Perez 1 815 Opublikowano 5 czerwca Autor Opublikowano 5 czerwca BTW, jak dostaniecie to plis dajcie znać jak to wygląda po dostawie, bo rozkminiam, czy te koperty bąbelkowe dają radę, czy jednak trzeba kombinować z innym pakowaniem. No i oczywiście prośba o info o lifcie makiety - Romek nie może się doczekać ;). 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca W dniu 3.06.2024 o 15:49, Perez napisał(a): Coś tam na okładce widać, jednak nie ma czarnej plamy "Jak wygram w totka to nikomu nie powiem, ale będą znaki." 4 Cytuj
kaj.dam 15 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 1 godzinę temu, Perez napisał(a): BTW, jak dostaniecie to plis dajcie znać jak to wygląda po dostawie, bo rozkminiam, czy te koperty bąbelkowe dają radę, czy jednak trzeba kombinować z innym pakowaniem. Dostałem trzy egzamplarze, jeden z Extreme Plus i dwa zwykłe (w sumie nie wiem czemu dwa ale może tak z Patronite'a wynika? ). Natomiast ten z EP niestety trochę połamany grzbiet. Cytuj
Perez 1 815 Opublikowano 5 czerwca Autor Opublikowano 5 czerwca 3 minuty temu, kaj.dam napisał(a): Dostałem trzy egzamplarze, jeden z Extreme Plus i dwa zwykłe (w sumie nie wiem czemu dwa ale może tak z Patronite'a wynika? ). Natomiast ten z EP niestety trochę połamany grzbiet. Extreme jest za próg 50 zł, jak ktoś ma 100 zł to ma dodatkowo prenumeratę, a niektórzy jeszcze aktywne prenumeraty osobne. Chyba że coś u Ciebie pomyliłem :). A fotkę z grzbietem wrzuć, chętnie zobaczę jak to wygląda. 1 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Ale podoba mi się obecna szata graficzna recenzji - schludna, minimalistyczna, no patrzy się na to milutko Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca W nowym psxe i nowym CDA artykuł o graniu w Korei. Wy sie jakoś umawiacie na wspólny research? 1 Cytuj
Grześ 411 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca W Empiku w Wodzisławiu Śląskim numeru 321 brak, natomiast są jeszcze dwa numery 320 i osiem numerów CDA. Chyba rozprowadzają więcej po takich sklepach. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Numer w kioskach dopiero od jutra Mordo. 1 Cytuj
kaj.dam 15 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 29 minut temu, Perez napisał(a): Extreme jest za próg 50 zł, jak ktoś ma 100 zł to ma dodatkowo prenumeratę, a niektórzy jeszcze aktywne prenumeraty osobne. Chyba że coś u Ciebie pomyliłem :). Ano, chyba wszystko się zgadza. Myślałem że ta dodatkowa prenumerata (próg 100zł) zacznie się dopiero jak wygaśnie ta osobna, ale ma sens Cytat A fotkę z grzbietem wrzuć, chętnie zobaczę jak to wygląda. No tak to wygląda + lekko nadszarpnięte w tym samym miejscu po drugiej stronie. Nie ma tragedii, normalny człowiek może by i uwagi nie zwrócił, ale ja mam taką chorobę że lubię niepołamane A że pytałeś to mówię Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 12 minut temu, kaj.dam napisał(a): Nie ma tragedii, normalny człowiek może by i uwagi nie zwrócił Wśród czytelników prasy drukowanej już chyba nie ma takich "normalnych" ludzi. Też mnie do szału doprowadzają jakieś zagniecenia, pofalowane kartki itp 1 1 Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 2 godziny temu, Perez napisał(a): BTW, jak dostaniecie to plis dajcie znać jak to wygląda po dostawie, bo rozkminiam, czy te koperty bąbelkowe dają radę, czy jednak trzeba kombinować z innym pakowaniem. Imo ta koperta bąbelkowa to pomyłka. Właśnie odebrałem swój numer z paczkomatu i jest mocno powyginany. Nic nie szkodzi, w kioskach bywa dużo gorzej, ale tekturowe opakowanie co testowaliście ostatnio spisało się dużo lepiej. Chociaż pewnie to wyższe koszta dla Was więc rozumiem decyzję. 1 Cytuj
Mari4n 464 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Mój miał tylko lekkie zagniecenie. Chciałem zrobić zdjęcie, ale nie było widać na nim problemów. Cytuj
Grześ 411 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca (edytowane) Godzinę temu, Kmiot napisał(a): Numer w kioskach dopiero od jutra Mordo. Aaa no fakt, ciągle mi się wydaje, że dzisiaj czwartek. Dobrze, że mi napisałeś dobry człowieku, bo w piątek bym nie poszedł do roboty Edytowane 5 czerwca przez Grześ 1 Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 1 godzinę temu, kaj.dam napisał(a): No tak to wygląda + lekko nadszarpnięte w tym samym miejscu po drugiej stronie. Nie ma tragedii, Nie no słabo strasznie, a na żywo pewnie jeszcze gorzej. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 1 godzinę temu, kaj.dam napisał(a): No tak to wygląda + lekko nadszarpnięte w tym samym miejscu po drugiej stronie. Nie ma tragedii, normalny człowiek może by i uwagi nie zwrócił, ale ja mam taką chorobę że lubię niepołamane A że pytałeś to mówię Przy trzech egzemplarzach pewnie bym machnął reką, ale gdyby to był jedyny to z miejsca zwrot. Z mnniejszymi defektami zwracałem książki czy komiksy. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca U mnie tak wygląda. Na focie w towarzystwie zaległych pisemek. Mi ta folia bąbelkową lepiej się spisała niż taki ściśnięty, zafoliowany i wygięty numer jak miałem ze zwykłej prenumeraty. Miałem też prenumeratę premium i na początku ten karton był gruby potem chyba była jakaś oszczędność:) tak jak teraz mi pasi. Po robocie idę do paczkomatu i mam nowy numer wcześniej niż w kiosku. Kurla maszyny zastąpiły panie kioskarki Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 9 minut temu, grzybiarz napisał(a): Kurla maszyny zastąpiły panie kioskarki Nic nie mow, kiosk u mnie na dzielni się zamknął miesiąc temu. Babka 30 lat prowadziła, a teraz tam robią sklep z bio żarciem 1 Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Kurła chyba zamówię tą prenumeratę do paczkomatu. Ile to na rok stoi, bo póki co sklep nie działa. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Lepiej brać patronita 50 zł na miecha i masz papierowego extreme plusa i pdfa 3 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca 3 godziny temu, grzybiarz napisał(a): U mnie tak wygląda. Na focie w towarzystwie zaległych pisemek. Mi ta folia bąbelkową lepiej się spisała niż taki ściśnięty, zafoliowany i wygięty numer jak miałem ze zwykłej prenumeraty. Miałem też prenumeratę premium i na początku ten karton był gruby potem chyba była jakaś oszczędność:) tak jak teraz mi pasi. Po robocie idę do paczkomatu i mam nowy numer wcześniej niż w kiosku. Kurla maszyny zastąpiły panie kioskarki Oryginalny Windows 11 1 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Musiałem kupić do lapka, zaraz napiszę w temacie lapkowym bo mam takie jedno pytanko:) Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Numerek odebrany i nawet nie jest uszkodzony, jednak mam pewne wątpliwości co do tej koperty bąbelkowej. Tym razem się udało, ale potrafię sobie wyobrazić, że za miesiąc albo dwa przyjdzie w gorszym stanie. Zależy od szczęścia i delikatnego kuriera, więc może być różnie. Koperta bąbelkowa nie daje sztywnego komfortu trzymania w jednej ręce i wręcz prosi się o przełamanie, trochę "przelewa" się w dłoni, a kurier nie ma wielu powodów czy sugestii, by obchodzić się z tym względnie delikatnie. Wielu czytelnikom zależy, by pismo było w nienagannym stanie, mają do tego prawo, a jaka będzie skala zgłoszonych "przełamanych grzbietów" to pewnie się okaże za jakiś czas. Osobiście nie jestem fanem koperty bąbelkowej. A jeśli już, to można rozważyć jakąś tekturową wkładkę. Albo przerzucić się na tekturowe, sztywne koperty. Mam na myśli oczywiście przesyłki dla Patronów, bo te Perez przygotowuje osobiście i ręcznie, a bazowa prenumerata idzie hurtem w folie, w innym przypadku chłop by cały miesiąc pakował prenumeraty. Nie wiem jak to się prezentuje kosztowo i czy rozważanie czegokolwiek poza kopertą bąbelkową ma sens, ale obecnie przesyłka z pismem wydaje się taka delikatna i podatna na uszkodzenia. 1 Cytuj
kaj.dam 15 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca Dokładnie, też myślę że już ta tekturowa wkładka do koperty bąbelkowej sporo by dała. Swoją drogą pisząc tutaj o tym złamanym grzbiecie wróciłem trochę do normalności. Żona do dzisiaj nie potrafi zrozumieć że jak kupuje gazetę w kiosku to szukam stosunkowo najładniejszego egzemplarza Cytuj
Perez 1 815 Opublikowano 5 czerwca Autor Opublikowano 5 czerwca Luz, pełna zgoda - jeśli bąbelkowa średnio wypada to odpuścimy. Są fajne, fakt faktem - nieco droższe, ale do przeżycia, takie koperty tekturowe, idealne na 1-2 numery. 2 Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 5 czerwca Opublikowano 5 czerwca (edytowane) Te koperty na dokumenty też nie są idealne. CD Action mi tak wysłało numer specjalny i też miałem uszkodzenie na grzbiecie. Kmiotowi chodziło o to żeby kawałek kartonu zgiąć na pół, wsadzić pomiędzy numer i to wtedy w kopertę. Usztywni i zabezpieczy magazyn. Jutro klasycznie empik albo salonik prasowy. Wyciągam z środka albo bliżej końca. Nigdy nie biorę 1 z brzegu, bo ten wszyscy macają Edytowane 5 czerwca przez iluck85 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi