Skocz do zawartości

Mario&Luigi Brothership

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, GearsUp napisał(a):

To ciekawe bo niektórzy się jarają tymi ulepszonymi wersjami gier PS4 na PS5 Pro jakby to były właśnie nowe edycje

Co to ma do rzeczy? Fakty sa takie ze PS5 Pro jest po prostu kompatybilne wstecz a niektore gierki dostana zwuklego patcha. Ten kolejny marian jest specjalna edycja robiona od zera na switcha. Chyba ze cos przegapilem i to duzy patch do wydanej juz na te konsole wersji gry?Jeszcze zeby to graficznie byla kosa, ale nie jest. To powinno lajtowo smigac plynnie. 

Apropo jarania sie. Jak sie okaze ze S2 jakims cudem daje boost chociazby jak chodzi o liczbe klatek to rozumiem ze akurat Ty to przemyliczysz i nie bedziesz sie jaral byle gownem wszedzie?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Co to ma do rzeczy? Fakty sa takie ze PS5 Pro jest po prostu kompatybilne wstecz a niektore gierki dostana zwuklego patcha. Ten kolejny marian jest specjalna edycja robiona od zera na switcha. Chyba ze cos przegapilem i to duzy patch do wydanej juz na te konsole wersji gry?Jeszcze zeby to graficznie byla kosa, ale nie jest. To powinno lajtowo smigac plynnie. 

Apropo jarania sie. Jak sie okaze ze S2 jakims cudem daje boost chociazby jak chodzi o liczbe klatek to rozumiem ze akurat Ty to przemyliczysz i nie bedziesz sie jaral byle gownem wszedzie?

BB był robiony pod PS4 czyli konsolę o wiele mocniejszą od Switcha a chodzi w takiej samej ilości klatek jak nowe Mario.

Switch 2 nie dostanie boosta klatek bo gdyby to było tak łatwe do osiągnięcia to właśnie te gry z PS4 jak BB śmigałyby już teraz w 60. To co zrobi S2 z wstecznie kompatybilnymi grami to ustabilizuje ich performance i ja się kompletnie nie będę tym jarał bo zdaję sobie sprawę, że jak gra jest już zalockowana w 30fps to pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.

Co innego grafika. W takim BB na PS5 Pro nie widać na screenach żadnej różnicy w porównaniu z wersją PS4 natomiast jeżeli S2 dostanie choćby taki mikro ficzer jak Anty Aliasing to już każda gra będzie wyglądała o niebo lepiej i tym się akurat zamierzam jarać :)

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano

Dominują jednak ósemki. Gra z recenzji poważnych mediów wyłania się na może nie jakieś wielkie wydarzenie, ale duże rozbudowanie konceptu serii na dużą grę konsolową na 40 godzin. Przy czym stosunek recenzentów do tej długości wydaje się zazwyczaj mocno mieszany. Wielu mówi, że nie musiała być tak długa, i że powoli się rozkręca i powoli zaczynamy widzieć ciekawsze zdolności w walce czy bardziej kompleksowe lokacje. Niemniej według wielu, gra jest bogata i wypasiona.

Raczej się kupi, choć obawiam się tych turowych walk. Jak niektórzy piszą, że "gra dla ciebie jeśli masz anielską cierpliwość", a ja już nie mogę chyba gier gdzie się ogląda minutowe animacje ataków za każdym razem, wystarczy że Metafora nazwano jRPG-iem roku lol. Ogólnie ta gra nie brzmi jak spełnienie marzeń i może stare gry z GBA czy GC pozostaną najlepszymi RPG-ami z Maro, ale zobaczymy.

Opublikowano (edytowane)

Wziąłem, ale kurier nie dotarł, cały dzień paczka leżała na sortowni :( Dzisiaj mam nadzieje będzie juz grane.

No i się doczekałem ;-)

IMG_20241108_125850_013.jpg

Edytowane przez philipo
  • Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)

No ja sobie w przerwie GOW i PS5Pro ogrywam, z pare godzin wbiłęm i IMO zajebiste. Tempo wolne w cholere, ale muza spoko, mechanika jak zawsze, ale potem ma być lepiej ponoć. Powiem tak Brotherhood >>> Zelda z Zeldą

Edytowane przez Basior
.
Opublikowano

Jestem po paru godzinkach i paru wyspach i meh... Chyba najsłabsza odsłona (skończyłem wszystkie papierowe i m&l części), grafa z dupy, teksty słabe, walki powtarzalne do bólu (jak w każdej odsłonie ale tu wyjątkowo). Rozkręci się to jeszcze? Zawód po całości.

• Plusik 1
Opublikowano

Dziwna sprawa. Zazwyczaj wszystkie w miarę "ważne" gierki od Nintendo zalegają na półkach MediaMarktu już od dnia premiery. Dzisiaj pojechałem do lokalnego MM w celu zakupu a tam... zero kopii.
Rozstrzelone oceny nie robią na mnie zbytnio wrażenia bo i tak najważniejszy w tym przypadku jest co-op.

Opublikowano

Nie ma, gra jest pod singla i Luigi jako cała osobna osoba ma bardzo mało do roboty, chociaż oczywiście na YouTube już kilka osób zrobiło całe przejścia gdzie za pomocą jakichś tricków druga osoba ma cały czas swój kontroler z przyciskami Luigiego.

Opublikowano

Włączyłem dziś na dużym ekranie i dziwne uczucie, gra jest tak bardzo zrobiona, by wyglądać jak na GBA. Rzeczy na ekranie są tak ogromne, proste i soczyste. 

Nie jest to nadal to samo, co w 2D. Animacje mają nieco inny charakter, ciekawy to daje efekt, który niektórym przypasi bardziej, innym mniej. Przesuw ekranu przy widoku z góry mógłby czasem być płynniejszy. Gra nie ma tempa jak wielka produkcja na dzisiejsze czasy - jest i sporo loadingów, i sporo gadania (rozwiązanego dość powoli w sensie pojawiania się kwestii, przejść między ujęciami itd. - w tym aspekcie na GBA mogło być wręcz szybciej dzięki prościej zaaranżowanym, kontynuującym ujęcie z gameplayu scenkom). 

Co do Luigiego, to w ogóle wydaje się ciągle jakimś dodatkiem, w sensie rozgrywki dość marginalnym. Też można to uznać za plus lub minus. Przez większość gry nie ma co się nim przejmować, sterowanie jest mało osobne jak na tę serię. Decyzja o wybieraniu Luigiego przyciskiem A w walce jest zaiste mocno kontrowersyjna (ogólnie nie ma "przycisku Luigi", raz coś robisz A, raz B, raz L...). Ale ogólnie gra jest nieco uproszczona, Luigi bardziej wydaje się pełnić rolę wróżki latającej po drobne sprawy, głównie sam z siebie, niż drugiej postaci którą jakoś też kierujemy. To wszystko zmiany, które nie muszą być na minus.

• This 1
Opublikowano
13 godzin temu, NemoKOF napisał(a):

Jest coop w tej gierce? 

13 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Nie ma, gra jest pod singla i Luigi jako cała osobna osoba ma bardzo mało do roboty,

Serio nie ma ???

przecież aż się prosi żeby dwie osoby toczyły te walki … ale bieda.