Skocz do zawartości

Gears of War E-Day

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Dragon13 napisał(a):

Swoją drogą ciekawe czy Gears of War Collection remaster wyjdzie, pograł by w odświeżone 3 części zwłaszcza że druga i trzecia część nigdy nie opuściła konsoli. Z tego co widzę na dzień dzisiejszy na Steamie można dostać 4 i 5 część, zreamsterowana 1 część chyba tylko w appce Xboxa.

Możesz pograć w 2, 3 i Judgment za pośrednictwem Game Passa. Kupujesz Ultimate, masz możliwość gry w chmurze. Ja tak robię, kończę dwójkę i nie jest źle, gra się komfortowo. 

Opublikowano
2 godziny temu, Dragon13 napisał(a):

Swoją drogą ciekawe czy Gears of War Collection remaster wyjdzie, pograł by w odświeżone 3 części zwłaszcza że druga i trzecia część nigdy nie opuściła konsoli. Z tego co widzę na dzień dzisiejszy na Steamie można dostać 4 i 5 część, zreamsterowana 1 część chyba tylko w appce Xboxa.

Było milion razy wałkowane, taka kolekcja nie ma większego sensu kiedy 1 ma remake a 2 i 3 darmowe remastery do 4K/60 ;) 

Opublikowano

Szkoda na to ludzkich zasobów i lepiej jest robić nowe części. Ile można robić remastery remasterów i rimejków. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ins napisał(a):

Kolekcja jak najbardziej ma sens pod warunkiem, że pojawi się również na innych platformach.

Dokładnie tak, ja nie mam wątpliwości że w końcu pojawi się na platformie konkurencji być może nawet w zgrabnym pudełeczku :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

niby było to do przewidzenia ale miło dostać potwierdzenie że starzy aktorzy wracają. 

Swoją drogą od dzisiaj Gearsy są pełnoletnie, pierwsza część ukazała się dokładnie 18 lat temu 

• Lubię! 1
Opublikowano

Wydaje mi się, że ogólny reset marki, bo tak trzeba na to patrzeć (pierwotnie miały być Gearsy 6), sam w sobie zwiastuje przeniesienie marki na m.in. PlayStation. Idealny start, idealne wejśćie dla nowych graczy w ten świat. Nic nie stało na przeszkodzie żeby zamknąć nową trylogię szóstą częścią w mroczniejszym klimacie.

Opublikowano

To wszystko jest w pewnym sensie powrotem do korzeni. Gearsy ze starą ekipą, rimejkowane Halo, odkopane Fable i Perfect Dark. 

Wszystko to będzie pewnie blisko premiery nowej konsoli i no będą grać tą nutą nostalgii 

Opublikowano
9 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

Wydaje mi się, że ogólny reset marki, bo tak trzeba na to patrzeć (pierwotnie miały być Gearsy 6), sam w sobie zwiastuje przeniesienie marki na m.in. PlayStation. Idealny start, idealne wejśćie dla nowych graczy w ten świat. Nic nie stało na przeszkodzie żeby zamknąć nową trylogię szóstą częścią w mroczniejszym klimacie.

Baba stała.

Opublikowano

Myślę, że problemem okazał się wybór którego trzeba było dokonać w trakcie gry i nie do końca przemyśleli tego konsekwencje dla ilości czekającej ich dodatkowej pracy z tym związanej :p

• Plusik 1
Opublikowano

A co za problem wybrać wewnętrznie, że kanoniczne zakończenie jest tylko jedno i lecieć z tym dalej? I tak pewnie każdy kto grał dokonał jedynego słusznego wyboru :)

Opublikowano

Nie zgadzam się w sprawie "jedynego, słusznego wyboru" i z tej właśnie racji, skoro dali wybór, to teraz powinni to wziąć na klatę i rozwinąć alternatywne 2 wątki.

Opublikowano

No nie. Kojima już w MGS2 olał jedno z zakończeń, wybrał sobie to, które mu pasowało i pociągnął wątki przez następne kilka gierek bazując tylko na tym wyborze i wyszło zajebiście. Szkoda czasu i środków na rozwijanie dwóch historii naraz.

Opublikowano

Zabieg z wyborem był chybiony ale normalnie gdyby chcieli to by sobie z nim poradzili. 

Nowa ekipa nie wszystkim podpasowała (chociaż sama Kate była ok babą), część ludzi pewnie pitola położyła już na serii. Więc najlepiej przyciągnąć znów graczy starymi znajomymi i obietnicą powrotu do klimatu pierwszej części.

Opublikowano
21 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

To wszystko jest w pewnym sensie powrotem do korzeni. Gearsy ze starą ekipą, rimejkowane Halo, odkopane Fable i Perfect Dark. 

Wszystko to będzie pewnie blisko premiery nowej konsoli i no będą grać tą nutą nostalgii 

Z tym Perfect Dark niech już dadzą spokój, żadna marka. Lepiej stworzyć coś nowego i fajnego niż odkopywać takiego trupa. Odsłony w 18 klatkach z N64 to pamiętają ojcowie co już nie grają a odsłona na X360 to była kiepska gra. To już lepiej niech odkopią Kameo albo Conkera. 

Opublikowano

Chyba zdają sobie sprawę że dzisiaj PD mało kogo obchodzi. I z tego powodu właśnie to całkowity reboot, niewiele mający wspólnego z oryginałem z N64 i tak naprawdę mogący równie dobrze robić za nowe IP.

Opublikowano
14 hours ago, Donatello1991 said:

Baba stała.

W sensie Kait? Bohaterka Gearsów 5 to ta sama liga bohaterek co Sarah Connor, Ellen Ripley. Baba z jajami, a jej kobiecość nigdy nie daje jej "boosta zajebistości" jakie dostają obecne bohaterki filmów czy seriali. ma swoje wady, swoje słabości. Nie rozumiem jak można się jej czepiać.

A co do wyboru to wystarczy, że w pierwszych minutach nowych Gearsów ginie druga postać i po sprawie. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem świeżo po ukończeniu Gearsów 5 i tym razem wybrałem,

Spoiler

że to JD umiera i, moim zdaniem, taki powinien być kanon. Chociaż lubię Jamesa to jego śmierć sprawia, że koniec Gearsów 5 jest mega depresyjny. Szczególnie Marcus świetnie zagrał, widać, że jest na skraju załamania. W końcu stracił i ojca, i najlepszego przyjaciela, i żonę. A teraz jedyne dziecko. Załamany i płaczący Del też bardzo autentyczny.

Aż zrobiłem się ciekawy jak to rozwiążą

Edytowane przez Homelander