Skocz do zawartości

Dramy związane z PE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grucha, #319 w cytacie numeru pisał o rozdawaniu cukierków przez M$ i bardzo podobne zdanie było w konsoli metrze Xboxa. Napisał też, że produkcja gier kosztuje setki milionów dolarów i te to się ponownie pojawiło w tym numerze. No i w konsolometrach pada ulubione słowo gruchy "korporacja". 

Opublikowano

Nawet jeden komentarz gruchy w numerze to za dużo gruchy w numerze. Niech będzie obrotnym fajnym chłopaczkiem co ogarnia miliard rzeczy za kulisami (nie wiem co, ale jedną z tych rzeczy na pewno nie jest weryfikacja publikowanych treści), ale na PPE.

• Plusik 3
Opublikowano
W dniu 6.08.2024 o 09:18, Roger napisał(a):

Już pomijając wszelkie strony barykady - mam gdzieś zawsze z tyłu głowy, że jak jakaś grupa zbyt mocno próbuje wywierać presje na treści w magazynie, to działa to u mnie w drugą stronę, że chcę wtedy pokazać, że u nas to nie przejdzie i będziemy robili swoje. Raz się wyłamałem z tego schematu i do tej pory tego żałuję. 

Też osobiście mam trochę inne podejście do definicji tolerancji i to też tyczy się wszystkich stron światopoglądowych konfliktów. To że toleruję drugą stronę wynika z faktu, że zawsze staram się zrozumieć inny punkt widzenia, bo jak to mówią, tylko świnia nie zmienia poglądów. Szanuje odmienne zdanie, jestem gotów na polemikę, ale tolerancja nie jest równoznaczna z akceptacją. A mam wrażenie, że niektórym tolerancja nie wystarcza - próbują wymusić na drugiej stronie jedną, konkretną linię partii, a jak masz inne zdanie stajesz się wrogiem publicznym. Wśród przyjaciół mam ludzi z różnych stron barykady i doskonale potrafimy się dogadać, mimo iż każdy zazwyczaj obstaje przy swoim. Można, tylko trzeba odrobiny dobrej woli, a nie wciskania ludziom butem swoich racji. 

W praktyce powinniśmy brać przykład od "nich", tak jak pewna autorka, kiedy wrzuciła "aktualne" wątki do, znanej i lubianej serii komiksów w odpowiedzi na zarzuty odpowiedziała "jak się nie podoba, nie kupujcie mojego komiksu"
inna sprawa że jesteśmy na etapie kiedy co się nie zrobi to kogoś się urazi...

• This 1
Opublikowano
W dniu 6.08.2024 o 20:56, Bzduras napisał(a):

Nawet jeden komentarz gruchy w numerze to za dużo gruchy w numerze. Niech będzie obrotnym fajnym chłopaczkiem co ogarnia miliard rzeczy za kulisami (nie wiem co, ale jedną z tych rzeczy na pewno nie jest weryfikacja publikowanych treści), ale na PPE.

PE to towar premium i jakakolwiek, nawet homeopatyczna, zawartośc Gruchy  w numerze jest niedopuszczalna.

Te jego wysrywy w niusach to aż w oczy kłują ułomną stylistyką

• Plusik 1
Opublikowano

Zoltar to taki typowy pryszczaty nastolatek co ma parcie na szkło, tylko że nie jest ani medialny a do tego jego styl pisania to jakby 13stolatek pisał do bravo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
26 minut temu, friedrich napisał(a):

Zapewne było gdzieś ale nie mogę znaleźć: dlaczego od kilku numerów w newsach przy Xbox nie ma „xboxmetera”?

??? Jest non stop, strona 11.

Opublikowano
4 godziny temu, friedrich napisał(a):

U mnie w pdf nie ma padów z cyferkami.

Podrzuć screena, coś dziwne. Przejrzałem PDF-y, one są zresztą na bazie stron z pisma, nie ma tam jakiegoś innego składu czy coś, więc brak takiego elementu to już trochę byłaby zagadka. 

Opublikowano

Hmm, ciekawe... Na czym to odpalacie, to ten zwykły PDF od nas czy jakieś e-Kioski? I tylko konsolometr xboksowy? PlayStation i Ninny są OK? 

Opublikowano (edytowane)

Na iPadzie w apce Książki. I też tylko Xbox nie ma cyferki.

Plik PDF od was. Od kilku miesięcy tak jest ale myślałem że coś za tym stoi ;)

Edytowane przez friedrich
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Temat związany z kontrowersjami, zatem muszę się zapytać: o co chodzi z Alochą? Domyślam się, że chodzi o Alloy i tę "aferkę" związaną z włoskami. Ale kiedy to miało miejsce?

Opublikowano
6 godzin temu, Veselar napisał(a):

Temat związany z kontrowersjami, zatem muszę się zapytać: o co chodzi z Alochą? Domyślam się, że chodzi o Alloy i tę "aferkę" związaną z włoskami. Ale kiedy to miało miejsce?

To było za czasów covid-19. Kioski zamknięte, gorliwi fani jak ja kupowali po 2 numery, byle by gazetka przetrwała. Roger pewnie już zaczął pisać CV i ogarniać wizytę w pośredniaku, lecz w tym czasie zaczęły również wzmagać się ruchy woke. I akurat pojawił się zwiastun nowego Horizona, gdzie główna bohaterka zwróciła uwagę graczy. Nie chodzi o włoski, ale o bardziej napuchniętą twarz. Teraz to niemal normalne, że kobiety  w popkulturze są poddawane jakimś kuracjom sterydowym, ale to był początek tego trendu, co wywołało lawinę memów. I w PSX EXTREME zareagowano na to zjawisko humorystycznie jak te memy. Pojawił się rysunek grubej Aloy, którą wita Larry hawajskim "Aloha", a ta mu odpowiada "Po prostu Aloy". Osobiście na to spojrzałem, uśmiechnąłem się i zapomniałem o tym. Typowy czarny humor, w Internecie pełno było podobnych rzeczy. Zapomniałem jednak tylko na chwilę, bo zaraz ktoś coś zaczął pisać, że w PE śmieją się z grubych kobiet i to tak nie wypada!. Raczej były to głosy kobiet, które nie rozumiały, że to żart z tego trendu przebudzeniowego, gdzie panny się trochę rozrastają, a nie ogólnie z grubych kobiet. Jednak trudno było to wytłumaczyć i trza było jakieś przeprosiny nawet ogarnąć. Za to nakład pisma rozszedł się w takich ilościach, że Roger zaniechał szukania innej pracy. 

Jeśli coś przekręciłem, np. z Rogerem szukającym pracy, to poprawcie :)

• Plusik 3
Opublikowano

Dodał bym że to się wszystko zaczęło bo jakiś koleś spojrzał na ten rysuneczek i od razu powiązał go z fat szejmingiem i jakąś grubą cospleyerką Aloy, i ta cospleyerka (o której nikt nie miał pojęcia) później się pruła że to się z niej nabijają na ramach pisma a nie z durnej dramy na temat wyglądu Aloy w grze.

• Plusik 3
  • This 1