Skocz do zawartości

PSX EXTREME 321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BTW, jak dostaniecie to plis dajcie znać jak to wygląda po dostawie, bo rozkminiam, czy te koperty bąbelkowe dają radę, czy jednak trzeba kombinować z innym pakowaniem. 

No i oczywiście prośba o info o lifcie makiety - Romek nie może się doczekać ;). 

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 3.06.2024 o 15:49, Perez napisał(a):

Coś tam na okładce widać, jednak nie ma czarnej plamy ;)

IMG_3559.JPEGIMG_3560.JPEG

"Jak wygram w totka to nikomu nie powiem, ale będą znaki."

• Haha 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Perez napisał(a):

BTW, jak dostaniecie to plis dajcie znać jak to wygląda po dostawie, bo rozkminiam, czy te koperty bąbelkowe dają radę, czy jednak trzeba kombinować z innym pakowaniem. 

Dostałem trzy egzamplarze, jeden z Extreme Plus i dwa zwykłe (w sumie nie wiem czemu dwa ale może tak z Patronite'a wynika? :D). Natomiast ten z EP niestety trochę połamany grzbiet.

Opublikowano
3 minuty temu, kaj.dam napisał(a):

Dostałem trzy egzamplarze, jeden z Extreme Plus i dwa zwykłe (w sumie nie wiem czemu dwa ale może tak z Patronite'a wynika? :D). Natomiast ten z EP niestety trochę połamany grzbiet.

Extreme jest za próg 50 zł, jak ktoś ma 100 zł to ma dodatkowo prenumeratę, a niektórzy jeszcze aktywne prenumeraty osobne. Chyba że coś u Ciebie pomyliłem :). A fotkę z grzbietem wrzuć, chętnie zobaczę jak to wygląda. 

• This 1
Opublikowano

W Empiku w Wodzisławiu Śląskim numeru 321 brak, natomiast są jeszcze dwa numery 320 i osiem numerów CDA. Chyba rozprowadzają więcej po takich sklepach.

Opublikowano
29 minut temu, Perez napisał(a):

Extreme jest za próg 50 zł, jak ktoś ma 100 zł to ma dodatkowo prenumeratę, a niektórzy jeszcze aktywne prenumeraty osobne. Chyba że coś u Ciebie pomyliłem :).

Ano, chyba wszystko się zgadza. Myślałem że ta dodatkowa prenumerata (próg 100zł) zacznie się dopiero jak wygaśnie ta osobna, ale ma sens :)

Cytat

A fotkę z grzbietem wrzuć, chętnie zobaczę jak to wygląda. 

No tak to wygląda + lekko nadszarpnięte w tym samym miejscu po drugiej stronie. Nie ma tragedii, normalny człowiek może by i uwagi nie zwrócił, ale ja mam taką chorobę że lubię niepołamane :D A że pytałeś to mówię :)

image.thumb.png.e0e6cdb635a6c0e99088a161a13e84bd.png

Opublikowano
12 minut temu, kaj.dam napisał(a):

Nie ma tragedii, normalny człowiek może by i uwagi nie zwrócił

Wśród czytelników prasy drukowanej już chyba nie ma takich "normalnych" ludzi. Też mnie do szału doprowadzają jakieś zagniecenia, pofalowane kartki itp

• Lubię! 1
  • This 1
Opublikowano
2 godziny temu, Perez napisał(a):

Imo ta koperta bąbelkowa to pomyłka. Właśnie odebrałem swój numer z paczkomatu i jest mocno powyginany. Nic nie szkodzi, w kioskach bywa dużo gorzej, ale tekturowe opakowanie co testowaliście ostatnio spisało się dużo lepiej. Chociaż pewnie to wyższe koszta dla Was więc rozumiem decyzję.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kmiot napisał(a):

Numer w kioskach dopiero od jutra Mordo.

Aaa no fakt, ciągle mi się wydaje, że dzisiaj czwartek. Dobrze, że mi napisałeś dobry człowieku, bo w piątek bym nie poszedł do roboty :obama:

Edytowane przez Grześ
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kaj.dam napisał(a):

No tak to wygląda + lekko nadszarpnięte w tym samym miejscu po drugiej stronie. Nie ma tragedii,

Nie no słabo strasznie, a na żywo pewnie jeszcze gorzej.

Opublikowano
1 godzinę temu, kaj.dam napisał(a):

No tak to wygląda + lekko nadszarpnięte w tym samym miejscu po drugiej stronie. Nie ma tragedii, normalny człowiek może by i uwagi nie zwrócił, ale ja mam taką chorobę że lubię niepołamane :D A że pytałeś to mówię :)

image.thumb.png.e0e6cdb635a6c0e99088a161a13e84bd.png

Przy trzech egzemplarzach pewnie bym machnął reką, ale gdyby to był jedyny to z miejsca zwrot. Z mnniejszymi defektami zwracałem książki czy komiksy.:sapek:

Opublikowano

U mnie tak wygląda. Na focie w towarzystwie zaległych pisemek. Mi ta folia bąbelkową lepiej się spisała niż taki ściśnięty, zafoliowany i wygięty numer jak miałem ze zwykłej prenumeraty. 
Miałem też prenumeratę premium i na początku ten karton był gruby potem chyba była jakaś oszczędność:) tak jak teraz mi pasi. Po robocie idę do paczkomatu i mam nowy numer wcześniej niż w kiosku. Kurla maszyny zastąpiły panie kioskarki :/IMG_8196.thumb.jpeg.e4752b1940d8d83935749c8bedde0255.jpeg

Opublikowano
9 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Kurla maszyny zastąpiły panie kioskarki :/

Nic nie mow, kiosk u mnie na dzielni się zamknął miesiąc temu. Babka 30 lat prowadziła, a teraz tam robią sklep z bio żarciem:frog:

• Smutny 1
Opublikowano
3 godziny temu, grzybiarz napisał(a):

U mnie tak wygląda. Na focie w towarzystwie zaległych pisemek. Mi ta folia bąbelkową lepiej się spisała niż taki ściśnięty, zafoliowany i wygięty numer jak miałem ze zwykłej prenumeraty. 
Miałem też prenumeratę premium i na początku ten karton był gruby potem chyba była jakaś oszczędność:) tak jak teraz mi pasi. Po robocie idę do paczkomatu i mam nowy numer wcześniej niż w kiosku. Kurla maszyny zastąpiły panie kioskarki :/IMG_8196.thumb.jpeg.e4752b1940d8d83935749c8bedde0255.jpeg

Oryginalny Windows 11 :lapka:

• This 1
Opublikowano

Numerek odebrany i nawet nie jest uszkodzony, jednak mam pewne wątpliwości co do tej koperty bąbelkowej. 

Tym razem się udało, ale potrafię sobie wyobrazić, że za miesiąc albo dwa przyjdzie w gorszym stanie. Zależy od szczęścia i delikatnego kuriera, więc może być różnie. Koperta bąbelkowa nie daje sztywnego komfortu trzymania w jednej ręce i wręcz prosi się o przełamanie, trochę "przelewa" się w dłoni, a kurier nie ma wielu powodów czy sugestii, by obchodzić się z tym względnie delikatnie. Wielu czytelnikom zależy, by pismo było w nienagannym stanie, mają do tego prawo, a jaka będzie skala zgłoszonych "przełamanych grzbietów" to pewnie się okaże za jakiś czas. Osobiście nie jestem fanem koperty bąbelkowej. A jeśli już, to można rozważyć jakąś tekturową wkładkę. Albo przerzucić się na tekturowe, sztywne koperty. Mam na myśli oczywiście przesyłki dla Patronów, bo te Perez przygotowuje osobiście i ręcznie, a bazowa prenumerata idzie hurtem w folie, w innym przypadku chłop by cały miesiąc pakował prenumeraty. Nie wiem jak to się prezentuje kosztowo i czy rozważanie czegokolwiek poza kopertą bąbelkową ma sens, ale obecnie przesyłka z pismem wydaje się taka delikatna i podatna na uszkodzenia.

• This 1
Opublikowano

Dokładnie, też myślę że już ta tekturowa wkładka do koperty bąbelkowej sporo by dała.

Swoją drogą pisząc tutaj o tym złamanym grzbiecie wróciłem trochę do normalności. Żona do dzisiaj nie potrafi zrozumieć że jak kupuje gazetę w kiosku to szukam stosunkowo najładniejszego egzemplarza :leo:

Opublikowano

Luz, pełna zgoda - jeśli bąbelkowa średnio wypada to odpuścimy. Są fajne, fakt faktem - nieco droższe, ale do przeżycia, takie koperty tekturowe, idealne na 1-2 numery. 

• Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)

Te koperty na dokumenty też nie są idealne. CD Action mi tak wysłało numer specjalny i też miałem uszkodzenie na grzbiecie. 

Kmiotowi chodziło o to żeby kawałek kartonu zgiąć na pół, wsadzić pomiędzy numer i to wtedy w kopertę. Usztywni i zabezpieczy magazyn. 

Jutro klasycznie empik albo salonik prasowy. Wyciągam z środka albo bliżej końca. Nigdy nie biorę 1 z brzegu, bo ten wszyscy macają :kekw:

Edytowane przez iluck85