Skocz do zawartości

Kunitsu-Gami: Path of the Goddes

SnoD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Najnowsze IP od Capcomu na RE Engine (Day One w GP). Premiera 19 lipca 2024.

Gameplay:

Sama gra to połączenie: Tower deffence, Pikmin oraz gry akcji. Dla mnie kozak, czekam mocno :)

Edytowane przez SnoD
  • Plusik 1
Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał(a):

Od pierwszego trailera było widać że to gamepassowy ex typu exoprimal niestety

Na szczęście to nowa i oryginalna gra łącząca kilka gatunków z kapitalną prezentacją i art designem.

Nie rozumiem więc co Ty za głupoty piszesz ;)

Opublikowano

Sorki ale piszę o tym że to gra z gamepassa zanim ogłoszono że trafi do gamepassa. Może będzie to gra typu wygląda jak gówno a gra się super, ale chyba nie ma co się oszukiwać skoro sam wydawca w nią nie wierzy i wrzuca ją do gier z kosza na premiere

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Sorki ale piszę o tym że to gra z gamepassa zanim ogłoszono że trafi do gamepassa. Może będzie to gra typu wygląda jak gówno a gra się super, ale chyba nie ma co się oszukiwać skoro sam wydawca w nią nie wierzy i wrzuca ją do gier z kosza na premiere

Tyle, że ją jakiś czas wraz z pierwszą prezentacją ogłoszono jako grę w Passie, ale to taka pierdoła na marginesie.

Sam mam ciut mieszane odczucia, ale kibicuję - średnio jarają mnie elementy związane z "bazą", ale jak nie będzie to dominowało nad resztą gry, to będzie to dla mnie pewnie strawne. Podoba mi się na pewno design, a do tego Capcom jest w fazie, więc...

Opublikowano
2 minuty temu, XM. napisał(a):

Nieprawda - zapowiedzieli ja do gp z ostatnim trailerem.

Gówno prawda. Reveal trailer sprzed roku, doczytaj sobie co tam na końcu jest napisane...

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Tak Paolo de odklejus tak by było 

Nie widzę żadnego pola do polemiki z gościem który dostaje małpiego rozumu na słowo "GamePass". Jakieś majaki o spadku jakości możesz sobie wsadzić głęboko i się nimi już nie dzielić ze światem.

• beka z typa 1
Opublikowano

Wrażenia przedpremierowe są pozytywne, polecam obejrzeć załączony materiał od Maxa, który mówi o powrocie do gier Capcomu rodem z PS2.

Grę mamy podzieloną na kolejne etapy. W każdym musimy utorować księżniczce drogę do wrót z demonem, które trzeba oczyścić. Księżniczka porusza się bardzo powoli, więc w trakcie rozgrywki trzeba ją chronić przed atakami.

To co odróżnia grę od zwykłego Tower Deffence to fakt, że mamy pełną kontrolę nad naszą postacią jak w klasycznej grze akcji (ma podstawowe oraz specjalne ataki i umiejętności), a w trakcie walki możemy na bieżąco rozstawiać nasze jednostki, zmieniać ich pozycje w zależności od sytuacji itp.

Poza tymi etapami są też etapy walk z bossami. 

Co mnie najbardziej zastanawia, a co może być ewentualnym problemem, to fakt czy te etapy nie będą na dłuższą metę nużące, no bo co do zasady w każdym trzeba przeprowadzić księżniczkę co do zasady z punktu A do B. Może jest to bardziej urozmaicone i przeplatane jeszcze jakimiś dodatkowymi czynnościami (obok etapów z bossami) bo na jednym z trailerów widziałem np. etap jak nasza postać walczy z przeciwnikami skacząc po jakiś łodziach.

• Plusik 1
Opublikowano
56 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie widzę żadnego pola do polemiki z gościem który dostaje małpiego rozumu na słowo "GamePass". Jakieś majaki o spadku jakości możesz sobie wsadzić głęboko i się nimi już nie dzielić ze światem.

Jestem po prostu człowiekiem który dodaje 2+2 :) widze identyczny ruch co w przypadku totalnego paździerza exoprimal to co ja mam myśleć? Ale mam nadzieje że się myle i będzie super gierka bo wole mieć nową fajną gre za 50 ziko a nie 350

Opublikowano
21 minut temu, Pupcio napisał(a):

widze identyczny ruch co w przypadku totalnego paździerza exoprimal

Kłóciłbym się, bo to chyba nie jest sieciówka coop looter szare fun with your friends jak z egzodinozaurami tylko singlóweczka, a to już daje jakieś tam nadzieje. Na razie nie wiem co o tej gierce myśleć, poczekam na jakieś recki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.06.2024 o 20:19, Pupcio napisał(a):

Pupcio z przeszłości mówił prawde a trochę pierdolił głupoty jak często ma w zwyczaju :szopenhauer:. Artstyle tej gry kompletnie do mnie nie trafia ale jak w to się zajebiście gra :banderas:

Polecam obadać demko a ja doładowuje już gejpassika i całuje st00pki dla Pana Spencera :sonkassie:

• Haha 2
Opublikowano

Też pograłem w demko i od "nie wiem co o tej grze myśleć" przeszedłem do "ale zajebiste" :fsg: W zasadzie jedyny zarzut jaki mam do tego wycinka gry to chaotyczne tutoriale (dużo wszędzie naraz, a bez rozegrania choćby jednej partyjki nie wiadomo tak naprawdę o chuj im chodzi w tym zwykłym kawałku tekstu), które zresztą i tak robią się zrozumiałe już po zagraniu przez dwie minuty. Oryginalna pozycja, świetny feeling postaci, ładna graficzka (choć artstyle faktycznie nie każdemu podejdzie, jest specyficzny fest) i no gra się w to super. Zdecydowanie szykuje się perełka z Game Passa jeśli uda im się utrzymać ten poziom przez całą gierkę.

A, i przez swój design i ogólną atmosferę bardziej niż z Onimushą ten tytuł kojarzy mi się z Otogi.

Opublikowano

Może coś z Okemi szykują pod stołem i pokażą w swoim czasie? Na spokojnie, pan Capcom jest jak Dutch i ma plan, tylko potrzebuje pieniążka z Polski żeby go zrealizować, wierzę!

W sumie to chyba oprócz wtopy z dinożarłami multiplayer dla nikogo to od pięciu lat jebaniutcy lecą na fali. Okumi przewijało się w podsumowaniu tej ich ostatniej ankiety, więc może któryś mądry tam połączy kropki.

• 2 tygodnie później...