Luqat 975 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Ja mam pytanie z innej beczki. Wiem, że to tylko klocki, ale jak ma się tu fabuła czy też "fabuła" do oryginału? Nie grałem jeszcze w pierwowzory i jeśli kiedyś bym chciał odpalić, to czy ten klockowy jest inną historią, kolejnym jej rozdziałem czy raczej bierze oryginalny scenariusz i go jakoś parafrazuje? Słowem czy grając w ten tytuł zaspoileruję sobie coś z dużych gier? Dzięki z góry Square Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Historia bazuje na jedynce w luźny sposób. Ogólnie tak, są spoilery do HZD. 1 Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada No to może uda mi się przejść oryginał zanim cena tutaj spadnie do akceptowalnego poziomu Spoiler o ile w ogóle odpalę Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Jak planujesz ograć to lepiej w takiej kolejności. Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Z tego co pamiętam te nowe lego star warsy wprowadziły jakieś pseudo combosy do walki no ale wcześniej to było wciskanie kwadrata i bicie legoluda z piąchy Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Tutaj istotą walki jest używanie różnych rodzajów broni, które bazują na oryginale (ale nie wszystkie). Są łuki, potykacze itd. Fajne są patenty kiedy np. wystrzelona strzała przelatuje przez ogień (ognisko albo płonąca trawa) i trafia przeciwnika powodując większe obrażenia. Jeśli chodzi o najwyższe poziomy trudności (jest chyba 5?) to ważny staje się dobór bohatera / bohaterów, ich broni i kombinowanie jak zadać większe obrażenia. Moje chłopaki zacięli się trochę na Skazicielu i trzeba było taktyki. 1 Cytuj
MEVEK 3 615 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada I co @Square warto po to siegnac w pelnej cenie? Zdowolony jestes z gry, jak wrazenia? Podziel sie. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Jeszcze nie skończyłem, ale podoba mi się. Jak pisałem wcześniej, walka super, ale brakuje mi jakichś zagadek. Na najwyższym poziomie miejscami jest wymagająco. Te % co wrzucałem to ze wszystkiego, przejście, zebrane klocki, poziomy postaci itp. Jasne, gra mogłaby być dłuższa/tańsza, ale grając na spokojnie w coop czas do wymaksowania pewnie będę miał porównywalny z R&C Rift Apart więc nie ma tak źle. 1 Cytuj
MEVEK 3 615 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Jeszcze jedno bo wspomniales o kooperacji. Jest tradycyjny kanapowy Coop ? Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 28 listopada Opublikowano 28 listopada Tak, jest coop online i offline, ale crossplay brak. Status na dzisiaj. I szczegóły Spoiler Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada Podoba mi się, widziałem reckę a jako że ukończyłem obie "duże" części na platynkę to Lego Alojkę zakupię wkrótce. Podoba mi się że gra jest jajcarska, pełno tu żartów bez poważnego tonu obecnego w HZD i HFW. Jak to dobrze mieć w końcu czas na ogarniecie gierkowego backloga Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada Jak to możliwe aby były takie różnice? Jeden robi 67% 7:42, w drugi 60% w 15:42? To ponad 100% więcej? Co można robić tyle czasu? Na lego doopsko Alohy się patrzeć? 1 Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada (edytowane) Przede wszystkim Square gra na wyższym o jeden poziomie trudności. Poza tym może gra solo a u mnie tylko co-op więc szybciej ? Na koniec widać, że złotych klocków ma sporo więcej czyli fabularnie ograł więcej, u mnie zostało wykupionych dużo rzeczy w wiosce czyli kosmetyka. Edytowane 29 listopada przez giger_andrus 1 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada Złotych klocków to najwięcej z wyzwań leci, wszystkich jest 100, a z fabuły wpada może z 20+. Z tego co widzę masz więcej klocków alfa, mi zostały dwa rozdziały i aby odblokować kolejne alfy to muszę kontynuować podróż, także ty jesteś raczej dalej. Wrzuć screena ze szczegółami. Też gram w coop, nie spiesząc się, niekiedy powtarzając itd. 1 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada No czyli skończyłeś, bardzo szybko. Cytuj
triboy 984 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada 1 godzinę temu, balon napisał(a): 15:42? To Ty nie widziałeś ile Square nabił godzin w "dużym" Horizonie Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 29 listopada Opublikowano 29 listopada Nie mam pojęcia, ale znam gościa co zrobił 400 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Skończone, podobało mi się i polecam sprawdzić jak cena spadnie do akceptowalnego przez was poziomu. Fajnie jakby gra była trochę dłuższa i oferowała coś więcej niż przyjemną walkę (no brakuje tu tych zagadek). Będę atakował 100% więc jeszcze trochę godzin wpadnie, ale jakbym grał solo to na pewno byłoby mniej czasu nabite. Spoiler Czekam na dwójkę i oby była większa (pewnie nie powstanie w ogóle, ale i tak). 2 Cytuj
MEVEK 3 615 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Ja sie zastanawiam. W jakieś recenzji mówili ze jest tylko walka lukiem, ale tam gość grał tylko w 1 godzinę. Wiec jak to jest dalej ? Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Są cztery grywalne postacie łącznie, dochodzą w miarę postępów fabularnych, każda ma inne uzbrojenie. Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada No i jest broń podstawowa oraz dodatkowa, pod różnymi przyciskami. Do tego wsparcie środowiskowe typu budka z hotdogami albo skoki ogniste, które też biją przeciwnika. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 30 listopada Opublikowano 30 listopada Odnośnie dodatkowych broni, to ten młot jest mega, super się gra Erendem, może nawet i najlepiej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi