Wredny 10 097 Opublikowano niedziela o 04:17 Opublikowano niedziela o 04:17 To "sam sobie odkrywasz znaczniki" jest równie zajebiste, jak ten ptasi dron z poprzednich odsłon - wszędzie najebane znacznikami, ale ten jeden ostatni to już musisz w pobliżu ptaka wypuścić, żeby ci namierzył (ale wcześniej musiałeś dojechać do znacznika, w którym gra kazała wypuścić drona, więc znacznik jako taki był i tak). Super mechanika Tutaj też mapa jest nimi ujebana, tylko są niewidzialne, dopóki sobie ich nie zmaterializujesz - no zajebiste urozmaicenie Cytuj
tjery 1 377 Opublikowano niedziela o 04:19 Opublikowano niedziela o 04:19 (edytowane) 20 minut temu, Faka napisał(a): W pizdę se wsadź te mikrotransakcje, bo to chuja daje. To nie jest żaden argument czy to coś daje czy nie, czy Ty kupujesz czy nie, czy dużo kosztuje czy mało. Za wrzucanie płatnych sklepików w grze AAA singleplayer powinno się każdego jebać do gleby. I może to "glebowanie" powinno być wyrażone nie kupowaniem gry, więc uprawiam hipokryzję, bo wziąłem Ubi+. Co do samej gry to po 20h 90% rzeczy pisanych o tej grze w tym temacie to bzdury. Ale z jakąś opinią wstrzymam się do kolejnych 20h, bo Valhalla też na początku mi się podobała. Edytowane niedziela o 04:21 przez tjery 1 Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano niedziela o 04:22 Opublikowano niedziela o 04:22 Meh, kończę już. Napisałem, co chciałem i napisałem z własnego doświadczenia jak gra wygląda. Niepotrzebnie, bo nie dociera do forumka. EOT. Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano niedziela o 04:27 Opublikowano niedziela o 04:27 9 minutes ago, Faka said: Tak, a ty te wiatraki stawiasz i walisz ślepą narracją. Nie mając doświadczenia i pojęcia o grze, gdzie ja staram się każdemu wytłumaczyć jak ta gra wygląda, ale po co? Widocznie LUDOLOGIA na forumku jest niepotrzebna, a tak się zapieracie na LUDOLOGII. PO CHUJ? PO CO? A i tak wy dalej swoje i jebać ludologię. Jakie konkretnie nieistniejące wiatraki stawiam i pokaż mi tę ślepą narrację. Konkretnie, z cytatami, a nie kolejnymi wymysłami. Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano niedziela o 04:44 Opublikowano niedziela o 04:44 25 minut temu, tjery napisał(a): To nie jest żaden argument czy to coś daje czy nie, czy Ty kupujesz czy nie, czy dużo kosztuje czy mało. Za wrzucanie płatnych sklepików w grze AAA singleplayer powinno się każdego jebać do gleby Zrozumiałbym to, gdyby się tyczyło się mutligierki, która stawia na p2w, ale w przypadku single gierki? A w dupie to mam, kto ma kasę to niech se i gówno kupi do single gierki, pod warunkiem, że ta gra nie ma nic wspólnego z multikiem. Bo jeżeli by wpływało na graczy i kupujesz itemki, żeby być lepszy od innych, to tak, jebać to gówno i z tym walczę. Ale single? A niech se kupują i co tam mają, żeby sobie ułatwić i szybko przejść grę, na mnie to nie wpływa. A zaczęło się od pojebanej, głupiej zbroi konia Bethesdy. Jeszcze raz, dopóki singiel gierki nie wpływa na otoczenie innych graczy, niech sobie wydaje i robi ze swoimi pieniędzmi, co chce. Dla mnie to se może kutasa na czoło kupić, który daje mu 69 armora i 69 dmg ataku, bo sobie nie radzi w singlu. To tak jakbyś miał sobie kupować zjebane karty do pokemona i zbierał wszystko, bo czegoś ci brakuje i nie radzisz. Argument inwalida. Bo nie wpływa to na Ciebie, kupuje sobie DLA SIEBIE gówno itemki za SWOJE pieniądze. Nie musisz i nie masz obowiązku kupować, co tam w sklepie serwują. I tak to się dzieje od czasów zbroi konia. Itemizacja gierek już od dawna jest praktykowana i to się nie tyczy tylko ubisoftu. Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano niedziela o 04:54 Opublikowano niedziela o 04:54 3 minutes ago, Faka said: Zrozumiałbym to, gdyby się tyczyło się mutligierki, która stawia na p2w, ale w przypadku single gierki? A w dupie to mam, kto ma kasę to niech se i gówno kupi do single gierki, pod warunkiem, że ta gra nie ma nic wspólnego z multikiem. Bo jeżeli by wpływało na graczy i kupujesz itemki, żeby być lepszy od innych, to tak, jebać to gówno i z tym walczę. Ale single? A niech se kupują i co tam mają, żeby sobie ułatwić i szybko przejść grę, na mnie to nie wpływa. A zaczęło się od pojebanej, głupiej zbroi konia Bethesdy. Jeszcze raz, dopóki singiel gierki nie wpływa na otoczenie innych graczy, niech sobie wydaje i robi ze swoimi pieniędzmi, co chce. Dla mnie to se może kutasa na czoło kupić, który daje mu 69 armora i 69 dmg ataku, bo sobie nie radzi w singlu. To tak jakbyś miał sobie kupować zjebane karty do pokemona i zbierał wszystko, bo czegoś ci brakuje i nie radzisz. Argument inwalida. Bo nie wpływa to na Ciebie, kupuje sobie DLA SIEBIE gówno itemki za SWOJE pieniądze. Nie musisz i nie masz obowiązku kupować, co tam w sklepie serwują. I tak to się dzieje od czasów zbroi konia. Itemizacja gierek już od dawna jest praktykowana i to się nie tyczy tylko ubisoftu. Nie do końca tak to działa. Przyzwolenie na takie coś sprawi, że za chwilę normalny postęp w grze będzie za paywallem albo wielogodzinnym grindem. Coś takiego zadziało się już w Shadow of War. Coś podobnego wrzucali do Dogmy 2. Mega hipokryzją z Twojej strony jest to, że kurwujesz jak komuś przeszkadza Yasuke (nawet nie jako murzyn ale jako niepasujący do gry kloc), a jak ktoś ma realne zastrzeżenia do mikrotransakcji w grze single to każesz se to wsadzić w dupę. Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano niedziela o 05:06 Opublikowano niedziela o 05:06 3 minuty temu, Homelander napisał(a): Coś takiego zadziało się już w Shadow of War. Grałem w tę grę i żadnego blokowania nie odczułem w grze, może dlatego, że GRAŁEM i nie jechałem na skróty. Ale też zapewne wyjebali to w pizdu, bo poszedł im olej do głowy. Chłonąłem grę od deski do deski. Na temat dogmy 2 się nie wypowiadam, bo nie grałem i NIE MAM DOŚWIADCZENIA, ale czytałem temat i tę chujnię kojarzę, co srapcom odjebał. Ale jaki jest promil gier, który blokuje Ci postęp gry? No właśnie, znikomy. Ubisoft Ci tego nie robi, grasz jak chcesz i jaką ochotę masz. Srapcom to sufit im się na łeb zwalił, ale społeczność i siła graczy ich wyjaśniła, co odjebali i zrozumieli własny błąd. No chyba że nie, to jebać dalej srapcom. Co do hipokryzji - powiem tak, cały ten temat jebie MEGA HIPOKRYZJĄ, od każdego tutaj, co napisał w temacie, nie mając pojęcia o grze i nawet jednej minuty w to nie zagrał. Po prostu, ten temat przestał być normalnym tematem. Nie znajdziesz tutaj żadnego posta na temat wrażenia z gierki. Już napisałem dlaczego. Cytuj
Homelander 2 638 Opublikowano niedziela o 05:15 Opublikowano niedziela o 05:15 No to opisuj wrażenia z gry, kto Ci broni. Szczerze cieszę się, że gra Ci się podoba. Ja Assassinem jako grą nie jestem zainteresowany, stawiam sprawę jasno od zawsze. Interesuje mnie wpływ tej gry na Ubi i cały rynek i o tym dyskutuję. O wrażeniach z samego grania nie, bo i nie mam o czym. Nie grałem, nie zamierzam. Cytuj
suteq 375 Opublikowano niedziela o 05:20 Opublikowano niedziela o 05:20 3 godziny temu, Wredny napisał(a): Naoe powinna być jedyną bohaterką, skoro i tak w większości przypadków gracz musi nią grać (bo Yasuke ani nie umie w stealth, ani w parkour), ale pewnie była za mało "diverse", zwłaszcza że Azjaci dla lewaków są "przystawką do białych". Yasuke normalnie można się skradać, chować w krzakach i zabijać przeciwników po cichu. Sam tak wczoraj czyściłem jeden zamek. Wspinać się też może. Wiadomo że nie jest tak zwinny jak Naoe ale właśnie jak już zostanie wykryty to ma większe szanse w bezpośrednim starciu. I szczerze? Przez te pierwsze kilka godzin jak byłem zmuszony grać tylko Naoe to byłem strasznie zawiedziony bo granie na siłę w ukryciu było irytujące a teraz kiedy mogę wejść sobie Yasuke głównymi drzwiami i zrobić rozpierdol bo typ jest tankiem to gra nabrała rumieńców. No ale to trzeba zagrać aby takie coś wiedzieć. Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano niedziela o 05:26 Opublikowano niedziela o 05:26 3 minuty temu, suteq napisał(a): Naoe ale właśnie jak już zostanie wykryty to ma większe szanse w bezpośrednim starciu. O to to, Naoe jest pizdą w starciu, jak już masz 3-4 kitajców, to robi się problem, wtedy rzucasz bombkę i znikasz, bo nie raz jest trudno i się pocisz jak rolnik na żniwach, dwa masz tam elity, z którymi się męczysz żeby zbić ich pancerz i w końcu i zabić. Gra zła nie jest, baa, powiem, że udał im się pomysł z dwoma bohaterami i dobrze pcha fabułę do przodu. Cytuj
ASX 15 013 Opublikowano niedziela o 06:18 Opublikowano niedziela o 06:18 gry za bardzo tu nie widać, ale widoczki ładne 1 Cytuj
Pupcio 19 423 Opublikowano niedziela o 06:25 Opublikowano niedziela o 06:25 Asax nie zapominaj że użytkownik nero jest z rodziny playstation 2 1 Cytuj
czarek250885 371 Opublikowano niedziela o 07:30 Opublikowano niedziela o 07:30 1 godzinę temu, suteq napisał(a): Yasuke normalnie można się skradać, chować w krzakach i zabijać przeciwników po cichu. Sam tak wczoraj czyściłem jeden zamek. Wspinać się też może. Wiadomo że nie jest tak zwinny jak Naoe ale właśnie jak już zostanie wykryty to ma większe szanse w bezpośrednim starciu. I szczerze? Przez te pierwsze kilka godzin jak byłem zmuszony grać tylko Naoe to byłem strasznie zawiedziony bo granie na siłę w ukryciu było irytujące a teraz kiedy mogę wejść sobie Yasuke głównymi drzwiami i zrobić rozpierdol bo typ jest tankiem to gra nabrała rumieńców. No ale to trzeba zagrać aby takie coś wiedzieć. Grać w grę o skrytobójcy i narzekać, że trzeba się ukryć by pocichu eliminować przeciwników, niebywałe. Za to wjazd z bara przez drzwi i rzucanie się w wir walki ogromnym gościem to normalne dla serii. Prawda jest taka, że gdyby gra była świetna to sama by się wybroniła, a stękanie jednego czy drugiego nie miałoby żadnego wpływu. Bronić w tej grze dodatkowych płatności to rak gamingu, jak to możliwe by za pełną cenę nie mieć dostępu do wszystkiego? W God of War jakoś nie ma takich rzeczy. To jest absurd jak chcą łupić graczy, a później płacz, że ludzie tego nie kupują. Dodatkowo ideologia jakakolwiek zabija obecnie gry, gracze chcą się bawić a nie brać udział w tym syfie. Dla mnie najlepszy AC to Origins i później już nic tak dobrego nie zrobili. Kto się przy tym dobrze bawi, jego sprawa i nic mi dotego, ja opisałem tylko swój punkt widzenia, który nie pozwala mi wydać 350 zł za niepełny produkt. Cytuj
Paolo1986 944 Opublikowano niedziela o 07:38 Opublikowano niedziela o 07:38 Ja nie wydam 350 zł, poczekam na promocję albo używki < 200 zł i zagram. Wtedy podzielę się swoimi wrażeniami 1 Cytuj
Donatello1991 1 510 Opublikowano niedziela o 07:45 Opublikowano niedziela o 07:45 A ja sobie drugi raz jednak wziąłem z braku laku, ale tym razem abo na miesiąc, więc luzik. Może się porzygam, ale dla widoków warto ( w 4k OLED jak to wygląda i śmiga!). Na razie jest dobrze i ciekawie. Bamburaj był tylko chwilę. Cytuj
KrYcHu_89 2 628 Opublikowano niedziela o 07:58 Opublikowano niedziela o 07:58 Tymczasem na Steam, który powszechnie jest uważane za jedyne źródło (może obok PSN) ocen od graczy, które ma sens, to najwyżej oceniana gra Ubi od lat, od ludzi, którzy rzeczywiście w nią grają ^^. Ładna zamiana forumkowych niegraczy w pomarańczową fantę. Valhalla lewdo 69%, Outlaws 73%, Avatar 67%. Dla porownania ostatnie hity Avowed 76%, Monster Hunter 63%, KCD2 93%. Tutaj 81%, zostaje wam zrzucanie spamu od user score metacritic, czyli od ludzi, którzy nawet nie mają pojęcia o czym jest gra xD. Imo nawet żaden youtuber, który grał, nie podziela opinii o "nieudanej" części, oglądałem kawałem Skillupa i chwalił mocno, oczywiście jednocześnie wspominając, że to tylko kolejny Asasyn i nie odkrywa koła na nowo, to WSZYSTKO tutaj jest lepsze, niż w poprzednich AC. Fajnie by było poczytać jakieś opinie na forum o grach o grze dla odmiany, bo miała już premierę, są osobne tematy od złych korporacji. 1 Cytuj
Plackus 485 Opublikowano niedziela o 08:27 Opublikowano niedziela o 08:27 (edytowane) Po 10 godzinach tragedii nie ma jeżeli weźmiemy pod uwagę który developer to robił. Gra wygląda naprawdę dobrze. Na yutubcu tego nie widać. No ale Ubi już nie umie w piaskownice. Biegam po wioskach i odhaczam te same aktywności typu wieża i świątynia. Taki piękny region i setting Japonii aż człowieka ciśnie gdzie jakaś arena z turniejem sztuk walki albo zawody w rzucie shurikenami xD Naprawde wyobraźnia podpowiada mi tyle a setting jest tak ciekawy że praktycznie stworzenie czegoś ciekawego jest podane jak na tacy ale Ubi nawet tego nie pociągnie Wielka szkoda ale bije tu brak serducha do tworzenia gier wideo Edytowane niedziela o 08:32 przez Plackus 4 Cytuj
Bzduras 13 334 Opublikowano niedziela o 08:46 Opublikowano niedziela o 08:46 - dosłownie ściana tekstu o cyferkach, średnich i steamie 47 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Fajnie by było poczytać jakieś opinie na forum o grach o grze dla odmiany Cytuj
Mejm 15 628 Opublikowano niedziela o 08:51 Opublikowano niedziela o 08:51 4 godziny temu, Faka napisał(a): W pizdę se wsadź te mikrotransakcje zbroje dla konia, bo to chuja daje. Daje daje. Nie spodziewalem sie, ze Faka jest zdolny do tak czestych, dlugich i pozbawionych bluzgow postow. Chyba bardzo musi lubic serie assasins creed. 4 Cytuj
suteq 375 Opublikowano niedziela o 08:52 Opublikowano niedziela o 08:52 Godzinę temu, czarek250885 napisał(a): Grać w grę o skrytobójcy i narzekać, że trzeba się ukryć by pocichu eliminować przeciwników, niebywałe. Za to wjazd z bara przez drzwi i rzucanie się w wir walki ogromnym gościem to normalne dla serii. Skrytobójcami to graliśmy 10 lat temu, teraz ta seria jest o machaniu mieczykiem który ma więcej obrażeń. Plus uważam że podejście skradankowe było lepsze w poprzedniczkach. Nie wiem czemu ale tam to robiłem z czystej przyjemności, tutaj mnie to dosyć szybko męczy. Może dlatego że zabrali mi ptaszka i skanowanie terenu/korzystanie ze zmysłu Asasyna zrobiło się uciążliwe zamiast proste i przyjemne. Cytuj
Pupcio 19 423 Opublikowano niedziela o 08:53 Opublikowano niedziela o 08:53 Teraz, Mejm napisał(a): Daje daje. Nie spodziewalem sie, ze Faka jest zdolny do tak czestych, dlugich i pozbawionych bluzgow postow. Chyba bardzo musi lubic serie assasins creed. Chyba średnio lubi bo ukrywa swoją miłość i nie chwali się nią w zakupach growych 1 Cytuj
SlimShady 3 548 Opublikowano niedziela o 08:54 Opublikowano niedziela o 08:54 Dopóki się z tym nie obnosi i gra na używkach, to nic do tego nie mam. Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano niedziela o 08:55 Opublikowano niedziela o 08:55 Czasami człowiek musi przystopować i jak dziecku grzecznie wytłumaczyć, o co ta cała wrzawa jest. Dodam, że bezsensowna wrzawa, nie mająca kompletnego punktu zaczepienia, bo nie ma. Bo murzyn w Japonii hehe. 2 Cytuj
Observer 10 998 Opublikowano niedziela o 09:54 Opublikowano niedziela o 09:54 Tyle bluzgów i nerwów, spokojnie - to tylko gierka dla lgbt o murzynie co rucha chłopów. Nie ma co się tak denerwować. 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi