DarkStar 120 Opublikowano 5 października Opublikowano 5 października 14 minut temu, MichAelis napisał(a): która słyszałem, że to ścierwo Żadna kolejna gra z tej serii nie dorównała pierwszej, ale do ścierwa to im daleko. Tak naprawdę słabą grą od tych studiów (nie pamiętam którego) był dla mnie Twin Mirror. True Colors jest naprawdę dobre, a LiS 2 i BtS są średnie/niezłe. Jestem fanem i gram we wszystko. Moim zdaniem, jeżeli nie chcesz grać w pozostałe gry z tej serii i ich spin-offy, to w Double Exposure powinno się dać bez problemu zagrać znając tylko wydarzenia z pierwszej gry. Może gdzieś twórcy puszczą oczko do gracza, ale to są tylko smaczki. Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Wspaniale wygląda ta nowa część.Do kultowej 1 nie podskoczy, ale nadal zapowiada się mega ciekawie.Jest u mnie hajp na tą giereczke. Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 14 października Opublikowano 14 października Ale mam hajp.Mam nadzieję że w końcu dostarczą stare kochane lis. Cytuj
smallv86 858 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Jak to wypuszczają? Teraz dwa pierwsze odcinki dla deluxowcow a reszta 29 października. Czy odcinek po odcinku? Cytuj
messer88 6 532 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października No właśnie nigdzie nie znalazłem info czy to całość jak True Colors czy powrót do epów co miesiąc jak LiS1 obstawiam że całość. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 15 października Opublikowano 15 października Jak całość to day one, jak w epizodach to day episode 5 premiere. Podoba mi się ten styl graficzny. Trochę taka mieszanka realistycznego z animowanym. Cytuj
messer88 6 532 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października W dniu 5.10.2024 o 07:54, Czoperrr napisał(a): Gra będzie w gamepassie day one, przypominam. skąd to info? Cytuj
Czoperrr 5 195 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 4 minutes ago, messer88 said: skąd to info? Możliwe że się pomyliłem Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Early Access do gry z passa?To byłby hit.Najważniejsze że jest płyta, premiera 29.10 Cytuj
Mustang 1 752 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października On 10/5/2024 at 5:11 PM, MichAelis said: Jak grałem tylko w jedynke, to jak się ta cześć ma do reszty(która słyszałem, że to ścierwo)? Ale True Colors nie było ścierwem. Może nie tak udana gra jak jedynka, ale jeśli się wyrwie tanio, to warto przejść raz. Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Ja przeszedłem wszystkie.Fakt 1 była fenomenem.Siadła jak złoto.Po prostu niosła ze sobą ładunek emocjonalny, do tego niemal zawsze na koniec ep było takie (pipi)niecie że No i ending mocny( wiadomo który)Następne gry to już takie zwykłe poprawne przygodowki.Niby wszystko na dobrym poziomie ale jako całość już nie było tego (pipi)niecia.True colors fajne ale też były takie momenty że ziewalem i się dłużyło.Ending też nie specjalny. Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października On 10/16/2024 at 12:08 PM, Schranz1985 said: Early Access do gry z passa? To byłby hit. Najważniejsze że jest płyta, premiera 29.10 Starfield tak miał. Gra w gamepass, ale wczesny dostęp mogłeś kupić Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Płacenie za betę gierki która i tak jest za free w passie?Jest w tym jakiś heroizm.Teoretycznie można by uznać że nie każdy ma game passa na x, ale szczerze to ja nie znam takich osób. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października https://www.metacritic.com/game/life-is-strange-double-exposure/ Niektore recki krytykują scenariusz / poor writing. A ta gra stoi scenariuszem. Mam preordera (ps5) nieopłaconego jeszcze, ale jakbym dzis chciał zamówić to juz brak towaru, a na Allegro za 279 zl. Chyba zostawie i będzie na zmianę z Persona 3 w długi weekend Cytuj
Whisker 1 453 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Też zaliczyłem wszystkie odsłony ale coś do mnie nie przemawia najnowsza odsłona, fabuła na trochę na siłę? Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Wiecie jak to jest, marka podupada, kolejne części to już nie to.Ktoś przyszedł przystawił pistolet to głowy i powiedział pisz scenariusz do kontynuacji 1, ludzie kochają tą część.No i jest, może trochę na siłę, może trochę na szybko?Różnie może być.Na pewno nie ma tu milionów na marketing i wycieczki do legolandu tak że premiera dość cicha a i recki nie powalają.Mimo wszystko kultowa 1 ma dużą grupę fanów i to oni wydadzą wyrok. Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października A ja kupiłem, bo LiS łykam jak młody pelikan rybkę. Mam sentyment przeogromny do tej gry, mimo jej głupotek i wad. Nie grajcie w Performance, bo gówno rozmazane i nie trzyma kompletnie klatek, zablokowane 30 to lepsza opcja w tym wypadku. Technikalia niestety słabują - na to, jak ta gra wygląda to rusza się niewspółmiernie źle. Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Ja jeszcze nie kupiłem, czekam co Kiszak powie i rozważę wtedy kupno. 1 Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października To czekaj na swojego guru owieczko. Na pewno powie ci prawdę. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Dawno nie grałem w LIS1, ale tu po ok 1.5h jeszcze nie było mocy czasu. Rozkręca się jak typowy teen movie, troche wspominek o Chloe i Arcadia Bay, ale rownie dobrze mogłaby byc to część o nowej bohaterce. Szybko jednak pojawia się motyw przestepstwa, ale o ile w LIS2 bracia od razu spierdzielali przed policją przez pół kraju, to tu na drugi dzień wszystko elo i żyjemy dalej. Ot pierwsze wrazenia, dobre do pogrania do herbatki zamiast serialu. Wizualnie ładnie jest, dość plastycznie i naturalnie pod kątem mimiki, także rozróżni się u postaci grymas zadowolenia od smutku czy cringu. Na razie nie mam więcej opinii, zobaczymy za parę godzin. Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 31 października Opublikowano 31 października Czekam na wincyj, 1 ep w Lis to też było takie wprowadzenie.Kurde akurat przeszedłem SH2 ale by taki lis wjechał na długi weekend Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 2 listopada Opublikowano 2 listopada Sa juz moce, zaczyna sie robić interesująca paranormalna zabawa w detektywa. Motyw fajny, aczkolwiek nie jakis mega innowacyjny - no ale gdyby dali kolejny raz zwykłe cofanie czasu o parę sekund to byłoby odgrzewaniem kotletów. Gra się przyjemnie w przerwie miedzy personka, 4 dni weekendziku cisniecia w gry fabularne a za tydzień w sumie ponownie https://www.ign.com/articles/life-is-strange-double-exposure-review - 9/10. Unikam spoilerow jak zarazy, bo to może zepsuć caly suspens. W LIS1 do ostatniej chwili nie spodziewałem się antagonisty. Cena na premiere raczej z półki AA (229 - 239 zł), to nie będę czekał miesiąca by kupić za 180 zł. I tak poszlo za uzbierane punkty multisporta PS wszyscy wiemy, że Max lubi dziewczyny, ale tak sobie pomyślałem, ze gram juz dwie godziny, a nie dali transa. No to dali Ale jest to po prostu neutralne i nienachalne, zero pompeczek za pomylone zaimki. Update i poszło. Imho fajna historyjka, chciałem pchać wydarzenia dalej i bawić się metaversem. Zwykle nie chce mi sie przechodzić blantmanów po kilka razy, więc niektóre scenki alternatywne zobacze na YT (jak w każdym np. telltale). Jest git, nie zadne 9/10 ale po prostu fajny serialik z elementami psycho/sci-fi. Nic jednak nie piszę, bo nie ma co spoilować. 1 Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Gracze zbombowali tą część.Fani piszą że słabe story i brak poszanowania oryginału. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Widziałem. Nie czaje za bardzo - tzn. jakbym był psychofanem serii to może, ale dla mnie to po prostu kolejny sezon serialu o dziewczynie z mocą czasu, tylko "10 lat później", ktory zajmie z 10h z życia (więcej pewnie schodzi na poprawianie czasowek w Astrobot xD). Lekkie i miłe 7/10 na weekend i odciągnęło mnie od 50h w P3R. Nie jest tajemnicą, ze Chloe Spoiler już nie ma w grze poza wspominkami lub archiwalnymi wiadomościami na messengerze (musieli utrzymać jakiś sensowny kierunek fabularny pomimo skrajnie różnych zakończen LiS1). Pewnie większość ludzi nie może się pogodzić z jej wywaleniem z gry przez twórców, podobnie jak bylo z pewnym miłośnikiem golfa w TLOU2 Ja tam czułem, że to wciąż lekko dziwna Max, która ruszyła dalej z karierą i pracując na uniwerku poznała nowych ludzi. Z tego co widzę, są perspektywy na jej dalsze perypetie, ale ciekawe czy jako epizody DLC wymagające podstawki, czy standalone (jak np. Before the Storm). 1 Cytuj
smallv86 858 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Kurde troche liczylem na to, że.... Spoiler ...Chloe pojawi sie w alternatywnym swiecie bo przeciez w tym rownloeglym mogla nigdy nie zginac i to byl by mega twist Red, sa jakies mindfucki na koncow epizodow takie jak byly w jedynce czy nie mam na co liczyc? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi