Donatello1991 1 510 Opublikowano niedziela o 10:13 Opublikowano niedziela o 10:13 Ta gra nie jest o murzynie. W sumie może mieć mniej czasu antenowego niż czarnyw KCD2. 1 Cytuj
sph! 1 034 Opublikowano niedziela o 12:03 Opublikowano niedziela o 12:03 1 godzinę temu, Donatello1991 napisał(a): Ta gra nie jest o murzynie. Afrojapończyku? Cytuj
czarek250885 371 Opublikowano niedziela o 12:43 Opublikowano niedziela o 12:43 Gdzie nie wejdziesz, na pewno znajdziesz coś kreatywnego. Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano niedziela o 12:46 Opublikowano niedziela o 12:46 3 godziny temu, suteq napisał(a): Skrytobójcami to graliśmy 10 lat temu, teraz ta seria jest o machaniu mieczykiem który ma więcej obrażeń. Plus uważam że podejście skradankowe było lepsze w poprzedniczkach. Nie wiem czemu ale tam to robiłem z czystej przyjemności, tutaj mnie to dosyć szybko męczy. Może dlatego że zabrali mi ptaszka i skanowanie terenu/korzystanie ze zmysłu Asasyna zrobiło się uciążliwe zamiast proste i przyjemne. W Mirage było dokładnie odwrotnie, można było przejść grę bez żadnej otwartej walki. 2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a): Ta gra nie jest o murzynie. W sumie może mieć mniej czasu antenowego niż czarnyw KCD2. Czarny z KCD2 był zbyt mądry. Główny minus opowieści . Cytuj
tjery 1 377 Opublikowano niedziela o 12:48 Opublikowano niedziela o 12:48 3 godziny temu, suteq napisał(a): Skrytobójcami to graliśmy 10 lat temu, teraz ta seria jest o machaniu mieczykiem który ma więcej obrażeń. Plus uważam że podejście skradankowe było lepsze w poprzedniczkach. Nie wiem czemu ale tam to robiłem z czystej przyjemności, tutaj mnie to dosyć szybko męczy. Może dlatego że zabrali mi ptaszka i skanowanie terenu/korzystanie ze zmysłu Asasyna zrobiło się uciążliwe zamiast proste i przyjemne. Skradanie tutaj zdecydowanie jest najlepsze z całej serii. Bardzo fajny parkour z bardzo dobrymi animacjami, nie tak automatyczny jak pamiętam z Odyssey, gdzie się wspinałeś po wszystkim jak leci, tu ma to sens, wspinasz się mniej więcej po tym co można, fajne parkourowe zeskoki, dodanie czołgania, oddychanie przez rurkę w płytkiej wodzie, podwójne zabójstwo, wpływ światła/cienia na widoczność (niszczenie źródeł światła), możliwość wchodzenia pod budynki, linka z hakiem, bujanie, możliwość złapania i zaciągnięcia przed zabójstwem, nurkowanie, ciche zabójstwa przedmiotami rzucanymi, bomby dymne, ilość możliwości zabójstwa (z wiszenia, przez okno, z góry, z wody, z konia, zza rogu, przez drzwi itd. - wszystko z fajnymi animacjami). Do tego spoko level design tych lokacji skradankowych, gdzie naprawdę można korzystać z wielu rzeczy i poruszać się na różne sposoby. Polecam zupełnie inne podejście, wyłączyć praktycznie cały interfejs, te wszystkie stożki widoczności, alerty, stany przeciwników, zmysły, sokole wzroki z widzeniem przez ściany itd. i grać na wzrok/słuch, wtedy naprawdę jest sporo funu, trzeba planować drogę, rozglądać się, poobserwować otoczenie, przeciwników, zwracać uwagę na ich animacje i reakcje, żeby się dowiedzieć, czy zaczynają Cię widzieć w oddali. No i koniecznie na ekspercie, żeby wrogowie mieli lepszą widoczność i widzieli nas np. na dachach. Ekspert nie zrobi z nich nagle jakiegoś super AI, ale mi poza jedną sytuacją, gdzie walczyłem z gościem jakieś 10 metrów od dwóch innych i oni tego nie widzieli/nie usłyszeli, to nic mega głupiego się nie przydarzyło. Jest na tyle ok, że można się wczuć i nie ma co chwilę jakichś głupich wytracających z klimatu sytuacji, tak jak to wynika z tych wszystkich filmików i kompilacji. 5 3 Cytuj
pawelgr5 1 628 Opublikowano niedziela o 13:03 Opublikowano niedziela o 13:03 Podoba mi się takie podejscie do parkouru i skradania. To co mnie martwi to te mikro w single player. Gardze tym mocno. Nie ma znaczenia jak opcjonalne to jest. Zbroja dla konia tez kiedyś była opcjonalna a potem w Prince of Persia kurwy z Ubi wycięły całe zakończenie żeby sobie dorobić Cytuj
Qbon 432 Opublikowano niedziela o 13:12 Opublikowano niedziela o 13:12 Sporo zmieniają też pory roku, bo wpływają na gameplay, w zimie np nie ma bujnej roślinności w której można się schować, do tego stawy są zamarznięte więc nie schowamy się w wodzie, różne efekty pogodowe w zależności od pory roku, te same lokacje zmieniają się dynamicznie dzięki temu. Dwie grywalne postacie ale zupełnie inny gameplay w zależności od tego kim gramy, inny zestaw ruchów, broni i całego wyposażenia, nie jest to tylko kosmetyczna zmiana bohatera jak w poprzednich częściach gdzie też można było grać różnymi postaciami. Sorry ale większość zarzutów odnośnie tej gry, w sensie tych, które czytam są kompletnie oderwane od rzeczywistości, pisane przez osoby, które nie miały z gra nawet minimalnej styczności bądź z góry uprzedzone. Jest to solidna gra z serii, mająca swoje bolączki ale wprowadzająca kilka różnych nowości. Daleko jej do czegoś doskonałego ale też takie mieszkanie jej z błotem to jest nieporozumienie. Największa wadą jak dla mnie tak jak w każdym innym asasynie jest powtarzalność czynności. 1 1 Cytuj
suteq 376 Opublikowano niedziela o 13:19 Opublikowano niedziela o 13:19 27 minut temu, tjery napisał(a): Skradanie tutaj zdecydowanie jest najlepsze z całej serii. Bardzo fajny parkour z bardzo dobrymi animacjami, nie tak automatyczny jak pamiętam z Odyssey, gdzie się wspinałeś po wszystkim jak leci, tu ma to sens, wspinasz się mniej więcej po tym co można, fajne parkourowe zeskoki, dodanie czołgania, oddychanie przez rurkę w płytkiej wodzie, podwójne zabójstwo, wpływ światła/cienia na widoczność (niszczenie źródeł światła), możliwość wchodzenia pod budynki, linka z hakiem, bujanie, możliwość złapania i zaciągnięcia przed zabójstwem, nurkowanie, ciche zabójstwa przedmiotami rzucanymi, bomby dymne, ilość możliwości zabójstwa (z wiszenia, przez okno, z góry, z wody, z konia, zza rogu, przez drzwi itd. - wszystko z fajnymi animacjami). Do tego spoko level design tych lokacji skradankowych, gdzie naprawdę można korzystać z wielu rzeczy i poruszać się na różne sposoby. Polecam zupełnie inne podejście, wyłączyć praktycznie cały interfejs, te wszystkie stożki widoczności, alerty, stany przeciwników, zmysły, sokole wzroki z widzeniem przez ściany itd. i grać na wzrok/słuch, wtedy naprawdę jest sporo funu, trzeba planować drogę, rozglądać się, poobserwować otoczenie, przeciwników, zwracać uwagę na ich animacje i reakcje, żeby się dowiedzieć, czy zaczynają Cię widzieć w oddali. No i koniecznie na ekspercie, żeby wrogowie mieli lepszą widoczność i widzieli nas np. na dachach. Ekspert nie zrobi z nich nagle jakiegoś super AI, ale mi poza jedną sytuacją, gdzie walczyłem z gościem jakieś 10 metrów od dwóch innych i oni tego nie widzieli/nie usłyszeli, to nic mega głupiego się nie przydarzyło. Jest na tyle ok, że można się wczuć i nie ma co chwilę jakichś głupich wytracających z klimatu sytuacji, tak jak to wynika z tych wszystkich filmików i kompilacji. Aż się przypominają posty pewnego użytkownika o graniu w tlou na hardzie bez podsłuchiwania. Tęsknie za typem W kwestii AI to wykonując brutalne zabójstwa Yasuke gdzie podnosi przeciwnika na mieczu aż nad siebie to miałem masę sytuacji że ziomek 5 metrów ode mnie zero reakcji. Oni chyba mają jakiś limit pola w którym mogą zauważyć/usłyszeć takie rzeczy. Ale jak rzucę gdzieś po cichu nożyk babeczką i przeciwnik zginie na oczach innego (obróconego np. plecami) to ten od razu pobiegnie w moją stronę sprawdzić xd Cytuj
tjery 1 377 Opublikowano niedziela o 13:30 Opublikowano niedziela o 13:30 1 minutę temu, suteq napisał(a): Aż się przypominają posty pewnego użytkownika o graniu w tlou na hardzie bez podsłuchiwania. Tęsknie za typem W kwestii AI to wykonując brutalne zabójstwa Yasuke gdzie podnosi przeciwnika na mieczu aż nad siebie to miałem masę sytuacji że ziomek 5 metrów ode mnie zero reakcji. Oni chyba mają jakiś limit pola w którym mogą zauważyć/usłyszeć takie rzeczy. Ale jak rzucę gdzieś po cichu nożyk babeczką i przeciwnik zginie na oczach innego (obróconego np. plecami) to ten od razu pobiegnie w moją stronę sprawdzić xd A grasz na ekspercie? Bo to ma decydujący wpływ na zasięg widzenia i reagowania AI. Nie oznacza to jednak, że na ekspercie nagle dostajemy jakieś super AI, tak jak pisałem, jest wystarczające i to tyle. Dlatego samo AI to spory minus gry, nie psuje samej zabawy, ale mogło być dużo lepiej. Co do sposobu grania w grę to oczywiście nie twierdzę, że tak jak gram ja to jest jakiś "poprawny" sposób grania, każdy se gra jak chce. Mówię tylko, że grając z całym tym badziewiem na ekranie i korzystając z magicznych wizji przez ściany fajną skradankę zamieniamy w symulator obserwowania ikonek, alertów i znaczników. Cytuj
suteq 376 Opublikowano niedziela o 13:35 Opublikowano niedziela o 13:35 Gram na normalu i nie czuję potrzeby grania na najwyższym w Asasyna ale jak ktoś lubi to spoko. Cytuj
tjery 1 377 Opublikowano niedziela o 13:40 Opublikowano niedziela o 13:40 Teraz, suteq napisał(a): Gram na normalu i nie czuję potrzeby grania na najwyższym w Asasyna ale jak ktoś lubi to spoko. Głównie to ustawiłem dla samego skradania, bo dziwnego wyboru tu dokonali. IMO bezsensu takie coś jak poziom/zasięg widzenia przeciwników wiązać z ogólnym poziomem trudności, bo jak nie chcesz grać na najwyższym to od razu w pakiecie dostajesz debilnych przeciwników co nie widzą Cię na dachu jak stoisz 5 metrów od nich. Cytuj
GearsUp 473 Opublikowano niedziela o 14:31 Opublikowano niedziela o 14:31 Jest asasynowy rekord steama, tylu graczy jeszcze nigdy nie grało jednocześnie w żadną z części 1 1 Cytuj
Observer 10 998 Opublikowano niedziela o 15:08 Opublikowano niedziela o 15:08 (edytowane) 39 minut temu, GearsUp napisał(a): Jest asasynowy rekord steama, tylu graczy jeszcze nigdy nie grało jednocześnie w żadną z części Edytowane niedziela o 15:11 przez Observer 1 4 Cytuj
tjery 1 377 Opublikowano niedziela o 15:40 Opublikowano niedziela o 15:40 @Qbon Ty też grasz? Tu masz na wyłączenie tej białej obwoluty wokół postaci podczas skradania, świecenia przeciwników na żółto itd. Spoiler https://www.nexusmods.com/assassinscreedshadows/mods/12 1 Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano niedziela o 16:40 Opublikowano niedziela o 16:40 1 hour ago, Observer said: Nie no, miało być nie-multi, nie-rpg. No i nie typowo pecetowa gra. No w tak wąskich kategoriach Assassin nadal obsysa. RE 4 - 168tys Space Marine 2 - 225tys RE Village - 106tys Wu Kong - 2.5miliona (lol) Ghost of Tsushima - 77tys RDR2 - 99tys God of War - 73tys Hogwarth's Legacy - 879tys Elden Ring - 953tys Potężny Assassin, ogromna franczyza Ubi, jego największa gra i nadzieja ma wyniki na poziomie robionych po taniości i bez marketingu portów z Playstation 4. Śmiech na sali. A prawdziwe hity sprzedażowe jakie mają wyniki to widać. Szkoda słów. I, żeby się nie odpaliły Faki i inne Figaszcza, piszę tylko o ilości grających i potencjalnej sprzedaży. Abstrachuję kompletnie od jakości gry Cytuj
Qbon 432 Opublikowano niedziela o 16:43 Opublikowano niedziela o 16:43 58 minut temu, tjery napisał(a): @Qbon Ty też grasz? Tu masz na wyłączenie tej białej obwoluty wokół postaci podczas skradania, świecenia przeciwników na żółto itd. Ukryj zawartość https://www.nexusmods.com/assassinscreedshadows/mods/12 Gram, dzieki za linka. Szukałem jakiegoś moda na zniesienie capa na 30 klatek w cutscenkach i wyłączenie czarnych pasów ale nic takiego nie ma. Cytuj
SpacierShark123 1 540 Opublikowano niedziela o 16:46 Opublikowano niedziela o 16:46 2 godziny temu, GearsUp napisał(a): Jest asasynowy rekord steama, tylu graczy jeszcze nigdy nie grało jednocześnie w żadną z części Odyssey był day one na steam? Jestem prawie pewny że ograłem go na ubisoft connect i po latach ponownie kupiłem na steam. Cytuj
GearsUp 473 Opublikowano niedziela o 16:59 Opublikowano niedziela o 16:59 15 minut temu, Homelander napisał(a): Nie no, miało być nie-multi, nie-rpg. No i nie typowo pecetowa gra. No w tak wąskich kategoriach Assassin nadal obsysa. RE 4 - 168tys Space Marine 2 - 225tys RE Village - 106tys Wu Kong - 2.5miliona (lol) Ghost of Tsushima - 77tys RDR2 - 99tys God of War - 73tys Hogwarth's Legacy - 879tys Elden Ring - 953tys Potężny Assassin, ogromna franczyza Ubi, jego największa gra i nadzieja ma wyniki na poziomie robionych po taniości i bez marketingu portów z Playstation 4. Śmiech na sali. A prawdziwe hity sprzedażowe jakie mają wyniki to widać. Szkoda słów. I, żeby się nie odpaliły Faki i inne Figaszcza, piszę tylko o ilości grających i potencjalnej sprzedaży. Abstrachuję kompletnie od jakości gry Znam te liczby Jednak dla serrii AC jest to rekord z której strony by na to nie patrzeć. Cytuj
shoegaze 65 Opublikowano niedziela o 17:02 Opublikowano niedziela o 17:02 19 minut temu, Homelander napisał(a): Hogwarth's Legacy - 879tys 1 1 Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano niedziela o 17:03 Opublikowano niedziela o 17:03 3 minutes ago, GearsUp said: Znam te liczby Jednak dla serrii AC jest to rekord z której strony by na to nie patrzeć. Wydaje mi się, że ta gra miała odnieść sukces, a nie być najlepszym Assassinem na Steamie. Póki co to raczej sytuacja gdzie w krainie ślepców jednooki jest królem Cytuj
GearsUp 473 Opublikowano niedziela o 17:07 Opublikowano niedziela o 17:07 Czyli jednak przyznajesz, że to najlepszy Assassin na Steamie Cytuj
Homelander 2 639 Opublikowano niedziela o 17:08 Opublikowano niedziela o 17:08 1 minute ago, GearsUp said: Czyli jednak przyznajesz, że to najlepszy Assassin na Steamie Pod względem ilości graczy w peaku to chyba jasne. Ciężko z liczbami dyskutować. Ale czy jest to sukces? No wątpię bardzo Cytuj
drozdu7 3 202 Opublikowano niedziela o 18:09 Opublikowano niedziela o 18:09 55 minut temu, Homelander napisał(a): Ale czy jest to sukces? No wątpię bardzo Ja to się zastanawiam co to zmienia? Sukces czy nie sukces? Wiemy w jakiej sytuacji jest Ubi i jakie problemy ma Shadows. Ja nie grałem ale z tego co patrzę to po tę grę sięgnęli świadomie ludzie którym nie przeszkodził cały szum wokół gry i decyzje twórców. Czyli ludzie którzy po prostu chcieli kolejnego Assassina, bo lubią w nie grać. I tak jak patrzę to chyba to dostali w kwestii rozgrywki. A jeśli Ubi rozwali sobie na tym ryj? No to spoko, dla graczy będzie to też dobra sytuacja jeśli ktoś przejmie markę. Cytuj
suteq 376 Opublikowano niedziela o 18:49 Opublikowano niedziela o 18:49 No ja mam wrażenie że ci wszyscy krzykacze to najbardziej przeżywają czy Shadows się sprzeda i co się stanie z Ubisoftem niż osoby które graja w ten tytuł i od których w zasadzie to zależy xd Jeszcze rozumiem jakby mieli jakieś akcje czy coś ale no jak jebnie to jebnie, branża sobie poradzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi