Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najfajniejsze, że tutaj wszystko da się zrobić różnymi metodami, oglądałem wczoraj chwilę stream Rysława i używał kompletnie innych metod na rozwiązywanie zagadek i walki z pierwszym bossem. Tu każde przejście będzie inne, gra będzie miała świetne replayability.

Gracie w trybie Hero czy Normal? Ja pierwsze przejście na normalu

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
19 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Trust me bro.

Teoria a praktyka to dwie różne rzeczy, wiem że Switch przestał ci czytać BOTW ale trafiłeś po prostu na felerny egzemplarz. Kolekcjonujesz retro sprzęty więc teoretycznie to co piszą na internetach o dyskach HDD zakłada, że dzisiaj już żaden stary laptop czy inny sprzęt nie powinien ci się odpalać a jaka jest praktyka?

No niestety z moich HDD retro działa już tylko 3 i to te nowsze. Najmniejszy jaki działa to 2GB, te które miały po kilkadziesiąt MB czy kilkaset to wszystkie już trupy :( no ale podmieniam na karty CF. To samo z grami na Famicom Disk ale to akurat kupowane za grosze i wiedziałem ,że zdechną pomimo trzymania w klatce faradaya.

Zelda mnie tylko zachęciła do zgłębienia tematu i jak się dowiedziałem o stosowaniu pamięci flash w kartridżach do Switcha to się załamałem trochę. Mam ponad 200 gierek w kolekcji i pewnie można przedłużać życie tych kartridży odpalając je co jakiś czas ale średnio to zachęcające do zbierania. 

Także kupuję tylko eksy a indyki już olewam. A tak to dalej zbieram płytki czy kartridże na nieśmiertelnych maskrom.

Opublikowano

Ja mam w kompie dysk HDD Samsunga jeszcze z 2007 roku, który przez pierwsze lata był moim głównym dyskiem do windowsa, a od wielu lat służy do przechowywania pierdół w kolejnych PC. Wciąż się trzyma skubany.

Opublikowano

Pograłem 2h, pierwszy dungeon ukończony, zrobione 2 misje poboczne. Ależ sztosiwo! :banderas: Nie śledziłem zwiastunów. Ba, zapomniałem, że ta gra w ogóle wychodzi. Wczoraj mnie naszło, żeby zakupić (oczywiście w najlepszym sklepie z grami, takim niebieskim) i to była bardzo dobra decyzja.

Na początku byłem trochę zagubiony, bo gra daje masę możliwości, ale jak już człowiek zaczyna łączyć kropki, to jest wielka radocha. Boli jedynie klatkarz, ale Nintendo ma to gdzieś, bo i tak kupimy :leo:.

• Plusik 2
Opublikowano
Godzinę temu, tlas napisał(a):

Ustawiłem sobie 30 fps na Steam Decku i od razu lepiej dla oczu.

To Yuzu jeszcze funkcjonuje? Myślałem że Nintendo pozwało już dawno wszystkich i zamknęło w diabły ;)

Opublikowano
9 minut temu, drozdu7 napisał(a):

To Yuzu jeszcze funkcjonuje? Myślałem że Nintendo pozwało już dawno wszystkich i zamknęło w diabły ;)

Na Ryujinx dobrze chodzi 

Opublikowano

Ile ta gra ma genialnych rozwiązań, chyba najwięcej mechanik ze wszystkich Zeld. Z Nintendo znowu będzie kopiowane a łóżka wcale nie są OP bo np na pustyni szybko wsiąkają w piasek i nie da rady się tak leczyć. Questy poboczne, recepty, kryształki wzmacniające przemianę, mini bossy, mini gierka na pustyni ze zbieraniem owoców mango na czas, itemy zwiększające szansę wypadania serduszek bądź materiałów z monsterów. Ogrom opcji a wszystko polane mega miodnym sosem

• Minusik 1
Opublikowano

Nie grałem w żadną grę od ukończenia Widma Wolności, to już prawie rok. W sumie specjalnie mnie do niczego nie ciągnęło, ale jakoś złapałem taki hype na tą zeldę, że w piątek pędziłem do media expert na kilka minut przed zamknięciem, żeby nie czekać do soboty ;).

Jestem zachwycony, przyjemna grafika, wiele ciekawych mechanik dających sporo frajdy z rozwiązywania problemów a dodatkowo nie przytłacza tak jak BOTW (którego przez wielkość nigdy nie skończyłem), mam nadzieję że tu będzie inaczej (bo akurat długość gry jest tu dla mnie zaletą). Jestem po pierwszym bossie, dotarłem do Gerudo, ciekawe jak dużo jeszcze gra będzie miała do zaoferowania. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Zbieranie żołędzi na czas :reggie: aż mnie kciuk rozbolał

ale warto bo za zjechanie poniżej 40s jest nagroda specjalna

image.thumb.jpeg.aea1ac72dc31446e23540d0916491d2a.jpeg

Edytowane przez GearsUp
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano
W dniu 29.09.2024 o 00:00, drozdu7 napisał(a):

Jak ktoś ma i nie wywali sam, to będzie miał. Zdalnie nie usuną.

Opublikowano

Jakbym miał na coś marudzić w EoW, to trochę za dużo gadania i nie do końca kupuję zamysł na walkę poprzez przywoływanie summonów. A tak to bardzo fajna odsłona, czuć inspirację BoTW/ToTK.

Opublikowano

Ja właśnie skończyłem. Chce więcej takich Zeld. Dobre zagadki i dungeony. Cała gierka urocza. Czas przejścia też przyzwoity bo 19h zbierając myślę 90% rzeczy.

Jak ktoś się boi, że dużo trzeba kombinować z echoes to nie musi. Raczej używa się kilku do walki i sytuacyjnie np pająka żeby wejść po jego sieci lub np kreta żeby wykopał dziurę.

Nie ma takiego naginania fizyki jak w totk.

W dodatku z racji, że gra 2d to łatwiej było wyznaczyć graczowi granicę i używa się różnych rzeczy więc dungeony przechodzimy tak jak chieli twórcy.

Jest co prawda kilka echo które to ułatwiają ale nijak się to ma do przyczepiania rakiety do wszystkiego żeby skipowac zagadki w shrinach w totk.

To zwyczajna klasyczna Zelda w najczystszej postaci. Polecam wchuj.

• Plusik 3
  • Dzięki 1
Opublikowano

Jak ja nie lubię jazdy konnej w Zeldzie a tu czasówka za czasówką

image.thumb.jpeg.0e196170782789cd654bf6e1be06c3f6.jpeg

Już myślałem, że ta walka w zamku Hyrule jest finałową, na szczęście można dalej zwiedzać i czyścić mapkę

• Minusik 1
Opublikowano
17 godzin temu, devilbot napisał(a):

Jak ktoś się boi, że dużo trzeba kombinować z echoes to nie musi. Raczej używa się kilku do walki i sytuacyjnie np pająka żeby wejść po jego sieci lub np kreta żeby wykopał dziurę.

Do walki i tak najskuteczniejsza i najszybsza jest przemiana w Linka chociaż ja często używam srok jak chcę nafarmić trochę rupli. Co do używania echoes poza walką to zależy od tego jak bardzo ktoś chce sobie ułatwić bądź utrudnić rozgrywkę. Ja przebieram w różnych możliwościach i tak często używam:

- łóżek

- łóżek z tornadem żeby mnie wyniosło ale to dosyć randomowo działa

- bloczków z wodą żeby się wspiąć jeszcze wyżej

- trampolina

- latający kwadrat 

- łapanie się potworka ze skrzydłami

a to wszystko opcje tylko do przemieszczania się, kombinowania jest sporo, jedna opcja nie daje tego samego co inna i to jest najlepsze

• Minusik 1
Opublikowano

Dobre są chmurki do przemieszczania, bo wiszą w powietrzu, więc można zrobić sobie schody albo mostek wszędzie, tylko szybko znikają jak się na nich stanie. Także trzeba się śpieszyć.

Opublikowano
4 minuty temu, Butt napisał(a):

Dobre są chmurki do przemieszczania, bo wiszą w powietrzu, więc można zrobić sobie schody albo mostek wszędzie, tylko szybko znikają jak się na nich stanie. Także trzeba się śpieszyć.

Właśnie zdobyłem. W ogóle najlepszym itemem w całej grze jest chyba Frog Ring. Ja chciałem sobie wyeksplorować całą mapkę przed ruszeniem głównej fabułki ale bez sensu bo z nim jest znacznie łatwiej więc lepiej jak najszybciej atakować dungeon w Hyrule Castle bo z tym ringiem wysokość skoku to dwa łóżka a nie jedno.

• Minusik 1
Opublikowano

Zgadza się, ja przestałem używać wielu rzeczy jak zdobyłem ten pierścień. Dobrze też od razu odblokować wszystkie sloty u wróżki.