Skocz do zawartości

Assassin's Creed: Shadows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 hours ago, GearsUp said:

Ale teraz to pierdolisz porównując to fioletowe gówno z pięknymi krajobrazami w AC

Krajobrazy może piękne, ale krajobrazy się znudzą po godzinie, skoro świat to tylko kolejne ubigame. Twórcy są mistrzami tworzenia martwych scenerii z minimalnymi możliwościami interakcji jeśli nie liczyć mordowania wtórnych przeciwników.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ale byłoby śmieszniej jakby japończyk wierzgał z bólu a my byśmy go od tyłu "atakowali" maszując krzyżyk aż do eksplozji odbytu w kolorach tęczy. 

Takich rewolucyjnych mechanik oczekuję od ubisoftu.

Opublikowano
2 godziny temu, Słupek napisał(a):

było do przewidzenia, że będą zabawy czarna klingą na małe japonskie dupska...

Uważaj co piszesz na PPE dostałem bana na kilka dni za identyczny post. Dodatkowo warto podkreślić że ponoć jest możliwy romans z siostrą Nobunagi, które w Japonii była znana z cnoty i oddania swojemu mężowi, możliwe że miała Polskie korzenie to by wszystko tłumaczyło.

• Haha 3
Opublikowano
22 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

Dodatkowo warto podkreślić że ponoć jest możliwy romans z siostrą Nobunagi, które w Japonii była znana z cnoty i oddania swojemu mężowi, możliwe że miała Polskie korzenie to by wszystko tłumaczyło.

Ale ten romans to pewnie tylko z Naoe, bo UBI tylko takie związki promuje.

Opublikowano

6 godzin temu, tjery napisał(a):

PS5:

• Resolution Mode: Dynamic 1620p/30fps Upscaled to 2160p with TAAU (Global Ray-Tracing ON)
  • Balanced Mode (only on 120Hz): Dynamic 1440p/40fps Upscaled to 2160p with TAAU (Global Ray-Tracing ON)
  • Performance Mode: Dynamic 1440p/60fps Upscaled to 2160p with TAAU (Global Ray-Tracing Off)

Okazuje się, że RTGI (z pewnymi ograniczeniami) na Pro jest też w 60 fps. Brawo Ubisoft.  

Opublikowano
44 minuty temu, Wredny napisał(a):

Ale ten romans to pewnie tylko z Naoe, bo UBI tylko takie związki promuje.

Jak jest czarny to może. Niezgodni z lewicowym ekstremizmem są tylko biali hetero mężczyźni.

Opublikowano
15 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Okazuje się, że RTGI (z pewnymi ograniczeniami) na Pro jest też w 60 fps. Brawo Ubisoft.  

Aaa... to o tym tam było, bo ja sobie myślałem, że ten tjery to już całkiem ześwirował i oprócz stosowania PeCetowej nowomowy, oczekuje, że będziemy rozumieć również alfabet Morse'a (tak, mam białe tło forumka, jak człowiek:sir:).

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Mamy to. Płynne przejście od niepotrzebnego nikomu pecetowego dodatku, który praktycznie nic nie zmienia i gra wygląda tak samo do "A DRAMATIC IMPROVEMENT", bo pojawiło się na konsoli. Oczywiście ponownie bardziej odnośnie komentarzy, bo samo DF zawsze sobie zdawało sprawę z tego jaką różnicę robi RTGI.

Edytowane przez tjery
  • Plusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qbon napisał(a):

Tylko coś słaba ta bazowa rozdzielczość na pro w trybie 60 FPS, bo chyba spada poniżej 1080p.

Tak, rozdziałka, jakość obrazu i inne ustawienia takie same jak na bazowym.

Opublikowano
2 minuty temu, tjery napisał(a):

Tak, rozdziałka, jakość obrazu i inne ustawienia takie same jak na bazowym.

W trybie jakości nieco wyższa na pro ale w perf szału ni ma. Zresztą widać tam na filmie momentami wyraźne migotanie różnych elementów obrazu.

Opublikowano

czyli pro dostało patcha z czernią coś co dostał indiana po premierze na XSX/XSS bez potrzeby szrota za 4K, cerny geniusz

odnośnie romansów

Spoiler

GmYLt15WcAAVMpB?format=jpg&name=large

:kekw:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Daddy napisał(a):

czyli pro dostało patcha z czernią

Następny. :balon:

Ogólnie to sobie możesz nawet zmniejszyć jasność w TV i też będziesz miał RTGI.

Edytowane przez tjery
Opublikowano
18 minut temu, tjery napisał(a):

"A DRAMATIC IMPROVEMENT"

Tym bardziej jest to dramatic improvement jak okazuje się (1:55 filmiku) że zwykłe oświetlenie dostało eleganckiego downgoarda w stosunku do poprzednich części xd 

• Haha 1
Opublikowano

Wiem że rak. Ale bawiłem się doskonale w Black Flag, równie dobrze w Egipcie w Origins, Potem tak samo dobrze w Greckiej Odyseii. No i tak już średnio w Valhalli to jednak zamówiłem Japończyka. 

Materiałów z Shadows widziałem praktycznie tyle co nic bo nie chciałem psuć sobie zabawy, ale i tak podobało mi się to co widziałem, więc biorę praktycznie w ciemno. Wyjebane mam na opinie internetowych youtubowych sprzedajnych zer i to ja zdecyduje czy będzie mi przeszkadzać miliony znaczników na mapie. Po ograniu Ghost of Tsushima nadal brakuje mi klimatu feudalnej Japan. I będę nadal odkrywać miejscówki, zbierać bronie, zabijać samurajów i co tam jeszcze gra zaoferuje. 

:hi:

• Plusik 3
Opublikowano
8 minut temu, szurubur napisał(a):

sam bym kupil za te 230 zl ale 320 zl za ubigame to trochę za drogo, trzeba bedzie poczekac na uzywkę albo promocję.

Star wars lata juz za 120 zl w sklepach :p

Ich gry po miesiącu już schodzą z ceny, a za pół roku to już będzie do przełknięcia.