magpie 41 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca Dziwie sie ze gra nie posiada jeszcze swojego tematu. V Rising tym razem dostaje update na PS5 zaraz po premierze 1.0, ktora byla jakos miesiac temu. Gra ma dyskusyjna grafike, ale swietne innowacyjne rozwiazania jesli chodzi o gameplay i bossow. Mozna rowniez budowac swoja baze, grindowac gear oraz swoj level (ktory w sumie jest zalezny od tego jakie mamy na sobie przedmioty). Niedawno zostal dodany glowny boss, Dracula, jest tez nawiazanie do Castelvanii. Naprawde polecam sprawdzic, zwlaszcza ze mozna samemu zalozyc serwery pvp oraz pve (mozna tez ustawic ze maksymalnie druzyny moga miec po 2 osoby). Bardzo ciekawy system bossow oraz swietnie zrobione krainy w grze sprawiaja, ze mozna zapomniec sie kompletnie na kilka dni lub tygodni. Polecam, zwlaszcza jak macie z kim grac. Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 6 czerwca Opublikowano 6 czerwca Ale ta gra to jest petarda, wczoraj a właściwie dzisiaj, odpaliłem o północy by zobaczyć o co to całe halo i nim się zorientowałem wybiła 4 rano czuję że będzie grubo grane. 1 Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca 17 godzin temu, KOMARZYSKO napisał(a): Ale ta gra to jest petarda, wczoraj a właściwie dzisiaj, odpaliłem o północy by zobaczyć o co to całe halo i nim się zorientowałem wybiła 4 rano czuję że będzie grubo grane. To ja podobnie, wyłączyłem o 3:10 - ma coś w sobie, póki co jestem wkręcony. Zacząłem na serwerze DUO PVP 1-2 więc gram z ziomkiem, budujemy swój zamek, chodzimy na łowy, walczymy z innymi graczami - czasami wracamy obładowani lootem a czasami po śmierci na pusto ;D Ogólnie jest fajny vibe grindu, ulepszania zamku, co raz to lepszych itemów, mocniejszych bossów aby zdobyć skille itp. Nie miałem żadnych oczekiwań na temat tej gry, a jestem baaaaardzi bardzo pozytywnie zaskoczony, jeśli ktoś się waha i lubi tego typu gierki to śmiało polecam. Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Serwer pvp? To znaczy że inni gracze tam są i mogą Cię napaść, czy chodzi o możliwość grania w coopie? Ja wybrałem serwer prywatny i granie solo, by poznać dobrze grę Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca 1 godzinę temu, KOMARZYSKO napisał(a): Serwer pvp? To znaczy że inni gracze tam są i mogą Cię napaść, czy chodzi o możliwość grania w coopie? Ja wybrałem serwer prywatny i granie solo, by poznać dobrze grę Oficjalny server PVP na 40 osób, gdzie mogą Cię napaśc. Wczoraj jak nas gonili, zamknęliśmy się w zamku i zaczęli walić do naszych wrót to myślałem że padnę na zawał My od razu poszliśmy w PVP 1-2 gzie nie będą grać całe klany i tutaj poznajemy mechanikę Jest taka nuta niepwności jak wędrujesz po mapie, jak trafiasz na bossa z którym walczą inni gracze i udaje Ci się zabić graczy, ukraść im loot i do tego zabić bossa. Jest bardzo przyjemnie. 1 Cytuj
magpie 41 Opublikowano 7 czerwca Autor Opublikowano 7 czerwca (edytowane) Z serwerami PVP jest roznie, wiec najpierw bym sprawdzil kiedy jest wipe w planach (nie chcesz zaczynac na serwerze, ktory za kilka dni ma reset swiata). Rowniez polecam sprawdzic ustawienia raidow (bo jesli sa weekendowe zamiast godzinowych to jest duza szansa, ze wczesniej czy pozniej trafi na twoja baze) i jaki jest cap na slugi (jak jeden to mozesz byc bardziej niz pewny ze beda raidowac) oraz czy typ krwi zostaje w czasie zgonu. Na serwerach PVP zwykle jest kultura i nie ma griefowania, ale czasem zdarzy sie jakis sadysta. Przy bossach do 3 aktu mniej wiecej jest tak, ze wszyscy w co-opie bija bossa, a po zdobyciu jego mocy jest wolna amerykanka. Edytowane 7 czerwca przez magpie Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Kurde, czytam te posty i nie tak sobie tę gierkę wyobrażałem. Myślałem, że będzie to jakaś diablo-metroidvania, a tu jakieś PvP - szkoda, bo bardzo mi się podobała po pierwszych materiałach, które kiedyś bardzo pobieżnie obejrzałem. Cytuj
magpie 41 Opublikowano 7 czerwca Autor Opublikowano 7 czerwca 38 minutes ago, Wredny said: Kurde, czytam te posty i nie tak sobie tę gierkę wyobrażałem. Myślałem, że będzie to jakaś diablo-metroidvania, a tu jakieś PvP - szkoda, bo bardzo mi się podobała po pierwszych materiałach, które kiedyś bardzo pobieżnie obejrzałem. Sa rowniez serwery pve. Cytuj
Rozi 641 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca O 14 premiera cyfry na PS5. Skąd wiem? Bo zamówiłem Dziwny ma ta gra magnetyzm, recenzje mnie zachęciły (najlepszy survival ostatnich lat), będzie grane solo. Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca Gra z każdym nowym elementem nabiera rumieńców, nowe budynki pozwalają na wysłanie ludzi na misję w celu zbierania surowców, magiczne oko pokazuje nam gdzie są eventy dla graczy, no gra mnie bardziej pochłonęła niż Diablo. Powrót od bossa z pełną sakwą, słońce pali, biegniesz kryjąc się w cieniu - nagle widzisz jak leci na Ciebie gracz o 20 lvli wyższy, już wiesz że nie masz żadnych szans. Ale udaje Ci się zmienić w wilka i przez 5 minut biegnąć do swojego zamku czujesz na plecach oddech przeciwnika. Nie no Panowie gra jest tak miodna, że dawno się tak nie bawiłem. Cytuj
magpie 41 Opublikowano 11 czerwca Autor Opublikowano 11 czerwca 5 hours ago, Faranell said: nagle widzisz jak leci na Ciebie gracz o 20 lvli wyższy, już wiesz że nie masz żadnych szans Level nie ma zadnego znaczenia w PVP, tylko PVE. Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 11 czerwca Opublikowano 11 czerwca 3 godziny temu, magpie napisał(a): Level nie ma zadnego znaczenia w PVP, tylko PVE. Nie do końca. Broń i pancerz daje Ci staty i bonusy. A wiadomo że jak koleś ma np 67 lvl to ma mocny sprzęt i z bonusem w postaci szybkości ataku, wysysania życia czy nie wiem 500 hp więcej nie da Ci żadnych szans. Do tego każdy na takim poziomie ma już bogaty wachlarz skilli. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi