Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, łom napisał(a):

A to numer o PS1 na 30lecie nie został potwierdzony?

Nie :)  To dluga historia - najpierw byl SNES, potem z racji na inne tematy pojawil sie pomysl wlasnie PSone, ale jak zaczelismy redakcyjnie rozmawiac to wyszlo, na co sami zwracaliscie uwage, ze moze jednak cos nowszego dac… Niebawem damy znac, juz niech wszystko sie przyklepie, bo i tak juz namieszalem z tym SNES-em, ktory mial byc, a bedzie pozniej. 

Opublikowano
24 minuty temu, Shen napisał(a):

Dużo osób chwali papier, gdyby tylko tak się dało taki mieć w miesięczniku :CoolStoryBro:

No niedobra drukarnia! Jak malo drukowac to dadza dobra cene, a jak duzo to juz kombinuja! Natomiast temat caly czas jest grany, tu mamy zobowiazania przy miesieczniku na kwartal, a ja juz nauczony to na biezaco podpytuje jak sytuacja cenowa. 

Natomiast tu trzeba rozroznic temat papieru i zapachu farby, bo niektorzy widze, ze to lacza, a to jednak rozne tematy - teoretycznie mozna probowac ogarnac stary papier, ale drukowac na roli i tu juz efektu takiego nie ma z zapachem, bo to inny druk i tez nie ma co ukrywac - tanszy przy nakladach plus 10k (dlatego specjalom „nie grozi” zmiana papieru i formy druku, no chyba ze ktoregos numeru pojdzie 10k ;)). 

Opublikowano
Godzinę temu, Perez napisał(a):

ze moze jednak cos nowszego dac…

No kurde ps3 albo xbox360 - fajnie byłoby sobie przypomnieć tą generację :)

Niby to było niedawno a jednak dawno. :potter:

Opublikowano

Eh, no nie powiem, że jestem zachwycony, bo jednak mieliśmy już ps2 extreme i "zerowy", który był o ps1. Znaczy może zadziałało tu myślenie, że w Polsce konsola = plejstejszyn, więc sprzedaż będzie lepsza. Rozumiem Pereza, bo to jednak przede wszystkim biznes, ale xboxa jeszcze nie ruszaliśmy, a x360 był baaardzo w Polsce popularny i wielu wspomina tę konsolę z sentymentem. 

Opublikowano

To tez nic pewnego. Na jakims chyba strimie mowil o Arcade ze juz go tam nie chcieli i wspomnail ze bedzie ps3.

Jak dla mnie to zaden szal. Wolalbym xboxa 360 jak juz. Wtedy mialem pleja ogralem wszystko i wywiozlem do brata. Potem kupilem drugiego ogralem reszte i tyle. Teraz nadrabiam po kolei gry z xboxa jakie mnie wtedy ominely. Wiec chetnie bym poczytal co jeszcze stracilem.

Opublikowano

Dla mnie oba warianty x360 i ps3 to nuda, dopiero co się grało na tych konsolach i czytało recki w PE. Myślałem, że najpierw odhaczą wszystkie starsze sprzęty.

• Plusik 1
  • This 3
Opublikowano

A jednak jak dla mnie szkoda że rezygujecie ze SNESa w miesiącu grudzień. Wiecie, święta, nostalgiczna chęć powrotu do czasów dzieciństwa, Last Christmas, w sumie trochę wspominki i jakaś tęsknota. I grubszy pan w czerwieni. To jest Mario. Jakoś tak by mi się to łączyło na zapoczątkowanie co-grudniowej tradycji speciala o marce Nintendo. Marzenie.

• Plusik 5
  • Lubię! 1
Opublikowano
W dniu 28.09.2024 o 15:22, Perez napisał(a):

Natomiast tu trzeba rozroznic temat papieru i zapachu farby, bo niektorzy widze, ze to lacza, a to jednak rozne tematy

Przechwytywanie.JPG.33287c44874e7a2009e255c799d95fef.JPG

Opublikowano
W dniu 28.09.2024 o 21:12, Shen napisał(a):

Dla mnie oba warianty x360 i ps3 to nuda, dopiero co się grało na tych konsolach i czytało recki w PE. Myślałem, że najpierw odhaczą wszystkie starsze sprzęty.

Z tym Shen ciężko, chociaż to by było logiczne, aby tak lecieć od najstarszych, ale Saturn, Dreamcast czy nawet Arcade pokazały, że te wydania nie robią szału. Teraz jak rozmawiamy o SNES-ie i N64 to sami widzicie jak to wygląda "nooo, może ta lepsza, a może jednak druga" - totalnie zero jakiejś zajawy :) I zakładam, że sprzedażowo pewnie znowu będziemy się kręcić w okolicach 1800-2000 egz. Jak bym chętnie ładnie chronologicznie leciał, no ale żeby to było tak, że każde takie wydanie sensownie zarobi, a nie na zasadzie, że teraz przez 3 lata wydamy 10-12 numerów o starszych sprzętach, żeby każdy numer zarobił na siebie 5000 zł - to się mija z celem, bo a) specjale mają na celu też dorzucić się finansowo do całej ekstrimowej kupki hajsu, a nie być sztuką dla sztuki b) byłyby tylko czasochłonne - bo fajnie, że drukarnia zarobi, że redakcja zarobi, ale w momencie, gdy mnie taki specjal kosztuje z 50-60h (sama wysyłka 1300-1500 paczek to jest 25-30h, a jeszcze to wszystko przeglądam, jakaś logistyka etc.) to też jednak wolę mieć świadomość, że angażuję się w to, bo potem jakoś finansowo ma to znaczenie dla spółki i ja mam spokój, a nie wychodzi, że mam stawkę 10 zł/godzinę i po 3 miesiącach prac dalej kombinacja alpejska z finansami, bo zrobiliśmy projekt, który wyszedł "na zero".

Sorry, że tak to odzieram z tego klimatu zajawy i pasji, ale trochę tak to wygląda. Bardzo bym chciał, żeby miesięcznik zarabiał po kilkadziesiąt tysiaków miesięcznie i my wtedy na luzie sobie robimy taki projekt specjali na boku, totalnie mając w nosie, czy to kupi 500 osób czy 1500, bo nawet jak nie wypali to luz "stać nas". No ale tak nie jest :) Tak że stąd takie rozkminy, w jakie tu specjale iść, aby jednak też to finansowo miało sens. Amiga wypadła całkiem OK, Arcade lepiej niż zakładaliśmy, ale jednak to właśnie poziom takiego zarabiania kilku tysiaków, teraz szukamy czegoś, co jednak ma większy potencjał, aby potem w marcu pomyśleć nad tym SNES-em czy N64, bo tam też raczej nie oczekujemy szału, ale też niektóre sprzęty zrobić wypada (Xbox też będzie, spokojnie :)). 

• Plusik 1
  • Dzięki 2
  • Smutny 1
Opublikowano

Mam wrażenie nawet, że Xbox360 był bardziej kultowy od PS3, dokładnie z tego samego względu co PSX i PS2: łatwo się go piraciło. Ale dla mnie to też nie jest żadne retro :/

• This 1