Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

• Odpowiedzi 102
  • Wyświetleń 8,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jukka Sarasti
    Jukka Sarasti

A dla mnie to bardzo sympatyczny czas, nie zawsze jest opcja, aby grać w jakieś potężne kobyły (Lost Odyssey to walcuję od grudnia), a takie kompaktowe RPG mi leżą, bo jest mniejsze ryzyko dłużyzn - c

• Obczaiłem długi materiał o gierce i chociaż jakoś nie nastawiam się z góry na wspaniały gameplay (grę robią młodzi ludzie z Francji, wielu z nich nie ma żadnego doświadczenia nawet z graniem w RPG-i),

Opublikowano

Wiem, ze nie powinienem ale biore na premiere. Ostatnio nie gram za duzo ale w to chce zagrac

Opublikowano

Albo wyjdzie czarny koń 2025 albo przeciętniak, który nie spełnił oczekiwań. Kusi mocno, ale chyba zaczekam na recki jednak. 

Opublikowano

Ktoś wie może czy ps5 dostanie demo przed premierą ?

Kusi preorder.

Opublikowano

Namówili :wub: poleciał preorder, aż dziwnie płaci się 180zł za nową grę w tych czasach.

ezgif-440a9316f4960c.gif

Opublikowano

To będzie dobry szpil, mówię wam. Ja chyba ogram w geforce now + game pass PC

Opublikowano

Też chyba będę na premierę, zanosi się na dosyć unikatowy szpil i dla mnie czuć tutaj vibe designerów samochodów marki Peugeot, podobnie jak w tej grze o szczurach. 

Opublikowano

Zapowiada się naprawdę dobrze. Moja jedyna obawa jest taka, że to będzie piękny korytarzyk w stylu Final Fantasy XIII.

Opublikowano

Raczej jak typowe stare Fajnale. Będą większe pomieszczenia z pewną dozą opcjonalnej eksploracji, mapa świata, potem dostajemy pływanie, latanie itd. Ostatecznie gra ma dużo opcjonalnej zawartości, dużo poukrywanych skarbów, opcjonalnych bossów itd., choć jak to bywa w gatunku, nie wszystko od samego początku gry. Gra ma mapę i to dużą. Na wideo, trochę powoli jakby się po niej chodzi, mam wrażenie, Ale cała gra nie jest specjalnie korytarzowa.

Opublikowano

Jeśli tak jest, to jestem spokojniejszy. Nie zagłębiałem się aż tak w pokazy gameplayowe. Widziałem tylko na którymś zwiastunie jak kilka razy postacie biegną po jakichś wąskich ścieżkach i pewnie stąd wzięło się u mnie to wrażenie "korytarzowości".

Chociaż jakieś tam wątpliwości pozostają, bo to nie jest chyba gra z gigantycznym budżetem. A tu obiecują 30 godzin na samo story, mnóstwo aktywności pobocznych, a do tego jeszcze świetnie prezentująca się oprawa graficzna i dźwiękowa. No za dobrze to po prostu na razie wygląda, szukam jakiegoś haczyka.

Opublikowano

Dla mnie jedynym faktorem, czy ogram to w GP jest długość rozgrywki. Obecnie jestem sflaczałym benizem co by chciał gierkę na 20-30h max. Dałbym szansę, ale nie jestem w stanie poświęcić grze więcej niż 50h. Zwyczajnie dopada mnie znużenie i przesyt. Wstyd się przyznać ale wciąż nie dokończyłem BG3 z tego powodu (skończyłem na początku aktu 3.).

Opublikowano

Mam podobnie i coraz częściej bywa, że dłuższe gry albo poszczególne przejścia jednego tytułu dzielę i zostawiam na później.

Opublikowano

U mnie ostatnio same wielkie gry (KCD2 czy XCX) więc cieszy że tutaj 30 main + drugie tyle Side. Tzn jak siądzie dobrze to pewnie i tak zrobię wszystko a moim tempem to może wyjdzie z tego i 80h.