Skocz do zawartości

Lego Horizon Adventures

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wdepnąłem dzisiaj z synami do lokalnego MM i można było pograć w demko. Bardzo fajnie to wygląda i działa. 
Miałem kiedyś okazję zagrać w inny tytuł z serii Lego, no to tutaj jest totalnie wyższa liga. Jest co-op zarówno lokalny jak i online

Edytowane przez giger_andrus
  • Plusik 1
Opublikowano
7 hours ago, Daffy said:

Średnia xd

Czas przejścia xd

Cena xd

Piękna to będzie porażka sprzedażowa 

Połączenie Lego, czyli zajebiście mocnej marki z Horizonem, kolejnej zajebiście mocnej marki ma być sprzedażową porażką? No nie sądzę

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Połączenie Lego, czyli zajebiście mocnej marki z Horizonem, kolejnej zajebiście mocnej marki ma być sprzedażową porażką? No nie sądzę

Star Wars tez jest mocna marka, a Star Wars: Outlaws jakos sukcesem wielkim nie byl. Ludzie nie pojda tak za sama marka.

Opublikowano

Gra po recenzjach raczej szału nie robi, jest krótka, sporo kosztuje, raczej statystyczny fan LEGO nie zna marki Horizon, a statystyczny fan Horizon raczej w gry LEGO nie gra. *

* Nie dotyczy Square 

Opublikowano
21 godzin temu, Homelander napisał(a):

Capture_decran_2024-11-14_a_19_35_17.thumb.webp.267427938081007d75a85d75ca9da3be.webp

• Haha 1
Opublikowano

309 zł za grę o klockach na 6 godzin, to lepiej jakiś zestaw Lego kupić :)

Mam na wishliscie ale czekam na promke. 
I szkoda że nie kupiłem kiedyś żyrafa z klocków :/ w sumie był w cenie gry… że to się nie przewidziało że gra będzie :/

Opublikowano

Ja nie wiem co Sony chce osiągnąć głupio wyceniając gry, nawet porównując do swoich produktów. 2 miesiące temu wydali Astro Bota za 60$ a teraz chcą te same 60 za grę prawie 2x krótszą i z o wiele niższymi ocenami. Sackboy A Big Adventure też nie zawojował świata i niczego się nie nauczyli. Przecież gdyby te gry startowały za max 40$ to miały by o wiele lepszy odbiór/sprzedaż i były by kupowane nawet jako prezent świąteczny, a tak nikt na to nie spojrzy mając obok AAA na dziesiątki godzin.

Opublikowano

Gram i jak na samym początku miałem mieszane uczucia, tak dość szybko mi się spodobało. Graficznie wygląda super, fabularnie jest miejscami zabawnie, a sama rozgrywka nie jest prostacka. Wzorem dużych gier, nagradzane jest trafianie w słabe punkty maszyn, więc trzeba pozostawać w ruchu aby je trafiać. Różne postacie mają różne bronie, do tego specjalne przedmioty w postaci ognistych butów, kul zamrażających czy rozdzielacza klocków Lego. Poziom trudności nie jest jakiś wyżyłowany, gram na najwyższym, ale wydaje mi się że nawet na niskich poziomach jest o wiele trudniejsza od Astro Bota (podczas walki, bo poza nią nie można w zasadzie zginąć).

Grając levelujemy naszą postać (każdą osobno) co daje dostęp do większej ilości życia i mocniejszych ataków, a za zbierane klocki kupujemy globalne ulepszenia czy modyfikacje strojów i wioski. To czego mi brakuje to jakichś zagadek, bo na razie to albo się idzie, albo walczy.

Nie mam porównania do innych gier Lego, więc nie wiem jak wypada na ich tle, ale ogólnie jest dobrze. Cenowo mogłaby być tańsza, ale to po skończeniu będę bardziej wiedział czy zawartościowo jest ok.

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
19 godzin temu, Square napisał(a):

czego mi brakuje to jakichś zagadek, bo na razie to albo się idzie, albo walczy.

Nie mam porównania do innych gier Lego, więc nie wiem jak wypada na ich tle,

No sęk w tym, że właśnie gry z serii Lego mają dużo „zagadek”. 

Opublikowano

Walka w grach LEGO od tt games to naciskanie jednego przycisku albo strzał i robi to robotę. Nie ma żadnego rozwoju postaci i nie da się zginąć. Ale nie ma sensu porównywać do nich LEGO Horizon bo to zupełnie inni twórcy.

Przesadzili z ceną. Myślałem o zakupie na switcha bo lubię gry lego ale 270zl to przesada gdy nowe gry od Nintendo chodzą po 215zł. 

Opublikowano

Ja mam niecałe 6h na sejwie, a jestem dopiero w drugim rozdziale.

4 godziny temu, devilbot napisał(a):

nie da się zginąć

Jest opcja nieśmiertelności jakby ktoś chciał, i auto celowanie.