ogqozo 6 727 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca Stratton: "możemy powiedzieć teraz pewnym tonem: to jest największy, najlepszy Doom, jaki zrobiliśmy". Martin: "Carmack opowiedział mi raz, że robiąc grę, starali się po prostu wywołać u siebie śmiech. To ujęło dla mnie istotę Dooma: absurdalny pomysł, wykonany serio. The Dark Ages to nie ma być: "nowe, ale nadal Doom". To ma być: "nowe, ale bardziej Doom"." - od dawna myśleli o tym kierunku, od premiery Dooma 2016. Prototyp nazwali Slayer Year One, odnosząc się do Batman Year One. Myśleli też o tym, jak ukazany był Batman w Dark Knight, jako pewien prymitywny osiłek. Wierzyli w to. Ale jako że rebootowali serię, to chcieli, by następna gra była taką "dwójką". Tak rozwinął się Eternal. Dlatego pomysł na Dark Ages rozwijał się wiele lat - wiedzą, że podejście w Eternal było kontrowersyjne. "W 2016 ludzie mówili, że gra jest dość powtarzalna. Rozumiem. Zrobiliśmy wiele, by to zmienić w Eternal. Ale wtedy wiele osób mówiło, że sterowanie jest zbyt skomplikowane. Więc teraz chodziło o to, by utrzymać zróżnicowanie, ale z prostszym sterowaniem. Wtedy gracz może łatwiej reagować, gdy go naciskamy" - np. lewe przyciski tylne do tarczy, prawe do broni. Adekwante do ręki. Ma być proste, choć tarcza ma wiele zastosowań w kontekście. Tarcza rzucona w plazmową tarczę wywoła wybuch, uderzając w ciało - zatrzymuje przeciwnika, może też niszczyć zbroję, jeśli ta jest nagrzana. Będzie też używana do eksploracji, niczym topór w God of War. Shield bash pozwala uciec albo podbiec do przeciwnika... efektów jest sporo. - Martin: "zawsze widzę coś nowego, grając w oryginalnego Dooma. Tym razem uderzyło mnie, jak powoli poruszają się pociski przeciwników. Nie trzeba wielkiego skilla, by je ominąć, ale gdy jest ich wiele, tworzą swoisty labirynt". (...) "Dark Ages to nadal movement shooter, ale tym razem oparty głównie na ruszanie się poziomo, nie pionowo" (...) podejście jest dosłownie bardziej "grounded", bohater tym razem ledwo odrywa się od ziemi - gra jest większa od poprzednich. "Wszystkie te narzędzia pozwalają ci mordować więcej demonów, niż kiedykolwiek. Zabijasz demony masowo" (...) "Gdy myślisz o najlepszych momentach Dooma, myślisz o circles-strafe'owaniu przez tłumy. Do tego potrzeba oczywiście miejsca. Więc zrobiliśmy najbardziej otwarte przestrzenie, jakie kiedykolwiek mieliśmy". Starają się robić poziomy, które będą zajmować około godziny, i będzie jakaś zmiana tempa w ich trakcie. - Fabuła? W Doomie? Stratton: "mamy dane, że ogromna większość graczy w Eternalu nie przewija scenek. Więc, serio, to jest ważna część gry. Na YouTube są całe kanały analizujące ikonografię... Gra bez celu, bez historii, to po prostu arcade - niektórzy to lubią, ale od tego mają przycisk skip". (...) "Slayer w sumie nigdy nie miał wroga. Były demony, ale teraz jest szef demonów. Demony są pokazane w scenkach jako zaciekłe - ale to pokazuje tym bardziej, jak cool jest Slayer, skoro jest jedynym, czego te demony się boją" - brak multi? "Mamy dane, że masa osób gra w Doomy jako gry singlowe. Przy dzisiejszych kosztach produkcji, to wręcz niemożliwe zrobić strzelankę AAA z naprawdę znaczącą kampanią oraz trybami multi. W kontekście całego topowego AAA, nie jesteśmy ogromnym studiem. Porządne multi w strzelance to wielkie zobowiązanie, trzeba ciągle dostarczać nowy kontent, te naprawdę duże gry to robią (...) Wolimy być mistrzem jednej dziedziny, niż niezłym w wielu. Gdybyśmy zrobili multi, może w zamian nie byłoby smoka i Atlana. Albo niektórych mechanizmów z tarczą". 1 Cytuj
Patricko 1 472 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca Wywalenie multi to chyba jedna z najlepszych decyzji. 1 Cytuj
Pupcio 19 473 Opublikowano poniedziałek o 16:39 Opublikowano poniedziałek o 16:39 Nie czuje tego, ale się nie łamie bo w eternalu też zakochałem się dopiero po zagraniu Cytuj
Rozi 1 045 Opublikowano poniedziałek o 16:41 Opublikowano poniedziałek o 16:41 (edytowane) Szkoda, że spowolnili w ten sposób rozgrywkę dla sutqów gamingu Ale i tak wygląda bardzo dobrze. Edytowane poniedziałek o 16:42 przez Rozi Cytuj
Figaro 8 493 Opublikowano poniedziałek o 18:54 Opublikowano poniedziałek o 18:54 2 godziny temu, Rozi napisał(a): Szkoda, że spowolnili w ten sposób rozgrywkę dla sutqów gamingu Ale i tak wygląda bardzo dobrze. Zobacz więc poprawny gameplay. Cytuj
Josh 5 659 Opublikowano poniedziałek o 19:02 Opublikowano poniedziałek o 19:02 Jakoś tak mniej bujania się po piętrowych lokacjach? To tak wygląda tylko na tych gameplayach czy serio dziki parkour z Eternala został zastąpiony klepaniem demonów będąc przytwierdzonym do podłoża? No tak średnio bym powiedział, tak średnio... Cytuj
Faka 4 142 Opublikowano poniedziałek o 19:04 Opublikowano poniedziałek o 19:04 Gra wraca do korzeni i tyle. Większość się ucieszyła na wolnego Dooma, ale twórcy dali możliwość grania jak małpa z Eternala. Każdy znajdzie coś dla siebie. W moim przypadku to ja będę grał tak jak sobie twórcy zażyczyli, więc w żadne tam ustawienia szybkości grania to ruszał nie będę. Cytuj
Szermac 3 194 Opublikowano poniedziałek o 19:31 Opublikowano poniedziałek o 19:31 Średniawa dla mnie, czekałem po pierwszych zapowiedziach, ale jednak obejdzie się bez Dooma. 2 1 1 Cytuj
drozdu7 3 225 Opublikowano wtorek o 05:15 Opublikowano wtorek o 05:15 Prawie wogóle nie oglądałem tych gejplejów. Stylistyka od początku cudowna dla mnie, ale jedyna obawa jaką mam to że gra (mapa) będzie tak duża że ucierpi na tym pacing. Że będziesz latał w kolejne miejsca do mniej znaczących starć i w końcu tym rzygniesz No ale zobaczymy, pewnie będzie petarda i tak 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 724 Opublikowano wtorek o 05:41 Opublikowano wtorek o 05:41 Najważniejsza premiera roku, ale to trzeba być graczem z krwi i kości. 1 Cytuj
messer88 7 009 Opublikowano wtorek o 06:33 Opublikowano wtorek o 06:33 ten fragment z OGROMNĄ otwartą przestrzenią średnio mi się podoba, tak samo spowolnienie rozgrywki no ale zobaczymy, wiadomo że ETERNALa nie pobije (gameplayowo) ale będzie dobry fps. 1 Cytuj
XM. 11 518 Opublikowano wtorek o 06:37 Opublikowano wtorek o 06:37 11 godzin temu, Figaro napisał(a): Zobacz więc poprawny gameplay. Wygląda zajebiście. Cytuj
tjery 1 390 Opublikowano wtorek o 06:39 Opublikowano wtorek o 06:39 Teraz, messer88 napisał(a): ten fragment z OGROMNĄ otwartą przestrzenią średnio mi się podoba, tak samo spowolnienie rozgrywki no ale zobaczymy, wiadomo że ETERNALa nie pobije (gameplayowo) ale będzie dobry fps. Przecież masz speed slider, na 150% co wrzucił Figaro wygląda to bardzo dobrze. Ale ten standardowy speed dla dziadków w pampersach rzeczywiście tragedia. Cytuj
Donatello1991 1 524 Opublikowano wtorek o 06:59 Opublikowano wtorek o 06:59 Nie będzie sekcji platformowych? GOTY. 2 1 1 Cytuj
creatinfreak 3 922 Opublikowano wtorek o 07:09 Opublikowano wtorek o 07:09 No ciekaw jestem. Jak to omawiali youtuberzy będzie trzeba się przestawić trochę z granie na pary, odbijanie i parcie na przód. Te otwarte przestrzenie i mniej wertykalności trochę sieją ziarnko obawy, ale to w końcu doom, na bank będzie przynajmniej dobrze. Czekam i z chęcią pozabijam demony. Cytuj
Paolo de Vesir 9 724 Opublikowano wtorek o 07:21 Opublikowano wtorek o 07:21 10 minut temu, creatinfreak napisał(a): Jak to omawiali youtuberzy będzie trzeba się przestawić trochę z granie na pary, odbijanie i parcie na przód. Doskonale przez to gameplay będzie nie tylko proaktywny, ale i bardziej reaktywny - pełne obłożenie pada, gęsta walka. FPS ostateczny Cytuj
creatinfreak 3 922 Opublikowano wtorek o 07:24 Opublikowano wtorek o 07:24 Ja tam będę strzelał lewym myszkiem. Cytuj
Paolo de Vesir 9 724 Opublikowano wtorek o 07:26 Opublikowano wtorek o 07:26 Teraz, creatinfreak napisał(a): Ja tam będę strzelał lewym myszkiem. a palce po klawiaturze będą latały tak tytuł który odsieje graczy od Graczyków Cytuj
Czoperrr 5 543 Opublikowano wtorek o 07:34 Opublikowano wtorek o 07:34 8 minutes ago, Paolo de Vesir said: a palce po klawiaturze będą latały tak tytuł który odsieje graczy od Graczyków Powodzenia Paweł Cytuj
Pupcio 19 473 Opublikowano wtorek o 07:38 Opublikowano wtorek o 07:38 Paolo myśli że dalej ma ten lefreks chudego byka po 30stce Cytuj
creatinfreak 3 922 Opublikowano wtorek o 07:39 Opublikowano wtorek o 07:39 Eternala skończyłem na ultra koszmar na padzie i to zwykłym bez łopatek. Tak więc myślę, że dam radę. Jak nie klawa to na elicie pogram. 1 1 Cytuj
ASX 15 057 Opublikowano wtorek o 07:40 Opublikowano wtorek o 07:40 w ekosystemie xboxa pełny crossbuy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi