Beelzeboss 315 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia irytujaca jest ta kamera. Wzorowali sie na personie 5 kopiujac menu wyboru akcji, ale brak tu duszy. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Teraz, Beelzeboss napisał(a): irytujaca jest ta kamera. Wzorowali sie na personie 5 kopiujac menu wyboru akcji, ale brak tu duszy. "Persona 5 without the heart" ? Cytuj
michu86- 394 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Podczas przeglądania nowego numeru trafiłem na to, przeczytałem wrażenia z gamescom, obejrzałem gameplay. Wygląda dobrze, system walki turowy z przyciskaniem w odpowiednim momencie (jak to było chociażby w sea od stars, legend of dragoon) to jest to co lubię. Główny zarys fabuły też ciekawy, oby dowieźli. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października te niektóre bossy fajnie wyglądają 1 Cytuj
Luqat 969 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Tylko te cyferki wywalić albo opcja ich wyłączenia i będzie git. Cytuj
Szermac 2 747 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Ale to miodnie wygląda, ten art design i sama walka. Oby dowieźli. Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października FFX, ale bez gejozy? Gra wysoko ląduje na mojej liście zainteresowań. Cudownie, że turowe erpegi cały czas cieszą się zainteresowaniem i od czasu do czasu wychodzą takie gierki jak The Legend of Heroes, Metaphor czy ta tutaj. 1 1 Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Kurczę nie wiem co to za bug napisałem że jak będzie taka grafika i stałe 60 klatek plus fajna turowa walka to mamy hit Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Jednorazowe przejście według devów powinno zająć około 33 godzin :). Btw to powinno być w dziale RPG:). Cytuj
DarkStar 92 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października LOL To jest oficjalny kanał 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października Siur stoi na baczność, wygląda to niesamowicie. Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października Klimat, klimat, klimat Mam nadzieję, że dowiozą gameplayowo, bo jeśli chodzi o narrację to jakoś jestem spokojny. Lost Odyssey na miarę naszych czasów w europejskim sosie, jestem kupiony jak paczka żelków. Cytuj
Bielik 733 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października Nawet ma być polska wersja dla polaka hobaka, zainteresowali mnie chyba, że to zwykły placeholder na steamie. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 25 października Opublikowano 25 października Kurde przyznam, że ten francuski dub robi robotę jakoś tak więcej duszy, może sobie zagram z nim Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Czekam mocno tylko szkoda, że nie w tym roku premiera. 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Imo to wyglada kapke za dobrze i czuje pewien podstep i gierke 6/10. mam wrazenie, ze starego misia na sztuczny miod chca zlapac, wiec pozostaje sceptyczny. ale po tych trailer musze zakladac noge na noge bo widac, ze pindol stoi. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 2 godziny temu, Ölschmitz napisał(a): Imo to wyglada kapke za dobrze i czuje pewien podstep i gierke 6/10. mam wrazenie, ze starego misia na sztuczny miod chca zlapac, wiec pozostaje sceptyczny. ale po tych trailer musze zakladac noge na noge bo widac, ze pindol stoi. Ostatnie lata w postaci chociażby koreańskich/chińskich gierek które każdy skreślał, a okazały się wyjebistymi grami pokazały, że nie ma co od razu skreślać mniej znanych gier. 2 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Nie skreslam nie skreslam, czekam w napieciu. Po prostu wyglada PODEJRZANIE dobrze Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Gierka podobno na Spoiler 30 h story i robiona przez mały zespół. Może wyglądać ładnie ale ciekawi mnie bardziej ile sam system rozwoju postaci i walki będzie miał głębi, no i fabuła. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Dla mnie dobry czas z opcjonalną zawartością z 40+, gram raczej powoli więc będzie dłużej i fajnie że nie będzie to kolejna kobyła na 100+h. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano sobota o 12:25 Opublikowano sobota o 12:25 Obczaiłem długi materiał o gierce i chociaż jakoś nie nastawiam się z góry na wspaniały gameplay (grę robią młodzi ludzie z Francji, wielu z nich nie ma żadnego doświadczenia nawet z graniem w RPG-i), to na pewno sam koncept brzmi bardzo ekscytująco dla mnie. To aż dziwne, jak mało ludzi próbuje naśladować Final Fantasy! Przecież to jedna z najsłynniejszych serii. Nigdy nie wiadomo. Chained Echoes robił jeden Niemiec, nie miało żadnych zapowiedzi, do dzisiaj nikt nie mówi o tej gierce, a była w praktyce genialna w całości. Midnight Suns nie było idealne, ale było bardzo fajną giereczką i też żałowałem, że mało popularną. Scenariusza nie będę opisywał, w sumie zwiastun mówi wszystko. Nastrój gry ma być poważny, mało japoński. (Dziennikarz chyba nie spytał w tym momencie o odniesienie się do strojów Baguette) - gra zaczęła być robiona po godzinach, dla funu, bez płacenia komukolwiek, z użyciem darmowych assetów. Projekt stworzył Guillame Broche, który pracował wtedy nad The Division 2. Ludzie w ekipie są więc trochę po znajomości, np. z Ubisoftu. Obecnie pracuje około 30 osób, większość z nich w podobnym wieku, czyli raczej okolice trzydziestki. Projekt zaczął się oficjalnie w 2020 roku - Broche pojechał do Montpellier, założył studio Sandfall ("przez miesiąc mieliśmy Airbnb, i uznaliśmy: ok, powinniśmy wynająć tu mieszkania"). Twórcy liczą, że gra odda ich pasję do "własnego" projektu, gdzie każdy pracuje nad nią dlatego, że naprawdę chce to robić, i każdy pracownik odpowiada za liczne rodzaje elementów gry. - jak tak małe studio mogło zrobić tak ładnie wyglądającą grę? Kluczowy był Unreal Engine 5, np. jego opcje tworzenia postaci. "Wyszedł dwa miesiące przed rozpoczęciem przez nas sesji mo-cap, to było zbawienie". Małe studio mogło szybko wykorzystać najnowsze technologie. "To nas różni od Ubisoftu - gdy pojawia się nowy tech, testujemy go tego samego dnia. Możemy od razu podjąć decyzję, że go używamy, i następnego dnia jest już w silniku" - turowe RPG. Broche jest wielkim fanem gatunku: "chciałem zrobić turówkę, ale z drugiej strony, już miałem ich przesyt. No i tak sobie grałem też w Sekiro wtedy, i pomyślałem, hej, chcę parować w swojej grze. Sprawdziłem jak to zadziała w buildzie, i od razu wydawało się idealnie pasować". - niemniej większość ekipy, zdaje się, nie miała wcześniej kontaktu z takimi grami. - Brakowało mu takich gier jak Lost Odyssey - turówek z realistycznym HD stylem. "Skoro nikt tego nie robi, to może ja" - ale czy to nie będzie... karamba... niepopularne??? "Wiemy doskonale, że Final Fantasy porzuciło tury. Ale my mamy znacznie mniejszy budżet, mniej ludzi. Nie zależy nam, by osiągnąć mainstreamowy sukces. Nie będziemy iść na kompromisy, by to była gra dla każdego, to byłby błąd" (...) "Jesteśmy młodzi, i nie czujemy się skrępowani tym, co uważa branża". Gra powinna kosztować 50 euro i raczej nie spodziewam się wydania na płytce. - Ogólne założenia walki powinny być jasne dla fanów RPG-ów Mario, możemy uniknąć lub skontrować każdy atak przeciwników. Oczywiście kontra jest trudniejsza. Gra używa też jednak systemu punktów akcji, a nie pojedynczych akcji - możemy zakumulować zwykłymi atakami czy czekając punkty na konkretne skille, i robić nawet wiele akcji po kolei (typy "trzy zwykłe ataki i skill"). - 6 postaci w grze, wybieramy ekipę do 3 naraz - postaci mają indywidualne umiejętności i rozwój. Jeśli np. chodzi o leczenie, jedna postać ma go najwięcej i jest głównie do tego, a niektóre inne mogą być w stanie leczyć, ale przy określonych warunkach buildu całej ekipy (np. leczy ogień). "Podczas playtestów, każdy gracz pod koniec gry ma znacząco inną ekipę" - kluczowe dla buildu będą umiejętności pasywne, które będą brały się z ekwipunku. Każda broń może mieć nawet kilka takich passive'ów. Zbroje też będą miały określone pasywy, których po użyciu X razy postać nauczy się na stałe - "z Sekiro nauczyliśmy się, jak robić czytelne animacje. Nawet gdy pierwszy raz walczysz z danym przeciwnikiem, wiesz, kiedy jest moment na parowanie". - "początkowo gra wiele wybacza. Możesz nie wyrabiać z klikaniem ataków i bronienia, ale jakoś przeżyjesz, a na dalszym etapie gry masz już wiele opcji, by dopasić obronę, leczenie". "Jeśli z kolei jesteś dobry w unikaniu, parowaniu, możesz naprawdę rozjechać grę walcem". - wyróżnia się setting stworzonego świata, postapokaliptyczne art deco. "Wyobrażaliśmy sobie, jak wyglądałaby Belle Epoque w Paryżu, gdyby był on wyspą, niezależną od trendów z USA itp.". Widać to na wideo zresztą. Steampunk wydawał się twórcom za mało oryginalny, więc poszli bardziej w to art deco, w stylu Dishonored. Przemyślano głęboko l o r e tego jak funkcjonowałby ten świat społecznie. - jak wiemy z tytułu, ekspedycja naszych bohaterów by znaleźć zbawienie nie jest pierwszą. To będzie część opowiadania - napotkamy na drodze ślady poprzednich wypraw, które z jakiegoś powodu zeszły tu czy tam. To będzie też motyw opowieści - co zostawiasz za sobą, jakie decyzje podejmujesz, gdy jesteś na misji, która wydaje się bez szans powodzenia. Ta obecność wygładzi narrację eksploracji - wiadomo, że bohaterowie zobaczą np. jakieś narzędzia do wspinania zostawione przez poprzednią ekspedycję tam, gdzie można się wspiąć, nie będzie trzeba malować na żółto interaktywnych elementów. - potwory odstają od designu art deco, w grze ogólnie sporą rolę ma grać materiał. Potwory będą więc mocno opierać się na graficznej idei faktury np. gliny czy ceramiki. Także każda lokacja ma mieć nie tylko przewodnie kolory, ale i fakturę/materiał. - aktorzy głosowi byli chyba tu wspominani, wiele znanych nazwisk. - zagadki na drodze raczej będą bardzo proste, nic nie powiedzano specjalnego o jakiejś eksploracji. 2 1 Cytuj
Bzduras 12 600 Opublikowano sobota o 14:01 Opublikowano sobota o 14:01 No rebirth to nie będzie, co nie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi