KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Wczoraj miała miejsce premiera tej gry na PC i konsolach, któs coś? https://store.steampowered.com/app/1939970/Nobody_Wants_to_Die/ pierwsza recka 9.5/10 1 Cytuj
Szermac 2 854 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Też sobie dodałem, na promci wleci może kiedyś Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 18 lipca Autor Opublikowano 18 lipca Kupiłem, obadam na weekend. 2 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Też zagłosowałem portfelem. Zagryzę między open worldami. 1 Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Ja pograłem 2h i póki co jest git. Do tego stopnia, że chciałbym by gierka starczyła na dobre 10-15h (choć wiem, że kończy się po 4-5). Graficzka top (na PC), tak samo audio oraz sama historia. Ogólnie bardzo spoko i nie mogę się doczekać kolejnej sesji. Ale tak jak mówię - gram powoli, obwąchuję wszystkie zakamarki i chłonę ten klimacik. Chciałem wesprzeć twórców więc poszedł zakup, a po tych 2h wiem, że były to bardzo dobrze ulokowane pieniądze. 2 1 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Nie miałem w ogóle tego tytułu na radarze. Mignął mnie gdzieś gameplay na YT, zachęcony opiniami kupiłem grę i co mogę więcej dodać. Pograłem koło 2h, jest rewelacyjnie. Klimat jest świetny, grafika cieszy oko, gram na Ps5 w trybie wydajności. Połączenie noir z cyberpunkiem robi niesamowite wrażenie. Jak na razie jestem zachwycony, gram niespiesznie, staram się wszystko zbadać. Polecam, zwłaszcza że na psn jest za stówkę z groszem. 1 2 1 Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Miałem już pytać czy ktoś kupił, ale widzę, że już się ktoś znalazł i fajnie że opinię pokrywają się z tym co widziałem na trailerze czyli bardzo dobrze zapowiadającą się produkcję. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 lipca Autor Opublikowano 20 lipca 35 minut temu, messer88 napisał(a): To jest generalnie walking sim? Nie Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca A wygląda jakby był, czym się wyróżnia? Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 lipca Autor Opublikowano 20 lipca 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a): A wygląda jakby był, czym się wyróżnia? Jest trochę dialogów, śledzctwa, gadżety jak w Batmanie itp., więc nie tylko czyste chodzenie i szukanie wyjścia. Nie ma oczywiście żadnej walki. Taki The Observer + trochę nawet ma z LA Noire. Warto dodać, że studio z Wrocławia <3. Pozdrawiam chłopaków, kozak robota. 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 lipca Autor Opublikowano 21 lipca No i warto też powiedzieć trochę o oprawie. To niesamowite, że teraz tak wyglądające tytuły na UE5 może zrobić kilka utalentowanych osób. Oczywiście skala nieporówywalna, ale wyglada to w zasadzie lepiej niż Cyberpunk 2077 pod względem detali. Do tego przynajmniej na PC chodzi świetnie. Zresztą nie jestem jedyny, który twierdzi, że to najlepiej wyglądająca obecnie (Polska), a może i w ogóle gra. Inny styl, ale spokojnie może rywalizować pod tym względem z Hellblade 2, czy Alan Wake 2. Cytuj
orion50 632 Opublikowano 21 lipca Opublikowano 21 lipca Skończyłem. Cóż mogę powiedzieć. Dialogi, zagadki, sama fabuła, sposób jej podania. Jestem godzine po finale, a dalej myślę o świecie wykreowanym przez twórców. Na ps5 grało mi się bardzo dobrze, kilka pomniejszych bugów, nic co wpływałoby na rozgrywkę. Nie żałuję ani jednej wydanej złotówki, gorąco polecam. 3 1 Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 21 lipca Opublikowano 21 lipca 20 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a): Jest trochę dialogów, śledzctwa, gadżety jak w Batmanie itp., więc nie tylko czyste chodzenie i szukanie wyjścia. Nie ma oczywiście żadnej walki. Taki The Observer + trochę nawet ma z LA Noire. Warto dodać, że studio z Wrocławia <3. Pozdrawiam chłopaków, kozak robota. Też mi się rzuciło skojarzenie z Observerem od Blooberów, ale tam nie istniała mimika postać, widać było budżetowość, tutaj wydaje się być zgoła inaczej. Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 lipca Opublikowano 21 lipca Godzinę temu, orion50 napisał(a): Skończyłem. Cóż mogę powiedzieć. Dialogi, zagadki, sama fabuła, sposób jej podania. Jestem godzine po finale, a dalej myślę o świecie wykreowanym przez twórców. Na ps5 grało mi się bardzo dobrze, kilka pomniejszych bugów, nic co wpływałoby na rozgrywkę. Nie żałuję ani jednej wydanej złotówki, gorąco polecam. Ile Ci zeszło na gerke? Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 21 lipca Opublikowano 21 lipca Dodaje do wishlisty, lubię takie gierki jak są dobrze zrobione i nie rozwleczone na klikadziesiąt godzin Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 22 lipca Autor Opublikowano 22 lipca 17 godzin temu, orion50 napisał(a): Koło 5 godzin, może troszkę mniej Ja 4h i jeszcze nie skończyłem, pewnie dzisiaj. Każde śledztwo traktuje jako osobny odcinek serialu . Art direction w tej grze to coś, o czym warto opowiedzieć. Polak potrafi w Cyberpunki :). 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 23 lipca Autor Opublikowano 23 lipca Ukończone wczoraj, w sumie zajęło mi 5:57 h, bardzo ciekawa historia podana w świetnym cyber-noir stylu. Jedna z moich ulubionych liniowych mniejszych gier tego typu, w zasadzie bardziej przygodówka, niż walkim sim, bo chodzenia było mało, więcej rozkminy, śledztwa, używania gadżetów, wyciągania wniosków, ale jednak prawie wszystko na szynach, z wyjątkiem dobrze przemyślanych wyborów z wpływem na opcje dialogowe i zakończenie, za to naprawdę ogromny plus. Na minus na pewno właśnie trochę za mało zwiedzania, ale tego typu była to gra, malutkie lokacje, które badamy, może prócz końcówki, gdzie było więcej też akcji i latania pomiędzy lokacjami w żywnym tempie. Taka odwrotność Hellblade 2, gdzie tylko przepychaliśmy się przez nowe korytarze i byliśmy karmieni kiepską walką, obie znajdą swoich fanów, dla mnie Nobody Wants to Die lepsze i do tego graficznie też nie odstaje od hypowanej produkcji Microsoftu, po raz kolejny widać, że UE5 daje radę nawet w niskim budżecie. Polecam obadać. 8/10. 1 1 Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca gra potrzebuje rozgłosu i go dostaje i to od nie byle kogo 1 Cytuj
suteq 203 Opublikowano 23 lipca Opublikowano 23 lipca Fajnie że napisał o grze ale za to powinien odpowiadać wydawca który nie zrobił kurwa nic w celu promocji tej gry. Plaion zasrany, zajebany Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 23 lipca Autor Opublikowano 23 lipca 4 minuty temu, suteq napisał(a): Fajnie że napisał o grze ale za to powinien odpowiadać wydawca który nie zrobił kurwa nic w celu promocji tej gry. Plaion zasrany, zajebany Przeciez napisali wczoraj na Twitterze Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 25 lipca Opublikowano 25 lipca W dniu 23.07.2024 o 18:13, suteq napisał(a): Fajnie że napisał o grze ale za to powinien odpowiadać wydawca który nie zrobił kurwa nic w celu promocji tej gry. Plaion zasrany, zajebany Skąd wiesz, że nie zrobił, może zapłacił Samowi Lejkowi za wpis? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi