Boomcio 4 338 Opublikowano czwartek o 20:44 Opublikowano czwartek o 20:44 Może właśnie walnąłeś spojlera, bo tam żyli mali ludzie o czym dowiemy się w finale? Cytuj
GSPdibbler 197 Opublikowano czwartek o 21:35 Opublikowano czwartek o 21:35 (edytowane) Cos ma w sobie ta gra ,że cały dzień cięgiem przy nie posiedziałem. Edytowane czwartek o 21:35 przez GSPdibbler Cytuj
LukeSpidey 950 Opublikowano czwartek o 22:19 Opublikowano czwartek o 22:19 Wpadła jakaś premierowa łatka prawie 7gb, więc może poprawia jakieś błędy 3-dniowego early access. Czy można przełączyć język menu gry na polski? Miałem konsolę na polskim i menu było po polsku. Przełączyłem konsolę na angielski nauczony dziwactwem w tym zakresie z Indiana Jones i menu gry jest teraz po angielsku. Nigdzie w opcjach nie widzę takiej możliwości. Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano czwartek o 22:35 Opublikowano czwartek o 22:35 Godzinę temu, GSPdibbler napisał(a): Cos ma w sobie ta gra ,że cały dzień cięgiem przy nie posiedziałem. I jeszcze nie skończyłeś? ponoć krótka. Cytuj
GSPdibbler 197 Opublikowano piątek o 05:13 Opublikowano piątek o 05:13 6 godzin temu, Boomcio napisał(a): I jeszcze nie skończyłeś? ponoć krótka. Jeszcze nie, bo ja lubię lizać ściany, ale czuję że już ponad połowa pękła. Cytuj
LukeSpidey 950 Opublikowano piątek o 06:52 Opublikowano piątek o 06:52 Wszedłem w otwartą walkę na pięści z jednym z oprychów na samym początku gry. Nie powiem, wióry się posypały z tej animacji. Cytuj
Wredny 10 133 Opublikowano piątek o 10:11 Opublikowano piątek o 10:11 12 godzin temu, GSPdibbler napisał(a): Cos ma w sobie ta gra ,że cały dzień cięgiem przy nie posiedziałem. Chciałem napisać, że aż tak fajnie nie jest, ale dobrze, że się powstrzymałem przed komentarzem, bo ponad 7h wczoraj pękło i z ciężkim sercem wyłączałem konsolę, żeby wreszcie położyć się spać Walka jest średnia, respawn przeciwników dziwny, ograniczenie w ekwipunku frustrujące, a jednak z przyjemnością się odkrywa te tajemnice. Podjąłem już jedną moralnie wątpliwą decyzję w zamian za bateryjkę, a teraz zastanawiam się nad kolejną - tylko i wyłącznie dla własnych korzyści i dobrych układow z wojskiem. Cytuj
GSPdibbler 197 Opublikowano piątek o 10:18 Opublikowano piątek o 10:18 Ta gra nadrabia eksploracja i wizja świata, ta otoczka tajemniczości, bo w sumie to nic nie wiemy i nikt nie chce nam powiedzieć o co kaman. Tzw. 7/10 z DUSZĄ. Cytuj
Wredny 10 133 Opublikowano piątek o 13:43 Opublikowano piątek o 13:43 Takie tylko szybkie spostrzeżenie, że gierka momentami mocno przypomina cudowne PREY z 2017 Cytuj
Wredny 10 133 Opublikowano piątek o 14:37 Opublikowano piątek o 14:37 Bo się ch#ja na grach znasz Panie Suchar Jak już zagłębiłem się w czeluście Interchange i meandry fabularne to mam jeszcze większą bekę z Avowed i braku interakcji z eNPeCami - tutaj każdego można odjebać, bezpowrotnie pozbawiając się jego ścieżki fabularnej np. Żaby nie było to walkę z Avowed bym tu akurat chciał, bo była na wyższym poziomie, ale fabularnie i "eRPeGowo" ten tytuł jest o wiele lepszy, mimo że tak naprawdę jest tylko grą akcji ze szczątkowym rozwojem postaci. 1 Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano piątek o 15:25 Opublikowano piątek o 15:25 Za płytko w niej siedzę, żebybtakie wnioski wyciągać. Erpeg i survival póki co żaden, gra akcji owszem. Liczy się zabawa, nie ma co szufladkować. Cytuj
drozdu7 3 214 Opublikowano piątek o 17:15 Opublikowano piątek o 17:15 A czy jest tu jakas główna linia fabularna? Dzieje się coś w zadaniach ? Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano piątek o 17:50 Opublikowano piątek o 17:50 35 minut temu, drozdu7 napisał(a): A czy jest tu jakas główna linia fabularna? Dzieje się coś w zadaniach ? Tak. Ale sam sobie szukasz. Nic na tacy. Cytuj
Wredny 10 133 Opublikowano piątek o 18:32 Opublikowano piątek o 18:32 Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): A czy jest tu jakas główna linia fabularna? Dzieje się coś w zadaniach ? Jest jak najbardziej, ale podawana w formie okruszków, za którymi podążasz, by znaleźć coraz większe okruchy, a co jakiś czas trafiasz na pełnoprawne danie. Bardzo mi się podoba ten koncept, sama historia również jest bardzo intrygująca i im więcej się odkrywa, tym bardziej wciąga. Wszystko podane jest też w taki dorosły sposób, bez jakichś tanich moralitetów, a tym bardziej bez krzty woke/DEI, co mocno cieszy. Cytuj
Czokosz 238 Opublikowano sobota o 00:23 Opublikowano sobota o 00:23 (edytowane) Walka ujdzie, inteligencja przeciwników na poziomie ameby, grafika ok w bardziej zabudowanych lub korytarzowych lokacjach, bo na otwartych terenach to momentami oczy bolą (choć sam design warty docenienia, po prostu graficzne niedoróbki dają się we znaki) eksploracja, fabuła i ogólny klimat brytyjskiej wsi lat 60 na duży plus. Można się naprawdę zrelaksować przy tej gierce podczas przemierzania kolejnych ruin, bunkrów czy jaskiń. Dialogi i konstrukcja zadań głównych oraz pobocznych to może nie jakiś topowy poziom, ale są dobrze napisane. Jeszcze bardziej się docenia takie rzeczy po męczarniach z tą nudnawą paplaniną z Avowed. Śmieszy jedynie to, że niektóre teksty się wyświetlają po hiszpańsku. Nie jest to jakieś nagminne zjawisko, ale co jakiś czas występuje. Edytowane sobota o 00:36 przez Czokosz Cytuj
Elitesse 386 Opublikowano sobota o 08:03 Opublikowano sobota o 08:03 Jak wypada gra w porównaniu do Stalkera 2? Pod względem klimatu, eksploracji i ogólnie funu? Sam dopiero ogrywam właśnie Stalkera, jestem gdzieś w połowie mapy i gra już mnie trochę znudziła. Za to Atomfal wygląda jak powiew świeżości i chciałbym jak najszybciej skończyć S2, a tutaj przeskoczyć. Chyba, że to będzie więcej tego samego co może szybko znudzić i zepsuć zabawę. W takim razie zmęczę Stalkera, sprawdzę coś innego (np. avowed) i dopiero wrócę do klimatu post apo. 7 godzin temu, Czokosz napisał(a): Śmieszy jedynie to, że niektóre teksty się wyświetlają po hiszpańsku. Nie jest to jakieś nagminne zjawisko, ale co jakiś czas występuje. Jak wypada ogólny poziom bugów? Szczególnie w zestawieniu ze Stalkerem 2 Jakoś jestem zrażony po premierze S2 w game passie i teraz do wszystkich większych gier, które wypuszcza M$ w swojej usłudze podchodzę z dystansem oceniając każdą premierę przez pryzmat produktu zbugowanego, ze wczesnego dostępu czy innej bety. Cytuj
GSPdibbler 197 Opublikowano sobota o 10:23 Opublikowano sobota o 10:23 2 godziny temu, Elitesse napisał(a): Jak wypada gra w porównaniu do Stalkera 2? Pod względem klimatu, eksploracji i ogólnie funu? Sam dopiero ogrywam właśnie Stalkera, jestem gdzieś w połowie mapy i gra już mnie trochę znudziła. Za to Atomfal wygląda jak powiew świeżości i chciałbym jak najszybciej skończyć S2, a tutaj przeskoczyć. Chyba, że to będzie więcej tego samego co może szybko znudzić i zepsuć zabawę. W takim razie zmęczę Stalkera, sprawdzę coś innego (np. avowed) i dopiero wrócę do klimatu post apo. Jak wypada ogólny poziom bugów? Szczególnie w zestawieniu ze Stalkerem 2 Jakoś jestem zrażony po premierze S2 w game passie i teraz do wszystkich większych gier, które wypuszcza M$ w swojej usłudze podchodzę z dystansem oceniając każdą premierę przez pryzmat produktu zbugowanego, ze wczesnego dostępu czy innej bety. Powiem szczerze że bugów to oprócz dziwnych ragdolli to nie uświadczyłem. Raz miałem dziennik odtworzony z hiszpańskimi napisami 1 Cytuj
Czokosz 238 Opublikowano sobota o 10:33 Opublikowano sobota o 10:33 (edytowane) Cytat Jak wypada ogólny poziom bugów? Szczególnie w zestawieniu ze Stalkerem 2 Nie przypominam sobie nic poza jedną sytuacją, w której napotkany żołnierz postanowił opróżnić magazynek strzelając do chmur. No i te napisy po hiszpańsku, ale to naprawdę rzadkość i ten błąd nie pojawia się podczas dialogów. Ani razu mnie nie wywaliło do pulpitu, nie zdarzyła mi się sytuacja, że postać gdzieś się zablokowała, z zadaniami nie miałem żadnych problemów, optymalizacyjnie też jest git. Edytowane sobota o 10:38 przez Czokosz 1 Cytuj
Boomcio 4 338 Opublikowano sobota o 12:36 Opublikowano sobota o 12:36 Dla mnie sporu minus w grze tego typu, to: Walka bronią białą to żart, brak blokowania, uników i w sumie każdego przeciwnika można zabić schematem: rzut toporkiem, dobicie ciężkim buzdyganem. Wielokrotnie łapałem się na modelu walki z Kingdom Come i próbowałem blokować LB. Cytuj
Dalhi 278 Opublikowano sobota o 17:55 Opublikowano sobota o 17:55 (edytowane) Odpaliłem na chwilę żeby sprawdzić z czym to się je, pierwsze wrażenia dość pozytywne, zapowiada się całkiem intrygująco. Szczerze mówiąc to jestem dużo bardziej zaintrygowany niż w przypadku Avowed, do którego chyba nie dam już rady wrócić ale to nie temat o tym. Grafika to trochę gierki z PS3 odpalane na PS4 xd, jak chodziłem po bunkrze na starcie to ta nasycona zieleń na tle betonu i zniszczonego budynku trochę mi TLoU1 przypomniało i w sumie tak to wygląda xd. Ma to swój urok. Edytowane wczoraj o 08:42 przez Dalhi 1 Cytuj
drozdu7 3 214 Opublikowano wczoraj o 07:00 Opublikowano wczoraj o 07:00 Zaintrygowany, bardzo dobre słowo. Ja pograłem wczoraj trochę i kurde jest to ciekawe. To zbieranie strzępków informacji, super sprawa. Generalnie mam kilka tropów Spoiler Dotarłem też do tego Węzła. I niewiele mogę tu zrobić bo nie mam atomowych baterii. Ale rozumiem że to jest główny cel przygody by go uruchomić. Więc narazie mogę ruszać robić inne rzeczy? Jest bardzo spoko narazie 1 Cytuj
LukeSpidey 950 Opublikowano wczoraj o 09:20 Opublikowano wczoraj o 09:20 Mam pytanie odnośnie wymiany ognia. Wchodzicie w takie akcje, czy raczej z przyczajki omijacie wrogów gdzie się da? Cytuj
GSPdibbler 197 Opublikowano wczoraj o 11:10 Opublikowano wczoraj o 11:10 1 godzinę temu, LukeSpidey napisał(a): Mam pytanie odnośnie wymiany ognia. Wchodzicie w takie akcje, czy raczej z przyczajki omijacie wrogów gdzie się da? Walka nie ma głebi, plus przeciwnicy się odradzają. Lepiej unikać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi