Skocz do zawartości

Dragon Quest III HD-2D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Plackus napisał(a):

Aktualnie mam ograne z 15h i mogę śmiało polecić tytuł.

Gra bije na głowę octopathy, które były nudne. DQ w starym nowym wydaniu wygląda pięknie i brzmi pięknie. Pozycja obowiązkowa dla fanów. Wcale nie czuje że gram w starszą/uproszczoną wersję względem tych 3D

Jedyny minus to właśnie zbyt częste walki ponieważ zdarza się że w dungeonie nie przyswoje sobie gdzie się znajduje a już walka i za moment próbuje znowu obrać drogę a tu znowu walka.

Więc tak... Polecam z całego serduszka 

Pokaż ukrytą zawartość

1936c57588141-screenshotUrl.thumb.jpg.6da46ef655ec6054868ddce946f88cb4.jpg1936c57889c79-screenshotUrl.thumb.jpg.475eefd78e7edfca548619b0086b15a0.jpg1936c57b05321-screenshotUrl.thumb.jpg.ca26e84ffcff78bedb40e8a6f36c0659.jpg1936c57df3388-screenshotUrl.thumb.jpg.36fff5894ea45eaa3a07ca33e17208e6.jpg1936c5813e432-screenshotUrl.thumb.jpg.91c1989206d84c0cc749178dd3b3ca60.jpg1936c5854c428-screenshotUrl.thumb.jpg.a46ef64fc54f93966640ef5c4811f8dc.jpg1936c587c2274-screenshotUrl.thumb.jpg.a0deb83df698a83f97937b5c70d3c14e.jpg

Eh te losowe walki. Osobiście jestem za torem, którym poszli przy remakach VIII czy VII, mianowicie widoczni wrogowie.

Kiedy idziesz szukać skarbów, to biegasz i szukasz skarbów, a nie wkurwiasz się bo nie możesz dojść 10metrow bez narzucanych 50 walk.

Opublikowano

Gram na ostatnim poziomie czyli draconian quest i sądziłem że jest bardzo łatwo. I kiedy gra już mnie do tego przyzwyczaiła, znienacka trafiłem na jakieś wilczki na północy i szybko uciekałem uzbroić drużynke.

W takim stanie dotarłem do miasta:spicy:

19373b3c50089-screenshotUrl.jpg

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Też gram na DQ i nie jest trudno póki co.

Tzn jest tak jak ma być, czyli wymagająco ale nie frustrująco.

Wspaniała gierka, wiadomo że mniejsza skala ale jest wszystko za co kocham tą serię.

Jedynie te ludki w drużynie trochę randomy.

Tak jak pisałem, przy tak klasycznym doświadczeniu te losowe walki idealnie się wpasowują.

Póki co nie narzekam zwłaszcza, że trzeba trochę powalczyć żeby wbić level, dostać nowe skille czary itd.

Eeksplorscja wypada zajebiście, czuć że jesteśmy nagradzani.

Gram na ps5 i tv ale gra wydaje się być idealnie skrojona pod handheldy.

A po nowym roku jeszcze suikoden :)

• Lubię! 1
Opublikowano
W dniu 1.12.2024 o 10:17, Schranz1985 napisał(a):

Też gram na DQ i nie jest trudno póki co.

Tzn jest tak jak ma być, czyli wymagająco ale nie frustrująco.

Wspaniała gierka, wiadomo że mniejsza skala ale jest wszystko za co kocham tą serię.

Jedynie te ludki w drużynie trochę randomy.

Tak jak pisałem, przy tak klasycznym doświadczeniu te losowe walki idealnie się wpasowują.

Póki co nie narzekam zwłaszcza, że trzeba trochę powalczyć żeby wbić level, dostać nowe skille czary itd.

Eeksplorscja wypada zajebiście, czuć że jesteśmy nagradzani.

Gram na ps5 i tv ale gra wydaje się być idealnie skrojona pod handheldy.

A po nowym roku jeszcze suikoden :)

Ja aktualnie gram w DQ VIII na 3ds, i również zauważyłem, że gra w przyjemny sposób nagradza gracza za eksplorację, czy poboczne aktywności. 

To coś co doceniam w grach

• This 1
Opublikowano

Ale mnie pięknie dojechał Boss w piramidzie :)

To jest draconian quest, to jest to doświadczenie którego oczekuję od dq.

KIlka h zeszło nim padł.

Zabawa z eq( statusy) i dobór drużyny pod kątem heal Buf/debuf .

Satysfakcja po zwycięstwie!

Prawdziwe turowe jrpg tak jak powinno być a nie popłuczyny press X to win.

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

2 bańki pękły, ciekawe ile ostatecznie w samej Japonii skoro milion tam poszedł w pudełkach... Mi się udało ostatniego dnia u Japończyka znaleźć używkę (a szukałem ponad tydzien), a sprzedawca powiedział że już pierwszego dnia wersja Switchowa się wszędzie wyprzedała (nie wiem czy chodzilo o Tokio czy o całą Japonię). Od jutra ma byc nowa dostawa, a duże sklepy robily zapisy, wiec sporo im te cyferki jeszcze podskoczą. Żaden ze mnie hard core fan DQ, ale bedac w JP w okolicach premiery grzechem było nie kupić (a przy okazji kubek i maskotkę slima!) zwlaszcza że ich wersja ma 2 stronną okładkę ^^

Edytowane przez voi tekku
Opublikowano (edytowane)

Próbowałem różnych 2d HD ale żaden octopath itp nie ma podjazdu do DQ.

Może to moc, znajomość i przywiązanie do marki ale gra wciąga jak bagno.

Mam 25h i to już jest peak gierki, dostałem statek i mogę w miarę swobodnie zwiedzać ten wspaniały świat.( Jedna z najlepszych map świata jakie widziałem w jrpg)

A ilość sekretów wysepek itd do zwiedzenia :Obama:

Do tego co chwilę nowe potworki do monster areny, mini medale na nagrody i ogólnie eq jako nagroda za eksplorację.

A że jest trudno i wszystko to ma realny wpływ na progres to wspaniałe napędza się ta machina.

Ta gra kolejny raz mi przypomniała że nie grafa zdobi giereczke.

Liczy się fun.

I na tym polu dq3 nie zawodzi.

Edytowane przez Schranz1985
  • Plusik 5
  • This 1
Opublikowano (edytowane)

Skończyłem story.

Wspaniała to była przygoda.

Miałem pewne obawy, bo od czasu 11 minęło wiele lat a w międzyczasie przyzwyczaiłem się do obecnych jrpg ala FF7 rebirth( o 16 nie wspomnę przez szacunek do serii)

Przed wszystkim to dq z krwi i kości.

Jest ciężko, jest satysfakcjonująco.( Oczywiście mowa o draconian quest, innego trybu nie uznaję w tej serii)

Bossy potrafią mieć 3 tury pod rząd i walić ataki na całą drużynę czy negatywne statusy i moment jest wipe out.

Mapa świata jest fantastyczna!

Kilka kontynentów masa lokacji sekretów.

Dostajemy statek i możliwość latania i za każdym razem odkrywa to nowe możliwości na mapie.

Wystarczy wspomnieć że przy zoom( taki fast travel) mam około 70 lokacji na mapie .

Nie chcę mi się rozpisywać bo jest 2 w nocy i ledwo siedzę w fotelu.

Na pewno muzyka zasluguje też na mini medale.

54h nabite a nie zrobiłem całej areny, mini medali mam połowę, potworków do znalezienia też na pewno jeszcze sporo no i cały endgame - jest co robić.

O platynie nawet nie myślę bo trzeba by wszystko wymaxowac, ale endgame będę robił.

Myślę że jeszcze ze 20h z grą spędzę.

Edit.

Dodam tylko że walki grane całą grę na ultra fast.

Piszę to żeby uświadomić ludzi jak dużo tu jest grania, bo słyszałem opinie że to mała gierka na 30h :)

Pewnie recenzenci grali na normalku i heja do przodu.

Gra ma duuuuzo do zaoferowania.

Screenshot_20241214-014631.png

Edytowane przez Schranz1985
  • Plusik 3
  • This 1