messer88 6 761 Opublikowano 4 listopada 2024 Opublikowano 4 listopada 2024 może nie ma Spoiler Chloe ale za to są fajne ustawienia Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 4 listopada 2024 Opublikowano 4 listopada 2024 8 godzin temu, smallv86 napisał(a): sa jakies mindfucki na koncow epizodow takie jak byly w jedynce czy nie mam na co liczyc? Costam na pewno jest, czego się nie spodziewałem. Ogólnie trochę tez scenarzyści polecieli z niektórymi głupotami, ale to zawodowe ryzyko gdy humaniści biorą się za temat manipulacji czasem xD edit: Beka z tych ustawień tym bardziej, że tam nie ma nic transfobicznego i żadna z postaci nawet raz nie zażartowała z Gwen. Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 4 listopada 2024 Opublikowano 4 listopada 2024 BTW czytal ktoś oficjalne komiksy? Było 6 volumes i bodajże 4 tomy w każdym. Mam na kompie skany może połowy a w sumie jestem ciekaw, czy są sensowne i jak historia ta klei się między LIS a LIS:DE. Cytuj
DarkStar 171 Opublikowano 4 listopada 2024 Opublikowano 4 listopada 2024 7 godzin temu, messer88 napisał(a): może nie ma Pokaż ukrytą zawartość Chloe ale za to są fajne ustawienia W takim razie powinny być również ustawienia w drugą stronę, czyli ostrzegające przed transseksualizmem i wycinające takie sceny z gry. Przyjmijmy, że rzeczywiście jest to fobia. Ludzie z arachnofobią dostają w niektórych grach opcje zmieniające np. wygląd pająkopodobnych przeciwników na inne modele (ostatnio widziałem takie ustawienie w Monster Hunter Wilds). Dlaczego ludzie z transfobią mają być traktowani gorzej? Widok transseksualistów oraz powiązane tematy powodują u mnie nieuzasadniony lęk, przez który odczuwam cierpienie psychiczne, chciałbym być ostrzegany przed taką zawartością. Ja akurat lubię pająki. 1 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 4 listopada 2024 Opublikowano 4 listopada 2024 Twój chłopaki rozum rozbija się o samo pojęcie fobii. Ksenofobia niekoniecznie jest paraliżującym strachem przed obcymi, a również po prostu nienawiścią w ich stronę. Ponadto to co mówisz to fikcja, przykład stworzony na poparcie swojej hipotezy. Nikt nie odczuwa panicznego lęku przed transami, a jeżeli tak, to powinien rozpocząć leczenie - tak samo jak w przypadku arachnofobii. Strach przed pająkami generalnie nikogo nie krzywdzi, a nienawiść wobec ludzi kogoś tak. Oczywiście Ty to wiesz, ja to wiem i właśnie się zorientowałem, ze nie wiem po co to piszę. W każdym razie raczej nie jesteś tak przenikliwy jak Ci się wydaje Cytuj
DarkStar 171 Opublikowano 4 listopada 2024 Opublikowano 4 listopada 2024 19 minut temu, Nyu napisał(a): Oczywiście Ty to wiesz, ja to wiem i właśnie się zorientowałem, ze nie wiem po co to piszę. Też się zastanawiałem czy pisać. Wzięło się to stąd, że widząc screenshota faktycznie najpierw pomyślałem, że to jest ostrzeżenie dla ludzi "cierpiących" na transfobię, a potem się zorientowałem, że to jest ostrzenie dla osób trans, aby nie dotykała ich transfobia innych postaci w grze. I mi przyszło do głowy to co napisałem. btw ograłem Tell Me Why, nawet niezłe było Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Cos mnie tknęło i jadę tę historyjke od poczatku: - Before the Storm - LiS 1 - komiksy: właśnie zamówiłem z amazona kolekcję wszystkich 6 tomów Zobacze wtedy jak realnie odbierać część czwartą gry pod względem całości fabuły. Cytuj
Czoperrr 5 352 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 A jak z dwójką, spoko jest? Lubię serię i skończyłem wszystkie oprócz dwójki i najnowszej. Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Dwójka była imho OK. Historyjka drogi, podróży dwójki braci i ciągłej ucieczki. Tzn. całej gry mogloby nie być jakby nie zaczeli spierdalac przed policją na poczatku, tylko wyjaśnili sprawę, ale na tym się opierała cala historia. Jakieś tam luźne nawiazania czy cameo postaci z jedynki były. W sumie LIS2 i tę z chińską grubaską co widzi kolory też odświeżę. Wolę takie gierki niż seriale :f 1 Cytuj
smallv86 876 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Z tym że cofanie czasu z jedynki jest nieporównywalnie ciekawsze niż nudna telekineza w dwójce.To już nawet moce z true color były ciekawsze. 1 Cytuj
Schranz1985 697 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 BtS to momentami straszny ziew jak dla mnie. Cytuj
_Red_ 12 096 Opublikowano 5 listopada 2024 Opublikowano 5 listopada 2024 Ano, cofanie czasu to zawsze najlepszy fun, z powtarzaniem dialogów znając nowe fakty itp. Moze jak poczytam komiksy i polubie sie z Chloe to też dam LiS:DE 4/10. Cytuj
Przemas10pl 18 Opublikowano 18 grudnia 2024 Opublikowano 18 grudnia 2024 (edytowane) W dniu 4.11.2024 o 06:52, messer88 napisał(a): może nie ma Pokaż ukrytą zawartość Chloe ale za to są fajne ustawienia Pamiętam jak sami się zaorali usunięciem w patchu flagi Tybetu w True Colors bo im chińskie komunisty pogrozili 🫠 Jak widać wolność, równość i tolerancję można "wpychać" tylko frajerom co siedzą cicho i nie oddadzą. Edytowane 18 grudnia 2024 przez Przemas10pl Cytuj
smallv86 876 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Rowniez fan jedynki i chyba najgorsza czesc jak dla mnie. Nawet przy sredniej dwojce bawilem sie lepiej. Cytuj
messer88 6 761 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 46 minut temu, smallv86 napisał(a): Rowniez fan jedynki i chyba najgorsza czesc jak dla mnie co generalnie jest nie tak? Ja chyba poczekam na ultra cebulę ale myślałem że powrót Max to coś fajnie zrobią Cytuj
smallv86 876 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Wszystkie te ciezkie wybory nie pamietam zeby mialy jakies konsekfencje, ost slaby, cliffhangery oprocz jednego (ktory przewidzialem a i tak byl 4/6) dupy nie urwalo. Ostatni epizod chyba najgorszy jaki widzialem w tego typu grach. 1 Cytuj
Schranz1985 697 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Z Lis jest jak z Yakuza. Nie ma Kiryu, nie ma zabawy. Dlatego chcę to ograć bo jest Max i Chloe, w innym wypadku nigdy bym tego nie kupił. Te Lis 2 i TC choć poprawne to nie budziły we mnie żadnych emocji a wręcz momentami ziewalem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi