Figuś 21 251 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Midway through 2023, Dragami Games revealed that Lollipop Chainsaw RePOP, the remaster of the 2012 zombie slasher, was being delayed into 2024. Fast forward to today, and we still don’t have much news regarding the release of this scandalous, gory game. That’s about to change, though. It was recently announced that a full reveal of Lollipop Chainsaw RePOP will take place on June 13, with the team confirming the release date and platform spread and showing off the game’s first trailer. Cytuj
Szermac 2 854 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Ale obrodzi w gierunie w tym roku też Cytuj
selene 3 368 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Fajna gierka to była. Oby soundtrack został ten sam Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca No właśnie soundtrack chyba ma być inny 1 Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Najpierw miał być pełnoprawny remake, a teraz tylko remaster... Fajnie by było, gdyby faktycznie tej ścieżki nie ruszali, bo skoro to ma być to samo, tylko w lepszej rozdziałce i klatkażu (oby) to fajnie byłoby, jeśli pod względem dźwiękowym również. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca 14 godzin temu, Figuś napisał(a): the remaster of the 2012 zombie właśnie tak wchodząc do tego tematu, nie spodziewałem się sequela, tylko remastera, nawet nie remake'a. niech spierdalają. ukończyłem na premierę i ukończyłem w 2023 po raz drugi - gierka fajna, ale na 5 godzin. taka arcade'owa jakby to było coś z dreamcasta. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 7 czerwca Opublikowano 7 czerwca Jakoś nigdy mi w łapy nie wpadła ta gra, a teraz uzywki za 300zł chodzą na allegro. Jak to wydadza w rozsadnej cenie to sie sprawdzi. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 10 czerwca Opublikowano 10 czerwca Przeszedłem oryginał w zeszłym roku i pomimo wad grę wspominam ciepło. Odświeżona wersja by się przydała, ale martwi kwestia soundtracku, bo jednak ten był specyficzny i przekładał się na dużą część uroku. Zobaczymy, czym to zastąpią. Gra zyska naprawdę wiele na odbiorze dzięki lepszemu framerate'owi, poprawionym kolorom (oryginał był strasznie wyblakły) i przede wszystkim loadingom. Jeśli nie ugrzecznią i nie ocenzurują zbyt wiele, to chętnie zagram, ale nie jest to coś, co bym brał na premierę. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 14 czerwca Autor Opublikowano 14 czerwca Lollipop Chainsaw remake Lollipop Chainsaw RePOP will launch for PlayStation 5, Xbox Series, Switch, and PC via Steam on September 25 worldwide for $49.99 and September 26 in Japan for 6,490 yen, developer Dragami Games announced. It will support English and Japanese voice-overs, and English, Japanese, French, Italian, German, Spanish, Latin American Spanish, Brazilian Portuguese, and Traditional Chinese text. Physical editions of Lollipop Chainsaw RePOP will be available in October worldwide, with more information to be announced at a later date. In Japan and Asia, physical editions will be available for PlayStation 5 and Switch day and date with the digital release. Here is an overview of the game, via Dragami Games: About Lollipop Chainsaw RePOP is a remake of the original Lollipop Chainsaw (2012), on which Yoshimi Yasuda lead development as producer. RePOP is a definitive version of the game which leaves the story unchanged, with the focus on quality-of-life improvements and additional gameplay content. Watch Juliet, a descendant of zombie hunters, as she fights alongside her boyfriend and family to stop a zombie apocalypse starting in her high school in “Juliet’s 18th Birthday.” When pre-orders will be available is to be announced at a later date. Lollipop Chainsaw RePOP will also have a physical edition released worldwide. Further details are to be announced at a later date. Quality of Life Improvements The resolution of the game has been increased to full HD, and load times have been greatly shortened. The chainsaw action has been sped up with the introduction of the Chained Hits Hunting system, in which chaining multiple hits in succession increases the player’s attack speed. The input timings for Combo Actions have been adjusted, to better fit players’ expectations. Chainsaw Blaster action has been improved with the addition of auto-lock and auto-fire modes that can be toggled, and an increased maximum ammo count of 99. The player can now immediately use Combo Actions at the start of the game. Additional Gameplay Content Separate from Original Mode, RePOP adds “RePOP mode,” which uses a unique and colorful pop art-inspired art style for damage effects. Unique new chainsaws with distinctly different features have been added. There are 30 costumes, more than the original game’s costume count. Combined with the addition of 4 new hair colors and 4 new chainsaws, this adds up to 750 different possible combinations. Juliet’s Room has been expanded with more features. A “Time Attack” mode with ranking feature has been added. 1 Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Biednie ten remake wygląda, gra już kiedyś wyglądała średnio a jak na 2024 to jest brzydka i stylistyką nie nadrobi wszystkiego. Ale dobrze że wydadzą, przynajmniej zainteresowani nie będą musieli płacić chorej ceny za gierkę 6/10. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Słabo to wygląda niestety, podbita rozdziałka i odrobinę poprawiony model Juliet, reszta trąci mychą. Do tego wykastrowany OST i zapewne drobna cenzura tu i tam. Jednak oryginał utrzyma wartość . Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Odpaliłem zwiastun i nie byłem pewien, czy to wersja PS3, czy Remake... Ogólnie nie mam zwykle nic przeciwko prostym portom, remasterom itp. ale w tym przypadku jeśli faktycznie gra będzie okrojona, bądź ocenzurowana, to lipa. Tym bardziej cieszę się, że udało mi się to niedawno ograć na PS3. No ale zobaczymy. Przy okazji promocji pewnie sięgnę kiedyś. Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Jak na moje, to nie wygląda na remake. Zresztą chyba nawet coś takiego było mówione przez twórców, że miał być niby remake, ale rzekomo fani bardzo prosili o remastera wykastrowanego z muzyki. Cytuj
Szermac 2 854 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Oryginał mnie ominął, dlatego fajnie, że wychodzi na nowe sprzęty, od Sudy to będzie grańsko wiadomix Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Coś tam chyba ostro nie zagrało jeśli po takim czasie pokazują coś takiego. za 50 dolców to mogą mnie w dupe pocałować ale kiedyś się kupi za dyche u Gabsa Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca To ja już wole sobie jeszcze raz ograć oryginał niż inwestować w taką biedny remake. Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca I ta gra jest warta 4 stówy na serwisach aukcyjnych? Cytuj
Mani 694 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca 40 minut temu, LukeSpidey napisał(a): I ta gra jest warta 4 stówy na serwisach aukcyjnych? Skąd takie ceny? Coś mnie ominęło? Może moją wystawie XD Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Mały nakład, nikt tego nie kupował nawet za 30 zł (za tyle ja dorwałem), a po czasie z niewyjaśnionych powodów stał się 'hidden gemem'. Podobnie jak np. Folklore tylko że Folklore to faktycznie dobra gra. Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Wiecie, żeby być poyebanie drogim starociem to bycie dobrą grą jest najmniej ważnym czynnikiem zazwyczaj Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca Pełno takich gier jest. Silent Hill Downpour też osiąga zawrotne ceny, a gierka jest co najwyżej spoko. Widocznie mały nakład. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 14 czerwca Opublikowano 14 czerwca 2 godziny temu, Pupcio napisał(a): Wiecie, żeby być poyebanie drogim starociem to bycie dobrą grą jest najmniej ważnym czynnikiem zazwyczaj Nakład, też popularność platformy a nie jakość gry, chociaż ta niewątpliwie pomaga. Alien Chaos na 3DSa kosztuje kilkaset dolarów, a ma średnią 68 xd Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 23 czerwca Opublikowano 23 czerwca Wychodzi na to, że LRG jest wydawcą pudełkowej wersji poza Azją. Ciekawe, czy to ich exclusive, czy może później normalnie trafi do dystrybucji - ostatnio mają od cholery fajnych gier, które muszę zamówić i chciałbym dać mojej karcie kredytowej odpocząć na chwilkę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi