Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żebyś wiedział :gayos:

spacer.png

Kawał lujca, chyba mnie trochę poniosło, ale miał dobre opinie + moja dziewczyna ma dokładnie taki sam i sobie chwali, więc uznałem, że nie będę kombinował z innymi tylko też go wezmę. Teraz już sobie nie wyobrażam nie posiadać takiej maszynki w domu, GOTY wśród przyrządów kuchennych. 

Btw, super się go targało do domu z paczkomatu (jakieś 400 metrów), zwłaszcza jak się rączka od pudełka po drodze urwała :) 

Opublikowano
31 minut temu, messer88 napisał(a):

a kupiłem se 

Mówisz że trzeba się jebać z fryteczkami przy takiej pojemności i je mieszać? 

Panie, to ma 7.5 l, tu zrobisz frytki dla sąsiadów za jednym zamachem. 

• Haha 1
Opublikowano

Kupiłem z polecenia mikser planetarny i grill elektryczny, grill użyty dwa razy i poszedł do żyda, a jak mam użyć blendera to mnie chu.j bierze jak mam składać milion części żeby utrzeć dwie marchewki i ziemniaka więc robię to ręcznie, bo jeszcze odchodzi mi mycie tego kombajnu. Jedyne 1k mnie kosztował ten chłam, może fryer będzie następny w kolejce :) 

Opublikowano

Pamietaj, ze co mozesz zrobic w piekarniku to mozesz tez zrobic w air frajerze. Tylko malo wkladaj i czesto mieszaj :potter:

Opublikowano

No akurat frajer to razem z grillem tefala najczęściej używany u mnie sprzęt. Schaboszczak odgrzany we frajerze to +10 do zajebistości. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Mejm napisał(a):

Pamietaj, ze co mozesz zrobic w piekarniku to mozesz tez zrobic w air frajerze. Tylko malo wkladaj i czesto mieszaj :potter:

W tym czasie jak Ci się piekarnik będzie rozgrzewał to już dawno zdążysz zjeść obiad elegancko upieczony we fryerze. I jeszcze drzemkę pooobiadową w tym czasie dasz radę ogarnąć. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano

Odgrzewany tak, ten co przygotowujesz to akurat piekarnik nie będzie przeszkodą. 

Ja się nie polubiłem z air fryer, leży nieużywane. Przegrał walkę z grillem elektrycznym, jakoś smaczniejsze mięso wychodzi. A frytek i tak nie jem. 

Opublikowano

Mój dzisiaj przyszedł i pierwsze wrażenia pozytywne, mrożone kulki ziemniaczane zrobiły się w niecałe 15 minut, przez ten czas to nawet bym piekarnika nie nagrzał. Ma czytelny wyświetlacz i nawet nie jest tak duży jak myślałem, obsługa jest banalna, myślę, że się polubimy :łapka:

• Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano

Ja testuję kolejne rzeczy. Dzisiaj wleciał mrożony filet z mintaja 

spacer.png

Bryła jak skurwesyn, jakbyś kogoś nią uderzył to trup na miejscu. Na opakowaniu napisane, że musi się piec 40 min w piekarniku, we fraju poszło w nieco ponad 20 min i smakowało bardzo spoczko, mimo że zupełnie bez oleju <3 

• Plusik 1
Opublikowano

Debile z biedry przepraszają za niedogodności i proponują odesłać całość na reklamację. Ja im mowie, ze kurde po prostu sprawdźcie z producentem, czy micha ma byc szczelna czy to normalka ze poci się na srubkach i tyle. 

Będę cały kloc odsyłał dla samej michy do wymiany, no jajebie.

Ma ktos tego Hoffena, napelni wodą miskę i sprawdzi w zlewie czy kropi na dole?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jako ze Biedra na moje ponownie zadane pytanie (bo unikali jasnej deklaracji) w końcu odpowiedziala, ze przeciekanie misy uznane jest za wade, to wysłałem na reklamację. Dzis przyszło nowe urządzenie, nalalem troche wody do umycia misy i oczywiście, ze wszystko wycieka pod okienkiem xd Czyli debile od nich albo od producenta sami nie wiedzą jak powinno być, a uznają cos za wadę, co występuje w każdym egzemplarzu.

Nie oczekuje po frytkownicy, ze będzie trzymać plyn niczym gar z zupą, ale moze mam podkładkę teraz by to odesłać wpizdu i dostać zwrot kasy. Kusi wtedy kupić mniejszy gabaryt niż te 5 litrów, na małe porcje żarcia. Przynajmniej klamot nie będzie tyle zajmował miejsca na blacie.

• Smutny 1
Opublikowano

No fajnie, ale co maja excele wspolnego z reklamowaniem przeciekajacego gara, co miało być (po potwierdzeniu przez sklep) rzekomo wadą produktu, a okazało się cechą każdego egzemplarza?

Chyba że chodzi o nieugiętość i niedawanie robienia się w uja, to dziękuję za komplement:nosacz:

Opublikowano

Air fryer to kocik jakich malo. Kurczak, frytki, bataty, mielone, ryba wszystko sztosik. Udka z kury to w ogole jak z kurczaka z rozna. No i podgrzewanie posilkow, odgrzewanie wczorajszego obiadu albo starego pieczywa tez zajebiscie sie sprawdza. Ostatnio zostaly dwa kawalki pizzy, no tak sie podgrzala na drugi dzien ze jakbym nie wiedzial to bylbym pewny ze to swiezo zrobiona. W zasadzie frajer stal sie glownym urzadzeniem w kuchni. Piekarnik to juz zakurzony totalnie ale i grill kontaktowy i patelnie tez rzadziej uzywam.

Takiego mam Frytkownica beztłuszczowa dwukomorowa Airfryer Philips Ovi Dual Basket NA352/00 z 2 szufladami | MediaMarkt

Na dwie osoby idealny, zawsze robimy obiady na dwa dni w nim. Apki z przepisami nawet nie uruchomilem jeszcze. Grzeje jak wsciekly, polecam. Tylko ten dotykowy panel rysuje sie od patrzenia no ale trudno. Jutro robie drwala z air fryera. W sensie upieke w nim ten ser i kotlet z mielonego z kurczaka, zobaczymy :cool:

• Plusik 1