Suavek 4 814 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Gry Square szybko trafiają do promocji. Co prawda nie wszystkie przekraczają próg -50%, ale w życiu czegoś takiego bym nie brał na premierę w takiej cenie. Jest jeszcze szansa, że obniżą bazową cenę w PL przed premierą. A jak ktoś chce na Steam, to GMG często oferuje najlepsze promocje na gry Square, czasem jeszcze przed premierą. Czy te HD-2D to już jakieś oficjalne nazewnictwo stylu graficznego? Trochę dziwne, skoro 2D są tylko sprite'y. A wrzucanie tego w tytuł też średnio wygląda. I-II-HD-2D Te pierwsze Dragon Questy coś wyjątkowego sobą prezentują, lub oferują, fabularnie, lub gameplay'owo? Czy to poziom pierwszych klasycznych odsłon Final Fantasy? Zawsze mi się ta seria kojarzyła raczej z prostotą, aczkolwiek grałem tylko w VIII. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca 12 minut temu, Suavek napisał(a): Gry Square szybko trafiają do promocji. Co prawda nie wszystkie przekraczają próg -50%, ale w życiu czegoś takiego bym nie brał na premierę w takiej cenie. Jest jeszcze szansa, że obniżą bazową cenę w PL przed premierą. A jak ktoś chce na Steam, to GMG często oferuje najlepsze promocje na gry Square, czasem jeszcze przed premierą. Czy te HD-2D to już jakieś oficjalne nazewnictwo stylu graficznego? Trochę dziwne, skoro 2D są tylko sprite'y. A wrzucanie tego w tytuł też średnio wygląda. I-II-HD-2D Te pierwsze Dragon Questy coś wyjątkowego sobą prezentują, lub oferują, fabularnie, lub gameplay'owo? Czy to poziom pierwszych klasycznych odsłon Final Fantasy? Zawsze mi się ta seria kojarzyła raczej z prostotą, aczkolwiek grałem tylko w VIII. W zasadzie to tak. Na premiere Octopatha od ktorego sie to zaczelo uzywali tego pojecia i tak zostalo. Nawet jak przerabiali pewna mocno ikoniczna scene w FF6 to tez pisali ze robia to w stylu HD-2D. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Nie no 200 za pudło DQ3 to by dał, ale nie 300, bez przesady. Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Kupić na bank kupię pudełko ale czy na premierę to nie wiem, zależy jaka cena będzie ostateczną. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Nawet $60 to lekka przesada tbh. Ta gra nie ma nawet w połowie tyle contentu co np Octopath Travelery. Uwielbiam tą serie ale to jak ci chińczycy walą na hajs to jest niepojęte xd Rozumiem, że dojdą jakieś QOL, klasa i trochę nowej zawartości ale raczej nie zapowiada się na magiczne wydłużenie gry o kolejne 30h. Cytuj
Ddes 3 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Ślicznie to wygląda, ale cena mocno zawyżona i niestety brak jest wersji na PS4. Teraz niech SE tak samo wyda Valkyrie Profile i Chrono Trigger. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 czerwca Opublikowano 22 czerwca https://gamerant.com/dragon-quest-3-hd-2d-remake-performance-modes-difficulty-settings/ Dwa tryby graficzne na ps5 i trzy poziomy trudności. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 22 czerwca Opublikowano 22 czerwca Naprawdę przy takiej oprawie trzeba wybierać między Graphics ALBO Performance...? Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca Nie uwierzę, że to nie jest zasrane lenistwo deva. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 25 czerwca Opublikowano 25 czerwca Chryste co za czasy xdddd pixeloza w dwoma trybami graficznymi na współczesnych konsolach xdddd Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 25 czerwca Autor Opublikowano 25 czerwca W dniu 23.06.2024 o 00:36, Dr.Czekolada napisał(a): https://gamerant.com/dragon-quest-3-hd-2d-remake-performance-modes-difficulty-settings/ Dwa tryby graficzne na ps5 i trzy poziomy trudności. O kutwa xDD Może jakiś native 4k czy coś Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 25 czerwca Opublikowano 25 czerwca Z ciekawości, są jakieś gry które nie mają wyboru trybów jakości? Może to odgórnie narzucone, albo sony daje za to jakieś bonusy, bo ciężko uwierzyć że to kwestia technologiczna. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 25 czerwca Autor Opublikowano 25 czerwca 14 minut temu, Dahaka napisał(a): Z ciekawości, są jakieś gry które nie mają wyboru trybów jakości? Może to odgórnie narzucone, albo sony daje za to jakieś bonusy, bo ciężko uwierzyć że to kwestia technologiczna. Przy HD-2D? Nie kojarzę, by jakikolwiek HD-2D do tej pory miał wybór trybu grafika/performance na PS5. Tutaj z jakiegoś powodu dali, zobaczymy co to będzie, bo szczegółów nie znamy jeszcze, może to np. tryb 120 fps czy coś. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 26 czerwca Opublikowano 26 czerwca Nie wiem, czy są tu jakieś podstawy, żeby tłumaczyć te tryby. Gra stylistycznie wygląda ładnie, ale nie jest to coś, czego PS5 by nie uciągnęło w 4K nawet 120fps (choć pewnie będzie 60 na konsolach maks). Patrzę na screeny i otoczenie 3D wygląda raczej biednie. Tj. nie brzydko, ale prosto. Co najwyżej różnorakie efekty świetlne i temu podobne dodatkowe mogą tu żreć zasoby. Oczywiście to nie jest jakiś wielki problem, no ale może świadczyć raczej o średniej optymalizacji. No ale z drugiej strony lepiej, żeby opcja była, niż żeby coś znowu przyblokowali do 30fps... Cytuj
agst 138 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Mogli już dać wybór tej kamery w walkach, zawsze w DQ ta fpp denerwuje aż się człowiek nie przyzwyczai. 1 Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Jak na swego rodzaju remake, to te efekty dźwiękowe w stylu NES cholernie irytują. Tj. dźwięk aktywowanej zdolności, czy wygranej bitwy. Wyłączyłbym to po dwóch minutach na amen. Niepopularna opinia, zdaje się, ale moim zdaniem Square robi straszny miszmasz różnych stylów w tych remako-remasterach. Pisałem już to przy okazji Star Ocean. Większości co prawda się to podoba, ale na mój gust trochę się gryzie. Tutaj również, symfoniczna muzyka przerywana 8bit-owym popierdywaniem. Nie mam sentymentu do serii DQ, a już tym bardziej starszych odsłon, dlatego przyznam, że średnio do mnie przemawia ten HD-2D. Może na Decka kiedyśtam, ale 200zł to ja za to w życiu nie dam. Ładne te sprite-y 2D. Tym bardziej szkoda, że podczas walki nie widać własnej drużyny, tylko same efekty. Poniekąd rozumiem, że "tak zawsze było w oryginale", no ale jednak... Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Dla mnie to nadal wyglada jak 60-80zl max. 1 Cytuj
Shen 9 690 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Wołać 2,5 bomby za gierke z pegazusa z lekko podbitą grafią to nieśmieszny żart. Za 40zł mozna ograc na telefonie 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 września Opublikowano 5 września Wersja na tel/Switch mega bieda. Już lepiej po prostu wer Snes odpalić. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 5 września Autor Opublikowano 5 września Ten combat w FPP to jakiś ponury żart jednak, wygląda to obrzydliwie :/. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 października Opublikowano 6 października https://kotaku.com/dragon-quest-3-remake-changes-horii-gender-elon-musk-1851665687 Xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi