lukas_k96 306 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca 2 godziny temu, Dragon13 napisał(a): Swoją drogą ciekawe czy Gears of War Collection remaster wyjdzie, pograł by w odświeżone 3 części zwłaszcza że druga i trzecia część nigdy nie opuściła konsoli. Z tego co widzę na dzień dzisiejszy na Steamie można dostać 4 i 5 część, zreamsterowana 1 część chyba tylko w appce Xboxa. Możesz pograć w 2, 3 i Judgment za pośrednictwem Game Passa. Kupujesz Ultimate, masz możliwość gry w chmurze. Ja tak robię, kończę dwójkę i nie jest źle, gra się komfortowo. Cytuj
Daddy 4 230 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca 2 godziny temu, Dragon13 napisał(a): Swoją drogą ciekawe czy Gears of War Collection remaster wyjdzie, pograł by w odświeżone 3 części zwłaszcza że druga i trzecia część nigdy nie opuściła konsoli. Z tego co widzę na dzień dzisiejszy na Steamie można dostać 4 i 5 część, zreamsterowana 1 część chyba tylko w appce Xboxa. Było milion razy wałkowane, taka kolekcja nie ma większego sensu kiedy 1 ma remake a 2 i 3 darmowe remastery do 4K/60 Cytuj
Faka 4 025 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca Szkoda na to ludzkich zasobów i lepiej jest robić nowe części. Ile można robić remastery remasterów i rimejków. Cytuj
Ins 5 780 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca Kolekcja jak najbardziej ma sens pod warunkiem, że pojawi się również na innych platformach. 1 Cytuj
drozdu7 2 817 Opublikowano 13 lipca Opublikowano 13 lipca 4 minuty temu, Ins napisał(a): Kolekcja jak najbardziej ma sens pod warunkiem, że pojawi się również na innych platformach. Dokładnie tak, ja nie mam wątpliwości że w końcu pojawi się na platformie konkurencji być może nawet w zgrabnym pudełeczku Cytuj
Daddy 4 230 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada Ciekawe jak to chcieli/chcą fabularnie pociągnąć jak akcja będzie rozgrywać się na innych planetach. Cytuj
ASX 14 683 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada niby było to do przewidzenia ale miło dostać potwierdzenie że starzy aktorzy wracają. Swoją drogą od dzisiaj Gearsy są pełnoletnie, pierwsza część ukazała się dokładnie 18 lat temu 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 164 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Legendarna gra na legendarnej konsoli, peak gamingu i stacjonarek. Dziękuję Bogu, że mogłem tego doświadczyć. 1 2 1 Cytuj
Ukukuki 7 058 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Oby więcej miała wspólnego z 1-3 niż późniejszymi częściami xd czekam mocno! Cytuj
krzysiek923 1 684 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Wydaje mi się, że ogólny reset marki, bo tak trzeba na to patrzeć (pierwotnie miały być Gearsy 6), sam w sobie zwiastuje przeniesienie marki na m.in. PlayStation. Idealny start, idealne wejśćie dla nowych graczy w ten świat. Nic nie stało na przeszkodzie żeby zamknąć nową trylogię szóstą częścią w mroczniejszym klimacie. Cytuj
drozdu7 2 817 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada To wszystko jest w pewnym sensie powrotem do korzeni. Gearsy ze starą ekipą, rimejkowane Halo, odkopane Fable i Perfect Dark. Wszystko to będzie pewnie blisko premiery nowej konsoli i no będą grać tą nutą nostalgii Cytuj
Donatello1991 1 427 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada 9 godzin temu, krzysiek923 napisał(a): Wydaje mi się, że ogólny reset marki, bo tak trzeba na to patrzeć (pierwotnie miały być Gearsy 6), sam w sobie zwiastuje przeniesienie marki na m.in. PlayStation. Idealny start, idealne wejśćie dla nowych graczy w ten świat. Nic nie stało na przeszkodzie żeby zamknąć nową trylogię szóstą częścią w mroczniejszym klimacie. Baba stała. Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Myślę, że problemem okazał się wybór którego trzeba było dokonać w trakcie gry i nie do końca przemyśleli tego konsekwencje dla ilości czekającej ich dodatkowej pracy z tym związanej :p 1 Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada A co za problem wybrać wewnętrznie, że kanoniczne zakończenie jest tylko jedno i lecieć z tym dalej? I tak pewnie każdy kto grał dokonał jedynego słusznego wyboru Cytuj
Shago 3 578 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Nie zgadzam się w sprawie "jedynego, słusznego wyboru" i z tej właśnie racji, skoro dali wybór, to teraz powinni to wziąć na klatę i rozwinąć alternatywne 2 wątki. Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada No nie. Kojima już w MGS2 olał jedno z zakończeń, wybrał sobie to, które mu pasowało i pociągnął wątki przez następne kilka gierek bazując tylko na tym wyborze i wyszło zajebiście. Szkoda czasu i środków na rozwijanie dwóch historii naraz. Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Mnie wkurzają gry, które mają kilka zakończeń, dla mnie takie zabiegi odbierają emocje, no chyba, że mamy określone jedno kanoniczne a reszta to fan sevice w ng+ Cytuj
drozdu7 2 817 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Zabieg z wyborem był chybiony ale normalnie gdyby chcieli to by sobie z nim poradzili. Nowa ekipa nie wszystkim podpasowała (chociaż sama Kate była ok babą), część ludzi pewnie pitola położyła już na serii. Więc najlepiej przyciągnąć znów graczy starymi znajomymi i obietnicą powrotu do klimatu pierwszej części. Cytuj
Ukukuki 7 058 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada 21 godzin temu, drozdu7 napisał(a): To wszystko jest w pewnym sensie powrotem do korzeni. Gearsy ze starą ekipą, rimejkowane Halo, odkopane Fable i Perfect Dark. Wszystko to będzie pewnie blisko premiery nowej konsoli i no będą grać tą nutą nostalgii Z tym Perfect Dark niech już dadzą spokój, żadna marka. Lepiej stworzyć coś nowego i fajnego niż odkopywać takiego trupa. Odsłony w 18 klatkach z N64 to pamiętają ojcowie co już nie grają a odsłona na X360 to była kiepska gra. To już lepiej niech odkopią Kameo albo Conkera. Cytuj
ASX 14 683 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Chyba zdają sobie sprawę że dzisiaj PD mało kogo obchodzi. I z tego powodu właśnie to całkowity reboot, niewiele mający wspólnego z oryginałem z N64 i tak naprawdę mogący równie dobrze robić za nowe IP. Cytuj
Paolo de Vesir 9 164 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Dla mnie spoczko, że odkopują stare marki. Po tylu latach to naprawdę można traktować jak nowe IP. Taki GoW2018 też jest srogim rebootem i wyszło to grze na dobre. 1 Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada 14 hours ago, Donatello1991 said: Baba stała. W sensie Kait? Bohaterka Gearsów 5 to ta sama liga bohaterek co Sarah Connor, Ellen Ripley. Baba z jajami, a jej kobiecość nigdy nie daje jej "boosta zajebistości" jakie dostają obecne bohaterki filmów czy seriali. ma swoje wady, swoje słabości. Nie rozumiem jak można się jej czepiać. A co do wyboru to wystarczy, że w pierwszych minutach nowych Gearsów ginie druga postać i po sprawie. 1 Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada (edytowane) Jestem świeżo po ukończeniu Gearsów 5 i tym razem wybrałem, Spoiler że to JD umiera i, moim zdaniem, taki powinien być kanon. Chociaż lubię Jamesa to jego śmierć sprawia, że koniec Gearsów 5 jest mega depresyjny. Szczególnie Marcus świetnie zagrał, widać, że jest na skraju załamania. W końcu stracił i ojca, i najlepszego przyjaciela, i żonę. A teraz jedyne dziecko. Załamany i płaczący Del też bardzo autentyczny. Aż zrobiłem się ciekawy jak to rozwiążą Edytowane 10 listopada przez Homelander Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi