tomoman 1 Opublikowano 5 lipca Opublikowano 5 lipca Kupiłem ostatnio nowy pad - StrikerDC. Zależało mi na bezprzewodowym, w końcu ogarnąłem swoje dremcasty, bo chcę przejść kilka gier, więc po prostu tak wygodniej. No powiem tak, pad jest genialny, niesamowicie wygodny, zupełnie jak współczesne konstrukcje, no i jest bezprzewodowy. Na minus, ze względu na pewnie jakieś ograniczenia technologiczne, VMU musi być wpięte w nadajnik, który jest przy konsoli i ma bardzo krótki kabelek. Także jak coś tam się pojawia na ekraniku przydatnego, to z reguły ciężko to dostrzec. Np. w Shenmue 2 jak uczymy się nowego ciosu i tam pokazuje się kombinacja, no to trzeba się nachylić nad konsolą i odczytać. Poza tym, gra się super, nie odczuwam lagów, rozłączania itp. Myślę, że to obecnie najlepsze rozwiązania do wielogodzinnych sesji, jak kogoś męczy oryginał i kabel. Tak sobie myślę, że brak drugiego analoga, to był jeden z gorszych pomysłów Segi. Dali innowacyjną konsole, z dobrymi możliwościami graficznymi, netem, a pominęli drugiego analoga, który w tej generacji był standardem. Cytuj
Czoperrr 5 151 Opublikowano 6 lipca Opublikowano 6 lipca 22 hours ago, tomoman said: Kupiłem ostatnio nowy pad - StrikerDC. Zależało mi na bezprzewodowym, w końcu ogarnąłem swoje dremcasty, bo chcę przejść kilka gier, więc po prostu tak wygodniej. No powiem tak, pad jest genialny, niesamowicie wygodny, zupełnie jak współczesne konstrukcje, no i jest bezprzewodowy. Na minus, ze względu na pewnie jakieś ograniczenia technologiczne, VMU musi być wpięte w nadajnik, który jest przy konsoli i ma bardzo krótki kabelek. Także jak coś tam się pojawia na ekraniku przydatnego, to z reguły ciężko to dostrzec. Np. w Shenmue 2 jak uczymy się nowego ciosu i tam pokazuje się kombinacja, no to trzeba się nachylić nad konsolą i odczytać. Poza tym, gra się super, nie odczuwam lagów, rozłączania itp. Myślę, że to obecnie najlepsze rozwiązania do wielogodzinnych sesji, jak kogoś męczy oryginał i kabel. Tak sobie myślę, że brak drugiego analoga, to był jeden z gorszych pomysłów Segi. Dali innowacyjną konsole, z dobrymi możliwościami graficznymi, netem, a pominęli drugiego analoga, który w tej generacji był standardem. Jest też wersja po kablu i ta normalnie może mieć wpięte VMU. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi