Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 41 minut temu, Daffy napisał(a):Mam jakieś itemy do awansu broni na lv3, które rzekomo można użyć w obozie ale jestem w obozie i nie wiem gdzie, ktoś pomoże?Mam też Item co zwiększy liczbę luminem na postać, też nie wiem gdzie go użyć@messer88 pokonałeś mima? Ja sobie dałem spokójMowa o Mimie w prologu koło przystani? Na Expercie padł za pierwszym razem ;) Chyba, że to nie ten xd
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 6 minut temu, Szermac napisał(a):Mowa o Mimie w prologu koło przystani? Na Expercie padł za pierwszym razem ;)Chyba, że to nie ten xdMim już na kontynencie, tak z lewej strony pierwszego obszaru, z prawej jest jeszcze przeciwnik co one hituje jak uniku/parry nie zrobisz.Btw śliczna i fajnie rozwiązana world mapa
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 4 godziny temu, easye napisał(a):Chromatyczny LacelierBiłem chyba z 10 czy więcej razy gościa, jeden miss parry i koniec. No ale siadł perfekt w końcu, jest satysfakcja. Mega ta walka tutaj a co będzie dalej jak się odblokuje inne skille postacie itp.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ogólnie Francuzików nieźle poczesało z tą grą. Już pierwsze chwile wystarczą, żeby być zbombardowanym i wchłoniętym w historie i postacie całkowicie, muza, VA, cały art-style, a walka to jest nie wisienka, a potężna wiśnia na torcie. Coś wspaniałego
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ten system z tymi Pikto i Liminami też ekstra, biorąc pod uwagę jeszcze drzewka skilli i same "klasy" postaci to
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ja nie rozumiem tych broni, każda broń ma te swoje C, D przypisane pod atrybuty? Tylko, atrybuty które ulepszasz nie "trafiają" Ci w te bronie, bo każda ma inne. O co z tym chodzi? Ma to jakiś wpływ? Dobrze, że chociaż są elixiry na respec atrybutów, więc praktycznie zjebać postaci się nie da.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Wersja fizyczna na PS5 ma wszystkie pliki na płycie, czy tak jak w przypadku Indiany, bez neta nie ruszy?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, Faka napisał(a):Ja nie rozumiem tych broni, każda broń ma te swoje C, D przypisane pod atrybuty? Tylko, atrybuty które ulepszasz nie "trafiają" Ci w te bronie, bo każda ma inne. O co z tym chodzi? Ma to jakiś wpływ? Dobrze, że chociaż są elixiry na respec atrybutów, więc praktycznie zjebać postaci się nie da.No tak jak w Soulsach, używasz tych broni, które skalują się z atrybutami w które pakujesz. Nie musisz wszystkich broni jakie Ci wypadną używać xd Respec atrybutów tak jak mówisz pomaga ogarnąć jak chcesz jakąś inną.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Czemu tylko ta gra nie ma HDR/DV? Ogólnie super gierka, czarny konik, ma szansę zdobyć goty i na dodatek rpg.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 27 minut temu, Figaro napisał(a):Jakieś info o poziomie woke???Pierwsza walka i oczywiście walczysz z babą.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 28 minut temu, Figaro napisał(a):Jakieś info o poziomie woke???Sam SEX
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Gra pokazuje ci dokładnie zmianę w ataku. Może myślisz, że nie, bo jest ona naprawdę stopniowa, jeden punkt może nic nie zmieniać, a nawet i 3. Jako że na już na początku masz jakoś ze 100 ataku, nie przejmowałbym się tym na zapas specjalnie. Wybór broni jest dość daleko wśród istotnych rzeczy w tej grze. Ogólnie nie wiem, czy statsy mają wielkie znaczenie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Gra lekko będzie jednym z faworytów do tytuł gry roku. Warstwa techniczna robi robotę - grafika i design to coś cudownego jak na tytuł AA, spokojnie zawstydzające niejeden tytuł AAA. Za to soundtrack, przepraszam, SOUNDTRACK to miód dla uszu Tutaj grubo się zdziwię gra nie będzie dostawała nagród za to.Miejscami klimacik jest mocno gęsty i wręcz czuć bezradność ekspedycji - bardzo jestem ciekaw jak potoczy się fabuła i jak bardzo będzie się różnić od moich podejrzeń Walka na pierwszy rzut oka wydaje się prosta, ale już teraz widzę, że to dopiero wierzchołek góry lodowej - możliwości kombinacji z lumenami i umiejętnościami będzie zapewne sporo, no i super pomysłem jest też celowanie w trakcie walki w słabe punkty przeciwników. No i przeciwnicy potrafią zadać spore obrażenia jak się ich nie uniknie lub skontruje.Sam gram w trybie Wydajności i jego jakość jest bardzo dobra. Dla delikatnie wyższej rozdzielczości w trybie Jakości to szkoda nawet rozważać ten tryb.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 10 minut temu, Snake_Plissken napisał(a):Sam gram w trybie Wydajności i jego jakość jest bardzo dobra. Dla delikatnie wyższej rozdzielczości w trybie Jakości to szkoda nawet rozważać ten tryb.To różnią się tylko rozdzielczością? Ja gram w trybie jakości jak coś.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Team wydajność. Jakoś w grze tak mocno nastawionej na skilla wolę, żeby było płynniutko. Oczywiście osrane ziarno wyłączone przed rozpoczęciem zabawy.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Chromatyczny Lancelier nieźle testuje refleks. Niektóre ataki przeciągnięte jak Margit z Eldena xD ale trofik No Damage na Bossie siedzi.Jeny jak ta walka wygląda, a animacje przy czarach Luny, coś piknego.I też jestem ciekaw co tu się fabularnie odwali
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 minut temu, Faka napisał(a):To różnią się tylko rozdzielczością? Ja gram w trybie jakości jak coś.Poza tym nie bardzo mogłem dostrzec więcej różnic, może jakieś cienie na twarzach, ale to mogło być zależne od sceny.3 minuty temu, Josh napisał(a):Team wydajność. Jakoś w grze tak mocno nastawionej na skilla wolę, żeby było płynniutko. Oczywiście osrane ziarno wyłączone przed rozpoczęciem zabawy.O to to, wszystkie te gówna typu ziarno, abberacja wyłączone. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Snake_Plissken
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dzisiaj niestety czasu na granie mało i tylko wyruszyłem z Ekspedycją na wyspę. O ja pierdolę, czuję w kościach, że to będzie gra typu WYBITNEGO. To, co się dzieje, jak to jest przedstawione, jak reagują bohaterowie, MUZYKA, wszystko w pięknej oprawie i do tego w 60fps na tym dziadowskim UE5? TO zrobiło 30 osób? Jeśli mały team jest w stanie osiągnąć takie rzeczy to chyba miliardowe korposy ruchają nas w dupę mocniej niż mi się wydawało. Sobotę rezerwuję na grańsko, dawno nie czułem aż takiego parcia na gierkę.I po prologu kupiłem mimo obecności w GP, muszę to mieć w kolekcji.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 7 minut temu, Bzduras napisał(a):Sobotę rezerwuję na grańsko, dawno nie czułem aż takiego parcia na gierkę.Spoko, to ja Ci dam takie prześwietlenie, że poczujesz w swojej dupie naleciałości FF XD. 92 na meta za darmo nie wystrzeliło XD
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Odpaliłem prolog i czegoś tu nie rozumiem, bo mam wrażenie, że na materiałach promocyjnych, trailerach gra prezentowała się ZNACZNIE lepiej niż wygląda po premierze.