messer88 6 529 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada może nie ma Spoiler Chloe ale za to są fajne ustawienia Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada 8 godzin temu, smallv86 napisał(a): sa jakies mindfucki na koncow epizodow takie jak byly w jedynce czy nie mam na co liczyc? Costam na pewno jest, czego się nie spodziewałem. Ogólnie trochę tez scenarzyści polecieli z niektórymi głupotami, ale to zawodowe ryzyko gdy humaniści biorą się za temat manipulacji czasem xD edit: Beka z tych ustawień tym bardziej, że tam nie ma nic transfobicznego i żadna z postaci nawet raz nie zażartowała z Gwen. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada BTW czytal ktoś oficjalne komiksy? Było 6 volumes i bodajże 4 tomy w każdym. Mam na kompie skany może połowy a w sumie jestem ciekaw, czy są sensowne i jak historia ta klei się między LIS a LIS:DE. Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada 7 godzin temu, messer88 napisał(a): może nie ma Pokaż ukrytą zawartość Chloe ale za to są fajne ustawienia W takim razie powinny być również ustawienia w drugą stronę, czyli ostrzegające przed transseksualizmem i wycinające takie sceny z gry. Przyjmijmy, że rzeczywiście jest to fobia. Ludzie z arachnofobią dostają w niektórych grach opcje zmieniające np. wygląd pająkopodobnych przeciwników na inne modele (ostatnio widziałem takie ustawienie w Monster Hunter Wilds). Dlaczego ludzie z transfobią mają być traktowani gorzej? Widok transseksualistów oraz powiązane tematy powodują u mnie nieuzasadniony lęk, przez który odczuwam cierpienie psychiczne, chciałbym być ostrzegany przed taką zawartością. Ja akurat lubię pająki. 1 Cytuj
Nyu 773 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada Twój chłopaki rozum rozbija się o samo pojęcie fobii. Ksenofobia niekoniecznie jest paraliżującym strachem przed obcymi, a również po prostu nienawiścią w ich stronę. Ponadto to co mówisz to fikcja, przykład stworzony na poparcie swojej hipotezy. Nikt nie odczuwa panicznego lęku przed transami, a jeżeli tak, to powinien rozpocząć leczenie - tak samo jak w przypadku arachnofobii. Strach przed pająkami generalnie nikogo nie krzywdzi, a nienawiść wobec ludzi kogoś tak. Oczywiście Ty to wiesz, ja to wiem i właśnie się zorientowałem, ze nie wiem po co to piszę. W każdym razie raczej nie jesteś tak przenikliwy jak Ci się wydaje Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada 19 minut temu, Nyu napisał(a): Oczywiście Ty to wiesz, ja to wiem i właśnie się zorientowałem, ze nie wiem po co to piszę. Też się zastanawiałem czy pisać. Wzięło się to stąd, że widząc screenshota faktycznie najpierw pomyślałem, że to jest ostrzeżenie dla ludzi "cierpiących" na transfobię, a potem się zorientowałem, że to jest ostrzenie dla osób trans, aby nie dotykała ich transfobia innych postaci w grze. I mi przyszło do głowy to co napisałem. btw ograłem Tell Me Why, nawet niezłe było Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Cos mnie tknęło i jadę tę historyjke od poczatku: - Before the Storm - LiS 1 - komiksy: właśnie zamówiłem z amazona kolekcję wszystkich 6 tomów Zobacze wtedy jak realnie odbierać część czwartą gry pod względem całości fabuły. Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada A jak z dwójką, spoko jest? Lubię serię i skończyłem wszystkie oprócz dwójki i najnowszej. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Dwójka była imho OK. Historyjka drogi, podróży dwójki braci i ciągłej ucieczki. Tzn. całej gry mogloby nie być jakby nie zaczeli spierdalac przed policją na poczatku, tylko wyjaśnili sprawę, ale na tym się opierała cala historia. Jakieś tam luźne nawiazania czy cameo postaci z jedynki były. W sumie LIS2 i tę z chińską grubaską co widzi kolory też odświeżę. Wolę takie gierki niż seriale :f 1 Cytuj
smallv86 858 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Z tym że cofanie czasu z jedynki jest nieporównywalnie ciekawsze niż nudna telekineza w dwójce.To już nawet moce z true color były ciekawsze. 1 Cytuj
Schranz1985 683 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada BtS to momentami straszny ziew jak dla mnie. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Ano, cofanie czasu to zawsze najlepszy fun, z powtarzaniem dialogów znając nowe fakty itp. Moze jak poczytam komiksy i polubie sie z Chloe to też dam LiS:DE 4/10. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi