Sven Froost 488 Opublikowano 28 maja Opublikowano 28 maja Kupilem niedawno i polecam. Korzysta ktos? Mozemy podzielic sie jakimis dobrymi przepisami Cytuj
Josh 4 507 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Kupiłem takiego za 3 stówki. Fajna sprawa, zwłaszcza jak ktoś mieszka sam i nie chce odpalać całego piekarnika, żeby na szybko coś sobie podgrzać. Sprzątania tyle co nic, zdecydowanie wychodzi zdrowiej niż smażenie na patelni (bo bez oleju, ewentualnie z paroma kapkami), można w tym podsmażyć praktycznie wszystko, miejsca nie zajmuje zbyt wiele. Ostatnio wpierdoliłem do środka kurczaka uprzednio wysmarowanego marynatą i przyprawami, wyszedł taki jak z rożna 1 Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Mam Hoffena z biedry, 5 litrow, 1550W za ok 220 zł w promce. Ktoś polecił w necie i wzialem na próbę. Niby technologia niczym kombiwar, który chyba każdy mial w domu za gowniaka, ale mala powierzchnia i błyskawiczne nagrzewanie dają tu radę do frytek, mięsa, paluszków rybnych itp. Nawet do odgrzewania pizzy jest super bo wychodzi niczym świeża, a nie mikrofalowa. Również i u mnie piekarnik rzadziej teraz chodzi. Cytuj
Josh 4 507 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Z tą pizzą to też prawda. Wczoraj za to podgrzewałem buły, takie chamskie kajzerki które kisiły się w Biedronkowej szufladzie parę godzin: 2 na minuty w maszynce i wyszły chrupkie jakby dopiero piekarz z pieca je wyjął, fryer dosłownie dał im drugie życie. Niby prosta rzecz, a naprawdę cieszy. Mam też w domu mikrofale, ale teraz juz nie widzę dla niej zastosowania. Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada Dzis przy myciu frajera zobaczyłem ze woda mi wycieka z tej misy. Zalalem wodą miche by odmoczyly się przypieczone resztki na dnie, odłożyłem na blat i patrze potem, ze mam kałuże. Ja rozumiem, że to nie służy do gotowania zup, ale to kurde chyba nienormalne? Potem tłuszcz jeszcze zacznie wyciekac w trakcie pieczenia. Będę musial grata spakować i odnieść do biedry na reklamację. Cytuj
Mejm 15 302 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada W dniu 30.10.2024 o 14:55, _Red_ napisał(a): Niby technologia niczym kombiwar, który chyba każdy mial w domu za gowniaka, Za gow.niaka to prodiz. Kombiwaru nie mielismy a to jest nowsza technologia. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 1 listopada Autor Opublikowano 1 listopada (edytowane) 6 hours ago, _Red_ said: Ja rozumiem, że to nie służy do gotowania zup, ale to kurde chyba nienormalne? Potem tłuszcz jeszcze zacznie wyciekac w trakcie pieczenia. Na litosc boska w airfryerze nie mozna piec plynow bo sie uszkodzi. Wilgoc moze uszkodzic elektronike Edytowane 1 listopada przez Sven Froost Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada Przeciez to właśnie napisałem xd Mowie tylko czy to normalne, że pojemnik jest nieszczelny. Ale przyjrzalem się - nieszczelność jest przy łączeniu szybki z blaszanym dnem i to chyba tak już jest. Nawet kapiący tluszcz nie powinien wypełnić dna na tyle, by wylało się coś w czasie pieczenia. 1 Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 1 listopada Autor Opublikowano 1 listopada A, to ok. Ja ostatnio ojebalem na raz kilogram kreconych frytek i hamburgera na to. Polecam do pol kilo na raz 180 stopni na 20 minut Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Frajer? GOTY sprzęt. Kawałek papieru do pieczenia, łosoś maźnięty solą, pieprzem i oliwą, kilkanaście minut i gotowe. Albo patent z tortillami - mała tortilla żeby weszła na spód, na to sos, ser, jakieś mięcho i dodatki, na wierzch kolejna tortilla i ser. Wychodzi quesadilla na sterydach. A mowa o sprzęcie za jakieś grosze z Juli 1 Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Dodatkowo ten z dużą misą 5 litrów właśnie jest za 179 zł https://home.biedronka.pl/hoffen-frytkownica-beztluszczowa-z-okienkiem-hoffen-1550-w-5-l-czarna-000000000000484538.html W ostatniej promce brałem go za 219 zł. 1 Cytuj
l33t 128 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada 2 godziny temu, _Red_ napisał(a): Dodatkowo ten z dużą misą 5 litrów właśnie jest za 179 zł https://home.biedronka.pl/hoffen-frytkownica-beztluszczowa-z-okienkiem-hoffen-1550-w-5-l-czarna-000000000000484538.html W ostatniej promce brałem go za 219 zł. No ale przecież napisałeś, że ten model jednak trochę lipa, bo okazał się nieszczelny. Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Zrobilem troche riserczu (dla pewności jeszcze wysłałem pytanie do producenta) i ta misa jest złożona z blaszanego dna i dokreconej śrubami scianki z okienkiem i uchwytem. W takiej konstrukcji (skręcenia dwoch elementów na ścisk) to chyba nie ma prawa wytrzymywac naporu plynu w środku. No ale założenie airfryera jest takie, że tam sie zupy nie gotuje, a ociekający tluszcz zbierze sie na wglebionym dnie. By zaczelo przeciekać to plynu/tluszczu musiałoby byc na jakies 2 centymetry wysokości (na styk z szybką), a to nie jest rondel. Niech ktos zrobi eksperyment i wleje do tej michy wode po okienko - kapie cos z dołu? Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada 11 godzin temu, _Red_ napisał(a): Dodatkowo ten z dużą misą 5 litrów właśnie jest za 179 zł https://home.biedronka.pl/hoffen-frytkownica-beztluszczowa-z-okienkiem-hoffen-1550-w-5-l-czarna-000000000000484538.html W ostatniej promce brałem go za 219 zł. Kusi, ale cholera tak się do swojej 2,5 l przyzwyczaiłem, że ta 5 l wydaje mi się wręcz ogromna jak dla 2 osób. Konstrukcyjnie nie rozumiem po cholerę to okienko, bo już na etapie projektowania przecież można było ogarnąć, że tam może coś przeciekać. I wiadomo, że nikt oprócz Reda tam zupy nie będzie gotował, no ale czasem potrafi sporo tłuszczu i wody z mięsa wypłynąć. Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Jest faktycznie duży i trochę początkowo żałowałem, że nie wziąłem mniejszego, ale żeby frytki zrobiły sie zajebiste to i tak ładunku musi być moze max 1/3 bo inaczej te przygniecione będą miękkie (wiem, że trzeba przemieszać). Nie wiem jak zatem to działa w 2.5l bo tam to chyba jeden ziemniak i jedna kiełbaska na raz wejdą? Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada 6 godzin temu, _Red_ napisał(a): Jest faktycznie duży i trochę początkowo żałowałem, że nie wziąłem mniejszego, ale żeby frytki zrobiły sie zajebiste to i tak ładunku musi być moze max 1/3 bo inaczej te przygniecione będą miękkie (wiem, że trzeba przemieszać). Nie wiem jak zatem to działa w 2.5l bo tam to chyba jeden ziemniak i jedna kiełbaska na raz wejdą? No właśnie ta 2,5 jest idealna do odgrzewania albo dla 2 osób. Kawałek pizzy się bez problemu mieści, dwa kawałki łososia wejdą, a kiełby mi się nieraz uda wepchać 4. We frytki się kiedyś tam bawiłem, ale mi się znudziło, bo faktycznie na większą ilość ta pojemność tylko wkurwia bo ciągle trzeba mieszać. Myślę, że takie 3-3,5 l byłby moim docelowym maxem. 1 Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Kupiłem to co Red wkleił, w takich pieniądzach to żal nie sprawdzić o co w tym chodzi Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Pa tu, 7.5 l od Tefala za 339. https://allegro.pl/oferta/frytkownica-beztluszczowa-tefal-ey855d10-frytownica-air-fryer-7-5l-duza-xl-16027529805 2 Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Ale bydle. Musialbym lidlomixa na stałe wywalić z blatu. Cytuj
Bartolinsky 1 771 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Ja też mam chęć na to ustrojstwo i tak przeglądam to philipsy są polecane. Nie wiem czy warto płacić tysiąca skoro Rudiok dał Tefala za 4 stówy, ale może np. ten jest ciekawy https://www.euro.com.pl/frytkownice/philips-ovi-smart-xxl-hd9867-90.bhtml?from=benchmark&p=888.00&utm_source=benchmark&utm_medium=kontent__perfo_cpc&utm_campaign=benchmark Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Ja wziąłem tego Tefala, zobaczymy. Dodatkowo można na Allegro za 30 zł wziąć przedłużoną o 2 lata gwarancję. Sprzęt za niecałe 4 stówy, no nawet jak się zjebie za te 4 lata, to i tak nieźle. Philips ponad 2 razy droższy, no nie wiem czy to rozsądne, tym bardziej że nie oferuje nic ponad to co ten Tefal, czyli sprzęt bez akcesoriów. Umówmy się, że jakaś aplikacja do przepisów w dzisiejszych czasach do sprzętu który robi jedną rzecz to absurd. Cytuj
Josh 4 507 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Ja kupiłem skurwysyna 8l za 3 stówki. W sumie nie wiem po co, bo mieszkam sam xD ale zawsze fajnie mieć świadomość że w razie czego zmieści się cały kurczak albo nawet indyk Cytuj
_Red_ 12 014 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Appka do air fryera gdzie cale sterowanie to temperatura/czas lub wybór gotowych ustawień pod typowe potrawy? Imho przerost formy nad trescia, no chyba że ktos trzyma w tym rondlu surowe mięso przez 5h i chce sobie ustawić grzanie na pół godz przed powrotem z pracy - ale wtedy powodzenia z gastro xD 42 minuty temu, Josh napisał(a): Ja kupiłem skurwysyna 8l za 3 stówki. W sumie nie wiem po co, bo mieszkam sam xD ale zawsze fajnie mieć świadomość że w razie czego zmieści się cały kurczak albo nawet indyk Świnie całą bys w tym zmieścił :O Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi