znacznikami jak w starych częściach. Lokacje też mega fajnie zrobione, zalesienie, ciasne wioski i uliczki. Nawet jazda konno jest lepiej usprawniona. Ogólnie cały ten hejt i syf, jaki poszedł na grę to mi się śmiać chce, bo grę dowieźli, jeśli chodzi technikalia, żadnego buga jeszcze nie złapałem, nic mi się nie wykrzaczyło. Jestem po 18 godzinach gry i gra mi się fajnie. Odłożyłem Avowed, gdzie jestem na ostatnim biomie i nie chce mi się na razie przechodzić gry, tylko zasiadam do asasyna i gram. 

A teraz czekam na minusy za dobrą zabawę. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • beka z typa 2
  • Minusik 2
Opublikowano

Ale szał pizd w temacie. I to gloryfikowanie AC 2 I Black Flaga gdzie na większości tier list jakie widziałem zawsze wygrywał Origins czyli pójscie w większy open world i odhaczanie znaczników. A że i ta formuła się kiedyś musiała wypalić? Takie życie

• Lubię! 1
Opublikowano
28 minutes ago, shoegaze said:

nie chce mi się tłumaczyć podstaw procesu konsumpcji, dlatego posłużę się przykładem ubiegłorocznego goty - silent hill 2 osiągnął w peaku zawrotne 20k graczy online, a mimo to w styczniu poszło info o sprzedaży na poziomie dwóch milionów sztuk. jak sądzisz, bystrzaku, z czego wynika ta dysproporcja? :niki:

piękny temat, zero zdziwienia z mojej strony. rozumiem, że niektórym ten bezkrytyczny hate-watching wyżarł prawie wszystkie szare komórki, ale warto pamiętać, że wydawcy oferujący swoje gry w ramach abonamentu najczęściej podają liczbę graczy zamiast liczbę sprzedanych kopii. ostatnie oficjalne dane związane z wymienionym ac odyssey (jednej z najbardziej dochodowych gier ostatnich lat) mówią o trzydziestu milionach graczy, nie o trzydziestu milionach sztuk. czy shadows będzie potrafiło utrzymać wysokie zainteresowanie, to okaże się w przyszłości, natomiast tutejsze desperackie wishful thinking o flopie wręcz skłoniło mnie do rozkmin na temat zakupu, także być może widzimy się w poniedziałek. kcd 2 ograne, split fiction ograne, piracka yakuza ograna, dynasty warriors ograne, mh wilds aktualnie grindowane pod calaka, więc przy kwietniowym festiwalu średniaków taki S Z P I L od ubiszitu pięknie siądzie

@KrYcHu_89 i @jimmy szacuneczek, wasza twórczość w tym temacie to miła przeciwwaga dla marud mających już wyjebane w giereczkowe hobby i łechtających swoje ośrodki w mózgu odpowiadające za dopaminkę możliwością uczestniczenia w cancel culture 2.0. miejsce teoretyków gejmingu kupujących jedną grę na premierę rocznie i jednocześnie trzaskających tysiące postów o gównianej kondycji branży wiadomo gdzie się znajduje

Wykład z PODSTAW PROCESU KONSUMPCJI :kekw:

Dla takich ludzi jest ta gra

Opublikowano (edytowane)

wykładam to lachę na takich podgryzaczy nogawek jak ty, nie cytuj/nie oznaczaj mnie jeżeli przerasta cię umiejętność sklejenia posta dłuższego niż jedno zdanie. taki @Josh ugiął się pod ciężarem mojego pytania i potulnie dał klauna, lepiej weź przykład z kolegi i daj sobie spokój małolat

Edytowane przez shoegaze
  • Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano
4 minutes ago, shoegaze said:

wykładam to lachę na takich podgryzaczy nogawek jak ty, nie cytuj/nie oznaczaj mnie jeżeli przerasta cię umiejętność sklejenia posta dłuższego niż jedno zdanie. taki @Josh ugiął się pod ciężarem mojego pytania i potulnie dał klauna, lepiej weź przykład kolegi i daj sobie spokój małolat

Jedyne z czym się tu zgadzam to to, że lepiej dać sobie spokój i nie tracić czasu na dyskusje z kimś takim jak Ty. A, możesz sobie darować "błyskotliwe" riposty, i tak je zignoruję

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, shoegaze napisał(a):

wykładam to lachę na takich podgryzaczy nogawek jak ty, nie cytuj/nie oznaczaj mnie jeżeli przerasta cię umiejętność sklejenia posta dłuższego niż jedno zdanie. taki @Josh ugiął się pod ciężarem mojego pytania i potulnie dał klauna, lepiej weź przykład z kolegi i daj sobie spokój małolat

Dostałeś klauna, bo jesteś klaunem, jak każdy kto kupił tego happy meala składającego się z dawno zdechłej i przeterminowanej krowy i jeszcze wydaje mu się, że to jakiś powód do dumy. Dałbym ci drugiego za bycie pozerem, który jest przekonany, że ilość gier, które przechodzi świadczy o tym, że jest jakiś lepszy i bardziej obcykany w temacie, ale szkoda mi już na ciebie marnować reakcje. Jeszcze się pochwal na ilu penisach siedziałeś, to może ktoś pomyśli, że jesteś dobry w seksy.

Fajnie, że siedzisz u mamy w piwnicy i masz czas ogrywać każdego crapa i średniaka jaki wyszedł w tym roku (Avowed :dynia: ), ale to nie znaczy, że jesteś jakimś bardziej świadomym konsumentem niż reszta komentujących w tym temacie. Jeszcze gorzej, bo wspierając takie generyczne, bezduszne, niedopracowane i naszpikowane agendą produkcje pokazujesz jak bardzo nie szanujesz ani siebie, ani swojego portfela, ani tym bardziej tego pięknego hobby. Pójdę krok dalej i napiszę, że jesteś powodem, dla którego rynek gier AAA (przynajmniej ten zachodni) wygląda teraz tak jak wygląda, czyli jak parujące gówno generowane tak jak podyktują tabelki z excela do spółki ze świrami w kolorowych włosach. Godne pogardy, ale tak trzymaj i ciesz się z byle czego mając z tyłu głowy, że gdybyś zawczasu rozsądniej dysponował zawartością portfela, to nie byłby teraz ostatni Assassin w jakiego zagrasz. 

spacer.png

Stan na chwilę obecną, czyli środek weekendu zaraz po premierze Shadows. Przypominam, że jest to kolejna część bardzo znanej serii, wyprodukowana za gigantyczne pieniądze, z ciężarówkami hajsu wpompowanymi w marketing. To prawie jak Silent Hill 2, który stanowił totalną niszę, kosztował 1/10 tego co nowy Assassyn, a reklamę miał mizerną. Różnica polega na tym, że SH2 finalnie zostało docenione i swoje zarobiło (bo było po prostu dobrą grą), a w przypadku Bamburaja nie ma na to najmniejszych szans. 

Ale może jeszcze kliknie te 300 tysięcy w peaku. Damy radę chłopaki!

Edytowane przez Josh
  • Lubię! 4
Opublikowano
7 minut temu, Figaro napisał(a):

shoegaze to jakiś oczywisty alter, ale zignoruję ten fakt dla dobra sprawy 

No wybornie sobie te sprawy do obrony wybierasz. Przypomnijmy że to "dobro sprawy" dla naszego forumowego antykapitalistycznego lewaka, to walka o pijarowy wymiar zysku korporacji, w której kierownictwo molestuje pracownice. 

Jak tak bardzo poszedłeś w lewo, że przekręciłeś skale i pojawiłeś po prawej od Korwina.

• Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano
48 minutes ago, Observer said:

No wybornie sobie te sprawy do obrony wybierasz. Przypomnijmy że to "dobro sprawy" dla naszego forumowego antykapitalistycznego lewaka, to walka o pijarowy wymiar zysku korporacji, w której kierownictwo molestuje pracownice. 

Jak tak bardzo poszedłeś w lewo, że przekręciłeś skale i pojawiłeś po prawej od Korwina.

Bycie pożytecznym idiotą to tradycja dla zwolenników lewicy. Wszak sam "ojciec" rewolucji, Lenin, tak ich nazywał. I jakoś mam dziwne przeświadczenie o tym, że te wszystkie tęczowe korporacje dokładnie tak samo określają Figaszcza tego świata

Opublikowano
56 minut temu, Observer napisał(a):

post miał oczywiście charakter humorystyczny i dla mnie cała ta dyskusja to dobra zabawa z ludźmi Twojego pokroju, ale szanuję że dalej masz ten skill odwracania wszystkiego ogonem 

Opublikowano

Każdy gra w to co lubi a forumkowe trendy są takie a nie inne. I w sumie trend hejtu AC Shadows na forum jest typowy dla większości growych community. Nic nowego, na angielskojęzycznych forach dzieje się to samo.

W sumie to nie dziwię się pociskom ponieważ ostatnimi dobrymi grami od UBI (subiektywnie według mnie) były Division2, Odyssey i Immortals Fenyx Rising. Potem nastąpił zjazd w dół, coś jak u Stevena Seagala w jego kinematografii gdy badziewny film "Patriota" i późniejsze ekscesy i nadęte ego rozpoczęły zjazd kariery ajkidoki.

Wracając do UBI to ta firma choćby nie wiem jak się starała, co obiecywała to nie odzyska już zszarganej reputacji. Wszyscy pamiętają jak zjebali grę piracką szumnie i arogancko nazywając ją QUADRUPLE A - a okazała się zwykłą szmirą. Wydali jakieś gówniane gry usługi, potem niedorobiony StarWars, nie ma się co dziwić że gracze cisną teraz po wszystkich nowych grach od tego studia. Tym bardziej że pomysłodawcy nowej części AC znów zjebali dodając motywy nygga murzyńskie w stylu podobnym jak robi to ostatnio Disney ze swoimi animacjami.

To się nie mogło skończyć dobrze, gracze są na to uczuleni bo już kilka razy dali się przebolcować w czoko bo naobiecywano im za dużo w trailerach i zwiastunach.

Tym samym UBI dołączyło do EA cynegejm, Activision Blizzarda i Bethesdy, czyli elitarnego grona korpo krawaciarzy słupkowo statystykowych wyrobników dymających i robiących sobie jaja z graczy. 

Mi wystarczy że obejrzałem kilka gameplayów z Shadowsa. I nie widzę tam absolutnie nic co by mnie miało skłonić do zakupu tegoż "dzieła", to jest to samo co poprzednie assassyny, z lekkimi modyfikacjami w mechanice oraz zmienionymi assetami obiektów.