Shen 9 672 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Mogli już te sztywne 30 dac, no nic, bedzie tytuł startowy na nowy sprzet Cytuj
GearsUp 273 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września (edytowane) Recka DF nieaktualna chłopaki. Patch 1.0.1 trochę pozmieniał Gra w ruchu lockuje do 30 klatek i gra nie pływa. No ale jak ktoś chce stałych 60 i nie ma ciśnienia to może poczekać na S2 Edytowane 27 września przez GearsUp 2 Cytuj
l33t 141 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września (edytowane) Switch już dwa lata temu zdychał wydajnościowo przy Poksach (Scarlet/Violet), gdzie ludzie nierzadko zauważali, że to nie miało prawa przy takim stanie technicznym być wydane. A my wciąż, mimo upływu lat, czekamy na wydajniejszy sprzęt od Nintendo. I mam problem, bo z jednej strony chętnie bym nową Zeldą sprawdził, a z drugiej wiem, że marne 30 klatek w takiej grze zabija dla mnie ostatecznie przyjemność z zabawy. Więc jak na zbawienie oczekuję rychłej zapowiedzi nowej konsolki z kompatybilnością wsteczną, która zboostuje te niedomagające od dawna tytuły. Edytowane 27 września przez l33t Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 2 minuty temu, l33t napisał(a): Switch już dwa lata temu zdychał wydajnościowo przy Poksach (Scarlet/Violet), gdzie ludzie nierzadko zauważali, że to nie miało prawa przy takim stanie technicznym być wydane. A my wciąż, mimo upływu lat, czekamy na wydajniejszy sprzęt od Nintendo. Tam to było 3d i otwarty swiat, to jeszcze mozna jakos usprawiedliwic, chociaz też to naciągane, bo Xenoblade 3 działał duzo lepiej. Tutaj przy tym rzucie izometrycznym to kpina takie dropy. Mogli nie pajacowac tylko na start dac te 30fps i tyle, to nie jest bijatyka, zeby musialo byc betonowe 60. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Jak coś to gram z nowym patchem od początku i o tym pisałem. Jak dla mnie jest gorzej bo dropi tylko z 60 do 30 to jest ogromna zmiana wpływającą np na input itp. Robię właśnie endgame w pokemon Scarlet i tam też latają klatki ale o 5 czy 10 klatek więc to jest mniej drastycznie. Tu jest gorzej niż w Pokemonach ale chociaż gra ładniejsza. No i koniec końców klient Nintendo ma to w dupie bo liczy się fun a tego nie brakuje. 1 Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Ja sam początek, bo głównie leci u mnie Ragnarok skoro siedzę w domu, ale na razie gra się serio fajnie. Cytuj
l33t 141 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Jeśli te skoki z 60 do 30 klatek są dość regularne, to mózg przez moment można pewnie mieć wrażenie, jakby gra zaczynała działać w zwolnionym tempie. Dobrze mi się wydaje? Ja mam zawsze kłopot z podejściem do tego typu kwestii technicznych. Kupuję produkt, który - na zamkniętym jednak w przypadku konsol - sprzęcie, powinien działać poprawnie. I jak jestem w stanie przymykać oko na jakieś słabsze wizualnie aspekty (rozmyte tekstury, brzydsze elementy otoczenia, itp.), tak mocno niestabilne klatki wpływają negatywnie na mój odbiór gry. Nie umiem w tym przypadku odciąć się od takich problemów, skupiając na samej rozgrywce. Ale cieszę się, że nowa Zelda przede wszystkim dowozi i przy tym świeżym podejściem. Bo dobrych exów na Switchu nigdy za wiele. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 3 godziny temu, Daffy napisał(a): Niestety z fpsami nie jest dobrze To ta jakość Nintendo xD? Godzinę temu, Shen napisał(a): Mogli już te sztywne 30 dac, no nic, bedzie tytuł startowy na nowy sprzet Dokładnie Cytuj
GearsUp 273 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września (edytowane) Myślę, że już wszyscy włącznie z mieszkańcami planety Mars wiedzą jak gra działa Edytowane 27 września przez GearsUp Cytuj
tlas 440 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września (edytowane) A co wam da nowy sprzęt xd? Przecież to będzie tak samo działało. To jak działa Link's Awakening i po 5(!) latach kolejna gra na tym samym silniku, oraz to jak działają Pokemony S/V to tylko i wyłącznie zasługa developera, który albo nie umie, albo ma wyjebane*. *w przypadku Gamefreak i nie umie i ma wyjebane Edytowane 27 września przez tlas 1 Cytuj
dominalien 266 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 1 minutę temu, tlas napisał(a): A co wam da nowy sprzęt xd? Przecież to będzie tak samo działało. To jak działa Link's Awakening i po 5(!) latach kolejna gra na tym samym silniku, oraz to jak działają Pokemony S/V to tylko i wyłącznie zasługa developera, który albo nie umie, albo ma wyjebane*. *w przypadku Gamefreak i nie umie i ma wyjebane Nooo... BotW na Switchu OLED działa trochę lepiej niż na zwykłym. U Sony, MS wydajność emulacji się poprawia. Nowy sprzęt z kompatybilnością wsteczną ma dużą szansę być szybszy w starych grach. Cytuj
GearsUp 273 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Gdyby to był jakiś dealbreaker to recenzenci by odejmowali punkty a tymczasem gra siedzi na 86 oczkach na meta. W dungeonach jest 60 fps a 30 na open world. Gdybym czytał tylko forumowych ekspertów to nigdy w żadną grę bym nie zagrał xd 50 minut temu, tlas napisał(a): A co wam da nowy sprzęt xd? Przecież to będzie tak samo działało. To jak działa Link's Awakening i po 5(!) latach kolejna gra na tym samym silniku, oraz to jak działają Pokemony S/V to tylko i wyłącznie zasługa developera, który albo nie umie, albo ma wyjebane*. *w przypadku Gamefreak i nie umie i ma wyjebane Zapomniałeś tylko dodać Cytat tak będzie, trust me bro Cytuj
tlas 440 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września niczego nie zapomniałem, jełopie 3 1 Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Ta, mocniejszy sprzęt nic nie da, a na emulatorach pokemony zapierdalają w 60fps na dobrym pc. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Nintendo wspomniało gdzieś, że S2 poprawi performance gierek z wstecznej czy klasycznie nintendziarskie majaki? Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 3 hours ago, GearsUp said: Recka DF nieaktualna chłopaki. Patch 1.0.1 trochę pozmieniał Gra w ruchu lockuje do 30 klatek i gra nie pływa. No ale jak ktoś chce stałych 60 i nie ma ciśnienia to może poczekać na S2 Tyle są warte te gry w fizycznych wydaniach, na Nintendo to samo co na pozostałych konsolach. Za 15 czy 20 lat będziecie w to chcieli pograć w ramach retrogrania i po wyłączeniu serwerów grać się będzie bez parchy i w skaczącym framerate. 1 Cytuj
GearsUp 273 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 41 minut temu, Czoperrr napisał(a): Tyle są warte te gry w fizycznych wydaniach, na Nintendo to samo co na pozostałych konsolach. Za 15 czy 20 lat będziecie w to chcieli pograć w ramach retrogrania i po wyłączeniu serwerów grać się będzie bez parchy i w skaczącym framerate. Gra z carta bez day1 patcha bedzie jako jedyna śmigała w betonowych 60fps na następnej maszynce Nintendo 2 Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Wiesz że wyszła duża gra jak całe strony postów na forum PSX Extreme o tym ile klatek. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 27 września Autor Opublikowano 27 września Wiesz że cokolwiek wyszło bo na forum psxexteme ogór musi jak zwykle skomentować mdr 1 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 2 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Tyle są warte te gry w fizycznych wydaniach, na Nintendo to samo co na pozostałych konsolach. Za 15 czy 20 lat będziecie w to chcieli pograć w ramach retrogrania i po wyłączeniu serwerów grać się będzie bez parchy i w skaczącym framerate. Kartridże na Switcha mają żywotność około 20 lat. 1 1 Cytuj
GearsUp 273 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września (edytowane) Trust me bro. Teoria a praktyka to dwie różne rzeczy, wiem że Switch przestał ci czytać BOTW ale trafiłeś po prostu na felerny egzemplarz. Kolekcjonujesz retro sprzęty więc teoretycznie to co piszą na internetach o dyskach HDD zakłada, że dzisiaj już żaden stary laptop czy inny sprzęt nie powinien ci się odpalać a jaka jest praktyka? Edytowane 27 września przez GearsUp Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Fajna ta Zelda, te budowanie tutaj o wiele lepsze. TOTK olałem, kiedyś wrócę i skończę. Cytuj
XM. 11 018 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września 19 godzin temu, Dr.Czekolada napisał(a): Nintendo wspomniało gdzieś, że S2 poprawi performance gierek z wstecznej czy klasycznie nintendziarskie majaki? Przecież nawet wsteczna nie jest potwierdzona, chłopaku. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 28 września Opublikowano 28 września Czekałem na odp giry co się wcinasz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi