łom 2 179 Opublikowano wtorek o 23:07 Opublikowano wtorek o 23:07 49 minut temu, Wredny napisał(a): No dla mnie to jest jakiś przekręt w stylu prania brudnych pieniędzy, bo aż się wierzyć nie chce, że kolejna odsłona znanego tasiemca, zawierająca pewnie masę wcześniej używanych assetów, mechanik itp potrzebowała tak absurdalnej liczby pracowników (ponad 4000!) i takiego budżetu (pewnie jedno wynika z drugiego). Przecież to max 500 osób powinno robić, więc nie wiem, skąd liczba prawie 10x większa. Tak spojrzałem że AC Valhalla też miał kosmiczną ilość pracowników, zarząd Ubi stwierdził że lepiej pakować kasę w pewną markę niż w nowe gry i wrzucił na ten projekt wszystkie dostępne zasoby. A że czym więcej ludu do ogarnięcia (do tego w różnych studiach) tym trudniej zarządzać i efektywność pracy spada to mamy efekt. To nie jest tylko problem Ubi, każdy projekt przekraczający te ~300 osób (nie wliczając outsource) jest mega ciężki do ogarnięcia, wyjątkiem są studia gdzie przemiał jest mały i każdy wie co ma robić. Cytuj
Observer 11 030 Opublikowano wtorek o 23:17 Opublikowano wtorek o 23:17 21 minut temu, Figaro napisał(a): Kurwa nawet konto twitterowe AC grillluje Muska. Chyba jednak kupię tę gierkę tylko za to Niech mają, dołoże cegiełkę do tej "najlepiej sprzedającej się grze Ubi na PS Store w historii". Nawet śmiechłem. Gdyby jeszcze mieli tyle jaj przy projektowaniu gier, to by robili hity. Cytuj
KrYcHu_89 2 638 Opublikowano środa o 12:24 Opublikowano środa o 12:24 16 godzin temu, Faka napisał(a): Dobra, poddaję się. Fakty są takie, że gra się udała, masa pozytywnych opinii od graczy, tak samo od serwisów growych. Za 5 lat widzimy kolejnego nowego Asasyna, czy tego chcecie, czy nie, wpływu na to nie macie. Teraz The Division 3 i Far Cry. Pewnie znowu się wyleje jad i żółć od graczy, bo Ubi śmie wypuszczać nowe gry. No po tej premierze Ubi nigdzie się nie wybiera, być może ktoś ich przejmie (lub część) ale prawda jest taka, że rosną wszędzie od czau porażek z Avatarem, Outlaws i przede wszystkim fatality ze Skull and Bones. Przełożenie premiery było strzałą i to bynajmniej nie w kolano. Cytuj
SpacierShark123 1 543 Opublikowano środa o 14:14 Opublikowano środa o 14:14 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): No po tej premierze Ubi nigdzie się nie wybiera, być może ktoś ich przejmie (lub część) ale prawda jest taka, że rosną wszędzie od czau porażek z Avatarem, Outlaws i przede wszystkim fatality ze Skull and Bones. Przełożenie premiery było strzałą i to bynajmniej nie w kolano. Podbijam, wzrost na tyle duży że Ubi może wykupić Microsoft. Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano środa o 17:56 Opublikowano środa o 17:56 Coś kurwa spierdolili dzisiejszym patchem. Gra jakby zacinała. Cytuj
Observer 11 030 Opublikowano środa o 18:31 Opublikowano środa o 18:31 W końcu recenzja na którą wszyscy czekali: 4 Cytuj
Josh 5 589 Opublikowano środa o 18:51 Opublikowano środa o 18:51 Świetny motyw, że jeszcze zanim zaczniesz grać, to odpala się sklepik i próbują ci wcisnąć pozostałe Asasyny xD Cytuj
pawelgr5 1 632 Opublikowano środa o 18:52 Opublikowano środa o 18:52 2 minuty temu, Josh napisał(a): Świetny motyw, że jeszcze zanim zaczniesz grać, to odpala się sklepik i próbują ci wcisnąć pozostałe Asasyny xD Od dawna tak jest, w Odyssey miałem to samo. E: jak mnie to irytuje w Dying Light, że za każdym jebanym razem musze przeklikać dodatkowy ekran bo trzeba potwierdzić, że chce zagrać w grę którą włączyłem a nie kupic pierdolony sequel. Każdy dev powinien być za takie wpychanie produktów jebany bez litości. Cytuj
suteq 384 Opublikowano środa o 18:53 Opublikowano środa o 18:53 Razem z Shadows wyszedł też Animus Hub który spaja gry z serii od Origins do Shadows i kolejne też tam będą. Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano środa o 19:19 Opublikowano środa o 19:19 Będą. Następnego Asasyna mogliby zrobić w Ameryce Południowej, czasy Inków. Fajna miejscówka. Cytuj
suteq 384 Opublikowano środa o 19:22 Opublikowano środa o 19:22 Następny Asasyn to Niemcy, może będzie cameo Tuska. Cytuj
Observer 11 030 Opublikowano środa o 20:50 Opublikowano środa o 20:50 Godzinę temu, suteq napisał(a): Następny Asasyn to Niemcy, może będzie cameo Tuska. Już jest okładka: Cytuj
czarek250885 374 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 16 godzin temu, suteq napisał(a): Następny Asasyn to Niemcy, może będzie cameo Tuska. Historia będzie oparta o wydarzenia pewnego malarza. Cytuj
KrYcHu_89 2 638 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu A jednak szybkie 3m, no kto by się spodziewał ✅2nd highest Day 1 sales revenue in Assassin's Creed franchise history ✅Biggest Ubisoft Day 1 ever on PlayStation Digital Store ✅Best community ever, with over 40 Million hours already played 1 1 Cytuj
Josh 5 589 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Kiedy chwalisz się ilością graczy, zamiast tym ile gra już zarobiła, to znaczy że wtopa musi być sporych rozmiarów. Ale nie jest źle. Jeszcze tak z 6 milionów i zaczną zarabiać BTW https://www.investing.com/news/stock-market-news/tencent-acquires-25-stake-in-ubisofts-new-gaming-subsidiary-93CH-3952688 Jeszcze chwilka i będą kurwami Tencentu. To tak odnośnie ich niezależności i wypowiedzi, że prędzej pójdą na dno ze swoimi grami niż sprzedadzą się Chinolom. Edytowane 11 godzin temu przez Josh 1 Cytuj
oFi 2 650 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Mnie zastanawia ten autentyczny koszt tego Shadows. Bo patrząc na poprzednią odsłonę to te 10 mln rozłożone w czasie to raczej pewniak. Pierwszy tydzień Valhalli to niecałe 2mln. Cytat By the Numbers: Jaw-Dropping Sales and Player Statistics Over 20 million copies sold across all platforms Racked up 1.8 million copies sold just in its first week back in November 2020 Marked the biggest-ever launch week for the series in terms of unit sales Sold 45,055 retail copies in Japan to rank #2 in 2020 weekly software charts Achieved an unprecedented 20+ million players worldwide Dane wziąłem stąd https://expertbeacon.com/how-well-did-valhalla-sell/ A gra dostaje pozytywny recenzję na format rozgrywki, który udało się zachować patrząc na poprzednie odsłony. Cytuj
suteq 384 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Wcale nie jestem zaskoczony że Josh po raz kolejny wrzuca bez myślenia dane z dupy jakiegoś typa który walczy z woke. P.S Przy Valhalli tez chwalili sie liczbą graczy i to ich najlepiej sprzedajaca sie gra w serii. Ups... Cytuj
Josh 5 589 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Nie no to tylko heheszki. Przecież wiadomo, że to co mówi Ubisoft jest o wiele bardziej wiarygodne, w końcu nie ma opcji żeby korpo na skraju upadku manipulowało liczbami czy coś? Nigdy by tego nie zrobili, podobnie jak Bioware tak nie robiło z Dragon Age To jest jeszcze mniej prawdopodobne w zestawieniu z faktem, że właśnie w szerokim rozkroku wypinają dupę w kierunku Tencenta upatrując w nich ratunek. Sorry chłopaki, nie wiem co mi uderzyło do głowy Edytowane 11 godzin temu przez Josh Cytuj
Donatello1991 1 514 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Ale graficznie to nie mogę wyjść z podziwu. Chyba najładniejsza gra generacji patrząc na skalę. Kto ma okazję grać na PC w full i OLED 4k ten wie o czym pisze. No przebiła też origin u mnie w każdej innej kwestii. 4 Cytuj
jimmy 1 685 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Ubisoft żyje, Asasyn ma się świetnie, skuteczność forumkowych analityków zerowa 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi