Snake_Plissken 987 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Świetny zwiastun, bardzo podoba mi się ten tytuł od pierwszej zapowiedzi Super, że premiera będzie stosunkowo niedługo! Cytuj
XM. 11 343 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia To będzie działało w 60? Czy tylko 33 mode? Cytuj
ogqozo 6 697 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia Wspomniany pokaz dla dziennikarzy używał tylko 4K-30 fps, ale twórcy odpowiedzieli na pytanie, że będzie też tryb performance. Być może zwiastun tak wygląda, bo biorą materiał z quality i sam filmik podnoszą do 60 klatek, nie wiem jak to działa. 1 Cytuj
Ddes 4 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Z każdym filmikiem, gra podoba mi się coraz bardziej. Turowy jRPG, zawsze na plus. Jak tylko twórcy dostarczą fajną fabułę, ciekawe postacie, to szykuje się bardzo dobra gra. Cytuj
Dalhi 275 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Filmiki ładne, ale rozgrywka cuchnie jrpg trochę siurek opadł. 1 Cytuj
ogqozo 6 697 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Czaicie mieć taką potrzebę pisania ciągle że się nie lubi jRPG, żeby wchodzić do tematu o jRPG i pisać jakie to rozczarowujące że gra pachnie jRPG-iem. 1 Cytuj
Szermac 3 089 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Walka zapowiada się przekozacko Cytuj
messer88 6 866 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jedyne co mi się nie podoba to animacje poruszania się postaci, albo skok, tak dość "budżetowo" to wygląda szczególnie jeśli porównamy to z animacjami podczas walki gdzie to jest świetnie zrobione. Cytuj
Szermac 3 089 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu No ogólnie te concerny na końcu previewsa trochę poważne, może wyjść piękne drewienko po prostu. Akurat w tak nadźganym terminie wychodzi, że równie dobrze, będzie można łyknąć se pod koniec roku, jak będzie mniej bangerów. Cytuj
messer88 6 866 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Dla mnie spoko termin akurat coś przed kolczatym Doomem, cenowo też inaczej. jeszcze od fextra filmik pewnie wleci day one walka mi się bardzo podoba Cytuj
Szermac 3 089 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu A to mi się z majem rypło, już nie nadążam, które, co, gdzie wychodzi, jak kwiecień to może też przyatakuje od razu Cytuj
ogqozo 6 697 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2-3 godziny to mało jak na RPG-a, ale znaki są dobre. Gra wydaje się naprawdę dobra i wciągająca, a nie "fajny pomysł młodego studia bez skilla". Kilka relacji jest wręcz niesamowicie podjaranych - mówią, jak rzadko mają uczucie obcowania z czymś naprawdę świeżym w świecie gierek. To oczywiście piszą fani danego gatunku, ale widzą w tej grze kandydata na topową grę roku. Na pewno nie jest to takie proste retro jak się nieco obawiałem, jest wiele elementów komplikujących system, które odnoszą się do wszelakich Fajnali, SMT, Paper Mario itd. Gra serio ma ambicje być jak nowy Fajnal, raczej niż jak te gierki, co tylko odtwarzają standardy rodem z Dragon Questa. Relacje z walki są nieco mieszane. Niektórzy piszą, że TRZEBA bronić, bo inaczej często postać pada od jednego ciosu. Tymczasem gra przecież miała być do przejścia bez wciskania w ogóle, nawet te QTE w walce można wyłączyć w menu. Inni narzekają, że, wbrew zapowiedziom twórców, często ciężko zrozumieć, kiedy wciskać, by udanie atakować/blokować/parować. Walka jednak jest opisywana jako clou rozgrywki. Ludzie uwielbiają te walki. Eksploracja prosta, na miarę najwyżej FFX - mapa świata i relatywnie proste lokacje. Przynajmniej w tym demku. Jedna relacja BARDZO narzeka na brak jakiejkolwiek mapy lokacji. Cytuj
Josh 5 353 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Fajnie się ta gierka zapowiada, ostatni raz tak mocno kibicowałem małemu erpegowi z dużymi ambicjami przy okazji Edge of Eternity (swoją drogą polecam). Serio jest mocny kontrast między animacjami podczas walki, a w trakcie eksploracji, ostatnio takie drętwe bieganie widziałem w Daymare 1998 ale to akurat detal. Najbardziej mnie niepokoi czas gry, coś się mówi o 25h potrzebnych na ukończenie, to akurat strasznie mało jak na erpega, wolałbym poczekać na tę grę dłużej i zapłacić więcej, ale dostać chociaż te 40h zabawy. Cała reszta na ten moment prezentuje się świetnie, zwłaszcza te turowe starcia, design również mocno mi leży. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi