Skocz do zawartości

ASTRO BOT

Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

"Ludzie mogą mówić / pisać.." oznacza, że to nie jest moja opinia, ponieważ moja stoi w kontrze.
A co do Mario to zapodaj trochę jaskrawych przykładów tego fanservicu bo naklepałem w Odyssey 150h i delikatnie mówiąc nie przypominam sobie tego aż tak bardzo, gdzie w Astro każdy poziom, hub, no WSZYSTKO ocieka fanservisem.

Edytowane przez giger_andrus
Opublikowano
5 minutes ago, giger_andrus said:

"Ludzie mogą mówić / pisać.." oznacza, że to nie jest moja opinia, ponieważ moja stoi w kontrze.
A co do Mario to zapodaj trochę jaskrawych przykładów tego fanservicu bo naklepałem w Odyssey 150h i delikatnie mówiąc nie przypominam sobie tego aż tak bardzo, gdzie w Astro każdy poziom, hub, no WSZYSTKO ocieka fanservisem.

Levele 2D, cały zamek i okolice z Mario64, miasto to hołd dla Donkey Konga w sumie. To tak prosto z głowy. Ale napewno jest tego więcej. Oczywiście, tak jak napisałem, nie ma tego tyle co w Astro Bot rzecz jasna, ale nie można pisać, że w Astro jest, a w Mario nie

• Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 21.09.2024 o 18:20, Homelander napisał(a):

Wow Loco Roco! Super gierka, uwielbiałem ją na PSP. Te śpiewające ludki są przeurocze. Pisać kto grał i nie przechylał konsoli :D Ja przechylałem lol

A Vita miała żyroskop i nawet remastera się nie doczekała :(

Opublikowano
9 minut temu, giger_andrus napisał(a):

Raczej w muzeum. I to takim zauebistym gdzie wszyscy bawią się, tańczą i palą gibony. 

Skąd on ma to wiedzieć, jak nie ma konsoli i sobie teoretyzuje :)

Opublikowano

Astro dzisiaj skończone, platyna wbita. Grałem na spokojnie z młodym i uciualismy 31h hahaha. Mega gierka, micha się cieszyła podczas gry, choć niektóre poziomy, to nie powiem trzeba było kilkanaście razy powtarzać zanim się na końcu bota kopnęło w cztery litery:D

Samo zakończenie mnie rozbroiło z tymi

Spoiler

odwolanymi napisami kocowymi i późniejszymi wydarzeniami.

Asobi umie połechtać fanów PS i czekamy na to zapowiedziane dlc.

• Plusik 3
Opublikowano

U mnie 18h na platynę i wszystkie nagrody z laboratorium (do platyny potrzeba 150/169). Wiadomo, że większość ‘już gdzieś kiedyś była’, ale na PS5 nie ma lepszej opcji dla fanów platformówek. Wyzwanie raczej średnie, na żadnym levelu nie zaciąłem się dłużej*. Wiadomo, że na forum będą podśmiechujki z haptyki/wibracji i w ogóle wszystkich tych ‘nowych’ funkcji pada, ale umówmy się, że tutaj jest to super zrobione i aż żal, że tak mało gier korzysta z tego w większym stopniu, bo zwiększa to wyraźnie poziom legendarnej IMERSJI.

Oceny nie wystawiam bo skalę 1-10 to sobie można dzisiaj wsadzić. Dla mnie to na PS5 GOTY 2024 i bawiłem się super (jestem fanem Marianów wszelakich i większośc takich gier kończę 100%).

Spoiler

*poza ‘ukrytym’ ostatnim, ale nazwa zobowiązuje “Great Master Challenge”. Tutaj zeszło mi jakoś 1.5h, najbardziej wkurzający moment jak wywaliłem się na ostatniej prostej jakoś po 30 minutach prób, a później nie mogłem przez godzinę tam dotrzeć znowu :D

Opublikowano
33 minuty temu, karmaster napisał(a):

Wiadomo, że na forum będą podśmiechujki z haptyki/wibracji i w ogóle wszystkich tych ‘nowych’ funkcji pada

Nie bardzo chyba.

Opublikowano
4 hours ago, Square said:

Nie bardzo chyba.

Raczej wszyscy chwalą, bo i Dualsense to po prostu rewelacyjny pad i bardzo zwiększa przyjemność z grania. 

Teksty do Astro-Chrisa i Astro-Jill poskładały mnie ze śmiechu :) 

Opublikowano

Dobra po 20 dniach skończyłem (100% 301 botów, wszystkie puzzle, :platinum:) to cudo. Grałem sobie na spokojnie 1-3 lvl dziennie z małą asystą dzieci.
To, że jest to niesamowita gra, goty i w ogóle powiedziane było już x razy, więc nie będę się powtarzał.
Dodam jednak dwie obserwacje. Pierwsza to level Horizon idealnie pokazał, jaka ta gra ma sprzeczności. Wjeżdża muzyka, ruda, żyraf mega jest klimat, nawet lekkie ciareczki, a potem? Potem rozpoznaje jednego bota :) no bardzo nijakie są te postacie i tło fabularne (nie licząc wątku z przeszłości z jedynki).

Druga rzecz warta odnotowania, którą już wspominałam, to że młodzi mincraftowcy, robloxowcy, fornitowcy z mega bananem chcą w to grać, łącznie z tym że do mojego syna pielgrzymki kumpli na astro przychodziły, a syn gra (maskuje) jak głupi i „poświęca” swoje jedyne  2-3h grana w weekend na kolorowego robocika zamiast męskie czołgi w WoT!

Podsumowując dla mnie 9+ i ścisła topka tej generacji. Gierka zostaje ofc w kolekcji i czeka na córkę jak będzie lepiej pada ogarniać. No i oczywiście czekam na DLC

P.s. Junior na fali hype akwarelami na płótnie nawet stworzył coś takiego :)

Spoiler

IMG_3630.thumb.jpeg.f178cdad99356a892edb5b0cfc8c2a0a.jpeg

• Plusik 2
  • Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)

Szkoda, ze bota przebranego za Sweet Tootha z Twisted Metal nie ma w grze. Twisted Metal to marka nalezaca do Sony, ktora w czasach pierwszego PlayStation miala dla konsoli niemale znaczenie. Brak da sie odczuc. Ciekawe co z ta niezapowiedziana gra, czy na amen skasowana, serial powstal…

Edytowane przez Lukas_AT