KrYcHu_89 2 628 Opublikowano sobota o 08:32 Opublikowano sobota o 08:32 3 minuty temu, Basior napisał(a): Why? Wskoczyłem do serii po dużej przerwie, przeważnie jak mam wybór to gram chłopkiem. Nie czytałem LORE, że nie wolno Wiadomo, po latach wyszło, w sensie w sumie od razu, że warto było grać Kaśką, a nie Alexiosem, czy jak mu tam było. Potem Ubi uznał ją też jako kanoniczną. Mimo wyboru postaci męska/ żeńska tam chyba było 90% do 10%, jak kiedyś opublikowali staty :). Tak czy inaczej Odyssey > Origins > Valhalla, ale jak każdy Wie, jak ktoś bardzo mocno szanuje czas growy starczy ograć jedną :). 1 Cytuj
Elitesse 386 Opublikowano sobota o 08:59 Opublikowano sobota o 08:59 24 minuty temu, Basior napisał(a): Eee to ja chlopkiem grałem i dla mnie Odyseja to gó'wno. Za to w Valhallę się grało fajnie. Warto Orignis? W sensie serio jest lepszy jak reszta mimo wieku? Ja też zacząłem grać facetem ale musiałem to zmienić i zacząć od początku, bo jakoś kiepsko mi było ze świadomością, że cały czas podczas wspinaczki mam przed twarzą spocone jaja tego gościa Gra kobietką, to o wiele lepszy wybór jednak sama gra mnie znudziła. To był pierwszy AC, którego porzuciłem w trakcie i już nie wróciłem. Próbowałem kilka razy ale to nie to, a grałem już w wersję którą poprawili, ze wszystkimi dodatkami, gdzie miano dodać więcej urozmaiceń. Origins przeszedłem całe z dodatkami. Valhalę całą ale bez dodatków, a pamiętając o tym, że w Odysey powinno grać się kobietą, to Valhalę też tak przeszedłem. I było dobrze. Ogólnie to robiłem powtórny maraton ze wszystkimi częściami AC ale zabawę zakończyłem na Paryżu. Mam jeszcze kilka części do nadrobienia, a zanim to zrobię, to może dodadzą jakieś darmowe DLC jak do Odyssey, ktore urozmaicą zabawę albo wydadzą kolejną część, to ogram Japonię w GamePassie Cytuj
czarek250885 371 Opublikowano sobota o 09:24 Opublikowano sobota o 09:24 52 minuty temu, Basior napisał(a): Why? Wskoczyłem do serii po dużej przerwie, przeważnie jak mam wybór to gram chłopkiem. Nie czytałem LORE, że nie wolno Też grałem chłopem, jakoś nie pasowało mi, że kobietka zapierdziela w pełnym rynsztunku, ciężkim orężem i nic sobie z tego nie robi ;/ Jedyne gry gdzie nie miałem do tego uwag to był Tomb Rider i Horizon. Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano sobota o 09:33 Opublikowano sobota o 09:33 No i był ten piątek wieczór, peak miał wystrzelić w kosmos. 47k. Tyle. No i chyba już sporo więcej nie będzie. To nawet określany jako klęska Dragon Age miał dwa razy więcej Cytuj
Paolo1986 944 Opublikowano sobota o 09:38 Opublikowano sobota o 09:38 Póki co, nie widziałem jeszcze na olx żadnych używek. Jest dobrze Spoiler Cytuj
Schranz1985 704 Opublikowano sobota o 13:07 Opublikowano sobota o 13:07 Ryneczek zweryfikował. Pewnie wina jutuberuf żywiących się hejtem. Wina graczy. Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano sobota o 13:41 Opublikowano sobota o 13:41 Ciekawe czy ktokolwiek uwierzył Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano sobota o 13:42 Opublikowano sobota o 13:42 22 minuty temu, jimmy napisał(a): Widać, że sprzedaż całkiem całkiem ze wszystkich źródeł. 4 godziny temu, Homelander napisał(a): No i był ten piątek wieczór, peak miał wystrzelić w kosmos. 47k. Tyle. No i chyba już sporo więcej nie będzie. To nawet określany jako klęska Dragon Age miał dwa razy więcej Chyba już jest 55k, a dopiero 14:40, pewnie niedziela wieczór będzie peak. Poza tym Ubi+, no i PS5/Pro na pewno u nich zrobi trochę sztuk. W dalszym ciągu pewnie oczekiwania na poziomie 5-8 mln w miesiąc nie mają szans się ziścić, ale może 4 pęknie, jak dojdzie do ludzi, że to udana część. Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano sobota o 14:10 Opublikowano sobota o 14:10 18 minutes ago, KrYcHu_89 said: Widać, że sprzedaż całkiem całkiem ze wszystkich źródeł. Chyba już jest 55k, a dopiero 14:40, pewnie niedziela wieczór będzie peak. Poza tym Ubi+, no i PS5/Pro na pewno u nich zrobi trochę sztuk. W dalszym ciągu pewnie oczekiwania na poziomie 5-8 mln w miesiąc nie mają szans się ziścić, ale może 4 pęknie, jak dojdzie do ludzi, że to udana część. No peak miał być w piątek. Jak prognozowałem 70 tysi i byłem zbyt hojny chyba. Uznawany za mega porażkę Dragon Age miał 88. Ja wiem, że to tylko jeden składnik, ale jednak jakiś jest Sądzę, że do ludzi doszło jak udana jest to część, stąd te liczby Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano sobota o 14:11 Opublikowano sobota o 14:11 Widać, gra źle się nie sprzedała, pomimo wylania morza hejtów i gówna. 1 1 2 Cytuj
Shen 10 469 Opublikowano sobota o 14:19 Opublikowano sobota o 14:19 2 miliony graczy, ciekawe czemu nie podaja sprzedanych egzemplarzy Rozjebani przez monster hunter na łopatki. Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano sobota o 14:27 Opublikowano sobota o 14:27 Odbiór gry był skrajnie negatywny wiele miesięcy przed premierą, widać sami gracze zadowoloni z efektu końcowego. Na Steam bardzo wysokie oceny, na PSN także, gra działa dobrze, jest dopracowana. To nie jest powtórka z Veilguard, który nie był dla nikogo, a na pewno nie dla fanów serii. Po prostu solidna gra z tasiemcowej serii. Zagram na pewno, kiedyś. 3 Cytuj
suteq 375 Opublikowano sobota o 14:50 Opublikowano sobota o 14:50 30 minut temu, Shen napisał(a): 2 miliony graczy, ciekawe czemu nie podaja sprzedanych egzemplarzy Rozjebani przez monster hunter na łopatki. Warto przypomnieć, że przez WOKE Monster Huntera. Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano sobota o 15:07 Opublikowano sobota o 15:07 31 minutes ago, KrYcHu_89 said: Odbiór gry był skrajnie negatywny wiele miesięcy przed premierą, widać sami gracze zadowoloni z efektu końcowego. Na Steam bardzo wysokie oceny, na PSN także, gra działa dobrze, jest dopracowana. To nie jest powtórka z Veilguard, który nie był dla nikogo, a na pewno nie dla fanów serii. Po prostu solidna gra z tasiemcowej serii. Zagram na pewno, kiedyś. Masz bardzo krótką pamięć. Z Dragon Age było IDENTYCZNIE jak z nowym Assassinem. Bardzo wysokie oceny w recenzjach i identyczne hasełka o powrocie do formy. Wysokie, początkowo oceny na Steamie. Informacje od wydawcy o liczbie graczy. W DA to było 1.5 miliona, tutaj są 2 miliony, bo czemu nie. I, w kontraście do tego, marna liczba grających (prawie 90k vs prawie 60k). Kropka w kropkę. To jest dokładna powtórka z Veilguard. Dragon Age jest obrzydliwym tworem propagandowym. W Assassinie niemalże skumulowało się wszystko co jest nie tak w grach dzisiaj. - tokenizacja dla odhaczenia punktów DEI? jest. W każdej niemalże recenzji wypunktowany jest kompletny bezsens pod każdym względem postaci Yasuke - przeogromny otwarty świat, który poprzez swoją konstrukcję zniechęca do eksploracji? jest - uproszczony gameplay i zidiociali przeciwnicy? są - setki nudnych fetchquestów żeby było dłużej? obecne - no i największy hicior: mikrotransakcje w grze single player z battlepassem włącznie. można se nawet znaczniki na mapie kupić. check check check Serio, nie zabraniam się nikomu dobrze bawić w Assassinie. Jego czas i pieniądze. Ale trzeba być ślepym albo hipokrytą żeby nie dostrzegać wszystkiego tego co napisałem wyżej 5 2 2 1 Cytuj
Figaro 8 468 Opublikowano sobota o 15:16 Opublikowano sobota o 15:16 56 minut temu, Shen napisał(a): 2 miliony graczy, ciekawe czemu nie podaja sprzedanych egzemplarzy Rozjebani przez monster hunter na łopatki. Bo Ubisoft tego często nie robi. Valhalla była najlepiej sprzedającą jest częścią, a też nie podali liczb. A sugerowanie się peakiem na Steam, skoro to gra przede wszystkim konsolowa... lmao. Cytuj
drozdu7 3 202 Opublikowano sobota o 15:19 Opublikowano sobota o 15:19 Myślę że mimo wszystko sprzedaż będzie wyższa od wielu gier "dla których kupuje się konsole" :)) Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano sobota o 15:27 Opublikowano sobota o 15:27 8 minutes ago, Figaro said: A sugerowanie się peakiem na Steam, skoro to gra przede wszystkim konsolowa... lmao. Bardziej niż Ghost of Tsushima? Port kilkuletniej gry z poprzedniej generacji konsol jakimś cudem ma sporo wyższy peak niż Assassin. Seria obecna na PC od zawsze. Wyjaśnij proszę Cytuj
Josh 5 560 Opublikowano sobota o 15:27 Opublikowano sobota o 15:27 Co to znaczy "przede wszystkim konsolowa"? Bardziej "przede wszystkim konsolowa" niż była Dragon's Dogma 2, która wykręciła o wiele lepszy wynik? Widzę na forumku niezły syndrom wyparcia, ale niestety prawda jest taka, że te niecałe 50 tys grających w przypadku tak dużej gry, z tak znanej serii to jest po prostu TRAGEDIA Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano sobota o 15:55 Opublikowano sobota o 15:55 23 minutes ago, Josh said: Co to znaczy "przede wszystkim konsolowa"? Bardziej "przede wszystkim konsolowa" niż była Dragon's Dogma 2, która wykręciła o wiele lepszy wynik? Widzę na forumku niezły syndrom wyparcia, ale niestety prawda jest taka, że te niecałe 50 tys grających w przypadku tak dużej gry, z tak znanej serii to jest po prostu TRAGEDIA Nie znaczy to zupełnie nic poza bredniami Figaszczo. Porty kilkuletnich konsolowych gier z otwartym światem (GoT, Spiderman, RDR2) wykręcają lepsze wyniki niż będący od pierwszej części day1 na PC Assassina. Ale Figaszczo będzie bredził, że to gra konsolowa. Przede wszystkim. Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano sobota o 16:11 Opublikowano sobota o 16:11 Jak jutro będzie info o 3 kkk od Ubi niektórzy tutaj nie dożyją do poniedziałku xD. Widać CCU na wrogim Steam rośnie nadal, więc co z tego, że miało być według waszych estymacji z excelów antyubi w piątek, myślicie w ogóle na tym forum xD? Bo już jest 60k i rośnie, czyli wynik zbliżony do najlepszych gier akcji single player, pomijając gry online i RPGi, które jak wiadomo na Steam zawsze były i będą najwyżej, abstrahując, że nie zawsze to się spina z jakością produkcji, bo taki MH to na PC day1 akurat wyszedł gówniane, Dogma też, była masa opinii skrajnie negatywnych na poziomie 40%. Nic takiego się nie dzieje przy Shadows, bo jest 81% na Steam na ten moment. Btw seria AC i gry Ubi nie były na Steam od powstania ubisoftowego klienta przez wiele wiele lat, pewnie dlatego znakomita większość tej serii to kopie na PS4/PS5 I na PC to tą grę kupują już chyba tylko najwięksi fani serii. Ubi podał też oficjalny komunikat, że gra zdemolowała w sprzedaży Odsyssey i Origins, zostając pokonana przez covidową Valhallę, która miało mocne fory, bo dobrze trafili z edycją na konsole nowej generacji na premierę tychże, gdzie na rynku nie było absolutnie nic innego. Wnioski jakie mogą się nasuwać, to przesunięcie premiery o kilka miesięcy na pewno na wielki plus, mimo, że branża chyba chciała inaczej xD. 1 Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano sobota o 16:26 Opublikowano sobota o 16:26 14 minutes ago, KrYcHu_89 said: Jak jutro będzie info o 3 kkk od Ubi niektórzy tutaj nie dożyją do poniedziałku xD. Widać CCU na wrogim Steam rośnie nadal, więc co z tego, że miało być według waszych estymacji z excelów antyubi w piątek, myślicie w ogóle na tym forum xD? Bo już jest 60k i rośnie, czyli wynik zbliżony do najlepszych gier akcji single player, pomijając gry online i RPGi, które jak wiadomo na Steam zawsze były i będą najwyżej, abstrahując, że nie zawsze to się spina z jakością produkcji, bo taki MH to na PC day1 akurat wyszedł gówniane, Dogma też, była masa opinii skrajnie negatywnych na poziomie 40%. Nic takiego się nie dzieje przy Shadows, bo jest 81% na Steam na ten moment. Btw seria AC i gry Ubi nie były na Steam od powstania ubisoftowego klienta przez wiele wiele lat, pewnie dlatego znakomita większość tej serii to kopie na PS4/PS5 I na PC to tą grę kupują już chyba tylko najwięksi fani serii. Ubi podał też oficjalny komunikat, że gra zdemolowała w sprzedaży Odsyssey i Origins, zostając pokonana przez covidową Valhallę, która miało mocne fory, bo dobrze trafili z edycją na konsole nowej generacji na premierę tychże, gdzie na rynku nie było absolutnie nic innego. Wnioski jakie mogą się nasuwać, to przesunięcie premiery o kilka miesięcy na pewno na wielki plus, mimo, że branża chyba chciała inaczej xD. Bez kitu, w tym poście jest tyle bzdur, że nawet nie chce mi się tego rozkładać na czynniki pierwsze 1 Cytuj
Josh 5 560 Opublikowano sobota o 16:36 Opublikowano sobota o 16:36 19 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Jak jutro będzie info o 3 kkk od Ubi niektórzy tutaj nie dożyją do poniedziałku xD. Nie będzie. Cytat Ubi podał też oficjalny komunikat, że gra zdemolowała w sprzedaży Odsyssey i Origins, zostając pokonana przez covidową Valhallę, która miało mocne fory, bo dobrze trafili z edycją na konsole nowej generacji na premierę tychże, gdzie na rynku nie było absolutnie nic innego. Nie no, jak Ubisoft tak podaje, to na pewno są to wiarygodne informacje. Tak samo wiarygodne jak pierdolenie Bioware krótko po premierze Veilguard, jak dobrze sobie ta gra radziła. Nie wiem w ilu kopiach musiałoby się Shadows sprzedać, żeby wyjść chociaż na zero, nie mówiąc o odbiciu się od szamba w jakim Ubi obecnie tkwi po same pachy. Obawiam się, że za miesiąc gierka już będzie śmigać w promocji, a za kilka miesięcy widzimy się w PS Plus. Cytuj
benito82pl 223 Opublikowano sobota o 17:19 Opublikowano sobota o 17:19 2 godziny temu, Figaro napisał(a): Bo Ubisoft tego często nie robi. Valhalla była najlepiej sprzedającą jest częścią, a też nie podali liczb. A sugerowanie się peakiem na Steam, skoro to gra przede wszystkim konsolowa... lmao. Sprzedawała się dobrze bo była w bundlach z ps5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi