Skocz do zawartości

Dragon Quest III HD-2D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Plackus napisał(a):

Aktualnie mam ograne z 15h i mogę śmiało polecić tytuł.

Gra bije na głowę octopathy, które były nudne. DQ w starym nowym wydaniu wygląda pięknie i brzmi pięknie. Pozycja obowiązkowa dla fanów. Wcale nie czuje że gram w starszą/uproszczoną wersję względem tych 3D

Jedyny minus to właśnie zbyt częste walki ponieważ zdarza się że w dungeonie nie przyswoje sobie gdzie się znajduje a już walka i za moment próbuje znowu obrać drogę a tu znowu walka.

Więc tak... Polecam z całego serduszka 

Pokaż ukrytą zawartość

1936c57588141-screenshotUrl.thumb.jpg.6da46ef655ec6054868ddce946f88cb4.jpg1936c57889c79-screenshotUrl.thumb.jpg.475eefd78e7edfca548619b0086b15a0.jpg1936c57b05321-screenshotUrl.thumb.jpg.ca26e84ffcff78bedb40e8a6f36c0659.jpg1936c57df3388-screenshotUrl.thumb.jpg.36fff5894ea45eaa3a07ca33e17208e6.jpg1936c5813e432-screenshotUrl.thumb.jpg.91c1989206d84c0cc749178dd3b3ca60.jpg1936c5854c428-screenshotUrl.thumb.jpg.a46ef64fc54f93966640ef5c4811f8dc.jpg1936c587c2274-screenshotUrl.thumb.jpg.a0deb83df698a83f97937b5c70d3c14e.jpg

Eh te losowe walki. Osobiście jestem za torem, którym poszli przy remakach VIII czy VII, mianowicie widoczni wrogowie.

Kiedy idziesz szukać skarbów, to biegasz i szukasz skarbów, a nie wkurwiasz się bo nie możesz dojść 10metrow bez narzucanych 50 walk.

Opublikowano

Gram na ostatnim poziomie czyli draconian quest i sądziłem że jest bardzo łatwo. I kiedy gra już mnie do tego przyzwyczaiła, znienacka trafiłem na jakieś wilczki na północy i szybko uciekałem uzbroić drużynke.

W takim stanie dotarłem do miasta:spicy:

19373b3c50089-screenshotUrl.jpg

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Też gram na DQ i nie jest trudno póki co.

Tzn jest tak jak ma być, czyli wymagająco ale nie frustrująco.

Wspaniała gierka, wiadomo że mniejsza skala ale jest wszystko za co kocham tą serię.

Jedynie te ludki w drużynie trochę randomy.

Tak jak pisałem, przy tak klasycznym doświadczeniu te losowe walki idealnie się wpasowują.

Póki co nie narzekam zwłaszcza, że trzeba trochę powalczyć żeby wbić level, dostać nowe skille czary itd.

Eeksplorscja wypada zajebiście, czuć że jesteśmy nagradzani.

Gram na ps5 i tv ale gra wydaje się być idealnie skrojona pod handheldy.

A po nowym roku jeszcze suikoden :)

• Lubię! 1
Opublikowano
W dniu 1.12.2024 o 10:17, Schranz1985 napisał(a):

Też gram na DQ i nie jest trudno póki co.

Tzn jest tak jak ma być, czyli wymagająco ale nie frustrująco.

Wspaniała gierka, wiadomo że mniejsza skala ale jest wszystko za co kocham tą serię.

Jedynie te ludki w drużynie trochę randomy.

Tak jak pisałem, przy tak klasycznym doświadczeniu te losowe walki idealnie się wpasowują.

Póki co nie narzekam zwłaszcza, że trzeba trochę powalczyć żeby wbić level, dostać nowe skille czary itd.

Eeksplorscja wypada zajebiście, czuć że jesteśmy nagradzani.

Gram na ps5 i tv ale gra wydaje się być idealnie skrojona pod handheldy.

A po nowym roku jeszcze suikoden :)

Ja aktualnie gram w DQ VIII na 3ds, i również zauważyłem, że gra w przyjemny sposób nagradza gracza za eksplorację, czy poboczne aktywności. 

To coś co doceniam w grach

• This 1
Opublikowano

Ale mnie pięknie dojechał Boss w piramidzie :)

To jest draconian quest, to jest to doświadczenie którego oczekuję od dq.

KIlka h zeszło nim padł.

Zabawa z eq( statusy) i dobór drużyny pod kątem heal Buf/debuf .

Satysfakcja po zwycięstwie!

Prawdziwe turowe jrpg tak jak powinno być a nie popłuczyny press X to win.

• Plusik 2