Damian14 226 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Godzinę temu, Kmiot napisał(a): ktoś coś tworzy nie po ich myśli. Nie potrafią tego tolerować, choć o tolerancję walczą. Nazywanie autorów piwniczakami to przecież bardzo empatyczne podejście. O to to. Yebać tych kiepszczaków, @Roger nie daj się, odpisz im tam jakimś "XD" i nara Cytuj
Butt 3 433 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Godzinę temu, Shen napisał(a): Kupujcie dalej cd action i wspierajcie zjebów jak ten czy zaimkarz sztywnypatyk W życie tego nie kupiłem, parę razy miałem w ręce jak ktoś do szkoły przyniósł. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 666 Opublikowano 10 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 lipca Roger GIGACHAD: Cytat Przyznam szczerze, że nie chce mi się bawić w wymianę kolejnych postów na FB, bo obecnie nie mam na to ani czasu, ani chęci, ani zdrowia, ale skoro mnie wywołałeś będzie krótko, a na pewno krócej niż twoja analiza. Jak chcesz pogadać masz mój numer, znamy się osobiście, jak potrzebowałeś o coś zapytać to potrafiłeś się odezwać na priva, ale tutaj rozumiem miało być atencyjnie. Do PSX Extreme piszą ludzie z różnej strony barykady, od prawa do lewa, nigdy nie cenzuruję ich tekstów, chyba że skręca to w jakieś naprawdę skrajne strony. Magazyn zawsze bazował na indywidualnościach o sprecyzowanych poglądach, zróżnicowanym poczuciu humoru oraz wrażliwości, i tak zostanie, przynajmniej za mojej kadencji. Nie będzie PSX-a gdzie linię partii wyznacza naczelny, a tym bardziej nie będzie PSX-a, gdzie ktoś z zewnątrz narzuca jak mają pisać i myśleć jego redaktorzy. I nie mówię tu o parytetach, bo zaraz jakaś mądra głowa z banieczki się przyczepi. Czy z każdym opublikowanym w magazynie tekstem i opinią się zgadzam? Nie, nie zgadzam się z wieloma, ale właśnie możliwość swobodniej wypowiedzi to element, który cenią czytelnicy magazynu. Czytelnicy, dzięki którym pismo przeżyło praktycznie całą konkurencję. Jesteśmy od lat regularnie atakowani za teksty i opinie, zarówno z lewej jak i prawej strony, ale robimy dalej swoje, a czytelnicy mogą dzięki temu identyfikować się z konkretnymi redaktorami i ich poglądami. Czy PSX potrzebuje więcej kobiet i ich głosu? Nie przeczę, bo te co obecnie udzielają się na łamach magazynu robią to rzadko ze względu na brak czasu. I choć osobiście jak najbardziej rozumiem zarzut o brak opinii kobiety w wyżej wymienionym artykule, to widocznie autor uznał, że nie potrzebuje takiej konsultacji, by wyrazić to, co chce przekazać. I miał do tego pełne prawo, tak jak czytelnik ma pełne prawo ocenić czy zrobił źle czy dobrze i to skrytykować. Moją wypowiedź o Stellar Blade wyciąłeś z kontekstu. A kontekst był taki, że nie mam problemu z wyglądem bohaterek, nie przeszkadza mi to jaka jest ich fizyczność czy wirtualna uroda, odniosłem się po prostu negatywnie do hejtu na twórców Stellar Blade i koncepcji jaką obrali, bo moim zdaniem ten hejt był bezpodstawny. Ale skoro mam inne zdanie to przecież muszę zostać wrzucony do wora "hłe, hłe pewnie nie widział nigdy w życiu prawdziwej kobiety", jak to było na Twoim panelu na Pixel Heaven. Ja osobistych wycieczek pod Twoim adresem nie robię, a mogę napisać, że koledzy z branży, również Twoi, z którymi spotykasz się na eventach, są często przerażeni prezentowanym przez ciebie egocentryzmem. Miłe to raczej nie jest. Nie napiszę, że nie interesuje mnie Twoje zdanie, bo zawsze staram się przyjąć na klatę każdą krytykę magazynu i szanuję Twoją troskę o jego treści, ale zmiany zawsze przeprowadzamy na własnych zasadach. A już na pewno nie narzuconych przez osoby (i tu nie mam na myśli Ciebie), które magazynu w życiu nie czytały i w życiu po niego nie sięgną, bo często to one podnoszą największe larum bazując na zdaniach wyrwanych z kontekstu na Twitterze i nie rozumiejąc specyfiki oraz inside joke’ów z magazynu, który ma prawie 30 lat. Może upadniemy za miesiąc, może za pól roku, a może za 5 lat, ale zrobimy to na swoich warunkach. A teraz możesz rozpalać ten stos. Peace and love. 13 21 1 Cytuj
SlimShady 3 400 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Byłby potężny jakby zadbał o akapity, a nie taką ścianę tekstu wrzucił. 1 Cytuj
łom 1 989 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Na FB są akapity. Jedyne czego brakuje w tej odpowiedzi to 'aloha' jako przywitanie. 6 Cytuj
Bzduras 12 666 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca 2 minuty temu, SlimShady napisał(a): Byłby potężny jakby zadbał o akapity, a nie taką ścianę tekstu wrzucił. Akapity są, tak mi na telefonie skopiowało i już nie chciało mi się tego poprawiać. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 729 Opublikowano 10 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 lipca Roger pisze jak jest. Mój Redaktor Naczelny. Mógł na pożegnanie dorzucić coś w stylu: 2 26 Cytuj
triboy 979 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Aż znalazłem odpowiedź Rogera i oserduszkowalem. Forum murem za Rogurem! Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca 3 godziny temu, Benson napisał(a): https://www.facebook.com/share/p/VVR8zJLnRsBbpeom/ A jeśli ktoś jest niefejsbukowy: Jakieś lewackie pierdolenie odklejusa. 1 1 Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Niesamowici są ci ludzie Roger mogłeś napisać "sory papkens ale nie mam czasu odpisać bo wydaje mojego zacofanego szowinistycznego szmatławca CO MIESIĄC a nie co kwartał" 6 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Klasyk. Nie podoba mi sie, to macie się zmienić. Spoko odpowiedz Rogera, niech sobie tam Papkin ryczy dalej. Cytuj
Mejm 15 335 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Do cdaction to Papkin juz tylko pisuje (o inkluzywnosciach, a jakze) ale nie jest redaktorem. Odszedl i zalozyl portal o polskim gamedevie. Cytuj
BRY@N 1 531 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca 3 minuty temu, Mejm napisał(a): Do cdaction to Papkin juz tylko pisuje (o inkluzywnosciach, a jakze) ale nie jest redaktorem. Odszedl i zalozyl portal o polskim gejdevie. Była literówka 1 Cytuj
Szermac 2 784 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że dowiedziałem się jak wygląda Bzduras, myślałem, że wygląda jak Dante z DMC 1 3 Cytuj
Bzduras 12 666 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Wrzucałem parę razy ryjec do PST, ale przestałem by oszczędzić forumkowi tej mordęgi - i tak już nie mamy lekko, po co jeszcze dokładać? Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca Ale ckliwa odpowiedź do Rogera xDD Od razu poczuł respekt i dominacje genetyczną Z G R E D A Cytuj
SlimShady 3 400 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca No i to jest to, o czym cały czas mówimy. "Nie czytam, nie wspieram, ale jest mi smutno i jak ajtuj szpilka chciałbym was nauczyć paru myczków". 1 Cytuj
Antihero_ 28 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca (edytowane) Cytat Postaram się krótko do Niej odnieść, lekceważąc osobiste wycieczki. I pisze to chłop, który dla poklasku jedzie za plecami po "konkurencyjnym" piśmie i organizuje panele na evencie, gdzie wrzuca na to pismo, nie zapraszając nikogo od redakcji, bo to niedobra jest, na co to komu, jeszcze ktoś zacznie rzucać argumentami przekonywującymi publikę. Rura szybko zmięknie przy bezprośredniej konfrontacji (co widać teraz). Ale widocznie to akurat jest rzetelna krytyka i troska o pismo. Ja pierdykam, co za fałszywy typ. xD I ten sam koleś, co miał przygodę z gazetką, w którym niegdyś sprośne żarciki były na porządku dziennym i taki pan, co wycinał i przerabiał listy od czytelników, by się wykazać przed gównażerią "ciętymi ripostami" (czego w sumie już nie potrafił zrobić na żywca w Internecie xD), ale dzisiaj udają wiecznie obrażonych na wszystko, wiecznie urażonych, wiecznie szukając jakiegoś wroga dla poklasku pewnej grupy piekiełka zwanego, tfu, "giereczkowem". Najgorsza możliwa nazwa dla polskiego gamedevu, zresztą. Edytowane 10 lipca przez Antihero_ 1 Cytuj
number_nine 1 334 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca 2 minuty temu, Antihero_ napisał(a): I pisze to chłop[...] Ale prosze tak po chamsku nie genderować 2 Cytuj
Damian14 226 Opublikowano 10 lipca Opublikowano 10 lipca 50 minut temu, Pupcio napisał(a): Ale ckliwa odpowiedź do Rogera xDD Od razu poczuł respekt i dominacje genetyczną Z G R E D A Ta, rura mu zmiękła, odpowiedź ostateczna od Rogera powinna być taka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi