Skocz do zawartości

Assassin's Creed: Shadows

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Wredny napisał(a):

No dla mnie to jest jakiś przekręt w stylu prania brudnych pieniędzy, bo aż się wierzyć nie chce, że kolejna odsłona znanego tasiemca, zawierająca pewnie masę wcześniej używanych assetów, mechanik itp potrzebowała tak absurdalnej liczby pracowników (ponad 4000!) i takiego budżetu (pewnie jedno wynika z drugiego).
Przecież to max 500 osób powinno robić, więc nie wiem, skąd liczba prawie 10x większa.

Tak spojrzałem że AC Valhalla też miał kosmiczną ilość pracowników, zarząd Ubi stwierdził że lepiej pakować kasę w pewną markę niż w nowe gry i wrzucił na ten projekt wszystkie dostępne zasoby. A że czym więcej ludu do ogarnięcia (do tego w różnych studiach) tym trudniej zarządzać i efektywność pracy spada to mamy efekt. To nie jest tylko problem Ubi, każdy projekt przekraczający te ~300 osób (nie wliczając outsource) jest mega ciężki do ogarnięcia, wyjątkiem są studia gdzie przemiał jest mały i każdy wie co ma robić.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
21 minut temu, Figaro napisał(a):

Kurwa nawet konto twitterowe AC grillluje Muska. Chyba jednak kupię tę gierkę tylko za to :dynia:

1rR8wQX.png  

Niech mają, dołoże cegiełkę do tej "najlepiej sprzedającej się grze Ubi na PS Store w historii". 

Nawet śmiechłem. Gdyby jeszcze mieli tyle jaj przy projektowaniu gier, to by robili hity.

Opublikowano

image.thumb.png.d5a5d97bbd5edfcd3f593424f70a1403.png

16 godzin temu, Faka napisał(a):

Dobra, poddaję się. 

Fakty są takie, że gra się udała, masa pozytywnych opinii od graczy, tak samo od serwisów growych. Za 5 lat widzimy kolejnego nowego Asasyna, czy tego chcecie, czy nie, wpływu na to nie macie. Teraz The Division 3 i Far Cry.

Pewnie znowu się wyleje jad i żółć od graczy, bo Ubi śmie wypuszczać nowe gry. 

No po tej premierze Ubi nigdzie się nie wybiera, być może ktoś ich przejmie (lub część) ale prawda jest taka, że rosną wszędzie od czau porażek z Avatarem, Outlaws i przede wszystkim fatality ze Skull and Bones. Przełożenie premiery było strzałą i to bynajmniej nie w kolano.

image.png.cde24f1dd0045ad5daf22262d3d30d5c.png

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

image.thumb.png.d5a5d97bbd5edfcd3f593424f70a1403.png

No po tej premierze Ubi nigdzie się nie wybiera, być może ktoś ich przejmie (lub część) ale prawda jest taka, że rosną wszędzie od czau porażek z Avatarem, Outlaws i przede wszystkim fatality ze Skull and Bones. Przełożenie premiery było strzałą i to bynajmniej nie w kolano.

image.png.cde24f1dd0045ad5daf22262d3d30d5c.png

Podbijam, wzrost na tyle duży że Ubi może wykupić Microsoft.

Opublikowano
2 minuty temu, Josh napisał(a):

Świetny motyw, że jeszcze zanim zaczniesz grać, to odpala się sklepik i próbują ci wcisnąć pozostałe Asasyny xD 

Od dawna tak jest, w Odyssey miałem to samo.

E: jak mnie to irytuje w Dying Light, że za każdym jebanym razem musze przeklikać dodatkowy ekran bo trzeba potwierdzić, że chce zagrać w grę którą włączyłem a nie kupic pierdolony sequel. Każdy dev powinien być za takie wpychanie produktów jebany bez litości.

Opublikowano

A jednak szybkie 3m, no kto by się spodziewał :leo: 

2nd highest Day 1 sales revenue in Assassin's Creed franchise history
Biggest Ubisoft Day 1 ever on PlayStation Digital Store
Best community ever, with over 40 Million hours already played

GnDfODDWAAAR7Wq

• Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kiedy chwalisz się ilością graczy, zamiast tym ile gra już zarobiła, to znaczy że wtopa musi być sporych rozmiarów. 

spacer.png

Ale nie jest źle. Jeszcze tak z 6 milionów i zaczną zarabiać :leo:

BTW

spacer.png

https://www.investing.com/news/stock-market-news/tencent-acquires-25-stake-in-ubisofts-new-gaming-subsidiary-93CH-3952688

Jeszcze chwilka i będą kurwami Tencentu. To tak odnośnie ich niezależności i wypowiedzi, że prędzej pójdą na dno ze swoimi grami niż sprzedadzą się Chinolom. 

Edytowane przez Josh
  • Plusik 1
Opublikowano

Mnie zastanawia ten autentyczny koszt tego Shadows. Bo patrząc na poprzednią odsłonę to te 10 mln rozłożone w czasie to raczej pewniak. Pierwszy tydzień Valhalli to niecałe 2mln.

Cytat

By the Numbers: Jaw-Dropping Sales and Player Statistics
Over 20 million copies sold across all platforms
Racked up 1.8 million copies sold just in its first week back in November 2020
Marked the biggest-ever launch week for the series in terms of unit sales
Sold 45,055 retail copies in Japan to rank #2 in 2020 weekly software charts
Achieved an unprecedented 20+ million players worldwide

Dane wziąłem stąd https://expertbeacon.com/how-well-did-valhalla-sell/

A gra dostaje pozytywny recenzję na format rozgrywki, który udało się zachować patrząc na poprzednie odsłony. 

Opublikowano

Screenshot_20250327_185915_X.thumb.jpg.6fbfc7ec822d9e563659b0984fc647ad.jpg

Wcale nie jestem zaskoczony że Josh po raz kolejny wrzuca bez myślenia dane z dupy jakiegoś typa który walczy z woke. :)

P.S Przy Valhalli tez chwalili sie liczbą graczy i to ich najlepiej sprzedajaca sie gra w serii. Ups... :)

Opublikowano (edytowane)

Nie no to tylko heheszki. Przecież wiadomo, że to co mówi Ubisoft jest o wiele bardziej wiarygodne, w końcu nie ma opcji żeby korpo na skraju upadku manipulowało liczbami czy coś? Nigdy by tego nie zrobili, podobnie jak Bioware tak nie robiło z Dragon Age :) 

To jest jeszcze mniej prawdopodobne w zestawieniu z faktem, że właśnie w szerokim rozkroku wypinają dupę w kierunku Tencenta upatrując w nich ratunek. Sorry chłopaki, nie wiem co mi uderzyło do głowy :yano:

Edytowane przez Josh