Skocz do zawartości

Assassin's Creed: Shadows

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 godziny temu, Faka napisał(a):

Mam nadzieję, że następna gra to The Division 3. Ciekawe czy też fikoły będą latać z tą gierką. 

Ale na The Division nikt nie narzeka, to dobra gierka. A Assassyny co kolejna odsłona to coraz bardziej ssaka pałkę. Chociaż moje zdanie może być gówno warte, bo zatrzymałem się na Black Flag.

Opublikowano
51 minut temu, Josh napisał(a):

Nie no, nikt nie mówi, że zdechnie. Chińczycy dobrze się tą firmą zaopiekują. 

Tencent nie przejmie, bo ostatni głos należy do braci, którzy ich nie lubią, prędzej pogrzebią firmę, a marki zniką i nigdy nie ujrzą światła te wszystkie asasyny, far kraje, princesy, splinter celle i wszystko, co tam mają w zanadrzu. Poza tym chyba mają jedną markę, która chyba im jakieś tam przychody przynosi, mowa o Rainbow Six.

Opublikowano
42 minutes ago, drozdu7 said:

Wy jesteście jakimiś fanami Assassin's Creed? Że tak wam zależy żeby przejął to ktoś inny? 

Czy nie interesują was te gry zupełnie ale tak sobie piszecie?

Tak

SmartSelect_20250325_181841_Xbox.thumb.jpg.76643fc1e9c15e08e10ba3f6f6b0e87e.jpgSmartSelect_20250325_181907_Xbox.thumb.jpg.9ca2f5ea31a7ff542a244b1f35bc814b.jpgSmartSelect_20250325_181937_Xbox.thumb.jpg.97e7dfa560ab0786b09ad85b2172983a.jpg

• Plusik 2
Opublikowano

Plakac po ubi :kekw:

Z AC zrobili najpierw crossover z simsami i zbieraniem dywanow czy innych obrazow, a na koncu paraRPG z przeciwnikami jak gabki.

Ze SC ktory byl rasowym stealth zrobili akcyjniaka strzelanke.

Z FC zrobili definicje ubitemplate podmieniajac w kazdej nowej czesci mape, glownego zlego i partyzanow na inne modele.

Z GR zrobili akcyjniaka strzelanke.

Raymany chyba zdechniete.

Za trzy lata 20. rocznia zapowiedzi BG&E2, a za dwa lata 10. rocznica pierwszego trailera.

PoP piaski czasu remake? Masz tu pomaranczke graczu biedaku cebulaku.

Sa tu jacys fani For Honor? No wlasnie.

W R6S to gra chyba tylko Rozi.

• Plusik 2
Opublikowano

W ciągu ostatnich 12 lat wydali tylko 1 Księcia, całe zero Splinter Cellów, drugie tyle Raymanów i Beyondów. Jak dla mnie mogą zdychać. 

Jak słucham tego pieprzenia, że prędzej ogłoszą bankructwo i zabiorą na dno wszystkie swoje serie to ogarnia mnie tylko pusty śmiech. Sprzedadzą wszystko jak leci, żeby jeszcze coś na tym zarobić, w końcu pieniądz nie śmierdzi, a z tego co się orientuję samymi zasadami ciężko wyżyć, a tym bardziej opalać za nie dupy gdzieś na Majorce wciągając kreskę z cycków hiszpańskich dziwek. Tak to może chociaż Tencent wykorzystane IP. Oczywiście pewności mieć nie można, bo Chinole to też kurvy, ale będę się czuł lepiej wiedząc że prawa należą do nich niż do tych przecwelonych żabojadów. 

• Plusik 1
Opublikowano

XD

Ten RS nawet w rankingu gier Sony/MS zajmuje pozycję 1-7 jeśli chodzi o gaasy, gdzie czołówki to same robloxy, fortnite, minecrafty. 

Opublikowano
2 godziny temu, Faka napisał(a):

I tak firma nie zdechnie. Możecie pomarzyć, ale się utrzymają.  

W każdym się szanującym kraju, rząd stanie w obronie swojej prestiżowej firmy, tak więc nawet jak będzie źle, to myślę, że pieniądze się znajdą na ratunek. Jedynie będą pewnie wymagać restrukturyzacji i ogólnej poprawy sytuacji. Liczę, że Far Cry będzie lepiej przygotowany do startu na wymagającym rynku.

Opublikowano
3 godziny temu, Josh napisał(a):

Najlepszym fikołem będzie to jeżeli Ubisoft będzie miało jeszcze za co zrobić nową grę 

spacer.png

Chwila prawdy zbliża się nieubłaganie i żadne mydlenie oczu ilością grających nic tu nie zmieni. Jeżeli faktycznie creditsy trwają dwie godziny to budżet mógł być gigantyczny i nawet przy założeniu że finalnie kosztowało ich to nie 500, a dajmy na to 300 mln $, to ile kopii muszą sprzedać, żeby gierka zarobiła? Z 7 milionów? Na szczęście jak już do tego wspólnie doszliśmy dane na największym cyfrowym sklepie z gierkami PC, czyli na Steamie nie mają żadnego znaczenia i nie są żadnym wyznacznikiem tego ile osób w to gra, więc chyba Francuzi nie mają się czym martwić. Sama sprzedaż na Xboxie i Playstation powinna wystarczyć. 

10 melonów, żeby wyszli z dołka. Taki wukong miał 2,4 milionów grających na steam tu mamy 64k ale czytając newsy gierka radzi sobie świetnie. Wszyscy muszą grać na tych komsolach a w wukonga pewnie wszyscy grali na PC na steamie (gra jest jeszcze na epicu)

Opublikowano

Twórcy gier masujący sobie nawzajem gruczoł w dupie na literę "p"? Nowe, nie znałem. Poczekaj aż usłyszysz, że Kojima kumpluje się z Druckmannem. 

Opublikowano

Dobra, poddaję się. 

Fakty są takie, że gra się udała, masa pozytywnych opinii od graczy, tak samo od serwisów growych. Za 5 lat widzimy kolejnego nowego Asasyna, czy tego chcecie, czy nie, wpływu na to nie macie. Teraz The Division 3 i Far Cry.

Pewnie znowu się wyleje jad i żółć od graczy, bo Ubi śmie wypuszczać nowe gry. 

Opublikowano

Oo Division3 to chętnie bym przytulił! Do Ubi jako firmy mam podejście neutralne bo tyle samo gier schrzanili co zrobili dobrych. Nie życzę im źle albo aby zdechli czy coś w ten deseń. Po prostu niech wrócą do czasów gdy liczyły się bardziej innowacje, niesztampowe pomysły a nie tłuczenie maszynowe podobnych do siebie gier. Gdzieś tam w zarządzie ktoś się pogubił albo ma złych doradców, choc napewno nie jest tak tragicznie jak w EA lub Bioware.

Opublikowano
11 godzin temu, Homelander napisał(a):

Rzeczowa analiza Grzegorza, czyli kanał Okiem Deva. Podnosi bardzo ważną kwestię: czy warto było wydawać tyle pieniędzy na grę 8/10? Grzegorz wylicza, na podstawie własnych doświadczeń i danych, że koszt produkcji mógł wynieść nawet 500 milionów. To oznacza zwrot przy sprzedaży 14 milionów kopii w pełnej cenie. Nawet połowa tego to zawrotna liczba. Nie odmawia grze jakości (technicznie, czy graficznie jest super, nie ma błędów - nie ma tu dyskusji), chociaż sam nie jest fanem. Tylko właśnie: czy było warto. Czy nie lepiej za tę kasę było zrobić trzy mniejsze gry. Bo raczej ten Assassin się nie zwróci. Jest za drogi, a sama jakość gry i jej formuła nie jest zachęcająca dla całkowicie nowych graczy.

No dla mnie to jest jakiś przekręt w stylu prania brudnych pieniędzy, bo aż się wierzyć nie chce, że kolejna odsłona znanego tasiemca, zawierająca pewnie masę wcześniej używanych assetów, mechanik itp potrzebowała tak absurdalnej liczby pracowników (ponad 4000!) i takiego budżetu (pewnie jedno wynika z drugiego).
Przecież to max 500 osób powinno robić, więc nie wiem, skąd liczba prawie 10x większa.

5 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Wy jesteście jakimiś fanami Assassin's Creed? Że tak wam zależy żeby przejął to ktoś inny? 

Akurat seria AC mogłaby już umrzeć tak ogólnie, podobnie zresztą jak Far Cry - formuła się wyczerpała, nie ma sensu tego dalej ciągnąć.
A reszta IP pod innym dachem mogłaby tylko odżyć, więc tak - uważam, że upadek UBIsoftu byłby dobry dla branży, podobnie jak przejęcie ich marek przez kogoś innego.

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano
3 godziny temu, Josh napisał(a):

Twórcy gier masujący sobie nawzajem gruczoł w dupie na literę "p"? Nowe, nie znałem. Poczekaj aż usłyszysz, że Kojima kumpluje się z Druckmannem. 

Oczywiście że kumpluje bo ludzie w fachu potrafią rozpoznać talent, w przeciwieństwie do zgorzkniałego gracza-rasisty.

Opublikowano
43 minuty temu, Wredny napisał(a):

No dla mnie to jest jakiś przekręt w stylu prania brudnych pieniędzy, bo aż się wierzyć nie chce, że kolejna odsłona znanego tasiemca, zawierająca pewnie masę wcześniej używanych assetów, mechanik itp potrzebowała tak absurdalnej liczby pracowników (ponad 4000!) i takiego budżetu (pewnie jedno wynika z drugiego).
Przecież to max 500 osób powinno robić, więc nie wiem, skąd liczba prawie 10x większa.

Akurat seria AC mogłaby już umrzeć tak ogólnie, podobnie zresztą jak Far Cry - formuła się wyczerpała, nie ma sensu tego dalej ciągnąć.
A reszta IP pod innym dachem mogłaby tylko odżyć, więc tak - uważam, że upadek UBIsoftu byłby dobry dla branży, podobnie jak przejęcie ich marek przez kogoś innego.

Tutaj gra toczy się o większą stawkę. Upadek Ubi może - a nawet powinien - posłużyć za przykład dla innych firm, że gracze nie życzą już sobie wciskania DEI do gier wideo i że trzeba z tym skończyć raz na zawsze, inaczej czekają ich srogie konsekwencje. Koniec taryfy ulgowej i przymykania oczu na tranzystory, zaimki ono/jemu i celowo zbrzydzane kobiety w giereczkach. Do tej pory nie byliśmy świadkami jakiegoś spektakularnego upadku, to że jakieś gównostudia typu Firewalk (Concord) czy Surgent Studios (Tales of Kenzera) spadną z rowerka nic nie zmieni, ale jeżeli mordę rozwali sobie Ubisoft to będzie już stanowić konkretny przekaz. Bardzo liczyłem na to, że Bioware zostanie zamknięte po wtopie z nowym Dragon Age, ale widocznie EA nie straciło jeszcze wystarczająco pieniążków, więc musimy czekać na nieuchronną porażkę Mass Effect 5. W takim razie wszystko teraz w rękach Ubisoftu, aby przetrzeć szlak i trzymam za to mocno kciuki. Może wkrótce robienie dobrych gier znowu stanie się priorytetem. 

• Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Kurwa nawet konto twitterowe AC grillluje Muska. Chyba jednak kupię tę gierkę tylko za to :dynia:

1rR8wQX.png  

Niech mają, dołoże cegiełkę do tej "najlepiej sprzedającej się grze Ubi na PS Store w historii". 

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Figaro napisał(a):

Kurwa nawet konto twitterowe AC grillluje Muska. Chyba jednak kupię tę gierkę tylko za to :dynia:

1rR8wQX.png  

Niech mają, dołoże cegiełkę do tej "najlepiej sprzedającej się grze Ubi na PS Store w historii". 

Double kill :D