Skocz do zawartości

Mario&Luigi Brothership

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nintendo uznało że na końcowy żywot switcha potrzeba rpga z Mario co pół roku więc i mamy kontynuację uznanej serii

Opublikowano

Ostatnia dobra gra z tej serii była 15 lat temu, ale nadzieja zawsze jest. Może upadek AlphaDream (i, domyślam się, włączenie większości pracowników do Nintendo) był ratunkiem?

W sumie fajnie, że wybrali dość oryginalny styl kreski i widać że cała gra jest tak zrobiona, od okładki (bardzo ładna!) po rozgrywkę. W sumie chyba zawsze próbowali się tego oryginału z GBA trzymać (np. te animacje jak modele braci się rozciągają i wyginają), ale ta implementacja wygląda na swój sposób ciekawie.

No i wyrazisty główny motyw gry, wyrażony w tytule (zawsze byli "Bros". Teraz, są "Brothers".......)

Mają moje zainteresowanie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

nintendo rozpieszcza rpgami z mario, a seria z lugi jest moją ulubiona. Tak czy inaczej hodor. Kupie dopiero jak wyjdzie switch 2 i bede mial pewnosc, ze nie zrobia re-release.

• Plusik 1
  • Minusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Plus, że coś nowego zamiast odgrzewanych kotletów. Wygląda sympatycznie, na duży plus ładny cell-shading (dlaczego ten styl umarł?) i kanapowy co-op.

• Lubię! 1
Opublikowano

Gierka prezentuje obledny styl, jestem kupiony i czekam jak na swieta. System walki wyglada na zroznicowany co cieszy nie mniej niz humorystyczna bajkowa oprawa. Plus dla lektora, ktory czyni to omowienie jeszcze doskonalszym. 101% radochy

• This 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Za parę dni recenzje i kurde nie wiem, czego się spodziewać, coś się wydaje, że gdyby gra miała być serio dobra, to by było o niej głośniej. RPG-i sporo poszły do przodu przez te 10 lat, są znacznie szybsze, cyferek znacznie więcej, tłuszczu znacznie mniej, a tutaj na razie nie słychać, czy seria Mario nadrabia. Bez wątpienia jest ładnie i uroczo, ale na ile to wyciągnie grę? Jak widzę te zaawansowane techniki Bro, to oczywiście najpierw myślę "wow ładne fajowe", ale też po tylu grach tego typu, myślę potem "kurde, robienie tego setny raz będzie się dłuuużyć". Pewnie kupię na premierę (żadne ryzyko, odsprzedać gry z Mario zawsze idzie łatwo), ale ciekaw jestem czy rozgrywka wciągnie. Seria zasługuje na krok naprzód...

Opublikowano

The whole adventure would probably pop more if it didn’t run so, so badly. This is easily one of the worst-performing Nintendo games on Switch – worse than Link’s Awakening but not quite to the level of Pokémon Scarlet and Violet – with incessant framerate issues while exploring the overworld. Brothership chugs and stutters basically anytime there’s some sort of environmental element present, whether it’s moving water, lava, sand, wind, or fog. That’s a pretty major problem for a quest set entirely on the ocean.

Opublikowano

Wychodzi na to że jedyna gra od Nintendo co nie gubi klatek z tego roku to nowe Mario Party, remastera Paper Mario nie liczę bo ta gierka zgubiła 30 klatek.

Opublikowano
7 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Jak Sony wyda nowa edycje BB pod PS5 Pro i bedzie w 30 klatkach to raczej cicho na forum nie bedzie.

To ciekawe bo niektórzy się jarają tymi ulepszonymi wersjami gier PS4 na PS5 Pro jakby to były właśnie nowe edycje