LiŚciu 1 330 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 7 godzin temu, Nyu napisał: Nioh - biały, zero oburzeń Shadows - czarny, koniec ubisoftu xd I to jest w punkt podsumowanie tych dwóch oszołomów dracych ryja o czarnego samuraja. W grze w która i tak pewnie nie zagrają ale z innych powodów. Pamietam jak jeden z nich siedział w temacie innej gierki w która nie chciał grać a najebał tonę postów i sobie nawet avka pod nią zrobił. Beka z atencjuszy 1 Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Przeczytałem parę ostatnich postów, ale nie wiem czy ktoś wspominał o Yasuke? Czytałem jakiś czas o nim ale czy to prawda https://en.wikipedia.org/wiki/Yasuke 1 Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 6 minut temu, Lochu napisał: Przeczytałem parę ostatnich postów, ale nie wiem czy ktoś wspominał o Yasuke? Czytałem jakiś czas o nim ale czy to prawda https://en.wikipedia.org/wiki/Yasuke Trzeba nie miec rigczu, zeby traktować wiki jako sensowne zrodlo informacji. To nie pierwsza sytuacja, ktora obnaza tę stronę Nawet jak robia edycje to sie obrazaja 1 1 Cytuj
GearsUp 194 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Pewnie tego smaczka nie znaliście ale to właśnie oda nobunaga wynalazł woke Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Jak można wyruchać japonke dużym czarnym kutachem to biore day1. Gry są po to, żeby spełniać marzenia. Cytuj
sph! 836 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 7 minut temu, Sebas napisał: Jak można wyruchać japonke dużym czarnym kutachem to biore day1. Murzyn dodatkowo będzie transem, więc duży czarny kutach będzie tylko we wspomnieniach. Cytuj
Josh 4 524 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 26 minut temu, Sebas napisał: Jak można wyruchać japonke dużym czarnym kutachem to biore day1. Gry są po to, żeby spełniać marzenia. Rozumiem różne zboczenia, ale zoofilia to już lekka przesada. Cytuj
SebaSan1981 3 589 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Ja mam proste rozwiązanie problemu głownego bohatera, tylko dziwię się czemu Ubisiaki nie pójdą tą drogą? Jaki problem zrobić kreator postaci, gdzie każdy gracz stworzy sobie assassyna według własnych upodobań? Mniej kłopotów, dram na reddicie, internetach i wszechobecnego bólu dupy że jest Kilimba Bulunga zamiast Kunio Kuna. Cytuj
sph! 836 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Jak zrobią kreator postaci to nie będą mogli wpakować na siłę swojej lewicowej wrażliwości. Gruba pani będzie smutna. BTW, będzie pierwsze osiągnięcie do odblokowania ("Black Lives Matter") za okradnięcie przechodnia? 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 47 minut temu, SebaSan1981 napisał(a): Ja mam proste rozwiązanie problemu głownego bohatera, tylko dziwię się czemu Ubisiaki nie pójdą tą drogą? Jaki problem zrobić kreator postaci, gdzie każdy gracz stworzy sobie assassyna według własnych upodobań? Mniej kłopotów, dram na reddicie, internetach i wszechobecnego bólu dupy że jest Kilimba Bulunga zamiast Kunio Kuna. Mnie się to w AC podoba, że mamy zawsze postacie fabularnie wykreowane. W Odsyssey to było fajnie zrobione, bo mieliśmy babę i chłopa i w zależności od tego kim graliśmy to się ładnie fabularnie zazębiło. W tej części raczej tak być nie może, to będzie raczej jak w Syndicate. Nie sposób też odmówić Ubisoftowi, że akurat w kilku Asasynach fabuła im się udała, a Ezio to postać kultowa. Wyboru murzina w Japonii bronił nie będę, pojechali po bandzie, no ale to Ubisoft, nie ma bardziej inkluzywnej korporacji, pewnych granic nie powinni jednak przekraczać... Gra pewnie będzie co najmniej dobra, a czy lepsze niż poprzednie to zobaczymy, robią ją ponoc bardzo długo (Mirage to był mniejszy projekt robiony zupełnie obok), więc mimo kontrowersji trzymam kciuki, jako gracz, a nie lewak, czy tam prawak. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Mnie się to w AC podoba, że mamy zawsze postacie fabularnie wykreowane. W Odsyssey to było fajnie zrobione, bo mieliśmy babę i chłopa i w zależności od tego kim graliśmy to się ładnie fabularnie zazębiło. Tylko z tą fabularną kreacją to od dawna u nich jest słabo i akurat duet z Syndicate to straszne wydmuszki (podobnie zresztą, jak cała reszta eNPeCów w tej odsłonie - tam tylko klimat robił). Jeszcze Arno w Unity był spoko, choć to taki Ezio 2.0 i widać było, że próbowali powtórzyć to, co już kiedyś chwyciło. Shay z Rogue był interesujący głównie ze względu na drugą stronę barykady, a z tych nowszych no to Bayek był nawet spoko, ale ogólnie to w przypadku UBI nie liczyłbym na fajnie wykreowaną postać. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 1 minutę temu, Wredny napisał(a): Tylko z tą fabularną kreacją to od dawna u nich jest słabo i akurat duet z Syndicate to straszne wydmuszki (podobnie zresztą, jak cała reszta eNPeCów w tej odsłonie - tam tylko klimat robił). Jeszcze Arno w Unity był spoko, choć to taki Ezio 2.0 i widać było, że próbowali powtórzyć to, co już kiedyś chwyciło. Shay z Rogue był interesujący głównie ze względu na drugą stronę barykady, a z tych nowszych no to Bayek był nawet spoko, ale ogólnie to w przypadku UBI nie liczyłbym na fajnie wykreowaną postać. Tak, wciąż jednak to napisana postać, a nie jakiś typ z generatora, od tego są inne gry ( mowię ogólnie, czarnuch mi nie pasuje, nic raczej tego nie zmieni i będzie niesmak, o ile zagram). Mnie się akurat podobała jeszcze Kassandra z tych nowszych. Jakoś nie pasuje mi tutaj akurat generator, chociaż to też dałoby się oczywiście zrobić. W sumie o tej czesci to prawie nic jeszcze nie wiemy, czy bedzie bardziej RPG, czy bardziej jak stare części i Mirage też nie wiemy, zobaczymy 10tego, czy to wciąż tylko kopia kopii, czy może leciutki powiew świeżości. Mnie głównie ciekawi, jak zaprezentują Japonię, bo światy to oni potrafią robić i można sobie pierdolić głupoty w temacie, że nie, ale są w tym akurat aspekcie zawsze bliski topu. Będzie też można fajnie zrobić porównanie z Tsushimą i Roninem. 2 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Cała ta dyskusja sprawiła że mam ochotę się zmierzyć z którymś z tych nowych Assassinow 3 1 1 Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Ogólnie lubię tę serię, jednakże jakimiś wielkim fanem nie jestem. Niestety coraz mocniejsze akcenty woke + wymogi "bycia online" mocno zniechęcają mnie do ubisoftu. Dla mnie głównym powodem dla którego nie kupię tej gry jest już sam fakt konieczności bycia online podczas instalacji najnowszej części z płyty. Nie obchodzi mnie to, że to tylko chwilowy proces/że każdy ma konsolę/komputer z internetem. Zresztą wg mnie to dopiero początek "dokręcania śruby" przez pazerne korporacje. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 10 minut temu, GearsUp napisał(a): -Czołganko z MGS -4 Pory roku -Brak systemów RPG -Brak ptaka -System skradania ze Splinter Cella z rozwalaniem oświetlenia w realtime Całkiem przyzwoicie Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): -Brak systemów RPG hmm, czyli takie połączenie starego i nowego Asasyna. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 9 minut temu, Figaro napisał(a): hmm, czyli takie połączenie starego i nowego Asasyna. Tak, może brak to za dużo powiedziane. Raczej chyba chodziło w tym o to, że mniej oparte na liczbach i skalowaniu wszystkiego przesadnie pod bullet sponge, a bardziej organiczne i uproszczone będą te systemy. O bohaterach: "Most main quests can be completed as either Yasuke or Naoe, allowing for freedom of approach. However, both characters also have their own specific missions playable only by them, as well as bespoke introduction quests." "Yasuke and Naoe have individual skill trees and gear, but share XP, collected weapons, and resources." Czyli wygląda, że sporą część gry będzie można tak naprawdę grać jedną z postacią. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja 10 godzin temu, Soban napisał(a): jedyny akceptowalny murzyn w Japonii Zapomniałeś o szefie szefów czarnych japończyków czyli Austinie: 2 1 Cytuj
jimmy 1 273 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja W forumowej bańce nie dowiesz się jakie to jest mocne IP. Oprócz gier powstają komiksy, książki, figurki itp, a skoro powstają to znaczy że się sprzedają. Stąd nie dziwią dobre wyniki preorderów mimo obecności murzyna. Prawdziwi zagrajmerzy, normalne zdrowe chłopaki i obrońcy białej rasy nie sa większością rynku chociaż bardzo by chcieli. 2 Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja IP dla dzbanów, bo od części trzeciej nie ma kompletnie nic do zaoferowania oprócz odznaczania punktów na mapie. I wiem że jesteśmy mniejszością, niestety ludzi inteligentnych jest mniej niż debili. 5 1 2 1 3 Cytuj
jimmy 1 273 Opublikowano 20 maja Opublikowano 20 maja Wysokie mniemanie masz o sobie. A z punktu widzenia Ubisoftu tylko śmiesznie piszczysz na jakimś forum o gierkach. 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi