Skocz do zawartości

Atomfall

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Crafting survial. Zbierasz surowce z których tworzysz sobie jakieś bandaże, granaty, miny i inne przedmioty. Znajdujesz lub kupujesz receptury których się uczysz i możesz tworzyć nowe przedmioty. 

Ogólnie to jest taki troszkę bardziej wymagający Fallout w UK. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Masa pozytywnych opinii o tej grze, dużo zachwytów. Wezmę na pewno, może nie na premierę bo kilka gier rozgrzebanych ale w najbliższej przyszłości biorę, zwłaszcza, że spoko klimat. O grze cicho a może się okazać jedna z lepszych w ostatnim czasie.

Opublikowano
14 godzin temu, Boomcio napisał(a):

@suteqsuciu, czy jest  problem z tymi respawnami przeciwników?

Dzisiaj dam znać bo skupiłem się mocno na asasynie i nie miałem okazji aby to sprawdzić. :lapka: 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, GSPdibbler napisał(a):

Ja już mam, za pół godzinki odpalam.

Wersja w pudle?

Edytowane przez Boomcio
Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 20:16, Boomcio napisał(a):

@suteqsuciu, czy jest  problem z tymi respawnami przeciwników?

Niestety są spawny i to niemałe. Wszedłem sobie do fabularnej lokacji podziemnej, poplądrowałem, wyszedłem (w międzyczasie się przy wejściu zrespiła grupka przeciwników no bo nie może być zbyt kolorowo), poszedłem sobie do obozu bandytów, wyczyściłem i udałem się do miejsca gdzie poprzednio wyszli na mnie przeciwnicy. No i teraz też wyszli gęsiego jak za poprzednim razem. Tak że chujnia. :/ 

• Dzięki 1
  • Smutny 1
Opublikowano

To są surowce, one z tego co zauważyłem to mają osobny magazyn (pasek na górze w zakładce craftingu) i nie jest połączony z plecakiem na przedmioty. Ja tworzyłem przedmioty jak mogłem aby zwolnić miejsce i coś jeszcze podnieść. Troszkę mały ten limit dali. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Dwie godzinki gameplayu zrobione i cóż można by rzec?

Gra sprawia wrażenie produkcji, która nie wyszła z (bardzo)wczesnego dostępu. Chwilami jest ładnie, chwilami średnio, a obszary wokół to taka paćka pstrokata w niektórych miejscach, że oczy szczypią. 

Pomysł z samodzielnym klejeniem elementów poszczególnych wątków ciekawy i odmienny całkowicie od schematów z ubigierek.

Zobaczymy czym gra dalej w nią idąc zaskoczy, póki co szwędanko po okolicy i powolne wybijanie oponentów jako żywo wyciągniętych z gry o tytule 'Manhunt' - jest przyjemne, choć ci czasem wariują w raczej nie przewidziany przez twórców sposób np jeden odklejeniec zamiast iść za stadem celował nieistniejącą bronią w bok, w ścianę zamiast we mnie. Ale może tak miało być. Może to dragi zniszczyły mu mózg.

Co ciekawe, to jest gra twórców snajpera elitarnego, a pukawki to takie kapiszony, że aż szkoda pisać. Zupełnie nie czuć mocy shotguna, karabinu snajperskiego(!), no chłopaki z Rebellion co poszło nie tak?

Skrin przypadkowy i jako jedyny prawdopodobnie, który powstał/powstanie. Pokazuje on, że obiekty takie jak właśnie pojazdy na poboczu i tym podobne rzeczy to poziom wczesnych gier z PlayStation3. 

20250327_212657.png

Opublikowano

Trochę tendencyjne ujęcie, choć owszem - tekstury, czy niektóre obiekty to bieda, ale tu np ta sama miejscówka, tyle że kamera skierowana na obszar bardziej zielony.

195d8cdaad948-screenshotUrl-min.thumb.png.706239a9fe05b732f11fe7a15018515b.png

W każdym razie technicznie to w sumie najbardziej boli mnie ten aliasing i mocno widoczny shimmering na krawędziach obiektów czy roślinach - jak z daleka obserujemy jakąś miejscówkę to straszne gówno rozmazane - chyba jeszcze nic tak źle wyglądającego nie widziałem w obecnej generacji.

Tak czy siak podoba mi się gierka, świat to bardziej takie HUBy, jak w The Outer Worlds, eksploracja mocno wynagradza, no i jara mnie, że póki co za każdym z wodospadów znajdowałem jakiś sekrecik.

195d8cca52a5-screenshotUrl-min.thumb.png.399ac8a9674006a23cb0bae9e9b30cf5.png

Z rzeczy trochę śmiesznych, a trochę burzących immersję - zauważyliście jak małe są pojazdy w stosunku do tego, ile nasza postać ma wzrostu? Niemożliwym by było wejść do jakiegoś opancerzonego transportera, albo czołgu, bo one przy nas trochę jak miniaturki wyglądają.

• Plusik 1