Skocz do zawartości

DOOM: The Dark Ages

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajebiście to wygląda. 2016 przeszedłem na jednym oddechu. Eternal nie podszedł mi z tym skakaniem jak małpa. Ale Dark Ages wygląda jak mix Doom x Quake x Painkiller :D

Opublikowano

Day one zdecydowanie. Trochę zaskoczenie, że bez multi, ale przynajmniej łatwiej platynę będzie wbić :banderas:

I oby faktycznie nie przesadzili z zawartością. 12-15 godzin spokojnie wystarczy na ostrą i konkretną napierdalankę w stylu Dooma. 

Opublikowano

Wspominali wczoraj, że jak ktoś bardzo nie chce łazić to nie musi ale będzie do zdobycia sprzęt i pewnie upgrady jako nagroda dla tych co chcą wejśc wszędzie na mapie.

Opublikowano

Ten Doom jest jedną z najbardziej oczekiwanych gier tego roku dla mnie. Uwielbiam szybki gameplay Eternala, dlatego troszkę się obawiam o spowolnienie rozgrywki i dodanie warstwy fabularnej w formie cutscenek. Ale ufam twórcom, że dowiozą kolejny raz i kolejny raz dostaniemy unikalną (oczywiście w ramach serii) grę.

A tymczasem zakupiłem za 20 zł cudowny pakiet Doom I+II, jenysiu, ależ to jest cudownie odświeżone! Multum opcji sterowania, grafiki, dźwięku, dodatkowe levele, wow! Szkoda, że gry nie ma w pudełku, bo kupiłbym do swojej kolekcji :D

194983d3bd616-screenshotUrl.jpg

• Lubię! 2
  • Haha 6
Opublikowano

Mi spowolnienie będzie pasowało, bo gram na konsoli, a na padzie ciężko było ogarnąć na najwyższym poziomie. I dlatego przy końcówce wymieklem. Nie lubię obniżać poziomu w grach. Kiedyś podejdę na kompie i dojadę piekielne nasienie. 

Opublikowano

No ale przecież pokazywali też szereg suwaków które każdy może sobie ustawić pod siebie, w tym szybkość gry bo sami mówili że są świadomi że niektórym graczom wolniejsze tempo może nie odpowiadać 

• This 1
Opublikowano
4 godziny temu, Rozi napisał(a):

A tymczasem zakupiłem za 20 zł cudowny pakiet Doom I+II, jenysiu, ależ to jest cudownie odświeżone! Multum opcji sterowania, grafiki, dźwięku, dodatkowe levele, wow! Szkoda, że gry nie ma w pudełku, bo kupiłbym do swojej kolekcji :D

194983d3bd616-screenshotUrl.jpg

Jak to jest z tymi levelami, jest jakaś wyszukiwarka i mam dostęp do wszystkiego co jest np na doomwadstation czy tylko np 30 losowych wadów wybranych przez komisje gier i zakładów? No i wspiera mody? O(pipi)iłby se człowiek Brutal Dooma z pozycji kanapy. 

Opublikowano
2 godziny temu, Galaktyczny Wojażer napisał(a):

Ja mam tylko nadzieję że wrogowie będą rozsiani po całej mapie a nie będą to spacery od killrumu do killlrumu bo to nie podobało mi się w tym z 2016. 

This.

Klimat i akcję nowe Doomy mają nieziemską, ale po pewnym czasie robi się właśnie kopiuj-wklej, killroom, spokój, killroom, spokój, killroom, spokój. Jakby tak faktycznie łazili po całej mapie, zaskakiwali, albo nawet się nie kończyli wrogowie. Tylko niestety wydaje mi się, że młode pokolenia by po pierwszej mapie oddawały swoje gry i robiły dramę na Tiktokach, bo za trudne. 

• WTF 2
Opublikowano
57 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Nie ma na to szans, będzie kontynuacja rozgrywki z Doom 2016. Nie ma szans już do powrotu rozgrywki w stylu Doom 1, 2 czy 64.  Jednak mogli by to jakoś fajnie połączyć i wymieszać te dwa style. 

No ale czemu? Ile razy otwierałem drzwi gotów wy(pipi)ać zombasowi z szotgana a tu dupa, pusto. Od biedy by mogły zostać te killrumy, ale korytarze niech też będą wypełnione wrogami, nawet bez respawnów. W aktualnym podejściu to doomguy zamknięty w ciele poważnego sama. 

Opublikowano
3 godziny temu, Galaktyczny Wojażer napisał(a):

No ale czemu? Ile razy otwierałem drzwi gotów wy(pipi)ać zombasowi z szotgana a tu dupa, pusto. Od biedy by mogły zostać te killrumy, ale korytarze niech też będą wypełnione wrogami, nawet bez respawnów. W aktualnym podejściu to doomguy zamknięty w ciele poważnego sama. 

By przyjęcie Doom 2016 i Doom Eternal było zbyt dobre żeby wracać do stylu rozgrywki z początku lat 90.