Pupcio 18 604 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października A to że zniszczyli specjalnie model bohaterki w grze to już inna sprawa i żadne piski homcia i figarcia tego nie zmienią Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 13 minut temu, iluck85 napisał(a): 2:08 Tak jakoś mi się skojarzyło, hehe 1 Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października (edytowane) Ładna odklejka. I te wciskanie że to normalna, masz akceptować.... Edytowane 26 października przez iluck85 Cytuj
Veselar 1 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 3 godziny temu, Adolfo napisał(a): To było za czasów covid-19. Kioski zamknięte, gorliwi fani jak ja kupowali po 2 numery, byle by gazetka przetrwała. Roger pewnie już zaczął pisać CV i ogarniać wizytę w pośredniaku, lecz w tym czasie zaczęły również wzmagać się ruchy woke. I akurat pojawił się zwiastun nowego Horizona, gdzie główna bohaterka zwróciła uwagę graczy. Nie chodzi o włoski, ale o bardziej napuchniętą twarz. Teraz to niemal normalne, że kobiety w popkulturze są poddawane jakimś kuracjom sterydowym, ale to był początek tego trendu, co wywołało lawinę memów. I w PSX EXTREME zareagowano na to zjawisko humorystycznie jak te memy. Pojawił się rysunek grubej Aloy, którą wita Larry hawajskim "Aloha", a ta mu odpowiada "Po prostu Aloy". Osobiście na to spojrzałem, uśmiechnąłem się i zapomniałem o tym. Typowy czarny humor, w Internecie pełno było podobnych rzeczy. Zapomniałem jednak tylko na chwilę, bo zaraz ktoś coś zaczął pisać, że w PE śmieją się z grubych kobiet i to tak nie wypada!. Raczej były to głosy kobiet, które nie rozumiały, że to żart z tego trendu przebudzeniowego, gdzie panny się trochę rozrastają, a nie ogólnie z grubych kobiet. Jednak trudno było to wytłumaczyć i trza było jakieś przeprosiny nawet ogarnąć. Za to nakład pisma rozszedł się w takich ilościach, że Roger zaniechał szukania innej pracy. Jeśli coś przekręciłem, np. z Rogerem szukającym pracy, to poprawcie Wiadomo który to numer był? Bo chciałbym na ten komiks, rzucić w sumie okiem. Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 3 godziny temu, łom napisał(a): Dodał bym że to się wszystko zaczęło bo jakiś koleś spojrzał na ten rysuneczek i od razu powiązał go z fat szejmingiem i jakąś grubą cospleyerką Aloy, i ta cospleyerka (o której nikt nie miał pojęcia) później się pruła że to się z niej nabijają na ramach pisma a nie z durnej dramy na temat wyglądu Aloy w grze. To jest właśnie kluczowe. Komiks dotyczył obśmiania trendu onecnego w mediach, a został odczytany przez to grono jako obsmiewanie otyłych... Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 3 godziny temu, Veselar napisał(a): Wiadomo który to numer był? Bo chciałbym na ten komiks, rzucić w sumie okiem. I poszło, jakiś łeb się przyczepił, że nie "aloha" tylko "aLOCHA", a miss tłuszczika rozkręciła dramę, że to o niej i wraca na antydepresanty mimo tego, że tak naprawdę ani nikt z czytelników ani (zapewne) z redakcji nie zdawał sobie sprawy, że takie coś jak miss tłuszczika w ogóle istnieje xd Pamiętam, że Shen jej ładnie pocisnął na ten powrót do antydepresantów: "a próbowałaś siłowni i diety?", hehe 2 Cytuj
Pix 965 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 7 godzin temu, Adolfo napisał(a): Jeśli coś przekręciłem, np. z Rogerem szukającym pracy, to poprawcie Roger rednaczuje w największym portalu growym w Polsce, czyli ppe.pl. Gazeta to dla niego bardziej hobby i zajawka, a nie konieczność, więc raczej widmo życia pod mostem w kartonie mu nie grozi. Pewnie chłopak nawet trochę odetchnie, jak szmatławiec w końcu kiedyś umrze. 1 Cytuj
Veselar 1 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 6 godzin temu, Bzduras napisał(a): I poszło, jakiś łeb się przyczepił, że nie "aloha" tylko "aLOCHA", a miss tłuszczika rozkręciła dramę, że to o niej i wraca na antydepresanty mimo tego, że tak naprawdę ani nikt z czytelników ani (zapewne) z redakcji nie zdawał sobie sprawy, że takie coś jak miss tłuszczika w ogóle istnieje xd Pamiętam, że Shen jej ładnie pocisnął na ten powrót do antydepresantów: "a próbowałaś siłowni i diety?", hehe Dzięki mistrzu, wypuściłem szybciej powietrze. Cytuj
Josh 4 782 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 6 godzin temu, Bzduras napisał(a): I poszło, jakiś łeb się przyczepił, że nie "aloha" tylko "aLOCHA", a miss tłuszczika rozkręciła dramę, że to o niej i wraca na antydepresanty mimo tego, że tak naprawdę ani nikt z czytelników ani (zapewne) z redakcji nie zdawał sobie sprawy, że takie coś jak miss tłuszczika w ogóle istnieje xd Pamiętam, że Shen jej ładnie pocisnął na ten powrót do antydepresantów: "a próbowałaś siłowni i diety?", hehe Ależ musi mieć wyebane ego ta Miss Smalcu, że w ogóle przyszło jej na myśl, że rysunek w PE jest o niej. Znalezienie się na łamach Extrima to przywilej, na który trzeba sobie zasłużyć, to nie wystarczy być byle coplayerką przebierającą się za rudą bambaryłę. Cytuj
sph! 857 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 40 minut temu, Josh napisał(a): Znalezienie się na łamach Extrima to przywilej, na który trzeba sobie zasłużyć, to nie wystarczy być byle coplayerką przebierającą się za rudą bambaryłę. Jak nie? Wystarczy, że grasz od 3 lat i wleziesz na automat albo przebierzesz się za postać z gry i lądujesz na okładce limitowanej. 4 Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października W dniu 26.10.2024 o 10:17, iluck85 napisał(a): 2:08 Ładne stoisko odwaliło Nintendo. A Sony i Microsoft wywalone Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października N zawsze ma spoko, Sony to tam nie widac. Xbox byl ok w czasach 360. Inpreza głównie dla małolatów, fanów isamu, pececiarzy. Byłem rok temu i dwa lata temu ale to nie dla mnie. Za duży hałas, dzieciaków. Dział retro się rozrasta z roku na rok. Dziś kumpel mnie namawiał bo arhn będzie, ale jak wyżej- to nie dla mnie Cytuj
Josh 4 782 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Byłem tylko raz, mimo że mam blisko. Za dużo ludzi, za dużo harmideru, wszędzie kolejki, dostać się na jakieś ciekawe panele czy wywiady z twórcami ciężko, bo ludzi dużo i sale pękają w szwach, gadżety na stoiskach drogie jak cholera. W sumie trochę się pokręciłem po tych wielkich halach, udało mi się cyknąć fotkę z Koso i poszedłem do domu, bo mnie łeb rozbolał. Najfajniejsze z tego wszystkiego są cosplaye, świetnie to wygląda jak po korytarzach przechadza się masa ludzi poprzebierana za Mario, Piramidogłowego z SH, jakieś Pokemony albo inne gówna. 1 Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października (edytowane) Ja byłem na PGA w ramach premiery magazynu od Archona, ale poza tym też włóczyłem się po halach i określiłem to wczoraj jako... "wielkie nic". Bo okej, mnóstwo twórców, mnóstwo może i fajnych atrakcji, ale kolejki tak ogromne, jak Josh i iluck85 wspominają. Na dodatek straszliwie gorąco, aż się upociłem. Najlepszy pomysł na dary losu miała jednak Bethesda, bo dawali DRAŻE KRYPCIARZE z Vault Boyem. Kolejka do ich "wioski" (do wyrobienia paszportu Vault-tecu i otrzymania maski Vault Boya) była za to ogromna i nie chciało mi się totalnie w niej stać. Spoiler Główna hala była za to tak rozpiżdżająco głośna, że nie szło tam nawet normalnie pogadać. Na uwagę zasługuje za to spora strefa retro, gdzie można było pograć w stare szpile na fajnych sprzętach. Cosplayu sporo, moje serce zaskarbiła sobie para dwóch Piramidogłowych - czarnego chłopa i różowej babeczki. Super uroczo to wyglądało. Była nawet osoba przebrana za chłopa, który się przebrał za babę (w sensie Clouda w sukience xD). Edytowane 27 października przez Szwed 3 Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Pyrkon lepiej wypada, bo przebierańców więcej. Tutaj to jest dodatkiem, Pyrkon głównie pod te klimaty leci. Kiedys połączyli PGA z targami Hobby na których się wystawialiśmy, jako wystawca miałem plakietkę mocy i wchodziłem gdzie chciałem. No PGA dla wytrwałych. Współczuje rodzicom młodych, bo widać że umęczeni tym klimatem I na jednym jak byłem, to był Isamu- nie wiedziałem za bardzo kto to.... dzieciaki leciały jak fanki do Nicka z Backstreet Boys, a potem krzyczeli coś jebać fubu. Ale nie znam tematu. DRAMAT jednym słowem. 1 Cytuj
Veselar 1 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października (edytowane) 3 godziny temu, iluck85 napisał(a): I na jednym jak byłem, to był Isamu- nie wiedziałem za bardzo kto to.... dzieciaki leciały jak fanki do Nicka z Backstreet Boys, a potem krzyczeli coś (pipi)ać fubu. Ale nie znam tematu. DRAMAT jednym słowem. Islamu to internetowy patus, który nagrywał (nagrywa?) materiały z metina i wybił się, tak jak nitro (hatfu) lata przed patostreamingiem. Ps. Gdyby Nintendo tyle wydawało, na polskie wersje, co chociażby na stoiska Edytowane 27 października przez Veselar 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi